10 серіалів 2019 року, на які ми чекаємо

Дар'я Тарасова
4 січня, 2019 п'ятниця
10:17

Вражаюче завершення "Гри престолів", нові інтриги "Брехуна", продовження "Великої маленької брехні" та багатообіцяючі прем'єри. Що дивитись любителям серіалів у 2019 році

Новий рік готує чимало цікавого. Серіали собі до смаку знайдуть і любителі сіткомів, і психологічних драм та трилерів, і наукової фантастики на тему недалекого майбутнього. Телевізійні канали анонсували захопливі продовження улюблених серіалів і запуск нових проектів. Еспресо.TV відібрало 10 найцікавіших серіалів, які вийдуть протягом року.

"Гра престолів" / Game Of Thrones

8-й сезон

null

Завершення драматичного фентезі від НВО стане, мабуть, найбільш очікуваною прем'єрою цього року. У квітні 2019-го стартує фінальний сезон серіалу за циклом романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду й полум'я". Тож зима вже ближче нікуди. Ми побачимо, чим завершиться війна за Вестерос та чи зможуть герої відкласти власну боротьбу за трон та дати відсіч Білим ходокам, які вже втрутилися на їхні землі. 

Нещодавно актриса Гвендолін Крісті (що грає Брієнну Тарт) зазначила, що після перегляду фіналу "Гри престолів" усім знадобиться терапія. Утім, які саме сюжетні повороти чекають на глядачів, невідомо. Творці серіалу так серйозно взялися за боротьбу з витоками інформації, що зняли одразу кілька версій фіналу серіалу.

"Велика маленька брехня" / Big Little Lies 

2-й сезон

null

Попри те, що роман Ліани Моріарті цілком умістився у 7 серій першого сезону, НВО попросив письменницю подумати над продовженням історії п'яти сімей в Монтереї. І, як зазначила сама авторка "Великої маленької брехні", їй ще було, що розповісти про своїх героїв.

Дія нового сезону серіалу, що отримав 8 премії "Еммі" та 4 статуетки "Золотий глобус", розгорнеться одразу після подій першого сезону. Як зазначається в офіційному релізі, продовження драми досліджуватиме злоякісність брехні, довговічність дружби, крихкість шлюбу і, звичайно, руйнівний вплив на дітей насилля в сім'ї. До речі, у новому сезоні до зіркового складу акторів долучилася Меріл Стріп. Вона грає мати Перрі Райта – загиблого чоловіка Селести Райт (Ніколь Кідман), яка планує взяти участь у вихованні онуків.

"Ім'я троянди" / The Name of the Rose 

null

На початку року стартує новий італо-німецький серіал "Ім'я троянди" за однойменним бестселером Умберто Еко. Право на показ телесеріалу вже придбали США, Німеччина, Франція, Велика Британія, Фінляндія, Данія та багато інших країн, що вірять в успіх проекту.

Події серіалу відбуваються протягом тижня на північному заході Італії у 1327 році. Ченець Вільгельм Баскервільський та його молодий супутник Адельм Отрантський прибувають до монастиря з метою підготувати зустріч між теологами папи Іоанна XXII та людьми імператора Людовика IV Баварського. Але в цей час на території обителі стаються страшні вбивства, розслідувати які і беруться Вільгельм та його учень. 

"Пастка-22" / Catch-22

null

Назва роману Джозефа Геллера давно стала ідіомою в англійській мові. Вираз "Catch-22" означає абсурдну та безвихідну ситуацію. Саме у такій і опинився головний герой книги "Пастка-22", за екранізацію якої взялися Hulu, Channel 4 та Sky Italia.

Друга світова війна. Американський військовий льотчик Йоссаріан страждає від депресії, ненавидить війну через смерть друга та намагається її уникнути у шпиталі. Щоб повернутися до сім'ї, він має здійснити норму вильотів, утім їхню кількість постійно збільшують. Є ще одна підстава для повернення додому – безумство. Про це каже військове правило №22: божевільним льотчикам дозволено не брати участь у вильотах. Утім, посилаючись на це правило і кажучи про своє небажання бути на війні, військовий демонструє бажання жити. Це бажання є основним інстинктом психічно здорової людини, а отже, спростовує безумство. І це не єдина абсурдна та парадоксальна ситуація, з якою стикаються герої.

У серіалі знялися Крістофер Еббот, Кайл Чендлер, Г'ю Лорі, Джордж Клуні та інші.

"Фарго" / Fargo

4-й сезон

null

Після певних коливань генеральний директор FX Джон Лендграфт підтвердив, що "Фарго" продовжать на 4-й сезон. На створення американського телесеріалу в жанрі кримінальної драми та чорної трагікомедії Ноа Гоулі надихнув фільм 1996 року братів Коенів. До речі, Джоель та Ітан Коени виступили виконавчими продюсерами серіалу. 

Події нового сезону розгортатимуться у 1950-х роках у Канзас-Сіті, Міссурі. У центрі сюжету – кримінальний синдикат, до якого входять чорношкірі мігранти, що біжать від законів про расову сегрегацію (так звані Закони Джима Кроу). Голова синдикату, роль якого виконує Кріс Рок, має спірні відносини з мафією Канзас-Сіті.

"Батьківщина" / Homeland

8-й сезон

null

У червні 2019-го Showtime покаже 8-й і останній сезон американського політичного трилера. Його сюжет розгортається навколо антитерористичних операцій ЦРУ, але не лише з точки зору глобального впливу, а й з перспективи особистих історій працівників розвідуправління. 

Події останнього сезону, за словами шоуранера Алекса Ганса, відбуватимуться "десь за кордоном". Між 7-м і 8-м сезонами буде доволі великий часовий стрибок, і жодних паралелей з Трампом у серіалі не передбачено.

"Брехун" / Liar

2-й сезон

null

Перший сезон міні-серіалу, який мав усі шанси стати і останнім, залишив у фіналі безліч запитань. Головні герої – Лора Нілсон та Ендрю Ерлгем – дорослі люди зі своїми історіями. Лора пережила розлучення і тепер зосередилась на роботі. Вона – вчителька у школі. Ендрю – блискучий хірург, син якого ходить до цієї школи. Між Лорою та Ендрю зав'язуються стосунки. Але поступово виявляється, що Ендрю зовсім не той, за кого себе видає, і має не один скелет у шафі.

Перший сезон завершився неочікуваною смертю одного з головних героїв, але у продовженні серіалу знову з'являться усі дійові особи. Глядачам розкажуть, що трапилося за 2 тижні до фіналу першого сезону – того самого моменту, як мертве тіло було знайдене в болоті.

"Розкажи мені свої секрети" / Tell Me Your Secrets

null

Наступний рік підготував не один драматичний трилер. Гаррієт Ворнер – автор ідеї та сценарист серіалу "Розкажи мені свої секрети" – інтригує поціновувачів жанру новою заплутаною історією.

Серіал розповість про трьох персонажів, кожен з яких має загадкове та гнітюче минуле. Емма – молода жінка, яка зіткнулася лицем до лиця з небезпечним убивцею. Джон – колишній серійний злочинець, який прагне знайти спокуту. Мері – скорботна мати, одержима пошуком зниклої доньки. Поступово правда про минуле та мотиви героїв стає все темнішою, стираючи межі між жертвою та злочинцем.

"Чудернацьке місто" / Weird City 

null

Комік, сценарист та режисер Джордан Піл та комедійний актор і письменник Чарлі Сандерс взялися за новий спільний проект. На YouTube Premium наступного року вони презентують комедійний серіал у жанрі наукової фантастики про недалеке майбутнє у футуристичному Чудернацькому місті. 

Як розповідають творці "Чудернацького міста", кожен епізод серіалу досліджуватиме питання, що стосуються сучасного життя, історій, які можна розповісти лише через призму наукової фантастики та комедії.

Наразі заплановано лише шість 30-хвилинних епізодів. 

"Корона" / The Crown

3-й сезон

null

На наступний рік Netflix запланував показ продовження історії британської королівської родини. Біографічна історична драма у новому сезоні охопить 1964-1976 роки. Після політичного скандалу та відставки третього прем’єр-міністра Гарольда Макміллана нам покажуть налагодження відносин з прем'єр-міністром Гарольдом Вільсоном. У новому сезоні також з'явиться друга дружина Чарльза Камілла Паркер-Боулз.

Продовження серіалу охопить деколонізацію Африки і Карибського басейну, народження принца Едварда (березень 1964-го), а також коронація Чарльза принцем Уельським у 1969 році.

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+16°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.45
    Купівля 39.45
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.22
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
25 квітня
12:39
Радослав Сікорський
Напад РФ на будь-яку країну НАТО призведе до неминучої поразки Кремля, - Сікорський
12:30
TikTok
"Війна закінчиться 18 травня": у Центрі стратегічних комунікацій спростували нове "передбачення" з TikTok
12:30
Субантарктичний пінгвін
У Всесвітній день пінгвінів українські полярники показали птахів, які гніздують біля станції "Академік Вернадський"
12:10
руйнування
Виплати за програмою єВідновлення погодили для понад 65 тис. українців
12:07
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 25 квітня: скільки просять за долар та євро в обмінниках
12:02
OPINION
Володимир В'ятрович
Консульські репресії: від цього виграє тільки Росія
12:01
Новини компаній
на фото Якоб Ааруп-Андерсен і Володимир Зеленський
СЕО Carlsberg Group Якоб Ааруп-Андерсен зустрівся з президентом України
12:00
Огляд
Православна церква України
Чи можна жінкам ходити в храм у штанях та без хустки: що насправді прописано в Святому Письмі. Пояснення від ПЦУ
11:48
На фото: Постер фільму "Я, "Побєда" і Берлін"
Український фільм "Я, "Побєда" і Берлін" за повістю Скрябіна вийде у прокат в Польщі
11:40
електроенергія
Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 25 квітня
11:37
Ексклюзив
Росіяни втратили спокій у Криму: військовий експерт Селезньов про наявність ATACMS у ЗСУ
11:31
Ілля Вітюк
НАБУ перевіряє дані про елітну нерухомість голови департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
11:23
Огляд
світ, міжнародний огляд
Україна досі не виробила плану перемоги, а Лондон продовжує фінансувати Кремль через купівлю нафти. Акценти світових ЗМІ 25 квітня
11:16
КНДР, Північна Корея
ЄС готує санкції проти суден, що возять зброю з КНДР до РФ, і танкерів - порушників стелі цін на нафту, - Reuters
11:15
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
Арешт заступника Шойгу став найсерйознішим скандалом в міноборони РФ з 2012 року, - британська розвідка
11:12
на фото готель "Україна"
Готель "Україна" в Києві внесли до списку об'єктів приватизації
10:40
Оновлено
Наслідки удару по Черкащині 25.04.24
РФ атакувала Черкащину: 6 постраждалих, пошкоджено критичну інфраструктуру
10:34
у Омську горять нафтопродукти
У російському Омську горять три ємності з нафтопродуктами
10:20
прикордонник
На Сумщині прикордонники відбили наступ російської ДРГ
10:16
Оновлено
РФ ветувала резолюцію Радбезу ООН про недопущення гонки озброєнь у космосі. Білий дім відреагував
10:12
Дональд Трамп
Аризона звинуватила 18 соратників Трампа у спробі зірвати президентські вибори
10:04
Анонс
Онлайн-інкубатор для стартапів з соціальною метою StartUp4Good
Онлайн-інкубатор для стартапів із соціальною метою StartUp4Good: триває прийом заявок
10:00
OPINION
Тарас Загородній
Як змусити Захід прийняти Україну в НАТО без умов?
09:48
Сі Цзіньпін та Путін
Китай обрав сторону й не може претендувати на нейтралітет у війні між РФ та Україною, - посол США в НАТО
09:44
Ексклюзив
Карта. Бахмут_2404
Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: боєць ЗСУ про ситуацію біля Часового Яру
09:23
Китай утримує в порту судно "Ангара"
Китай пустив у порт судно, що постачало зброю з КНДР до Росії, - Reuters
09:08
діти, злочини росії
РФ розробила пропаганду для дітей із ТОТ і планує вчити їх "патріотизму" в таборах відпочинку, - Луганська ОВА
09:03
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба для війни в України, - міністр оборони Німеччини
08:43
За 10 років окупації Криму РФ засудила 320 жителів через політичні мотиви, - активісти
08:29
Оновлено
СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія
Настоятеля Святогірської лаври, який зливав позиції ЗСУ, арештували
08:25
Ексклюзив
ЗСУ
"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук про плацдарм у Кринках
08:08
Білий дім
Деякі чиновники Білого дому не до кінця впевнені, що Україна зможе перемогти навіть із новим пакетом допомоги, - Politico
08:05
OPINION
Володимир Цибулько
Інцидент у Good Wine. Татаров — монстр?
07:59
Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції, - ЗМІ
07:38
Оновлено
розбита російська техніка
Засіб ППО, 13 танків та 1040 військових: втрати армії РФ за добу війни в Україні
07:24
Ємен, хусити
Хусити намагались атакувати корабель над Аденською затокою балістичною ракетою: військові США знищили ворожу ціль
06:56
Україна, Португалія
Україна почала перемовини з Португалією про безпекову угоду
06:53
Дмитро Лубінець
РФ заявила про "перші очні переговори" з Україною щодо обміну дітей, Лубінець спростував заяву і уточнив формат
06:43
ЗСУ генштаб війна з Росією
Сили оборони просунулися біля Кринків: ISW оцінив ситуацію на фронті
06:42
OPINION
Микола Княжицький
Чи блокуватиме Польща інтеграцію України з ЄС?
Більше новин