Аеропорт за $800, безвіз та Ділан. Які теми "зраджували" українців у Facebook

Тетяна Микитенко
14 жовтня, 2016 п'ятниця
13:30

Боб Ділан, аеропорт-МАФ за $800, безвіз для львівського сміття, антибезвіз антикорупціонера Лещенка та інші зрадотеми українського Фейсбуку

Еспресо.TV визначає рейтинг зради в українському Фейсбуці за тиждень, ну і трохи перемоги.

Якщо коротко, то цього тижня Бобу Ділану не продали у Києві алкоголь після 23, тож він покинув Україну, вилетівши з нашого найкращого МАФу-аеропорту в Запоріжжі, а через те, що безвізовий так і не ввели, це коштувало йому 800$ і тепер Сергій Лещенко подасть запит в США, щоб на Ділана наклали санкції, бо він виїхав, не захопивши з собою трошки львівського сміття.

Нобелівка за український Фейсбук

Хоч цей робочий тиждень і був коротшим за інші, але українцям все одно було нелегко, бо біда прийшла не лише звідти звідки завжди - від українських чиновників, але й звідки її геть не чекаєш - від Боба Ділана!

Ви тільки подумайте, Нобелівську премію з літератури 2016 віддали саме йому, але найбільша дивовижа в тому, що навіть цей досить віддалений від нашої країни факт деякі українці здатні перетворити на зраду.

Читайте також: За що музикант Боб Ділан отримав Нобелівську премію з літератури

Можливо в нас просто працює механізм незгоди і протесту з результатами будь-яких виборів, навіть якщо вони літературні - як так, премію віддали якомусь там рокерові, який щось там співає. Очевидно для текстів пісень використовуються якісь інші слова, які не так гарно складаються в речення, як у постах українських фейсбукерів.


Хоча зрештою їх можна зрозуміти, все-таки не щодня нобелівку віддають якомусь там волохатому музиканту, а не тобі за твій фейсбучок.


Аеропорт-МАФ за 800 баксів

Громадське.Запоріжжя

Якщо вже говорити про премії і нагороди, то важко обійти увагою той факт, що цього тижня обрали найкращий аеропорт України. Поки ви перебираєте в голові можливі варіанти, хочемо вас зупинити і сказати, що ні, ви не вгадали - найкращим в Україні став аеропорт у Запоріжжі.

Ви можливо і не знали, що там взагалі є аеропорт, не кажучи вже про те, що якщо його показати на картинці, то важко здогадатися що це саме аеропорт, але він переміг.

І ця перемога, незважаючи на невдоволення мас в соцмережах, на нашу думку, досить логічна. Це як з грошима їжу будь-який дурень купить, а ти без грошей спробуй. Так і тут - сучасній, просторій, візуально привабливій будівлі набагато легше бути успішним аеропортом, а де ви бачили, щоб успішним аеропортом став МАФ.

Запоріжжя довело, що не все, що виглядає як МАФ функціонує як МАФ. До речі, функціонує досить продуктивно. Нещодавно запорізькі митники розкрили страшний злочин - вони затримали громадянина Туреччини, який незаконно провозив з собою в Україну цілих 800 доларів. 

Читайтет також: У запорізькому аеропорту оштафували турка за те, що він привіз $800

Але ж ви знаєте, навіть незаконні долари ніколи не будуть зайвими, тож їх забрали, причому разом зі штрафом у 1700 гривень. Ще подейкують, що цього ж громадянина змусили видихнути все нелегальне турецьке повітря, яке він також провозив в собою на територію України.

Але повернемося все ж до будівлі аеропорту. Тепер нам хотілося б провести ще один подібний конкурс в усіх містах України, але на звання найкращої будівлі для Верховної Ради. 


Маємо надію, що десь знайдеться пригідний МАФ для наших депутатів, бо треба нарешті встановити справедливість і привести конструкцію Верховної Ради до візуальної відповідності її наповненню.


Чиновник транжирить бюджетны гроші, бо може

Хоча насправді це питання актуальне не лише відносно Верховної Ради. Чиновникам "Укртрансгазу" раптом конче знадобилося купити 78 нових машинок вартістю в майже 78 мільйонів гривень.

Ми бачимо німе питання в ваших очах “Чому чиновники користаються кожною можливістю витратити трошки (і не трошки) бюджетних коштів на себе і свій комфорт?” А чому собака вилизує… ммм… себе скрізь? Бо можуть!

Як послухати риторику, то нашій країні необхідна підтримка в цей важкий перехідний час проведення реформ, а як подивитися на дії, так у них проблеми людей першого світу. Все-таки в український реформах найскладніше не знайти на них гроші, а відірвати свиней від корита.

Цікаво, що як тільки градус обговорення цієї теми в суспільстві зріс, цифри у тендері одразу почали змінюватися. 77,8 мільйонів раптом перетворилися на 67. Бачите, які насправді коштовні фейсбук обговорення, кілька днів і в бюджеті залишилося на 10 мільйонів більше.

Безвіз для львівського сміття

А ще цього тижня несподіваною новиною для багатьох чомусь став той факт, що Європарламент не планує у жовтні розглядати питання надання Україні безвізового режиму. Вам сказали, що безвіз буде у жовтні і ви повірили? Хіба вам сказали у жовтні якого року?


На нашу думку це питання давно перетворилося на якусь таку напівміфічну істоту. Ми не здивуємося, що досліджуючи минувшину України наші нащадки будуть читати історії про вірування в русалок, перелесників, потерчат і в безвізовий режим. Причому останній буде найбільш малоймовірним.


Друзі, давайте краще більше подорожувати Україною, беріть приклад з львівського сміття. Ви ж мабуть вже не раз чули, що воно подорожує набагато активніше ніж переважна більшість українців. Так от хочемо додати, не лише активніше, але і якісніше - за останніми повідомленнями трошки львівського сміття вивезли у заповідник “Древлянський” Житомирської області. Так що навіть сміття побувало цього місяця в заповіднику, а ти ні, любий читачу.

Насправді, враховуючи живий туристичний потік до цього міста, проблема вирішується елементарно. Треба ввести спеціальний туристичний збір, тільки не грошовий, а такий, який зобов’язує вивезти з собою трошки львівського сміття.

Ну або взагалі бетлах можна продавати у якості сувенірів. Дивно, що до цього ще не дійшли живі уми маркетологів, які давно перетворили львівські заклади для харчування з місць, де можна смачно поїсти, на місця, де можна насамперед подивитися на ефектну подачу їжі, смакові якості якої стали вже навіть не другорядними.

Антибезвіз антикорупціонера Лещенка

Тепер перейдемо до теми, яка другорядною не буває ніколи і ми не доживедо до тих часів, коли вона такою стане - це про боротьбу з корупцією.

Сергій Лещенко починає нагадувати божевільну бабцю з 50-ма кицьками, тільки замість кицьок у нього заклики до санкцій проти корупціонерів. За словами депутата “втома від України в США сягнула апогею” тож “Путін ввєді войска”, ой ні “США введи санкції”. Це говорить людина, яка поїхала на тиждень в Штати і розповідала, що тусила там з американцями з надзвичайним успіхом. Тобто від України в США втомилися, а від Сєргій Лещенка - ні.

Будемо чесні,  Сергій не зміг бути відкритим при перших же питаннях, які виникли стосовно нього, і він нявкає шось про боротьбу з корупцією? Так, нявкає, бо санкції мають бути стосовно не всіх корупціонерів, Сергій все продумав, а лише проти топ-корупціонерів.


Знаєте, усі люди рівні, але деякі з них рівніші, так само і з корупціонерами - усіх не треба карати, бо є корупціонери, а є не такі щоб і би.


Знаєте, боротьба з сферичною корупцію у вакуумі - це досить-така відносна штука, бо можна зробити собі ім’я антикорупціонера просто гучними заявами типу “США можуть ввести санкції проти топ-корупціонерів”, хто там зверне увагу на фразу “можуть”. Хто там взагалі запам’ятає твої заяви?

Водночас, навіть прості дії викликають якийсь надзвичайний фантомний butthurt або, простіше кажучи, біль у напівкулях. Як ви думаєте, скільки антикорупціонерів з Ради вже подали свою декларацію, в якій відкрито показали свої статки?

Правильно. Нуль.

Але хороші новини у нас теж для вас є. Нарешті перший депутат подав свою повну декларацію і це - тадададам - козак Гаврилюк! Тож всім, хто сміявся над його розумовими здібностями має бути соромно, бо насправді, як бачимо, в депутатах розумові здібності - не головне, тим паче в нашому парламенті.

Геї серед нас!

Все, про альтернативні сексуальні меншими ми вже поговорили, саме час перейти до справжніх. У нас для вас є несподівана новина, цього тижня в українців з’явилася нова орієнтація - до всіх існуючих додалися люди, які характеризують себе як “я дружу з геєм”.

Справа в тому, що днями був міжнародний день так званого coming out, відкритого визнання людиною своєї належності до певної меншини. І головним потоком зізнань стали зізнання у розумовій неповносправності і робили це люди під тегом #ядружузгеєм.

Таким чином вони, на їхню думку, підтримували сексуальні меншини. Як в анекдоті “ні-ні, я не антисеміт, у мене навіть є один друг - еврей”. Але анекдоти - це ніщо, порівяно з реальними фразами про те, що ”геї нічим не відрізняються від інших людей".

Не хочемо нікого образити, але чомусь саме у не дуже розумних людей найбільший потяг підхоплювати якісь безглузді  флешмоби і, власне, саме на них ці флешмоби і розраховані. День coming out’у таки вдався, завдяки ньому ми більше дізналися про тих, хто дружать з геями, але не дружать з мозком.

Алкоголекаліпсис для киян

Ну і завершимо цей потік сумною новиною для киян. Тепер їхнє життя остаточно стало трагічнішим за артхаусне кіно, бо з середи алкоголь після 23.00 вже не продають.

Читайте також: Київ безалкогольний. Як борются з алкоголізмом у світі

І знаєте що, як виявилося фантазія у блогерів настільки активна, що кожен може придумати чи не з десяток схем щодо того, як купити бухло в час, коли купувати його не можна. Цю б енергію та в мирних цілях, але, на жаль, у нас переважно забороняють, а не дозволяють. Хоча краще було б навпаки - дозволити порушувати правила дорожнього руху і бац! всі у якості протесту стали б їх дотримуватися.

Втім, це нереальна фантазія, а от перспектива того, що хтось додумається у своїй передвиборчій кампанії пообіцяти скасувати заборону на продаж алкоголю вночі і його виберуть, більш ніж реальна. Черновецький же з гречкою переміг, а тут все набагато серйозніше за гречку.

Але не засмучуйтесь, гарні новини про Україну теж є: нас підтримали двома резолюціями в ПАРЄ, українка Дарина Зевіна завоювала золоту та срібну медалі на етапі Кубка світу з плавання,  українські діти надзвичайно розумні і креативні і цьогорічний конкурс іновацій Sikorsky Challenge це знову довів. А ще у нас сьогодні свято, яке дійсно знаходить відгук всередині і наповнює серце вдячністю. Слава Україні! Герям Слава!

Попередні рейтинги зради:

Азаров, Каськів та картопля. Топ-5 зрад українського Facebook

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.06
    Купівля 39.06
    Продаж 39.53
  • EUR
    Купівля 42.22
    Продаж 42.95
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
28 березня
14:02
OPINION
Ольга Лень
"СВО" проти України стала "священною війною" Росії
14:00
щеплення вакцинація
Захищає від штаму "Омікрон": в Україну доставили понад чверть мільйона доз вакцини проти COVID-19
13:55
Джонні Депп "Пірати Карибського моря"
Наступних "Піратів Карибського моря" знімуть без Джонні Деппа, - продюсер
13:48
Еспресо та “Голка”: “Бачимо прояви цензури і спробу зняти матеріал про Шуляк і Кубракова з сайту”
13:48
"Свідчення потепління": українські науковці виявили новий вид рослин біля станції "Академік Вернадський"
13:45
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 28 березня: скільки коштує долар, євро та злотий
13:39
корупція
Ексголову ДФС Насірова залишили під вартою ще на два місяці
13:35
Ексклюзив
Александар Вучич
Заява Вучича про загрозу національним інтересам Сербії - його внутрішня політична потреба, - політолог Варґа
13:31
Естонія
Посол Естонії: росіяни в Естонії мають більше прав, ніж у Росії
13:27
Президент України Володимир Зеленський
"Призначив бойового генерала": Зеленський сказав, чого чекає від СЗР під керівництвом Іващенка
13:10
телемарафон
Маніпуляції за бюджетні кошти: уряд просять віддати гроші з телемарафону та Freedom на ЗСУ, створено петицію
13:09
акторка Іванна Сахно
"Винна їм половину зарплати": українка в Голлівуді Іванна Сахно розірвала контракт з Netflix, щоб не грати росіянку
13:09
відключення електроенергії
На Харківщині діють графіки відключень електроенергії: ситуація в енергосистемі станом на 28 березня
13:02
"У Росії немає ресурсів": ЦПД спростував фейк щодо підготовки росіян до наступу на Харків
12:59
Оновлено
річниця деокупації Ірпеня
Друга річниця деокупації Ірпеня: у місті вшанували пам'ять полеглих військових і цивільних
12:55
окупанти, орки
Росіяни не відпускають із фронту своїх військових, які укладали контракти на пів року, - Спротив
12:47
Ексклюзив
прикордонники
"Надзвичайно серйозно": у Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині
12:45
Росія ДНР ЛНР окуповані території
Британська розвідка розповіла про заходи русифікації на ТОТ України
12:24
США перекинули у Червоне море понад 3 тис. військових
Єменські хусити атакували військовий корабель США дронами
12:16
Чорне море, Крим
Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"
12:14
Росія щодня продукує нові фейки
"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": добірка фейків і маніпуляцій світових ЗМІ за 28 березня
12:01
OPINION
Юрій Ніколов
Чим не догодив "слугам" "Уклон"
11:55
україна українці
Населення України може скоротитися до 25,2 млн у найближчі 26 років: Мінсоцполітики пропонує рішення
11:37
Оновлено
Стрілянина в Житомирі: поранений на вулиці чоловік помер у лікарні
11:28
Прем'єр міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск
Зброя для України, ситуація на кордоні, розвиток торгівлі: українська делегація прибула до Польщі
11:20
За матеріалами ДБР судитимуть працівника військкомату та правоохоронця, які на Одещині торгували "білими квитками"
На Одещині судитимуть працівника ТЦК та правоохоронця, які торгували "білими квитками"
11:05
тарифи на електроенергію, лічильник
Атаки РФ на енергосистему: в Міненерго розповіли, чи підвищать тарифи на світло
10:50
Ексклюзив
"Через Курахове на Вугледар": військовослужбовець ЗСУ "Магнат" про спроби просування росіян
10:37
Намагався скоригувати удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: СБУ затримала підозрюваного
10:35
Огляд
світ, міжнародний огляд
Сіярто заявив про загрозливий ризик третьої світової війни, а українська армія окопується, щоб стримати атаки Росії. Акценти світових ЗМІ 28 березня
10:30
Наслідки руйнування житлового будинку після ракетного удару в Дніпрі
ООН: щонайменше 14 085 цивільних загинуло внаслідок російського вторгнення
10:15
Ексклюзив
гроші
З 29 березня збільшиться коло осіб, які мають право на допомогу в разі загибелі військового, - правозахисниця Денісова
10:10
ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику
Зрубали 100-річні дуби у Чорнобильському заповіднику на 60 млн грн: ДБР викрило посадовців держпідприємства
10:02
OPINION
Олексій Голобуцький
"Гаряча картоплина" мобілізації: з ким грають у пінг-понг?
09:56
Дмитро Пєсков
"Використовується терористами": у Кремлі закликали Дурова уважніше стежити за Telegram
09:36
Київ літо спека
КМВА не виключає загрозу проникнення російських ДРГ у Київ
09:24
Саміт ЄС, Олаф Шольц
Низка країн, включно з Україною, обговорюють можливу мирну домовленість з Росією, - Шольц
09:02
Оновлено
Удар балістикою по Миколаєву 27 березня: 12 людей поранені
08:59
ЄС - Китай
Сі Цзіньпін заявив прем'єру Нідерландів, що Китай готовий поглиблювати взаємодію з Європою
08:48
діти війна
Через російську агресію в Україні загинули 537 дітей
Більше новин