Геращенко та Вакарчук пішли з засідання комітету Ради через головування Яременка

Під час засідання комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики, який очолює депутат від партії "Слуга народу" Богдан Яременко, народні депутати від "ЄС" Ірина Геращенко та Марія Іонова та лідер "Голосу" Святослав Вакарчук влаштували демарш та пішли з засідання

Відео з інцидентом опублікував на Youtube - каналі ZIK.

На початку засідання депутати звернулися з проханням про те, щоб вів засідання перший заступник Яременка. Їм відмовили, засідання комітету покинули депутати від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко і Марія Іонова. 

"Це демарш, і він визначається нашою принциповою позицією, що глава комітету з міжнародних відносин не може брати участі в тому, що може трактуватися як торгівля людьми", - наголосила Геращенко.

Услід за ними засідання покинув Святослав Вакарчук. 

  • 30 жовтня у соцмережах з'явилось листування народного депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка під час засідання Верховної Ради з, начебто, повією.
  • Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія бачить три варіанти вирішення скандалу навколо депутата Богдана Яременка, і рішення прийме фракція.
  • "Голос”, “Батьківщина” і “ЄС” закликали звільнити Яременка з посади голови комітету Ради.
  • Народний депутат від фракції "Слуга народу" Богдан Яременко написав заяву про складення повноважень голови комітету Ради з питань закордонних справ.
  • Фракція "Слуга народу" на засіданні ухвалила рішення про переобрання голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Верховної Ради.