Впарити російський фуфломіцин. Як ОПЗЖ прагне вколоти українцям вакцину Путіна?

Марина Данилюк-Ярмолаєва
9 грудня, 2020 середа
15:57

Як нагнути Україну, впарити їй російський фуфломіцин і отримати політичну вигоду для повзучої агресії РФ проти України?

Кремль таки дуже прагне виліпити із ОПЗЖ та її лідерів “вакцинних рятівників України”. Але, звісно, не йдеться ні про яку Pfizer/BioNTech, яку у рамках програми вакцинації отримують британці. Нам хочуть впарити “Спутнік 5”.

До процесу обробки рядових українців і “какойразніци” від влади долучилися Віктор Медведчук, телеканали НАШ, ЗІК, Ньюзван і 112, а ще російські пропагандисти на чолі із самою Ольгою Скабєєвою. Проросійські рупори в унісон запускають фейк, що кум Путіна особисто домовився про... передачу в Україну технології виробництва вакцини “Спутник 5” — її начебто вироблятимуть на харківському підприємстві “БіоЛік”.

Немає жодних доказів цих домовленостей — лише відео Медведчука із очільником центру російського виробника вакцини Олександром Гінцбургом і гендиректором російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмітрієвим

Але хайп запущено і “БіоЛік” мусив офіційно виправдовуватись, що і не думав, і узагалі має справу лише із офіційно зареєстрованими препаратами в межах законодавства України.

Однак маховик пропаганди запущено — і ті постійні глядачі медіа випорожнень пулу Кремля в Україні, які увірували в “зовнішнє управління” зараз змушені повестись на нову маніпуляцію. Що вакцина типу є, її дають безкоштовно добрі росіяни, особисто домовляється видатний державник Медведчук. Але “київський режим не дає добро, бо вакцина російська!”

Тобто — хочете жити, то виносьте Зеленського. Хочете врятувати своїх рідних від ковіду — дозвольте закупити російську вакцину, бо ми типу не можемо чекати ту, яку закуповують Великобританія, США і Франція з Німеччиною. Тому так — давайте купимо не “Пфайзер”, “Модерна” чи “Астра Зенека”, а коктейль із бояришніка та плювків Путіна. В ефіри проросійського телепулу вмикають фейкових глядачів, які типу мають підвести до думки, що нас треба вакцинувати “Спутніком 5”. Бо ми типу країна третього світу і у нас не буде вакцини прямо тут і зараз. В кращому разі вона прийде на початку весни. 

Цікаво, що розганяти тезу про бідність і неспроможність України активно в унісон із прокремлівським пулом узялось ТСН та УНІАН — ресурси ситуативного союзника Медведчука Ігоря Коломойського. Який дуже хвилюється за свої тюремні перспективи за президентства Джо Байдена — і тому разом ці двоє активно накачують інформаційний простір фейками та вкидами проти Західного світу. 

Чому російські сили активізувались прямо тут і зараз? 

Справа в тому, що 5 грудня Глобальний альянс із вакцин та імунізації отримав від України першу частину заявки до світової ініціативи COVAX, другу частину заявки Україна подасть 14 грудня.

Ось, що про це сказав очільник МОЗ Максим Степанов:

“На минулому тижні, в п’ятницю, я підписав технічні документи з глобальною ініціативою COVAX на отримання вакцини. Ми повинні її отримати в першому півріччі 2021 році, розраховуємо на кінець першого – початок другого кварталу. Ми повинні отримати 8 млн доз”.

Ще у листопаді головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що ця програма дозволить домовитися про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безкоштовній основі для 20% населення. Хорошої, якісної і ретельно протестованої вакцини, а не фуфломіцину ОПЗЖ. 

Чим більше українці дізнаються про програми вакцинації топових країн Європи, чим більше у новинах деталей про те — як працює та ж Pfizer/BioNTech, яку вводять британським пенсіонерам — тим менше наших локальних аборигенів захочуть вколоти російський продукт своїм батькам і дітям. Бо мудрі люди знають, що найкраще, що може вийти із російських лабораторій — це хіба хімічна зброя “Новічок”.

Для Медведчука хайп на епідемії — питання суто прагматичне і політичне. Щоб під шумок і страх коронавірусу — підняти питання дружби з РФ. Що типу треба подружитися з агресором заради спасіння “граждан” від коронавірусу. Недарма агресивна реклама “Спутніка 5” на каналах ОПЗЖ ТБ іде подвійною ударною силою із заявами про те, як офігенно жилося в Радянському союзі.

Та про те, що нам треба конче повернутися до РФ та інтегрувати собі зросійщений і знищений Донбас

Саме заради цього канали Медведчука активно нагнітають паніку. В стилі — не купимо фуфломіцин, то помремо як таргани і будуть гроби як в Бергамо.

Перший етап цієї інформаційної істерії розпочався напередодні місцевих виборів — десь за два тижні, коли Віктор Медведчук на камеру розповів куму Путіну як вакцинував Оксану Марченко.

А потім ніким не уповноважений лідер ОПЗЖ почав впарювати ідею про швидку купівлю російської вакцини. 

І це нічого, що від жовтня до сьогодні у ЗМІ з'явилася низка інформації про те, що “Спутнік 5” — тупий розвод кошенят. Ось новина про російських медиків, які заразились коронавірусом після вакцинації (медики), а ось російський медійник Олексій Півоваров чесно зізнається, що позитивний тест на корону отримав після вакцинації “Спутніком 5”.

І хоча авторка цього матеріалу не так часто хвалить Володимира Зеленського — він ще у жовтні оперативно видав заяву, де спростував оці усі нагнітання про безальтернативність російськоі суміші невідомого походження. Зацитую: “Саме Євросоюз підтвердив, що допоможе отримати справжню вакцину, коли вона з’явиться і не викликатиме сумнівів у вчених. Тому не дуже раджу вірити у передвиборчі ініціативи окремих циніків, які вже вакцинувалися неперевіреним способом”. 

Так само зараз — після чергової хвилі російської дезінформації я бачу, що Україна домовляється як США про поставку вакцини від коронавірусу в режимі екстреного застосування (Степанов США). Тому поки перемагає здоровий глузд, але ж ми знаємо, як деструктивно діють на мізки канали ОПЗЖ ТБ. Бо насправді побороти оцей вірус невігластва і зросійщення могла одна виконана обіцянка Володимира Зеленського. Просто закрити зливні бачки Медведчука, фінансовані російським кешем. 

Тобто це свідчить, що в умовах повного провалу антиковідних заходів від влади — тиск і панічні настрої посилюватимуться. Щоби помирити нас із Росією. Дати куму Путіна побільше заробити — бо як тільки капіталізуються відносини РФ та України, тим у більший кеш виходять два куми — Віктор і Володимир. 

А тепер кілька тверезих фактів. 

Росія ніколи не була прикладом успішної боротьби з COVID. Вона стабільно у переліку держав із високим відсотком хворих на корону. За останню добу — більше 26 тисяч нових хворих на ковід і шкала не зменшується.

Тому тут іде мова про ідеологічну війну. Мовляв, Медведчук і Путін домовилися про постачання вакцини. Українська влада сказала “фє”. І тепер у проросійських сил є змога говорити про гроби як в Бергамо.

Хоча головна мета усіх цих накруток — вийти в кеш і мати з лоха. Аби потім інформаційно, морально і фінансово зубожілий українець пішов — і подарував владу ОПЗЖ, а Україну Російській Федерації. Без жодного бою.

Думайте і не хворійте. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+4°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.24
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
01:24
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
У Калузькій та Брянській областях РФ ударом БПЛА пошкоджено енергетичну інфраструктуру
00:56
Румунія, прапор Румунії
Росія обурилась забороною показу в кінотеатрах Румунії пропагандистських фільмів з РФ. Бухарест відповів
00:41
OPINION
Наталка Діденко
Скільки разів в Україну приходить весна?
00:35
Оновлено
Семен Єрьомін
Сили оборони ліквідували російського воєнкора-пропагандиста Єрьоміна
00:28
Лавров
Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до РФ державою
00:01
Марта Костюк, теніс
Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла у півфінал турніру WTA у Німеччині
2024, п'ятниця
19 квітня
23:43
Путін і Лавров
"РФ завжди надає перевагу переговорам, а не бійкам та війнам": фейки і маніпуляції за 19 квітня
23:42
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сіл. Там почались протести
23:08
Оновлено
обстріл, ППО
Росія атакує Сумщину ввечері 19 квітня
23:07
сша допомога Україні
У Білому домі заявили, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення конгресу
22:41
Начо, Реал, Ла Ліга
Капітан "Реала" прийняв доленосне рішення стосовно свого майбутнього
22:40
Поліція США - ілюстрація
У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де проходив розгляд справи Трампа
22:31
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
22:06
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: знищено продукцію для країн Азії та Африки
21:56
Ексклюзив
Віктор Шлінчак
"Ми вже почали чути про перемогу України", - голова правління Інституту світової політики Шлінчак про переломний етап війни
21:50
Аналітика
Сергій Згурець, Василь Зима, телеведучі
Намагання ворога просунутися на Донеччині та в Запорізькій області. Воєнні підсумки тижня
21:49
Сенат США
Частина сенаторів закликає республіканців у Палаті представників відхилити стратегію Джонсона щодо України
21:26
Протест в Тбілісі
У Тбілісі поновились акції протестів проти закону про "іноагентів"
21:25
Еммануель Макрон
Ресурси Європи обмежені: Макрон заявив про неможливість побудувати в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
20:56
Михайло Федоров
Мінцифра відзвітувала про роботу над еАкцизом. Деталі
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби з корупцією
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод в Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
19:44
Чорнобильська зона
"Україна йде до нового Чорнобиля": росіяни запустили нову ІПСО
19:42
на фото: ЗСУ
Росіяни за добу 7 разів безуспішно атакували Сили оборони поблизу Кринків на Херсонщині, - Генштаб
19:37
Нідерланди
Нідерланди оголосили про виділення €200 млн на ППО і снаряди для України
19:15
Джамал Мусіала, Баварія, Бундесліга
"Ман Сіті" вирішив підірвати трансферний ринок і купити одного з найдорожчих футболістів світу
19:10
США Україна
Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні
18:56
Ексклюзив
F-16
Експерт з авіації Романенко розповів, які параметри мають бути у F-16 для ефективної боротьби з ворогом
18:49
Ентоні Блінкен
Блінкен назвав Китай найбільшим постачальником компонентів для ОПК Росії
18:47
Огляд
"Земля короля"
Увійти в "Наш живий світ": що подивитися на вихідних
18:47
Оновлено
На фото: система ППО
Країни НАТО та Великої сімки пообіцяли посилити українську ППО
18:41
Ексклюзив
Костянтин Жеваго
Хтось отримав хабаря, і ракету "Нептун" перестали ставити на КрАЗ: Жеваго про закупівлі Міноборони
18:37
Україна - НАТО
"Путіна треба спустити на землю, а наше небо зробити безпечним": Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО
Більше новин