10 найкращих боксерських боїв 2019 року

Дмитро Марценишин
30 грудня, 2019 понедiлок
18:30

Еспресо.TV розповідає про найцікавіші боксерські поєдинки року, що минає

Ентоні Джошуа (Велика Британія) - Енді Руїс (США)

1 червня, Нью-Йорк (США)

Бій за титули чемпіона світу WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), WBO (Всесвітньої боксерської організації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації) у надважкій вазі (понад 90,7 кг)

2019 рік Ентоні Джошуа розпочинав в очікуванні великих боїв та суперників калібру володаря титулу WBC (Всесвітньої боксерської ради) американця Деонтея Вайлдера, чи непереможного британця Тайсона Ф’юрі.

Проте, влаштувати мегафайт такого масштабу не вдалося і Джошуа зосередився на, як здавалося, проміжних поєдинках. Лідер найпрестижнішого дивізіону 1 червня мав зустрітися із Джаррелом Міллером, однак бій зірвався через провалений американським боксером допінг-тест.

Його змінив інший боксер зі США з мексиканським корінням Енді Руїс. І зразковий британський атлет несподівано зганьбився у поєдинку із американцем, який швидше скидається на затятого прихильника фаст-фуду.

Коли Джошуа у третьому раунді відправив Руїса у нокдаун, здавалося, що у нього не виникне жодних проблем. Проте, американець у тому ж раунді ошелешив фаворита та сам двічі вклав суперника на підлогу.

Катастрофа для Джошуа сталася у сьомому раунді, коли він виглядав абсолютно безпорадним та ще двічі опинився у нокдауні, примусивши рефері зафіксувати перемогу Руїса технічним нокаутом та головну сенсацію року в боксі.


Сауль Альварес (Мексика) - Сергій Ковальов (Росія)

2 листопада. Лас-Вегас (США)

Бій за титул чемпіона світу WBO у напівважкій вазі (до 79,4 кг)

Коли Сауль Альварес оголосив про бій з чемпіоном світу WBO в напівважкій вазі Сергієм Ковальовим, це скидалося на авантюру. Мексиканський чемпіон, який домінує у середній вазі (до 72,6 кг), вирішив піднятися одразу на дві категорії.

Але найбагатший боксер світу, який у 2018 році уклав рекордний в історії спорту контракт зі стрімінговим сервісом DAZN на $365 млн, довів, що ризик був виправданим.

Альварес в першій половині поєдинку вправно захищався та суттєво виснажив Ковальова, а у 11-му раунді відправив його у жорсткий нокаут, після якого росіянин зміг підвестися лише за сторонньої допомоги.

Перемогу Сауля Альвареса оцінили належним чином. Мексиканець відібрав у Василя Ломаченка лідерство в рейтингу найкращих боксерів світу, незалежно від вагової категорії, за версією журналу The Ring та був визнаний ESPN боксером року.


Геннадій Головкін (Казахстан) - Сергій Дерев’янченко (Україна)

5 жовтня, Нью-Йорк (США)

Бій за титул чемпіона світу IBF у середній вазі (до 72,6 кг)

Сергій Дерев’янченко тривалий час перебував на других ролях, але у 2019 році нарешті довів, що він є боксером топового рівня. Українець здобув статус офіційного претендента на титул чемпіона світу IBF та вийшов на поєдинок проти зіркового казахстанця Геннадія Головкіна.

Дерев’янченко дав колишньому лідеру рейтингу найкращих боксерів світу справжній бій та навіть виглядав краще за суперника. Врешті судді віддали перемогу Головкіну - 114:113, 115:112, 115:112. Це викликало критику більшості експертів боксу, які нарахували перевагу за очками українця.

Тим не менш, Дререв’янченко увірвався до еліти світового боксу та отримав за матч з Головкіним найбільший у 2019 році гонорар серед усіх українських боксерів - $5,8 млн. Можливість бою з українцем розглядає сам Сауль Альварес. А власне поєдинок Головкін - Дерев’янченко номіновано на звання найкращого у 2019 році.


Василь Ломаченко (Україна) - Люк Кемпбелл (Велика Британія)

31 серпня, Лондон (Велика Британія)

Бій за титули WBC, WBA, WBO у легкій вазі (до 61,2 кг)

Василь Ломаченко у 2019 році наблизився до своєї головної мети - титулу абсолютного чемпіона світу. 31 серпня він отримав довгоочікуваний об’єднавчий бій за вакантний пояс WBC проти олімпійського чемпіона з Великої Британії Люка Кемпбелла.

У Лондоні Ломаченко звично домінував у рингу, проте його перевага над Кемпбеллом не була такою беззаперечною, як у поєдинках з кількома попередніми суперниками.

Українець відправив британця у нокдаун у 11-му раунді, проте завершити поєдинок достроково не зміг і переміг одноголосним рішенням суддів.

Так, чи інакше, Василь Ломаченка став чемпіоном світу за трьома версіями. Навесні 2020 року на українця чекає головне випробування у кар’єрі - бій за титул абсолютного чемпіона світу проти володаря титулу IBF - зухвалого та небезпечного американця Теофімо Лопеса.


Енді Руїс (США) - Ентоні Джошуа (Велика Британія)

7 грудня, Ер-Ріяд (Саудівська Аравія)

Бій за титули чемпіона світу WBA, WBO, IBF у надважкій вазі (понад 90,7 кг)

Якщо перший поєдинок між Джошуа та Руїсом розглядався, як пересічна подія, то реванш між боксерами вже позиціювався як справжній мегафайт. Відповідним був і призовий фонд поєдинку в Саудівській Аравії, який склав $100 млн.

Цього разу Джошуа ретельно вивчив суперника та підійшов до другої зустрічі з ним максимально сконцентрованим. Руїс, навпроти, провалив підготовку до бою, набрав ще більше зайвих кілограмів та втратив свою головну перевагу - швидкість.

Джошуа тактично грамотно побудував поєдинок, тримав суперника на дистанції за допомогою джебу та вигравав раунд за раундом за очками. Руїсу нічого не зміг запропонувати британцю у відповідь та не спромігся навіть на фінальний вибух.

Джоуша переміг Руїса одноголосним рішенням суддів та повернув собі чемпіонські титули. Експерти зійшлися на думці, що британець виграв у стилі Володимира Кличка - без зайвого блиску, але надзвичайно переконливо.


Олександр Гвоздик (Україна) - Артур Бетербієв (Росія)

18 жовтня, Філадельфія (США)

Бій за титули чемпіона світу WBC та IBF у напівважкій вазі (до 79,4 кг)

У жовтні Олександр Гвоздик проводив перший у кар’єрі об’єднавчий поєдинок. Український чемпіон світу WBC зустрічався із володарем титулу IBF Артуром Бетербієвим.

Гвоздик підійшов до поєдинку погано готовим фізично та на рівних боксував з росіянином лише у першій половині бою. Потім українець помітно втомився та віддав ініціативу супернику.

Наприкінці бою Бетербієв влаштував Гвоздику справжнє побиття. У 10-му раунді українець тричі побував у нокдауні, після чого рефері зафіксував перемогу росіянина технічним нокаутом.


Олександр Усик (Україна) - Чазз Візерспун (США)

12 грудня, Чикаго (США)

Рейтинговий бій у надважкій вазі (понад 90,7 кг)

Олександр Усик після здобуття у 2018 році титулу абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі (до 90,7 кг) вирішив перейти у надважку категорію.

Проте на дебют українця у хевівейті довелося чекати до жовтня. Навесні через травму Усика зірвався поєдинок із камерунцем Карлосом Такамом. А восени, за кілька днів до бою з українцем його суперника - нідерландця Тайрона Спонга - впіймали на допінгу, через що дебют знову опинився під загрозою.

Промоутери в екстреному порядку змогли знайти Спонгу заміну. Проти Усика погодився битися американець Чазз Візерспун.

Перший бій у новій категорії українець завершив перемогою технічним нокаутом у сьомому раунді. Хоча, через посередній рівень суперника, відповідь на питання, на що Усик здатен у надважкій вазі, залишилося відкритим.

Відповідь на нього з’явиться у 2020 році. У лютому українець має зустрітися із небезпечним британцем Дереком Чісорою. А потім побитися з Ентоні Джошуа, якого зобов’язала провести обов’язковий захист титулу проти обов’язкового претендента з України Всесвітня боксерська організація.


Василь Ломаченко (Україна) - Ентоні Кролла (Велика Британія)

12 квітня, Лос-Анджелес (США)

Бій за титули WBA та WBO у легкій вазі (до 61,2 кг)

Ентоні Кролла із самого початку не виглядав суперником, який здатен створити Василю Ломаченку проблеми. Попри відсутність інтриги, українець перетворив бій проти британця на яскраве видовище.

Ломаченко цього разу відмовився від своєї звичної розвідки на старті поєдинку і одразу увімкнув максимальні оберти. Методичне побиття Кролли призвело до нокдауну в третьому раунді. А в четвертій трихвилинці Ломаченко відправив британця у нокаут, який пізніше було визнано найкращим у квітні.


Деонтей Вайлдер (США) - Луїс Ортіс (Куба)

23 листопада, Лас-Вегас (США)

Бій за титул чемпіона світу WBC у надважкій вазі (понад 90,7 кг)

Від Деонтея Вайлдера у 2019 році всі очікували згоди на реванш із Тайсоном Ф’юрі, бій з яким наприкінці 2018-го чемпіон світу WBC у надважкій вазі завершив внічию. Та боксери вирішили зберегти інтригу до лютого 2020, коли вони нарешті мають остаточно з’ясувати стосунки.

Поки ж Вайлдер дав право на реванш кубинцю Луїсу Ортісу, який після поразки нокаутом у 10-му раунді у 2018 році наполягав на повторній зустрічі.

Цього разу Вайлдер розібрався із Ортісом ще швидше та переконливіше. Він відправив 40-річного кубинця у "глухий" нокаут у сьомому раунді та вдесяте захистив титул WBC.


Артем Далакян (Україна) - Саравут Таворнхам (Таїланд)

15 червня, Київ (Україна)

Бій за титул чемпіонат світу WBA у найлегшій вазі (до 50,8 кг)

Окрім Василя Ломаченка з українців, 2020 рік у статусі чемпіона світу розпочне лише один боксер - Артем Далакян.

До того ж він єдиний з наших боксерів, який проводить свої чемпіонські поєдинки в Україні.

У червні у Києві в бою проти Саравута Таворнхама з Таїланду Артем Далакян втретє захищав титул.

Зробив це український боксер знову переконливо та здобув перемогу технічним нокаутом у десятому раунді.

Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.43
    Купівля 39.43
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.25
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
27 квітня
07:43
Оновлено
Наслідки атаки РФ на Дніпропетровщину уночі 27 квітня
Росія атакувала Україну ракетами: у Харкові та на Дніпропетровщині є влучання і постраждалі
07:28
Аналітика
Військова допомога США
Яких загроз очікувати від Росії, поки нова допомога від США не почне діяти на повну. Пояснюємо
07:25
Літак. авіація, Польща
Польща двічі за ніч підіймала в небо літаки через ракетну атаку РФ по Україні
07:17
Оновлено
Атака на НПЗ біля міста Слов'янськ-на-Кубані у РФ
Росіяни поскаржилися на атаку дронів на Краснодарський край: загорілися два НПЗ
06:50
розвідувальні безпілотники MQ-9A Reaper
У Ємені розбився американський безпілотник MQ-9 Reaper: хусити заявили про його збиття
06:25
3 окрема штурмова бригада, ЗСУ
В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією
03:33
Володимир Зеленський та Борис Джонсон
Die Welt: Оприлюднено деталі мирної угоди, яку Україна та РФ могли підписати у квітні 2022 року
03:05
Хезбола, Ліван
ЦАХАЛ ліквідував у Лівані терористів, що запускали ракети по Ізраїлю
02:31
Вакцинація
ВООЗ не рекомендувала вживати антибіотики при лікуванні COVID-19
01:59
Реджеп Тайїп Ердоган
Туреччина розриває торговельні відносини з Ізраїлем через Палестину
01:20
Finnair
Літак Finnair не зміг приземлитися в Естонії через перешкоди GPS з боку РФ
00:56
Нафтогаз
У Нафтогазі розповіли скільки побутових споживачів справно платять за газ
00:38
Обстріл, Харків
Харківська ОВА спростувала фейк про евакуацію влади та військових з облцентру
00:28
Бельгія
Посилення ППО України: Бельгія виділить 200 млн євро та ракети
00:10
Канада надасть близько $12 млн на виробництво БПЛА й закупівлю снарядів для України
2024, п'ятниця
26 квітня
23:49
У лікарні помер поліцейський, поранений 4 квітня у Харкові
23:04
Іспанія
БМП, боєприпаси та ракети для Patriot: Іспанія передасть Україні новий пакет допомоги
22:43
Військовий літак Іл-20М КООТ-А
Німеччина підіймала свої винищувачі для перехоплення російського літака
22:19
Король Чарльз III
У Букінгемському палаці оголосили про повернення короля Чарльза до публічних заходів
21:57
грузія
У Грузії член керівної партії "Грузинська мрія" виступив проти закону про "іноагентів"
21:55
Ексклюзив
Охоплені практично всі порушення прав людини, які на сьогодні існують в Україні: адвокатка Пушина про звіт Держдепу США
21:51
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, та спільне виробництво БПЛА: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою
21:29
F-16
Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 уже цьогоріч
21:26
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Обхід ворогом Часового Яру, оборона Очеретиного та американська допомога. Воєнні підсумки тижня
21:23
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів: 4 людини постраждало. У ОВА заявили про звільнення
21:09
Мелітополь
У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, які залишились без батьківського піклування, - Лубінець
20:35
міністр оборони США Ллойд Остін
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $6 млрд
20:23
Огляд
"Каскадер"
Покласти "Крашанку" під "Вуаль": що подивитися на вихідних
20:23
Анонс
Лауреат премії Букера Деймон Ґелґут та лауреат Frontline Club Prize Анджан Сундарам
В Києві поговорять про Україну, Південну Африку, Індію та краще розуміння один одного
20:14
Володимир Зеленський на Чернігівщині (6 квітня 2024 року)
З початку року РФ вдарила по Україні 9 тисячами керованих авіабомб: Зеленський наголосив учасникам "Рамштайну" на необхідності Patriot
20:04
Оновлено
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію евакуювали дві лікарні
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 793-го дня війни: ГУР знищило російський гелікоптер в Москві і здійснило масштабну кібератаку на сервіси партії "Единая Россия"
20:00
OPINION
Василь Зима
Смерть, як і любов — дуже великі сили
19:50
Херсонська область
На Херсонщині обмежили відвідування низки територій. Перелік
19:44
3 окрема штурмова бригада, ЗСУ
За добу Сили оборони відбили 23 ворожих атаки на Авдіївському напрямку
19:36
Джозеф Байден
Байден назвав термін відправки зброї в Україну
19:30
Ексклюзив
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог Шульга
19:16
Взяти Часів Яр в оперативне оточення: в ОСУВ "Хортиця" розкрили плани російської армії
19:10
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на дорозі
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на проїжджій частині
18:59
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
Найскладніша ситуація на фронті у напрямку Авдіївка - Покровськ, - депутат міськради Дружківки
Більше новин