Чи витримає Кличко бій-реванш із Джошуа

Дмитро Марценишин
3 травня, 2017 середа
15:32

Боксер Володимир Кличко після поразки від Ентоні Джошуа вирішує, чи варто йому йти на реванш із британцем. Чи є шанс в українця відібрати назад свої титули

Що Кличко сказав про реванш

29 квітня у Лондоні відбувся найочікуваніший боксерський поєдинок року – Володимир Кличко у бою з Ентоні Джошуа намагався повернути собі чемпіонські титули за версіями IBF (Міжнародної боксерської федерації), WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та IBO (Міжнародної боксерської організації).

Спроба виявилася невдалою, хоча Кличко був близький до успіху. Побувавши у п'ятому раунді у нокдауні, відправив суперника на підлогу у шостій трихвилинці. Але довести справу до нокауту українець не спромігся.

Врешті Джошуа влаштував йому справжнє побиття у 11-му раунді, примусивши рефері зупинити поєдинок та зафіксувати перемогу британця технічним нокаутом.

Проте, перебіг суботньої зустрічі залишив чимало запитань, відповіді на які може дати лише матч-реванш. Про наявність відповідного пункту у контракті Кличко заявив одразу після поразки. Водночас, він зазначив, що має проаналізувати бій та лише тоді прийме остаточне рішення.

Остаточно Кличко заінтригував вболівальників 2 травня перед тим, як полетіти з Лондону. "Залишаю Лондон із відчуттям загальної перемоги. Суботній вечір спорту, фани та навіть я заслужили на повагу. Вітання і я повернуся!", - написав Кличко.

Що думає про повторний бій Джошуа

У таборі Ентоні Джошуа на заяви Кличка про можливий реванш відреагували негайно. Сам британець сказав, що готовий надати українцю таке право. А його промоутер Едді Хірн заявив, що не буде розпочинати переговори з іншими боксерами, доки українець остаточно не вирішить чи виходити йому на повторний бій з Джошуа.

"Ми не будемо починати переговори з іншими бійцями, поки Володимир не вирішить, чого хоче. Якщо місцем проведення буде Велика Британія, то бій відбудеться на арені "Мілленіум" у Кардіффі, але він може відбутися й у іншій країні. Ентоні без проблем з'їздить до Німеччини, але він не буде готовий до нового бою до жовтня", - сказав Хірн.

Водночас сам Ентоні Джошуа, нехай ї готовий знову битися із Кличком, не радить йому вдруге виходити з ним на поєдинок.

"Я думаю Володимир захоче провести другий бій, тому що боєць є останнім, хто усвідомлює, коли потрібно зупинитися. Але у нього є команда, люди навколо нього, які будуть давати йому поради. Його нареченій і брату Віталію краще відмовити його від бою", - сказав Джошуа.

Не радить українцю ще раз випробовувати долю й один із його тренерів – Джеймс Алі Башир, який свого часу працював у таборі легендарного Мохаммеда Алі. "Можливо, найближчі люди Володимира кращі порадники, ніж я, але вважаю, що йому потрібно йти з боксу. Йому вже нема чого доводити", - переконаний американець.

Чому Кличку не потрібен цей поєдинок

Дійсно, аргументів на користь завершення українцем кар'єри багато. Передовсім це його 41-річний вік, який таки бере своє. Якщо раніше фахівці відзначали, що українець постійно прогресує та додає від бою до бою, з 2015-го року став помітний регрес.

У квітні 2015 року він провів невиразний поєдинок проти Брайанта Дженнінгса і, попри суттєву перевагу у габаритах, зміг здолати американця лише за рішенням суддів. Експерти вже тоді звернули увагу, що українець втратив звичну швидкість, а його статистичні показники виявилися гіршими, ніж зазвичай.

Наприкінці 2015-го року Кличко взагалі зазнав поразки від британця Тайсон Ф'юрі, та виглядав непідготовленим до бою, дозволивши супернику здобути беззаперечну перемогу за очками. Тому після півторарічного простою українця, поразка у бою із Джошуа вже нікого не здивувала, оскільки фаворитом вважали саме 27-річного британця.

Читайте також: Бій Кличко-Джошуа. Чому букмекери не ставлять на українця

Досить показовим виявився й момент, коли Кличко відправив суперника у нокдаун у шостому раунді. Попри те, що Джошуа ледве піднявся, а часу до гонгу залишалося чимало, українець не пішов на добивання, а діяв занадто обережно.

Найголовніше, що наш боксер не отримав команди завершувати поєдинок від свого тренера Джонатона Бенкса, який вкотре показав свій недостатній рівень кваліфікації для того, щоб тренувати бійців такого високого рівня. Та примусив згадувати попереднього тренера українця - Емануеля Стюарда, який на думку більшості експертів, й зробив з Кличка видатного чемпіона.

Зокрема тренерський фактор відзначив й чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC (Всесвітньої боксерської ради) американець Деонтей Уайлдер, який був присутнім на поєдинку.

"Якби у кутку Кличко був Емануель Стюард, українець добив би Джошуа. У британця було два або три раунди, коли він приходив до тями після влучання Кличко, але Володимир не зміг закінчити бій", - констатував Уайлдер, який прагне об'єднавчого бою з Джошуа.

У чемпіонських раундах сили стрімко залишали Кличка і він не зміг знайти адекватної відповіді на чергову активізацію суперника у 11 раунді.

Експерти боксу хоча загалом й відзначили, що Кличко достойно виглядав на тлі молодого суперника, наводили й приклади легендарних американців Евандера Холіфілда та Роя Джонса, які виходили на ринг й після 45 років та перетворилися на посміховисько.

Чому Кличко має погодитися на реванш

Але й на користь реваншу теж можна знайти кілька переконливих аргументів. При всіх зазначених недоліках, Кличко запропонував Джошуа конкурентний бій і провів свій кращий з 2014 року поєдинок, коли він ефектно нокаутував болгарина Кубрата Пулєва.

Британець вкотре продемонстрував, що він попри навішаний ярлик нового лідера дивізіону, ще далеко не ідеальний боєць. Джошуа погано працює на ногах і маневрує по рингу. Через надмірну, як для боксера, м'язову масу він швидко втомлюється. І, схоже – не дуже добре тримає удар. Після нокдауну він піднімався дуже важко і відходив від потрясіння кілька раундів.

Слід враховувати і фінансову складову. Лише гарантовані гонорари боксерів за перший бій оцінюються у $13 млн для кожного. З урахуванням заробітків від платних трансляцій у США та Великій Британії призові Кличка та Джошуа мають сягнути $20 млн.

На американському телеканалі Showtime бій виявився найрейтинговішим цьогорічним платним поєдинком та зібрав 687 тис. передплатників. У Німеччині зустріч транслювалася у вільному доступі та зібрала біля екранів 10,3 млн глядачів. А в Україні бій Кличка подивилось 4,5 мільйони глядачів. 

Також варто загадати, що безпосередньо на трибунах "Уемблі" за матчем спостерігали рекордні для Великої Британії 90 тис. вболівальників. Тож комерційний успіх реваншу Кличко-Джошуа гарантований.

Для українця це можливість отримати ще один багатомільйонний чек перед завершенням кар'єри. Але якщо Клчико врешті вирішить, що здоров'я важливіше і піде з боксу, його ніхто за це не повинен засуджувати. Адже, попри поразку від Джошуа, він заслужив на повагу всього світу.

Теги:
Читайте також:
Київ
+12°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.28
    Продаж 43.04
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
11:39
Оновлено
Вбивство поліцейського на Вінниччині людьми в камуфляжі: є імена підозрюваних та відео з бодікамери
11:27
Ту-22М3
Британська розвідка проаналізувала збиття стратегічного бомбардувальника РФ Ту-22М3
11:20
Оновлено
ППО
Під час повітряної тривоги на Дніпропетровщині та у Херсоні пролунали вибухи
11:15
Шахтарі
На Донеччині понад 130 шахтарів були заблоковані під землею через обстріл РФ: ситуація в енергосистемі станом на 20 квітня
11:02
Сергій Курченко
У США бізнесмена засудили на 6 років за порушення санкцій: він визнав, що торгував з українським олігархом Курченком
11:01
Вовчанськ обстріл
Росія зранку вдарила по багатоповерхівці у Вовчанську: є загиблий та постраждала
10:31
Одесит, дружина і син якого загинули через російський удар, зустрівся зі спікером Конгресу США
10:30
Казино
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор
10:23
Ексклюзив
Боєць ЗСУ Ієвлєв прокоментував заяви про контрнаступ у 2025 році
10:17
Олаф Шольц
Близькі до РФ країни мають сумніви в доцільності війни в Україні, - Шольц
10:12
ДТП у Запоріжжі 20 квітня
У Запоріжжі вночі сталася ДТП: загинули 2 людей, є постраждалі
10:08
OPINION
Михайло Гончар
Найправильнішою політикою санкцій є нищення російських НПЗ
10:02
Олександр Сирський та Майкл Віггерс Хільдгаард
Сирський зустрівся в Києві з новопризначеним командувачем оборони Данії
09:54
Ексклюзив
керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк
Журналістам заборонено було знімати Херсон та область, - медійник Нікітенко про відсторонення Гуменюк
09:48
Херсонщина
РФ увечері 19 квітня обстріляла селище Антонівка на Херсонщині: загинула жінка
09:39
Оновлено
обстріл, ППО
Українська ППО знищила дві ракети Х-59/Х-69 та чотири розвідувальні БПЛА
09:32
окупанти Маріуполь
Партизани переслідують та ліквідовують військових 568-го зенітного ракетного полку РФ, який обстрілює житлові райони Харкова
09:30
Діти, евакуація
Через російську агресію в Україні загинули щонайменше 545 дітей, 1298 отримали поранення
09:14
фейк, розсилка
"У Слов'янську ліквідовано французьких найманців": черговий фейк РФ
09:06
Оновлено
збита ракета, Київ 9 травня
Вранці 20 квітня у Запоріжжі та Одесі пролунали вибухи
09:03
Огляд
Як вийти з бідності, почати заробляти гроші та процвітати - 5 книг про маленькі справи для великого успіху
08:34
Судан
У Судані близько 800 тис. людей перебувають у "надзвичайній і безпосередній небезпеці", - ООН
08:14
Державний секретар США Блінкен з прем'єром Ізраїлю Нетаньягу
Bloomberg: Ізраїль просить у США надати більше зброї
08:05
порт
У Фінляндії виявили компанію портового оператора, яка наполовину належить росіянам
08:03
OPINION
Тарас Загородній
Треба ставити США перед вибором
07:45
ЗРК Patriot
Німеччина розглядає можливість закупівлі чотирьох додаткових систем ППО Patriot вартістю $1,3 млрд, - Bloomberg
07:40
Ексклюзив
На фото: Мітинг родичів полонених і зниклих безвісти 13.04.24
Проходять пекло на землі: як в Україні родичі розшукують безвісти зниклих воїнів
07:29
Оновлено
ЗСУ
Росія за добу війни в Україні втратила 8 танків, 20 артсистем і 750 військових, - Генштаб
07:19
Оновлено
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
Атака дронів на РФ: У трьох областях РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру
06:41
У Нідерландах спецслужба рекомендувала урядовим організаціям не користуватися Facebook
06:30
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив президенту Мілановичу ставати прем’єр-міністром, якщо він переможе на виборах
06:19
На фото: система ППО
Здатність України збивати ворожі літаки в РФ не в змозі компенсувати критичний дефіцит української ППО, - ISW
05:34
Raiffeisen Bank
ЄЦБ вимагає у Raiffeisen Bank та UniCredit згорнути бізнес у Росії
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
03:26
Німеччина туризм
На півдні Німеччини в Альпах відновили роботу гірськолижні курорти
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
Більше новин