15 оригінальних страв на Новий рік: апельсинова і медова птиця, амур і салати, святкові закуски і маково-мандаринові пироги

Тетяна Зінченко
27 грудня, 2020 неділя
20:43

А ще - соковитий м'ясний рулет з чорносливом і неймовірний сирник з пряниками - у "смачній" святковій підбірці Еспресо.TV

Нарешті "епопея" "Не чіпай, це на Новий рік" щасливо завершується: ось-ось господині накриють столи так, що аж очі розбігатимуться.

Новий рік - особливе свято: це гарний настрій, нові надії і особливі сподівання. І хочеться перейти рубіж у новий рік так, щоб це було незвичайно, як у кіно. Щоб були поряд рідні і близькі, щоб була музика, ігри, танці та подарунки, сюрпризи і, звісно, смачна їжа.  

Тому господині почали готуватися до такої відповідальної миті заздалегідь: обмінювалися рецептами, готували порції "на пробу", усі разом схвалювали чи коригували певні рецепти, щоб довести їх до досконалості. І от ми маємо 15 таких рецептів - вибір відомих нам кулінарних майстринь.

Особливості новорічного застілля

По-перше, треба заздалегідь вивчити смаки гостей, якщо досі їх не знали. Зазвичай вони поділяються на:

  • Я буду лише овочі та фрукти, бо я вночі не їм.
  • Я їм лише десерти, бо ніч, і я не хочу наїдатися.    
  • Я їстиму лише салатики. 
  • Хотілося б чогось екзотичного, незвичайного - таке ж свято! Такого, що не куштував (не куштувала).
  • От тільки не треба нас годувати лише салатами - давайте м’ясо: гуляти так гуляти!

  null

Фото Христини Ласяк.

Дехто до святкування вивчив усі гороскопи, прикмети і звичаї і налаштований смакувати "по феншую", точніше - як пишуть календарі.

Календарі, зокрема китайський, пишуть, що 2021-й - рік Бика, а отже, знову виникають харчові задачки. Розв’язуємо їх, враховуючи смакові уподобання того ж Бика: овочі (листкові - у фаворі), фрукти, злакові, гриби, бобові. Це сподобається шанувальникам "легкого перекусу". Але м’ясо птиці та риби також цілком підходять, отож свято обіцяє бути смачним.

Десертів - скільки приготуєте, та й випічки - також. Бик хоч і невибагливий та простий за своєю природою, але попоїсти любить. Салати у найрізноманітніших поєднаннях будуть тим, що треба!

Тільки не ставте страви на червону скатертину - не дратуйте Бика.

Із салатом завжди свято!

 Отож і почнемо із салатів, раз уже салат -  топ-страва новорічного столу.

Салат "Діана"

Оригінальна і ошатна страва від Валентини Кузьмової, відомої нам кулінарки з Хмельницького.

null

Потрібно: 250 г печінки тріски, склянка вареного рису, 4 яйця, 2 свіжі огірки, 150-200 г консервованої кукурудзи, 2 стебла зеленої цибулі, сіль та майонез – за смаком. Салат, петрушка для оформлення салату.

Приготування: один огірок нарізати кубиками, другий залишити  для прикрашання салату (його краще спеціальним ножем порізати різьбою).

Цибулю порізати дрібно і змішати з огірком. Яйця відварити, білок потерти на грубі тертці, а жовток - на дрібній. Печінку тріски порізати на шматочки. Рис заправити олією від печінки.

Кільце - діаметр 16 см.

Складаємо шарами в такій послідовності: рис, печінка, білки, майонез, кукурудза, майонез, огірок з цибулею, майонез, жовтки. Зняти кільце і зверху прикрасити огірком з петрушкою.

Буде гарно та смачно!

Салат святковий, морквяний

Морквочка треба, як це - рік Бика, і без моркви? Запасіться заздалегідь морквою по-корейськи, а галицька кулінарна майстриня Оксана Костик навчить нас, як такий салат готувати, щоб їсти і ще хотілося.

null

 Потрібно: 2 шматки курячого філе (500 г), 5яєць,  400 г маринованої кукурудзи, 400 г  маринованих шампіньйонів, 300 г твердого сиру, 300 г моркви по-корейськи, майонез, спеції за смаком (сіль, перець).

Приготування: куряче філе відварюємо ріжемо на кубики. Так само нарізаємо твердий сир, яйця, гриби, цибулю. Цибулю подрібнюємо. Додаємо моркву по-корейськи і заправляємо майонезом зі спеціями. І маєте смачний салат до свята!

Бурячковий із грибами

Цікавий варіант улюбленого бурячкового із чорносливом від львівської кулінарки Марти Левицької.  Він - з грибами (а часник - на ваш розсуд, він смакує як з часником, так і без).

null

Потрібно на дві невеликі салатниці: один варений буряк, по жмені горіхів і солодкого чорносливу, будь-які мариновані гриби (невелика баночка), два зубчики часнику, сіль та перець за смаком, олія для заправки, якщо гриби з оцтом, якщо в олії - лимонний сік за смаком або оцет.

Приготування: буряк потерти на грубій терці, горішки, чорнослив і гриби подрібнити, вичавити часничок (на свято багато часнику не беріть) і заправити. Прикрасити горіхами і чекати на гостей!

Святкові закуски

Вони надають святковому столу особливого шарму і вишуканості: ошатні, барвисті, смачні та легкі.

Канапочки з печеними печерицями

Ошатні, цікаві, смачні й ненав’язливі. Львів’янка Марта Левицька і цього разу дивує смачною цікавинкою.

null

Смакують як гарячі, так і холодні.

Потрібно: 1 кг свіжих печериць, 4 зубчики часнику, 50 мл. олії, 1/3 ч. л. солі.

Можна ще улюблені спеції, але без солі.

Приготування: Печериці помити, дати добре стекти воді (викласти на друшляк), часник вичавити, зробити з даних інгредієнтів заправку, замаринувати печериці, як мінімум, на годину. Викласти на форму від духовки, пекти при температурі 200 г  хвилин до 30, залежить від духовки.

Все, смакуємо, з чим бажаємо!

Шпинатний рулет з рибою

Легка, барвиста і дуже святкова страва. Оксана Білінська розповість, як приготувати "ялинковий" рулет.

null

Потрібно на бісквіт: 3 яйця, 150 г шпинату, 50 г борошна, 1/2 ч. л. солі

Начинка: 300 г вершкового сиру, 200 г  червоної риби, 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування:  жовтки і білки розділити. Листя шпинату, жовтки, сіль збити блендером до однорідної маси; додаємо просіяне борошно, перемішуємо.

Білки збиваємо у стійкі піки. Додаємо поступово білки до шпинатної маси, розмішуємо акуратно лопаткою. Викладаємо тісто на пергамент у форму ( ~25х35) і випікаємо 10 хвилин при 180 градусах.

Виймаємо, даємо остигнути, знімаємо пергамент. Сир розтираємо з лимонним соком; намащуємо бісквіт, кладемо тонко нарізану рибку і скручуємо в рулет, кладемо рулет у плівку і ставимо в холодильник хоча б на 2 години. Смачна і красива закусочка готова!

Святкові тарталетки

А як вам така закусочка на святковий стіл? По-перше, це красиво, а, по-друге, треба спробувати, бо точно вдасться, переконана Оксана Білінська, авторка рецепту.    

null

 Потрібно: 500 г бездріжджового шарового тіста, 150 г  червоної риби ( лосось) ( для прикраси і для начинки), 200 г  вершкового сиру, кріп, часник ( за смаком).

Приготування: шарове тісто розкачуємо, вирізаємо кружечки; в половині з них вирізаємо менше коло всередині ( тобто у нас буде повний кружечок й інший з діркою).

Повні кружечки кладемо на пергамент, проколюємо виделкою, змащуємо жовтком; далі на них зверху кладемо кружки з діркою, легенько щіплюємо (притискаємо) краї по колу (виходить, як криничка) і теж змащуємо жовтком.

Випікаємо при 185 градусах до рум‘яності (~15-20 хв.).

До сиру додаємо порізаний дрібно часник, порізану кубиками рибу, перцю чи часнику за смаком.

Викладаємо начинку на тарталетки і прикрашаємо рибкою! Пригощаємо всіх, хто зібрався за столом!

Новорічна прогулянка з лавашем

Бо, може, на вулиці захочеться перекусити. Христина Ласяк, наша кулінарна порадниця з Болехова (фото Христини - на обкладинці), передбачила цей святковий момент. Вона радить приготувати лаваші: це швидко, дуже смачно, продуктивно, можна готувати всією компанією, то буде ще й весело.

null

Потрібно для трьох лавашів: відповідно 3 лаваші, 1 маленька капустина (пошаткувати), посолити, поперчити і розім’яти. 2 середні морквини потерти на терці, посолити, видавити 2 зубчики часнику, додати 1 ст. л. олії і вимішати. Порізати кружальцями великий помідор і 2 огірочки. 6 мисливських сосисок посмажити на пательні до рум'яного.

Приготування: на лаваш з лівого краю кладемо капусту, зверху моркву, тоді сосиски, майонез,  соус сацибелі або кетчуп, гірчицю, тоді огірок і помідор. Згортаємо в рулет і випікаємо при температурі 200" приблизно 15 хвилин. Гуляючи, не забувайте про дистанцію!

 М’ясні страви, бо без м’яса свято занадто пісне і прісне!

М'ясний рулет з курагою

"Швидко, смачно і дуже гарно виглядає на святковому столі!" - запевняє Лілія Цвіт, авторка рулетного смаколика, ведуча багатьох успішних кулінарних проєктів - Дуже просто готується і суперсмачно!".


Потрібно: свинина - 1,5 кг, сіль - 1,5 ч. л., спеції, желатин - 2 ч. л., курага - 100 г, чорнослив - 100 г
"Краще брати не надто жирне, але і не надто сухе м'ясо, ідеально підійде лопатка, шия, у мене це хвостовик", - уточнює господиня.
Приготування: шматок м'яса промити, залити холодною водою, додати соду, перемішати, щоб сода розчинилася, і залишити мінімум на 2 години, щоб м'ясо стало м’якшим і очистилося від зайвих речовин.
М'ясо витягуємо, миємо під проточною водою, просушуємо рушником чи серветкою і розрізаємо, щоб сформувати рулет. Розрізаємо максимально рівномірно, щоб утворився пласт. Відбиваємо як на відбивні з 2 сторін. Солимо і посипаємо спеціями для м'яса з 2 сторін (можна брати готову приправу, в складі якої перець, коріандр та часник). Маринуємо м'ясо мінімум 1 годину в холодильнику.

Далі курагу та чорнослив заливаємо окропом і залишаємо до повного остигання.
Беремо м'ясо, посипаємо 1 сторону сухим желатином, щоб рулет тримався і не розвалювався при нарізанні. Далі викладаємо сухофрукти одне біля одного, скручуємо в рулет якомога щільніше, скручуємо в рукав для запікання( розрізали на 2 частини) і добре притискаємо. Фіксуємо нитками чи стрічками від рукава.
Випікаємо при 200 градусах перших 30 хв., а далі при 180 ще 30 хвилин. Охолоджуємо в формі. І обов'язково ставимо ще на 2 години в холодильник, щоб добре охолонув. Затим виймаємо з рукава і нарізаємо.
По-святковому гарно і дуже смачно!

Апельсинова курка

І не лише апельсинова, зауважте, а ще й яблучна. І навіть імбирна! Як-не-як, Новий рік, отож треба додати до нього цікавих "родзинок", і в новорічні страви - також.

null

Катерина Кудляк, кулінарна майстриня з Почаєва, розповість, як легко і просто запекти таку смакоту на своє свято.
Потрібно: 2 кг тушки курки, 1 яблуко, 1 апельсин, гілочка розмарину, 60 г масла, 40 мл соєвого соусу, 2 ч. л. солі, 0,5 ч. л. перцю,1 ст. л. приправи до м‘яса,1 ч. л. паприки,1 ч. л. сушеного імбиру, 2 ч. л. гірчиці.
Приготування: Тушку курки вимити, просушити паперовим полотенцем.

Соус: з‘єднати соєвий соус, спеції, вимішати і залишити на 5 хвилин. Апельсин і яблуко нарізати на дольки. Змастити курку соусом зі всіх сторін і добре втерти, всередині теж. Начинити тушку апельсином і яблуком, зчепити шпажками наприкінці. Ложкою зробити отвір під шкіркою тушки (як на відео) та покласти туди масло. Змастити ще раз соусом, покласти розмарин, влити на деко 1 склянку води. Запікати при температурі 190 градусів 1,5 години (кожні 10-15 хвилин поливати курку соком). Якщо курка дуже припікається, прикрити фольгою.
Соковита і дуже смачна курочка! Чудова пропозиція на новорічний  або різдвяний стіл!

Медова індичка

Надзвичайно ароматна, апетитна запечена індича гомілка у медово-соєвому соусі. Автор рецепту - добре відома кулінарка Оксана Білінська.

null

На 2 гомілки потрібно для маринаду:  1 ст. л. розмарину, 2 ст. л. меду, 30 мл соєвого соусу, 50 мл олії, 2 великі зубчики часнику.

Приготування: Гомілки замаринувати і залишити на 1 годину. Далі покласти промариновані гомілки у посудину для запікання; полити соусом, в якому маринувались ; накрити фольгою і запікати при 180 градусах 1 годину. Затим відкриваємо фольгу і запікаємо ще 1 годину, час від часу поливаючи гомілки соком, що утворився.

На гарнір можна запекти: 1 кг картоплі, 1 шт морква, .1 шт. цибуля-порей. Все порізати шматками, додати соку з 1/2 лимона, сіль, перець; перемішати.

Аж за вухами лящатиме!

Риба фарширована – це цілком можливо!

Тетяна Козак, відома нам за багатьма чудовими рецептами господиня з Почаєва, навчить нас цій рибній класиці раз і назавжди. Що приготували на Новий рік – те запам’ятовується надовго!  Результат матимете чудовий - риба зовсім не суха, гарно тримає форму й ідеальна при нарізанні.

Потрібно: риба свіжа амур - 1 шт. (більше 1 кг), риба морожена хек - 1 шт., рис відварений 2 - 3 ст. лож., цибулина, зубчик часнику і пів морквини, а також сіль, перець, приправа до риби.
Приготування: рибу очистити від нутрощів, зябра, очі. І обережно за допомогою ложки (зручно робити саме руками) зняти шкіру. Відокремити м'ясо від шкірки, зрізати хребет, а голову і хвіст залишити. Добре все промити під проточною водою.
Приготувати начинку для риби: м'ясо амура і хека пропустити через м'ясорубку. Моркву і цибулю також пропустити через м'ясорубку. Змішати фарш, спеції і варений рис.
Деко для випікання риби застелити пергаментом і викласти на бік шкіру амура. Наповнити її фаршем, повернути на спинку і зашити ниткою.
Повернути фаршировану рибу на живіт, руками сформувати її і змастити добре олією. (На деко можна трішки налити води і дати лавровий лист, чорний перець горошком.)
Випікати при температурі 180-200 градусів ( не більше) 40-50 хвилин.
За бажанням можна готову охолоджену рибу прикрасити на свій смак овочами і зеленню. 

Для найвитриваліших – випічка!

Ми підібрали таку випічку, що з нею всі будуть найвитривалішими, бо вона справді чудова!

Медовий рулет

Лілія Цвіт створила щось новеньке, але її рецепти настільки добре прижилися в записничках господинь, що цілком можна довіряти її новим експериментам. І собі на Новий рік створити щось новеньке, наприклад, цей запашний, пухкий, улюблений медовик по-новому.  

Потрібно на форму форма 30х40 см для тіста: яйця - 4 шт., цукор - 100 г, мед - 50 г, борошно -100 г, сода - 1 ч. л., сметана - 1 ст. л.
Крем: сметана - 400 г, цукор - 80 г, ванільний цукор - 1 п. 16 г, чорнослив - 100 г.


Приготування: Розпочинаємо із приготування медового бісквіту. Білки збиваємо в піну. Додаємо цукор і продовжуємо збивати. Має утворитись густа та стійка маса. Тепер додаємо жовтки і знову збиваємо. Далі додаємо рідкий мед, бажано натуральний. Пів чайної ложки соди перемішуємо зі сметаною і додаємо до нашої яєчної суміші. У цьому рецепті потрібна саме сода, тому що завдяки цьому утворюється такий гарний руденький колір, і перемішуємо та додаємо просіяне борошно. І замішуємо тісто на низьких обертах міксера.

Форму застелити пергаментом. Важливо щоб пергамент був хорошої якості, тому що медівник може прилипнути. Викладаємо тісто у форму. Випікаємо наш бісквіт при температурі 170 градусів приблизно 20 хвилин.

Гарячий корж потрібно вийняти на пергамент і одразу, доки корж іще теплий, закручуємо в рулет. Накриваємо рушником, щоб рулет не розкручувався, фіксуємо його і залишаємо до вистигання.
Далі приготуємо крем. Сюди можна додавати будь-який ваш улюблений крем. У рецепті - сметанковий, а також наповнення -  чорнослив.

Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо, щоб він охолонув. До сметани додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо все до утворення густої пишної маси.
Коли рулет охолонув, забираємо з нього пергамент і обережно розкручуємо рулет. Зробити це зовсім просто, тому що рулет доволі м’якенький.
І змащуємо кремом та в рядочок викладаємо пропарений та просушений чорнослив, впритул один біля одного. За бажанням чорнослив можна замінювати вишнями, бананом або будь-якими іншими фруктами чи ягодами. Декорувати рулет розтопленим шоколадом, помістивши в кондитерський мішечок. І посипати крихтою із білого шоколаду.

 Макова насолода

Щось з маком треба, щоб було на новорічному столі, бо з маком усе дуже смачно! Чому б і не спекти щось макове з улюбленого? Христина Ласяк радить спекти маковий пляцок. Там такий пляцок - казка, а не випічка!

null

Потрібно для макової маси: 2 склянки маку запарити та тричі перемолоти через м'ясорубку. Сюди додати 1 ціле яйце і 3 жовтки, 2 ст. л. меду, 3 ст. л. манки, 6 ст. л. цукру,  1 ч. л. порошку для печива, 2 ст. л. топленого масла, горіхи та ізюм за бажанням. Усе добре вимішати.

Тісто : 400 г муки, 6 ст. л. цукру, 3 жовтки, 4 ст. л. сметани, 1 пачка маргарину, 2 ч. л. порошку для печива - замісити м'яке тісто. Поділити на три частини.

Приготування: З білки збити в піну зі 7 ст. л. цукру. Поділити на дві частини.

Форма для випічки -  25х37 см

Збираємо пляцок : 1 частина тіста (викладати щипками, не розкачувати) - мак-піна-тісто-піна-тісто.

Випікаємо при температурі 180 градусів 50 хвилин. Не так і складно, але яка краса!

Різдвяний сирник з пряниками

"Цей сирник точно стане прикрасою вашого святкового столу! Це не сирник - а смаковий вибух! Ну дуууже смачний! А гарний який! І готується досить просто! Я все продумала до деталей! Обов'язково спробуйте!" - Лілія Цвіт 100-відсотково впевнена у смачному творінні своїх рук і в тому, що він вдасться і у ваших руках.

Потрібно на форму 25х35 см для тіста: масло - 125 г, яйця - 2 шт., цукор - 150 г, борошно - 300 г, розпушувач - 1 ч. л., какао - 40 г

 Сирна маса: сир - 1500 г, цукор - 200 г, ванільний цукор - 1 п., 16 г,  сметана - 180 г, яйця - 5 шт., пудинг - 2 п. по 40 г, кокос - 100 г, пряники - 1 кг.

Новорічний торт - мандариновий - від Лілії Цвіт 

"Легкий, ніжний, соковитий , з вираженим цитрусовим ароматом! Саме те, що потрібно для святкування Нового року! Тут цитрусовий бісквіт, мандариновий прошарок і сметанковий крем-мус. Смакота! А приготувати такий торт зовсім не складно", - заохочує майстриня чудової випічки Лілія Цвіт, яка в році, що минає, має чимало успішних учениць у своїй кулінарній школі. Тому знає, що цей торт вдасться усім, хто хоче здивувати своїх гостей!

Потрібно на форму д. 18 см для бісквіту: яйця - 4 шт., цукор - 100 г, борошно - 100 г, розпушувач - 1 ч. л., цедра - з 1/2 шт.

Мандариновий шар: вода - 500 мл, желе - 2 шт. по 70 г, мандарини - 3-4 шт.

Сироп: вода - 50 мл, цукор - 1 ч. л.

 Крем-мус: сметана - 800 г, цукрова пудра - 100 г, желатин - 35 г, вода - 100 мл, загущувач - 2 п. по 12 г.

Для прикрашання, крем: 150 г шоколаду, 150 г масла.

 Глазур: 50 г шоколаду, 2 ст. л. олії.

 Додатково: мандарини, безе, бадьян, кондитерська посипка, цукрова пудра, гілки ялини.

Майстриня також, показує, як просто прикрасити його в домашніх умовах з того, що є під рукою.

Нехай усе, що приготуєте, буде смачним і оригінальним! Щасливих і веселих свят!

Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.07
    Купівля 39.07
    Продаж 39.55
  • EUR
    Купівля 42.26
    Продаж 42.99
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
28 березня
10:37
Намагався скоригувати удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: СБУ затримала підозрюваного
10:35
Огляд
світ, міжнародний огляд
Сіярто заявив про загрозливий ризик третьої світової війни, а українська армія окопується, щоб стримати атаки Росії. Акценти світових ЗМІ 28 березня
10:30
Наслідки руйнування житлового будинку після ракетного удару в Дніпрі
ООН: щонайменше 14 085 цивільних загинуло внаслідок російського вторгнення
10:20
Ексклюзив
річниця деокупації Ірпеня
Друга річниця деокупації Ірпеня: у місті вшанували пам'ять полеглих військових та цивільних
10:15
Ексклюзив
гроші
З 29 березня збільшиться коло осіб, які мають право на допомогу в разі загибелі військового, - правозахисниця Денісова
10:10
ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику
Зрубали 100-річні дуби у Чорнобильському заповіднику на 60 млн грн: ДБР викрило посадовців держпідприємства
10:02
OPINION
Олексій Голобуцький
"Гаряча картоплина" мобілізації: з ким грають у пінг-понг?
09:56
Дмитро Пєсков
"Використовується терористами": у Кремлі закликали Дурова уважніше стежити за Telegram
09:36
Київ літо спека
КМВА не виключає загрозу проникнення російських ДРГ у Київ
09:24
Саміт ЄС, Олаф Шольц
Низка країн, включно з Україною, обговорюють можливу мирну домовленість з Росією, - Шольц
09:02
Оновлено
Удар балістикою по Миколаєву 27 березня: 12 людей поранені
08:59
ЄС - Китай
Сі Цзіньпін заявив прем'єру Нідерландів, що Китай готовий поглиблювати взаємодію з Європою
08:48
діти війна
Через російську агресію в Україні загинули 537 дітей
08:40
Оновлено
Еммануель Макрон
Bloomberg припустив, що заява Макрона щодо іноземних військ в Україні могла розлютити чиновників у США. У Держдепі відреагували
08:36
Оновлено
Обстріл Запоріжжя
Росія вночі запустила ракети Х-22 та "шахеди": Повітряні сили знищили 26 БПЛА
08:25
Партизани зафіксували прибуття нової партії військової техніки РФ в окупований Крим
08:16
росія дипломат
"Бачимо, куди західні цінності котяться": на Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера
08:00
OPINION
Орест Сохар
Китай зазіхає на Європу
07:53
На фото діти з України
Канада не планує продовжувати програму зі спрощеного прийому українських біженців
07:39
ЗСУ. Війна з Росією. Військові новини
Сили оборони за добу ліквідували 780 окупантів, 10 танків та 32 артсистеми
07:30
Telegram
"Законопроєкт "про заборону телеграм" ніякої заборони Telegram або анонімних каналів, не передбачає": Микола Княжицький відповідає на поширені питання про законопроєкт
07:19
Кім Чен Ин КНДР Північна Корея
Південна Корея, США та Японія обговорили співпрацю для протидії військовим загрозам КНДР
07:04
електроенергія
Росія не може повернути жителям ТОТ електроенергію: Спротив розповів, де найважча ситуація
06:49
Естонія
Міністр юстиції Естонії не бачить перспектив швидко позбавити росіян права голосу на виборах
06:37
Володимир Путін і Дмитро Пєсков
Кремль, ймовірно, посилить риторику про "терористичні загрози", щоб підвищити підтримку війни проти України, - ISW
06:15
Більшість американців не підтримують війну Ізраїлю проти ХАМАСу, - опитування
05:59
світ Канада Латвія військові новини
Канада відправила до Латвії 150 одиниць техніки для міжнародної бригади
05:56
Сергій Наришкін
"Обговорили змовницькі дії ворогів": Наришкін з'їздив до КНДР
05:36
Окупанти, кримінал, росіяни
РФ формує резерви для підтримки поточних операцій, а не для нового наступу, - ISW
05:08
війна з росією нафта безпілотник
Росія після атак на свої НПЗ збільшила експорт пального з Білорусі, - Reuters
04:12
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
У Росії після теракту у "Крокусі" наростає міжетнічна ворожнеча, - NYT
03:44
Габріель Атталь
Уряд Франції підтримав директора ліцею у конфлікті з ученицею через носіння чадри
03:16
Siemens
Співробітникам Siemens висунули обвинувачення у порушенні кримських санкцій поти РФ
02:48
У Польщі оперативно звільнили командувача Єврокорпусу: він навчав ЗСУ
02:20
Косово - Сербія
Комітет ПАРЄ рекомендував запросити Косово до Ради Європи. Сербія відреагувала
01:52
Нобелівська премія
Нобелівські лауреати вимагають посилити тиск на Путіна і допомогу Україні, - відкритий лист
01:51
Росіяни обстріляли смт Борова на Харківщині
На Харківщині росіяни вбили 12-річну дитину, пошкодили дитсадок і житлові будинки
01:24
обстріл ТЕС
"Метою був тотальний блекаут держави": Галущенко про російську атаку 22 березня
00:56
Росія Москва світ авіація аеропорти ОАЕ
У московському аеропорту "Домодєдово" водовоз врізався в літак Emirates
00:28
угорщина війна з росією полонені гібридна війна
Українські полонені, яких РФ передала Угорщині в 2023 році, розповіли про умови звільнення
Більше новин