live
Супутник ASTRA-4A 12073 МГц. Поляризація-Н. Символьна швидкість 27500 Ксимв/с. FEC 3/4

Захисникам України та волонтерам допомагає віра у воскресіння, - Філарет

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав вірян із Воскресінням Христовим

Його відеозвернення зв'явилося на офіційному сайті УПЦ КП.

" ...Син Божий переміг у нашій гріховній людській природі смерть і гріх й, таким чином, визволив нас від гріха і від смерті, і тому ми радіємо, часто радіємо, не усвідомлюючи, чого ми радіємо. А радіємо тому, що Господь подолав у нашій природі гріх і визволив нас від смерті, і ми тепер хочемо-не-хочемо, а воскреснемо із мертвих. Багато хто думає, що помре і на цьому його життя закінчиться. Ні, не закінчиться: людина душею безсмертна, але буде безсмертною і тілом. І тому Пасха Христова для нас - це є вічне життя, причому блаженне життя, тому що Христос визволив нас від гріха, а гріх є страждання і смерть, тому ми радіємо, - пояснив патріарх Філарет.

Читайте такожВеликдень: чому цей день особливий і як його відзначити. Традиції, повір'я, знамення 

Він зазначив, що Христос, згідно з Євангелієм, надав докази свого тілесного воскресіння.

"Чому наші воїни віддають своє життя на нашу Батьківщину, за нашу рідну землю, за нашу державу? А тому що вони вірять у вічне життя. А ті, які допомагають, що вони тим самим проявляють? Любов до ближніх своїх, які страждають. Те тобто це і є наслідок воскресіння Христа", - зауважив предстоятель УПЦ КП.

Читайте також: Святослав Шевчук: мир за всяку ціну означає – станьте рабами

  • Згідно з даними Національної поліції, Великодня ніч в Україні минула спокійно, участь у богослужіннях взяли понад 6,8 млн вірян.

новини партнерів

16 серпня, 2018 четвер

15 серпня, 2018 середа

16 серпня, 2018 четвер

15 серпня, 2018 середа

14 серпня, 2018 вівторок

Відео

Введіть слово, щоб почати