Все про матч Україна – Північна Ірландія на Євро-2016

16 червня, 2016 четвер
18:15

Сьогодні у другому турі группового раунду Євро-2016 збірна України зустрічається з Північною Ірландією

Еспресо.TV слідкує за подіями, які розгортаються перед вирішальним для команди Михайла Фоменка матчем чемпіонату Європи, який розпочнеться на "Стад де Ліон" о 19:00

18:15 - Став відомий стартовий склад збірної України. У порівнянні з матчем проти Німеччини Михайло Фоменко зробив одну зміну – на вістрі атаки він замінив Романа Зозулю на Євгена Селезньова. На решті позицій вийшли гравці, які розпочинали стартову гру Євро-2016 12 червня. Ворота захищатиме Андрій П'ятов. У обороні зліва-направо розташуються В'ячеслав Шевчук, Ярослав Ракицький, Євген Хачеріді та Артем Федецький. У опорній зоні діятимуть Тарас Степанеко та Сергій Сидорчук. Позицію лівого хавбека займе Євген Коноплянка, а правого – Андрій Ярмоленко. А позицію плей-мейкера знову займе Віктор Коваленко. 

16:45 - "Стад де Ліон", на якому зіграють Північна Ірландія та Україна вміщує 58 585 глядачів. Цю арену збудували спеціально для Євро-2016. Стадіон став домашнім для клубу "Ліон", для якого раніше рідним був "Жерлан", на якому у 1986 році київське "Динамо" у фіналі Кубку володарів кубків перемогло мадридський "Атлетико" – 3:0. 

16:05 - Головний тренер київського "Динамо" Сергій Ребров, який забивав у ворота Північної Ірландії у відборі до чемпіонату світу-1998 заявив, що вірить у збірну України.

"Звичайно, потрібно брати три очки, і я думаю, що нам це під силу. Мені здається, що ті спаринги, які проводила збірна України, як раз і були спрямовані на підготовку до поєдинків проти Північної Ірландії та Польщі, адже з командами калібру Німеччини ми не зустрічалися.

Я пам'ятаю 2006 рiк. Тоді наша збірна стартувала ще гірше, але зібрала волю в кулак і показала, що поїхала на чемпіонат світу як одне ціле, як команда. так повинно бути і цього разу. Я вірю в збірну України", - сказав Ребров. 

14:45 - Обслуговувати матч Україна – Північна Ірландія буде чеська бригада арбітрів на чолі з Павелом Краловецем. Раніше матчів за участю нашої національної команди він не судив, проте минулого сезону був рефері євро кубкових матчі за участю українських клубів.

4 листопада минулого року у Лондоні він був рефері матчу між англійським "Челсі" та київським "Динамо" (2:1). 14 квітня чех працював у Львові на чвертьфінальній грі "Шахтаря" проти португальської "Браги", яку донеччани виграли 4:0. 

13:30 - Попри статус фаворитів, захисник збірної України Артем Федецький переконує, що наші футболісти перед грою зберігають пильність.

"Збірна Північної Ірландії - досить хороша збірна, яка показує силовий футбол. Незалежно від результату, команда б'ється до кінця, до останньої секунди гри. Те, що нам буде нелегко, це однозначно, але у нас є свої заготовки на майбутню гру. Звичайно, установку на матч буде формулювати тренерський штаб, але, думаю, ми повинні будемо грати першим номером і пресингувати суперника", - поділився очікуваннями від матчу Федецький. 

12:30 - Букмекери у сьогоднішньому матчі вважають фаворитом збірну України. Ставки на її перемогу приймаються з коефіцієнтом 1,65, котирування на нічию складають 3,70, а на виграш Північної Ірландії – 6,50. 

11:43 - Головний тренер збірної Північної Ірландії Майкл О'Ніл зізнався, що він високої думки про українську команду.

"Ми бачили, як з Німеччино грали Ярмоленко, Конопоянка, Коваленко - це дуже талановиті гравці. У збірної України було 12 кутових, так що нам треба готуватися до дуже небезпечних стандартних положень. Нарешті в української збірної прекрасний голкіпер, який в матчі з німцями не раз рятував свою команду.

Знаємо, що Україна - сильна команда. Тому треба підійти у всеозброєнні до завтрашнього матчу. Проте, перш за все, необхідно зосередитися на своїх діях і намагатися нав'язувати супернику нашу гру", - сказав О'Ніл. 

10:39 - Збірні України та Північної Ірландії раніше зустрічалися чотири рази. У кваліфікації чемпіонату світу-1998 наша національна команді під керівництвом Йожефа Сабо двічі перемогла суперника. У Белфасті українці виграли 1:0, а у Києві взяли гору з рахунком 2:1. Один з голів на НСК "Олімпійський" тоді забив один з нинішніх асистентів головного тренера збірної України – Андрій Шевченко.

А от у відборі до Євро-2004 збірній України, яку очолював Леонід Буряк, не вдалося впоратися з північно ірландцями, з якими вона двічі зіграла унічию 0:0. 

9:34 - Головний тренер збірної України Михайло Фоменко на перед матчевій прес-конференції зізнався, що переживає неймовірні емоції від виступу команді на чемпіонаті Європи.

"Емоцій в моєму віці я побачив досить, і в якості гравця, і в якості тренера, але подібне в моїй кар'єрі вперше. Спасибі господу Богу, що ми отримали таку можливість. І нашим хлопцям. Дай Бог, щоб для них це був не останній такий турнір", - сказав Фоменко.

Тренер збірної України також висловив сподівання, що у матчі з Північною Ірландією збірна України покаже все на що вона здатна та навіть більше.

"Ми постараємося реалізувати свої можливості. А суперник у свою чергу спробує нам нав'язувати свої принципи ведення гри. Футбол з цього і складається: хто кому дасть змогу, хто кого змусить і хто кому не дозволить. Думаю, наші хлопці все це прекрасно розуміють, тому що неодноразово проходив через подібне. Сподіваюся, завтра вони покажуть більше, ніж 100% своїх можливостей", - сказав Фоменко. 

8:40 - Сьогодні у Ліоні у другом турі групового раунду Євро-2016 у квартеті С збірна України зустрінеться з командою Північної Ірландії. Обидві команди у своїх перших матчах на турнірі 12 червня зазнали поразок.

Українці у Ліллі поступилися чинним чемпіона світу з Німеччини – 0:2. Наша збірна добре виглядала у першому таймі, але пропустила після стандарту від Шкодрана Мустафі. Команда Фоменка на останніх хвилинах зустрічі спробувала відігратися, пішла вперед значними силами та пропустила контратаку, яку завершив Бастіан Швайнштайгер.

Північна Ірландія програла Польщі з рахунком 0:1. Команда Майкла О'Ніла впродовж усього матчу оборонялася, проте поляки дотисли суперника на 51-й хвилині, зусиллями Аркадіуша Міліка.

Поразка у сьогоднішній зустрічі залишить невдахам шанси на вихід до 1/8 фіналу, куди окрім перших двох команд, потраплять й чотири з шести кращих збірних, які фінішують третіми. Проте вони будуть мінімальними, адже аби почуватися впевнено, слід набирати, як мінімум, 4 очки. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.45
    Купівля 39.45
    Продаж 39.9
  • EUR
    Купівля 42.11
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, середа
24 квітня
06:20
Оновлено
безпілотник, дрон
Росіяни скаржаться на атаки БПЛА в трьох областях: є влучання по нафтобазі
06:01
Хезболла вдарила ракетами по півночі Ізраїлю
05:42
Китай
Китай швидко стає агресивнішим у своїй риториці та діях по всій Азії, - індійсько-тихоокеанське командування США
04:53
Оновлено
Сенат США
Сенат США ухвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на $95 млрд
04:46
Пентагон
США й партнери створили потужну логістичну мережу, щоб доправити пакет допомоги в Україну якнайшвидше, - Пентагон
04:00
Оновлено
Армія РФ вдарила ракетами по житловому комплексу в Харкові та області: щонайменше 2 поранених
03:57
окупанти танк
ISW: РФ, імовірно, активізує наступ в найближчі тижні, напередодні очікуваного прибуття допомоги від США
03:34
Наслідки атаки на Запоріжжя 7 січня
"Наводив російські ракети на Запоріжжя": ексдепутата-комуніста Запорізької міськради засудили до 15 років тюрми
02:58
Typhoon
Велика Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon
01:52
Міноборони створює єдину систему надання медичної допомоги пораненим за стандартами НАТО
00:58
Сергій Кислиця
ООН має докази систематичного використання сексуального насильства Росією як знаряддя війни і тортур
00:54
Айтана Бонматі
Оголошено імена володарів спортивного "Оскара"
00:40
Валерій Залужний
В ОП повідомили, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії
00:28
Білий дім
У Білому домі розповіли, як розподілятиметься допомога Україні після надання $61 млрд
2024, вiвторок
23 квітня
23:54
Михайло Мудрик (у синій формі) та Бен Вайт, Арсенал - Челсі
"Арсенал" принизив "Челсі" в "українському дербі" та став одноосібним лідером АПЛ
23:26
Оновлено
Україна США
Україна у новому пакеті допомоги від США на $1 млрд може отримати далекобійні ракети ATACMS, - CNN
22:50
навчання ЗСУ
Для активних дій цього недостатньо, - політолог Магда про допомогу Україні від партнерів
22:44
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
У Росії за підозрою у хабарництві затримали заступника міністра оборони, який курував "відновлення" Маріуполя
22:20
Володимир Зеленський
Зеленський обговорив із Сирським посилення ЗСУ на ключових ділянках фронту
22:00
Ексклюзив
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак
Поки міністри виконують вказівки Єрмака, їхні перестановки не будуть ефективними: Луценко про підозру Сольському
21:43
Микола Княжицький
Припинення вчинення консульських дій щодо українських чоловіків, які перебувають за кордоном - пряме порушення Конституції, - Княжицький
21:28
Ексклюзив
злочини росії
"Щоб жінки й в Європі, і в Балтійських країнах усвідомили, що з ними також може статися": у Польщі опублікували звіт про звірства росіян проти українок
21:13
Оновлено
Військовий квиток
Крім дітей до 12 років: українцям за кордоном припинили видачу документів. У МЗС дали роз'яснення
20:34
Київські митники вилучили з посилки три археологічні артефакти з 6 тисячоліття до н.е.
Артефакти з 6 тисячоліття до н.е.: київські митники вилучили цінну знахідку
20:06
OPINION
Ігор Гулик
Андрій Єрмак. З топу Time – у прем’єри?
20:02
ЗСУ. кулемет
Сили оборони відбили 59 ворожих атак за добу: найактивніше росіяни наступали на Новопавлівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 790-го дня війни: три "урали" мертвих окупантів у Маріуполі і найбільший пакет військової допомоги від Британії
20:00
Єнс Столтенберг
"Створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань": Столтенберг про допомогу НАТО Україні
19:34
Ексклюзив
Карта бойових дій Бахмут 23.04.24
Противник стягнув до Часового Яру велику кількість техніки й особового складу, - майор НГУ Кожубенко
19:24
Митрополит Епіфаній і Гундяєв
У ВСУ прокоментували перше в Україні рішення про законність переходу громади з УПЦ МП до ПЦУ
19:14
Україна_Словаччина
Українці подякували словацькому народу за підтримку збору на боєприпаси після відмови уряду долучитися до чеської ініціативи
19:02
На фото: "Дедпул і Росомаха"
Вийшов новий трейлер фільму "Дедпул і Росомаха", який побив рекорд всесвіту Marvel
19:01
Ріші Сунак
Британія переведе оборонну промисловість на військову основу
18:23
Данія
Данія надасть Україні €380 млн для критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику
18:21
На фото: Том Йорк з Radiohead
Фронтмен Radiohead Том Йорк випустив дві пісні, які стали саундтреками до фільму Confidenza
18:18
Ексклюзив
Джо Байден
У Defense Express пояснили, що таке президентське вилучення, яке має пройти законопроєкт про допомогу від США
18:18
фортифікація, обладнання рубежів оборони, ЗСУ
Кабмін виділив ще 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
18:09
OPINION
Богдан Логвиненко
Про типаж Вікторії Спартц
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
18:00
Литва прапор
Литва планує закупити для України радари ППО
Більше новин