Зрадливий Facebook. Чому Моторолі вже не до декларацій і зарплат нардепів

Тетяна Микитенко
21 жовтня, 2016 п'ятниця
15:09

Рейтинг зради в українському Фейсбуці за тиждень від Еспресо

Цього тижня головним героєм країни став ліфт, який вміє вбивати терористів, хоч він і не дружина міністра, якій невідомо за що подарували зброю.

Найближчим часом маємо шанс дізнатися про інші коштовні подарунки, як тільки міністр їх задекларує, хоча ні міністри, ні депутати з цим не спішать. В останніх, щоправда, є поважна причина - вони надто були зайняті підвищенням собі зарплатні, хоча краще б було зекономити бюджетні кошти, щоб відремонтувати всі актівки, які встигли за час своєї роботи розбити поліцейські.

Конотопський стрілець

null

Почнемо з простої теми, про любов та жінок. Якщо вам пощастило бути дружиною міністра, хай навіть і такого безглуздого і нещасного міністерства, як міністерство інформаційної політики, ваше життя буде сповнене приємних сюрпризів за рахунок держави. Причому навіть не за рахунок міністерства інформації, а за рахунок міністерства оборони.

Так дружина Юрія Стеця, пані Яна Конотоп минулого літа отримала від міністра оборони пістолет "ПСМ" з патронами. За що? За визначні заслуги в забезпеченні обороноздатності України, зразкове виконання службового обов'язку та виявлені при цьому честь і доблесть.

Нам здається про якусь честь і доблесть могла б йти мова тільки, якщо б пані Яна відповилася від зброї, яку верхівка держави чомусь роздає направо і наліво. Натомість їм було б незайвим перевірити міцність зв’язку з реальністю.

Їй-Богу, простіше було коли тьолочкам дарували салони краси і бутіки. Ними, принаймні не так легко вбити людину.

Декларації, заплющені очі Гройсмана і бідна Заліщук

null

Продовжуємо слідкувати за ходом подачі електронних декларацій і хочемо сказати, що нарешті абсолютний хрін відсотків від загальної кількості народних депутатів почав перетворюватися хоч на якусь осмислену цифру. На ранок п’ятниці свої статки розкрив вже аж 21 депутат.

Але! Це ще нічого не значить, бо заповнені ці декларації так, ніби цю роботу доручили вихованцям інтернату для неповносправних.

Якщо й вказані об’єкти нерухомості, то без їхньої вартості, бо хто ж зберігає папери про придбання якихось там квартир і будинків.

Або, наприклад, у Віктора Чумака є квартира вартістю в 19. В 19 чого - невідомо, можливо в 19 маленьких звіряток, які загортають шоколад в фольгу.

А ще є талановиті депутати, які заповнюючи декларацію пропустили такий другорядний пункт як “Доходи”. Так, зокрема, відзначилася єврооптимістка Світлана Заліщук. Ну вона дуже оптимістка, якщо гадає, що з таким підходом їй світить якась там Європа.

Все-таки недарма будівлі Верховної Ради і цирку такі схожі. Іноді навіть здається, що саме тому, що їх свого часу переплутали, контингент настільки не вписується в стіни парламенту.

Втім, не засмучуйтесь, буває і гірше. От, наприклад, в Киргизстані депутати вирішили поміняти Конституцію і в процесі з’ясували, що не можуть знайти її оригінал. Так що нашим є куди рости.

В уряді все теж непросто. Жоден міністр ще не показав своєї декларації і прем’єр-міністр в тому числі. Але на останньому засіданні уряду Гройсман сказав, що ось-ось і на українців зійде щастя і вони побачать все, що заробив він і його сім’я своєю тяжкою працею.

При цьому прем’єр порівняв заповнення декларації зі стрибком із парашутом: ”Треба пройти це. Я так думаю, що для декого – це як стрибнути із парашутом. Очі заплющив і стрибнув”.

Дуже дивне порівняння. Боїмося нагадати Володимиру, що він тут керує цілою країною! З яким тоді стрибком можна порівняти роботу прем’єра, якщо навіть заповнення одного віртуального папірця, він називає стрибком з парашутом?

І страшно уявити, що заплющує Гройсман, коли керує Україною, якщо декларацію він заповнює заплющивши очі.

Більше зарплати, менше нирок

null

На цьому зради пов’язані з грошвою не закінчуються. Так, ніби депутатам і без того не важко заповнити свої декларації, їм раптом підвищують зарплатню. Тепер за те, що вони пропускають пленарні засідання, саботують законопроекти і замість роботи в комітетах, тусять закордоном, народні депутати отримуватимуть 25 мінімальних зарплат – 36 250 гривень.

Ну ми не знаємо, якщо вони навіть до цього не могли розібратися в своїх статках, то що ж буде тепер, коли зарплата стала вдвічі більшою. Підозрюємо, що Заліщук тепер вдвічі гірше заповнить свою декларацію.

Але одне логічне пояснення тому, навіщо депутатам треба було підвищувати зарплатню, у нас є. Їм же якось треба сплачувати комуналку за новими тарифами. Звичайним українцям зарплатню підвищувати не варто, вони і так зможуть викрутитися.

Хоча про всіх інших українців держава теж подбала. Тепер рахунки за опалення можна буде сплачувати в розстрочку. За версією наших мислителів, якщо в тебе немає грошей, щоб заплатити по рахунках в цьому місяці, то вони раптом можуть звідкілясь матеріалізуватися в той, момент коли твоя заборгованість зросте з геометричною прогресією.

Дуже передова думка і головне - з турботою про громадян. Наступним проектом, ми так здогадуємося, стане проект “Продай нирку - заплати за комуналку”.

Кладовище "Пріусів"

null

Чому поліцейських одразу посадили на автомобілі? Могли б почати з велосипедів, таких з двома додатковими колесиками збоку, бо дивлячись, на стиль їхнього водіння авто, розумієш, що їх рівень - це чотирьохколісний велосипед.

А подивитися цього тижня було на що. Один з активістів опублікував серію знімків з місця, де стоять і чекають невідомо чого розбиті патрульні Toyota Prius. Цвинтар металлобрухту, скажемо вам.

Але навіть цвинтар не справляє такого гнітючого враження як проста статистика, яку опублікувала сама ж поліція. Тільки в одному Києві з 235 поліцейських машин в ДТП відзначилося вже 150. Це звичайно не 84% як на виборах Президента Путіна, але 64% теж непогано.

Цікаво, на чому в цей період пересуваються поліцейські? На маршруточках?

“Russian” Іванушка-дурачок

null

А ще очікувано темою, яка поєднала в собі всі можливі зради цього тижня, стала смерть одного убоїща. За іронією долі замість того, щоб тихенько спитися десь на ростовський автозаправці, він вирішив поїхати “звільняти Донбас” і зрештою одного дня в ліфті звільнився сам.

Почнемо з того, що після цієї смерті ми більше ніколи не будемо читати російських казок, тому що практика показала, що наші нації вважають героями кардинально різних особистостей.


Припускаємо, що якби персонажі з картин Босха ожили і зійшли з полотен, то вони мали б всі шанси одразу стати героями в росіян, яким так подобаються різні покручі. І хто його зна, може їхній Муромець, який лежав на печі 30 літ і 3 роки - це теж якийсь такий собі Моторола з автозаправки, якому раптом захотілося щось собі там компенсувати.


Сотні текстів написаних або відверто психічно хворими, або неприхованими негідниками про “героя” і “солдата” просто заполонити інтернет і найгірше, що їх почали ретранслювати всіма мовами і навіть українською - Таня Даниленко на 5-му каналі назвала цю поламану Моторолу “легендарним і сміливим” і хоч вона часто каже дурниці, ця на фоні інших пробила дно.

Іноземні ЗМІ теж перетворилися на таких собі “тань даниленко” і повідомляли про “famed pro-Russia fighter”, забуваючи, що він не “pro-Russia”, а просто “Russian” Іванушка-дурачок, якому навіть зі смертю з цим везінням дурників пощастило, бо насправді, якби була справедливість, то суд і гниття у в’язниці в кілька пожиттєвих - це те, що він заслужив.

Але навіть серед такої зради сталася перемога! Фейсбук-спільнота не стримувалася і зокрема написала в “Washington Post” про те, що їхній автор не дуже адекватно бачить реальність. І що ви думаєте? Вони відреагували. Маленька перемога, але наша. Не кажучи вже про перемогу ліфта.

Переможна ракета

Але на цьому тижні були і інші перемоги. Ракета Antares з українським першим ступенем успішно відлетіла у космос, в Україні провели другу успішну операцію з імплантації штучного серця, а завтра стартує кінофестиваль “Молодість”, так що наступні 9 днів ви точно знаєте, де шукати хороше кіно.

Попередні рейтинги зради тижня від Еспресо:

1. Азаров, Каськів та картопля. Топ-5 зрад українського Facebook

2. Аеропорт за $800, безвіз та Ділан. Які теми "зраджували" українців у Facebook

Теги:
Читайте також:
Київ
+6°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.89
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
05:28
Оновлено
збитий "Шахед"
Росія атакувала Україну "шахедами" і ракетами. Ситуація під ранок 19 квітня
05:05
Мохамед Салах (в центрі), Ліверпуль - Аталанта
Ліга Європи: визначились півфіналісти турніру, результати матчів чвертьфіналу
04:27
Дмитро Пєсков
"Київ продовжує анонсувати теракти по території РФ": російські фейки і маніпуляції за 18 квітня
02:20
Марта Костюк
Костюк перемогла імениту суперницю і вийшла у чвертьфінал турніру WTA у Німеччині
01:45
окупант
У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам
01:00
фото Юлія Кочетова
Українська фотожурналістка Юлія Кочетова – серед переможців глобального етапу премії World Press Photo-2024
00:56
Анатолій Трубін, Бенфіка
Трубін не врятував "Бенфіку" від вильоту з Ліги Європи: по пенальті виграв "Марсель"
00:38
Баєр, Байєр, Ліга Європи
"Баєр" пройшов "Вест Гем" в ЛЄ і встановив історичний рекорд у європейському футболі
00:28
ЦРУ
Є ризик програшу України до кінця року, якщо не буде схвалено допомогу США, – директор ЦРУ Бернс
00:13
Оновлено
Харківщина газопровід пожежа
На Харківщині пошкоджено газопровід: виникла пожежа, постраждалих немає
00:01
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба
"У нас немає плану Б": Кулеба прокоментував очікування від голосування в конгресі США
2024, четвер
18 квітня
23:56
Венеційська бієнале: українці поширили по всьому місту мапи бомбосховищ
23:44
Генасамблея ООН
США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув на заходи ООН
23:13
В Україну після року роботи в Антарктиці повернулася 28-ма експедиція
23:03
Окупанти на ЗАЕС
У МАГАТЕ повідомили про вибухи на території ЗАЕС. Окупанти заявили, нібито "нейтралізували" дрон
23:01
Дмитро Кулеба
"Навіть більше є батарей, ніж 100": Кулеба про ППО, які можуть бути надані Україні
22:50
Meta представила прототип нової моделі ШІ LLaMA 3
22:27
конгрес США
Демократи у конгресі пообіцяли підтримати законопроєкт про допомогу Україні
22:18
Валдіс Домбровскіс
У G7 розглядають використання $300 млрд заморожених активів РФ як заставу для кредитів України, - віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс
22:14
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Залежність України від допомоги США. Технологічні рішення та ситуація на полі бою. Колонка Сергія Згурця
21:51
Оновлено
Віцеканцлер Німеччини Габек
Віцеканцлер Німеччини Габек у Києві зустрівся з Зеленським
21:46
Ексклюзив
Військові
За умови нормальної ротації 70-80% військових повернулися б на фронт після відпочинку, - нардеп Костенко
21:40
"Схеми": Портнов, який перебуває в Іспанії, переоформив на дітей маєток під Києвом
21:36
Зеленський напередодні свята Песах зустрівся з єврейською громадою в укритті школи
21:30
Чехія допомога Україні
Україна та Чехія розпочали підготовку двосторонньої безпекової угоди
21:04
Google
Google звільнила 28 працівників, які протестували проти контракту компанії з Ізраїлем
20:57
Дмитро Сус
Касаційна палата Верховного Суду підтвердила вирок експосадовцю Генпрокуратури Сусу
20:27
Швейцарія
Уряд Швейцарії затвердив виділення Україні понад 5 млрд євро на відновлення
20:05
OPINION
Ігор Гулик
На повільному вогні. Як Україну підштовхують до "миру"
20:03
ЗСУ генштаб війна з Росією
Впродовж доби на фронті зафіксовано 71 бойове зіткнення, найбільше в районі Бахмута, - Генштаб
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 785-го дня війни: Україна має супердрони, що можуть вражати цілі в Сибіру, Німеччина передасть нам ще одну систему ППО
19:56
OPINION
Віталій Портников
Новий закон про допомогу Україні від США: деталі
19:52
Будинок футболу УАФ
Аудит в УАФ виявив відтік активів у 1,3 млрд грн за президентства Павелка
19:51
ЗРК Patriot
Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц
19:44
Ексклюзив
Ми побачили тривожні тенденції: Фонд "Демократичні ініціативи" про джерела, з яких українці отримують інформацію
19:42
Україна Британія
Британія надала Україні обладнання для покращення роботи ТЦК
19:29
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Захист прав людини в ЄС: кореспондентка Висоцька розповіла, що військовозобов'язаних силоміць повертати в Україну не будуть
19:20
аргентина нато
Аргентина попросила надати їй статус глобального партнера НАТО
19:13
безпілотник
Україна розробила дрони, які долають 3 тис. км і здатні долітати до Сибіру, - The Economist
19:10
Інтерв’ю
Володимир Нікулін
Поліцейський Володимир Нікулін з фільму "20 днів у Маріуполі": такої війни не було на нашому континенті
Більше новин