Свирид Опанасович на стражі мірового порядку

Свирид Опанасович
18 серпня, 2014 понедiлок
10:21
З понеділком вас, будьте здорові. Тиждень обіщає буть трудним, но інтересним, отже заварюйте чай/кохве та вмощуйтеся читать оте, шо дід тут для вас зутра понаписував.
 
По ділу Наді Савченко вчора актівізірувався її адвокат Маркуша Фейгін, которий сначала нажалівся, шо тьомниє сіли старають убрать защиту Наді із діла і даже подключили якіто "слівки інфільтртата". Ну, тіпа, в діло пошла інфа від внєдрьонних агентов. Яких агентов і куда внєдрьонних Фейгін загадочно не уточняє. Одновременно, Маркуша обіщає в бліжайші дні обнародувать нові докази невинуватості Наді і опять таки намекає, шо тьомниє сіли торопятся. Шо це таке - набивання адвокатом собі ціни, чи обичне нагнєтаніє інтєреса публіки перед ефектним і ярким виходом на сцену з якимито необично важними доказами, дід не знає. Наблюдаєм і тримаєм за Надю кулаки.
 
Саме інтєресне для діда вчора відбувалося в Берліні. К сожалєнію, в отлічії від засєданій Совбеза ООН, берлінські переговори чотирьох міністрів проходили в закритом режимі, тому судить про шо они там говорили і до чого договорилися ми можемо тільки з уривочних сведєній, які всі сторони переговорів сознатєльно, но дуже дозовано, слівали в твіттер і на фейсбук.
 
Попробуєм хладнокровно розібратися, шо проізошло в Берліні і чого слєдуєт ожидать на дипломатичних фронтах в дільнєйшем. Совершенно ясно, шо в Берліні состоявся п'ятигодинний спарінг между Клімкіним і Лавровим, при сєкундантах Штайнмайрі і Фабіусі, які откровенно подигрували Клімкіну. Совершенно ясно также, шо протівніки вийшли на спарінг з совершенно чотким поніманієм своїх задач. Позиція Лаврова заключалася в попитке добиться нємедлєнного прекращенія АТО, даби зафіксірувать хотяби статус-кво в Донецьку і Луганську і проведення ответственних переговорів з лідєрами сіпаратістських республік. Задача Клімкіна була в том, шоби добиться нємедленного прекращенія любой помощі сіпаратістам со сторони Х"йлостана, а про прекращеніє АТО можна буде говорити лише після відновлення повного контролю над територією та всім периметром кордону. 
 
Судячи з заяв, які пролунали після завершення переговорів, протівніки ні о чом не договорились. Лавров звалив даже не пообщавшись з пресою і потом МІД РФ зробив заяву про достіженіє "опредєльнного прогреса по всем пунктам". Руссовата радуєцця, думаючи, шо пабеда как всігда за Х"йлостаном.
 
Обращає на себе вніманіє, шо в заяві МІД нема ні слова про ДНР, ЛНР, тєм болєє про Новоросію. Однако Лавров продолжає вперто говорити про весь юго-восток України.
 
Штайнмайр в свою очередь зробив свою заяву, в якій туманно намекнув на достіженіє "прогресса по нєкоторим пунктам" і пожалівся, шо разговор був тяжолим.
 
Болєє конкретним був Клімкін, которий тоже отметіл, шо переговори були тяжолі, но на компроміси Україна не іде, красну черту не перейшла. 
 
Сторони также заявили, шо переговори в форматі "нормандської четвьорки" нада продовжувать, но коли, де і як, буде решено в бліжайші дні.
 
Главний вивод з цих переговорів - Х"йло продолжає тянуть резіну і лікуватися не желає. Україна своїх позицій не здавала і здавать не намерена. Значить, нада продовжувать давлєніє на Х"йла по всєм фронтам. Главне, нада продовжувати АТО, бо прогрес на дипломатичному фронті напряму залежить від успіхів нашої Армії. І ожидаєм появлєнія на сцені злих поліцейських у вигляді США і Великої Британії. Які, без сомнєнія, тоже вніматєльно наблюдають за проісходящим. І нєсомнєнно почули заяву Паші Клімкіна перед началом переговорів у Берліні, шо Україна ожидає воєнной і воєнно-технічной помощі від НАТО. Дід щитає, шо етот вброс Клімкіна був грамотним і своєвременним ходом, і наверняка согласованим із НАТО. В Х"йла і у Лаврова при цьому наверняка похололо внутрі. Не забуваєм, шо через пару тижнів очередний самміт НАТО, який состоїться у Великій Британії. І которий Х"йлу тоже наверняка не понравиться.
 
З другої сторони, ми не маємо забувати, шо міністри іностранних дєл ніколи не досягають успіхів у таких переговорах. Плоди їхніх усілій всігда передаються главам государств. Тому міністри до послєднього жалітимуться на трудності і шо в них нічого не получаєцця, а от прийдуть здорові і красіві презідєнти і все порішають.
 
Отсюда робим вивод, шо відімого прогреса в міністерських переговорах вообще не буде, потому они інтєресні хіба шо гурманам від політики, які люблять красоту ігри. Однако, поскольку деталі нам всьо равно неізвесні, про ігру і про її красоту ми можем лише догадувацця. Продолжаєм спокойно наблюдать.
 
Діда всьо врем'я питають, шо він думає про громку заяву Яроша покинуть фронт і іти з оружієм на Київ. Дід принципово не коментірує внутрішньополітичні наші процеси, бо коментаторів і без нього хватає. Но в даном случає заява Яроша совпала з началом переговорів у Берліні і наверняка додала аргументів Лаврову, заставила призадуматься Штайнмайра і Фабіуса та послабила позиції України. Паші Клімкіну наверняка приходилося на ходу придумувати аргументи, щоб нейтралізувати неприятний ефект від срача між Ярошем і Аваковим. 
 
Дід не збираєцця намекати, шо Ярош дєйствує по чиїхось указках, скоріше за все совпадєніє случайне і скоріше за все Ярош сдєлав совє заявлєніє не від великого ума. Бо ровним щотом нічого не добився, разве шо взбурліл срачі в інтернетах. Євдокімова можна було убрать і болєє спокойним, а не таким екстравагантним і авантюрним способом. Зростання електоральної підтримки Правого сєктора, в чому його обвінив Аваков, Ярош тоже не добився - трудно підтримувати людей, які угрожають дєзєртірством з фронту, нехай даже з самими благородними цілями. Дід вообщето не злопам'ятний, но добре помнить, як після вбивства Музичка Ярош обіщав захватити Верховну Раду, шо визвало ейфорію в усіх х"йлостанських гамноньюсах. І тоді, і січас Ярош свої громкі заяви не реалізував. Значить всетаки понімає, шо подобні дєйствія нічого хорошого Україні не принесуть. А значить і підозрювати Яроша в сознатєльних дєйствіях на користь врагам основаній нема. Но врагу можна помагать і бессознатєльно, а серйозний політік обязан прощитувать послєдствія своїх дєйствій мінімум на десять кроків наперед. Ярош, кажецця, не прощитує даже на два.
 
Діда также всьо врем'я просять коментірувати громкі заяви РНБОУ. Єслі чесно, дід їх даже не читає, тому і коментірувать нічого не буде. А чого дід їх не читає - кажеться совершенно понятно. РНБОУ як времйон Парубія, так і щас не відноситься в глазах діда до серйозних істочніков інформації. Нехай РНБОУ не обіжаєцця. От єслі вони начнуть говорити серйозно і по ділу, дід їх обізатєльно читатиме. А пока ізвінітє.
 
Угроза примінить чудодєйственну ломотерапію не осталась нє услишанной нафтовими аферістами. Сьогодні вранці ми с удовольствієм можем наблюдать очередне, хоть і невелике, падіння вартості нафти, яка зафіксірувалася на уровні 102,71 долл. за барель і пока дємонстрірує слухняність. Продолжаєм наблюдать посматрюючи одновременно на сітуацію в Х"йлостані.
 
А в Х"йлостані всьо весєлєє і весєлєє. Розкручуєцця істєрія по охоті на ведьм і  даже якіто діпутати Госдуми требують лішіть наград Макаревича. Де ті діпутати і де всенародний любімец Макаревич говорити не варто. Совершенно ясно, шо діпутати таким образом доказують Х"йлу свою нужность в преддверії парламентських "виборов" в яких істінним і єдінственним  ізбіратєлєм являєцця ісключітєльно Х"йло. А насєлєніє Х"йлостана іначе, як смерди і холопи Х"йлом не рассматрюєцця. Іногда діду кажецця, шо Х"йло прав у своєму брезгліовму отношенії до собственного народа. Ну як можна уважать людей, над якими ти откровенно іздіваєшся, а они тобі за це спасіба кажуть і готові без усталі д-очить на твій парадний портрет.
 
Но не всі в Х"йлостані кончають прі відє парадного портрета Х"йла. Єсть розумні і порядні люди і Андрій Макаревич тому прекрасний прімер. Дід радуєцця, шо ще в пору своєї бурної молодості чотко виокремлював Машину времені на фоні других груп, щитаючи, шо лідєр цієї групи нє просто поет і певец, но і вообще нєзаурядна лічность. 
 
Вчора сразу в нєскольких городах Сібірі були осуществлєни попитки політичних виступів за істінну федєралізацію, под общим лозунгом "Хватіт корміть Маскву". Які там політичні убеждєнія в організаторів сказать трудно. Наверняка є всякі, в тому числі і откровенні ватніки. Діло в другом. Сібірські собитія ясно нам дають понять, шо не всі в Х"йлостані согласні ходить строєм, существують протестні настроєнія, які Х"йло не контролірує. Потому питається задавить на корню. Нєудівітєльно, шо і в Омске, і в Єкатєрінбурге среді організаторов марша за федєралізацію Сібірі пройшли задєржанія, даби нєповадно було. Шо з того протєстного двіжннія буде, побачим.
 
Історія показує, шо в Росіі всі бунти і революції случалися після ограніченія властью доступа народа до предметов первой нєобходімості - водки і табака. В етом смислі дід горячо пріветствує ініціатіву діпутатской фракції "Справедлівая Россія" про запровадження в странє государственной монополії на проізводство алкоголя і табачних іздєлій. Ето прекрасно, каже дід, який чудово помнить многокілометрові очереді за водкой і чим всьо ето закончилося.
 
Залишаємся бадьорими і сильними, помагаєм Армії, держим кулаки за Надю та читаєм Татусю Бо, Мурзіка Васильвича та решту рєпкінців на сайті repka.club.
 
І слєдім, шоб віздє парядок був, накуй! А не те, шо січас.
 
 
 
Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
21:28
Ексклюзив
злочини росії
"Щоб жінки й в Європі, і в Балтійських країнах усвідомили, що з ними також може статися": у Польщі опублікували звіт про звірства росіян проти українок
21:13
Оновлено
Військовий квиток
Крім дітей до 12 років: українцям за кордоном припинили видачу документів. У МЗС дали роз'яснення
20:34
Київські митники вилучили з посилки три археологічні артефакти з 6 тисячоліття до н.е.
Артефакти з 6 тисячоліття до н.е.: київські митники вилучили цінну знахідку
20:06
OPINION
Ігор Гулик
Андрій Єрмак. З топу Time – у прем’єри?
20:02
ЗСУ. кулемет
Сили оборони відбили 59 ворожих атак за добу: найактивніше росіяни наступали на Новопавлівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках
20:00
Єнс Столтенберг
"Створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань": Столтенберг про допомогу НАТО Україні
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 790-го дня війни: три "урали" мертвих окупантів у Маріуполі і найбільший пакет військової допомоги від Британії
19:34
Ексклюзив
Карта бойових дій Бахмут 23.04.24
Противник стягнув до Часового Яру велику кількість техніки й особового складу, - майор НГУ Кожубенко
19:29
Україна США
США готують для України пакет допомоги на $1 млрд, - Reuters
19:24
Митрополит Епіфаній і Гундяєв
У ВСУ прокоментували перше в Україні рішення про законність переходу громади з УПЦ МП до ПЦУ
19:14
Україна_Словаччина
Українці подякували словацькому народу за підтримку збору на боєприпаси після відмови уряду долучитися до чеської ініціативи
19:02
На фото: "Дедпул і Росомаха"
Вийшов новий трейлер фільму "Дедпул і Росомаха", який побив рекорд всесвіту Marvel
19:01
Ріші Сунак
Британія переведе оборонну промисловість на військову основу
18:23
Данія
Данія надасть Україні €380 млн для критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику
18:21
На фото: Том Йорк з Radiohead
Фронтмен Radiohead Том Йорк випустив дві пісні, які стали саундтреками до фільму Confidenza
18:18
Ексклюзив
Джо Байден
У Defense Express пояснили, що таке президентське вилучення, яке має пройти законопроєкт про допомогу від США
18:18
фортифікація, обладнання рубежів оборони, ЗСУ
Кабмін виділив ще 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
18:09
OPINION
Богдан Логвиненко
Про типаж Вікторії Спартц
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
18:00
Литва прапор
Литва планує закупити для України радари ППО
17:52
Дамба ДніпроГЕС, Запоріжжя
На Дніпрогес триває розбір завалів і демонтаж, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться, - голова Запорізької ОВА
17:49
Ошукали мешканців Чехії на 5,5 млн грн: в Одесі викрили шахрайський колцентр
17:29
На фото: Лана Дель Рей на фестивалі Coachella
Фестивалю Coachella загрожує $28 тис. штрафу за те, що виступ Лани Дель Рей завершився на 13 хвилин пізніше
17:19
окупанти
Штурмували позиції ЗСУ в Мар'їнці та Вугледарі: СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам
17:14
Росія Ленін Фінляндія культура
У Фінляндії закривають музей Леніна, який працював з 1946 року
17:03
військові облігації, Дія
Українці придбали за добу через Дію облігацій на понад 30 млн грн, - Федоров
17:03
Електроенергія
Україна другу добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 23 квітня
16:51
Велика Британія ДСНС допомога Україні
Британія надіслала в Україну найбільшу від 2022 року партію пожежної техніки й обладнання
16:49
Власні програми ЗВО, бакалаврат за 3 роки: Рада підтримала євроінтеграційний законопроєкт щодо вищої освіти
16:48
Посадовця Нацполіції з Дніпропетровщини підозрюють у незаконному збагаченні на понад 14 млн грн
16:38
Ексклюзив
Роман Червінський, суд
"Прокуратура робить усе, щоб дискредитувати власне кримінальне провадження": адвокат Титич про справу Червінського
16:19
Херсонська область
Унаслідок російського обстрілу загинула 82-річна жителька Херсонщини
16:18
ЗРК РФ - С-500 "Прометей"
Шойгу пообіцяв, що цьогоріч російська армія отримає перші зразки ЗРК С-500
16:07
Снаряди 155 мм калібру
У межах військової допомоги США Україна насамперед отримає артилерійські снаряди, - СNN
16:03
OPINION
Віталій Гайдукевич
Зникнення Червінського: це Росія в Україні
16:02
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
15:55
Роберта Мецола
Мецола попередила про загрозу дезінформації з боку РФ, Китаю й Ірану на виборах до Європарламенту
15:50
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове
15:46
школа в окупації
Росіяни призначають "директорами" навчальних закладів на ТОТ лаборантів і двірників, - Спротив
15:33
Оновлено
У Латвії ухвалили рішення поступово відмовлятися від вивчення російської мови в школах як другої іноземної
Більше новин