Євробачення-2019. Що відомо про учасників українського Нацвідбору

Дар'я Тарасова
8 лютого, 2019 п'ятниця
11:27

За право представляти Україну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві змагатимуться 16 претендентів. Розповідаємо найцікавіше про учасників цьогорічного національного відбору

Цього року пісенний конкурс проходитиме в Ізраїлі. Хто представлятиме Україну в Тель-Авіві, стане відомо за результатами національного відбору. 9, 16 та 23 лютого в прямих ефірах змагатимуться 16 виконавців.

Еспресо.TV розповідає, з кого обиратимуть найкращого претендента на участь у пісенному конкурсі від України.

KAZKA

null

Одним з фаворитів цьогорічного національного відбору є гурт KAZKA. Молодий гурт, утворений у 2017 році, грає експериментал-поп з елементами електро-фолку. Минулий рік для музикантів став доволі успішним: топові позиції в світових чартах, чимала кількість нагород та номінацій, а також успіх дебютного повноформатного альбому "KARMA". До нього увійшло 10 композицій, серед яких і власні пісні музикантів, і кавер на "Мовчати" гурту "Скрябін".

Цього року гурт вдруге візьме участь у національному відборі Євробачення. У 2018-му KAZKA змагалася за право представляти Україну на пісенному конкурсі з піснею "Дива". Цього року вони виступатимуть з композицією Apart.

 

YUKO

null

Українські народні тексти, фольклорні мотиви та електронна музика – це молодий електро-фолк гурт YUKO. Юлія Юріна та Стас Корольов використовують аутентичні тексти, зібрані фольклористами в різних куточках України. 

На рахунку музикантів – два альбоми - "Ditch" та "DURA?". Свій другий реліз музиканти присвятили жертвам домашнього насильства – темі, яка, на жаль, актуальна не лише у фольклорних текстах. Це альбом про протистояння дівчини і соціуму: чи дура та, хто дослухається до себе, а не до більшості, яка мислить не як всі та відмовляється від стереотипів.

У Нацвідборі музиканти виступатимуть з піснею з цього альбому - GALYNA GULIALA. Пісню не перекладатимуть українською, аби вона не втратила автентичність фольклорного тексту.

 

MARUV​


Після того, як TAYANNA повідомила, що відмовляється від участі у національному відборі Євробачення, організатори повідомили, що її місце займе Анна Корсун. Співачка, композитор та продюсер наразі виступає з сольним проектом MARUV.

Кар'єру Анна почала у 2013 році у складі гурту The Pringlez, у якому була вокалісткою. У 2016-му з авторською піснею "Easy to love" гурт виступав у національному відборі Євробачення. У цьому ж році гурт змінив склад музикантів, назву на MARUV, та оголосив новий колектив нащадком The Pringlez. У 2017-му гурт презентував свій дебютний альбом Stories. 

У 2018-му Анна Корсун оголосила про початок сольної кар'єри. Визначальною стала і співпраця з Михайлом Бусіним - DJ Boosin. Їхня спільна композиція "Drunk Groove" підкорила світові чарти та зібрала майже 80 млн переглядів на YouTube. На Євробаченні MARUV виступатиме з піснею Siren Song. 

Раніше в мережі ширилися чутки, що на Національному відборі артистка виступить з треком For You. Пізніше їх спростували, і артистка презентувала повну версію та офіційну назву конкурсної композиції - Siren Song.

 

 

LETAY

Наприкінці існування харківського гурту "We Are!!" його музичний лідер Ілля Резніков відчув потяг до нових ідей, ближчих до електророку, і вирішив змінити не тільки музику, а і назву. Так з’явився проект LETAY.

У грудні 2016-го було видано альбом "Вітер без пилу" вже під назвою LETAY. До альбому увійшли і англійські інді-рок-пісні, і прониклива акустична російськомовна балада, і нові електророкові україномовні треки. Пісня "Світ чекає" (в спеціальній англо-українській версії) була відібрана Костянтином Меладзе до півфіналу українського національного відбору до Євробачення-2017.

19 вересня LETAY випустив новий сингл "Мила моя". Саме із цією піснею проект вирішив взяти участь в українському відборі Євробачення-2019. Ілля Резніков виступає у першому півфіналі, 9 лютого.

 

VERA KEKELIA

Музична кар'єра Віри Кекелії розпочалася ще в 2003-му. У 2010-му вона стала фіналісткою телепроекту "Суперзірка" на "1+1", а потім виступала у складі гурту "А. Р. М. І. Я.". У 2016-му Віра була в складі джазового оркестру імені Олександра Фокіна "Radioband".

Сольною кар'єрою Віра Кекелія зайнялася після участі в "Голосі країни" в 2017-му. Цьогорічна участь у національному відборі на Євробачення (вона виступає у першому півфіналі) стане дебютною для співачки. Вона виконає пісню "WOW" про те, що кожен з нас в силах створити свій WOW-світ, в якому хочеться жити прямо зараз.

 

Brunettes Shoot Blondes

null

 

Участь у Нацвідборі Євробачення не приніс успіхів криворізькому інді-рок-гурту. Зате музиканти потрапили до заголовків Billboard, The Daily Mirror, USA Today, Rolling Stone Brasil та інших завдяки своїм кліпам. Музичне відео на пісню "Knock Knock" зібрало понад 9 млн переглядів на YouTube та принесло гурту нагороду на Berlin Music Video Awards за найкращу концепцію. Ще один кліп – "Hips" – приніс гурту престижну американську премію Los Angeles Film Awards за найкраще музичне відео.

На Національному відборі Brunettes Shoot Blondes виступатимуть з піснею "Houston".

 

Ivan NAVI

 

null

Своєю кар'єрою Ivan NAVI зобов'язаний Кузьмі Скрябіну. Саме він помітив співака у шоу "Співай, як зірка" на Новому каналі. Зараз на рахунку виконавця – 9 хітів та кілька номінацій у різних українських музичних преміях.

Цьогорічна участь у національному відборі стане першою спробою співака потрапити на Євробачення. Він виступатиме з англомовною піснею "All For The Love". Це перша пісня, до якої Ivan NAVI написав музику.

 

KHAYAT

Українська стилістика та сучасне звучання - такою є музика Андрія Хаята. KHAYAT переважно виконує кавери на пісні популярних українських артистів, але у своїй авторській манері. Разом з тим у виконавця є дві авторські композиції: "DEVOCHKA", що був презентований влітку 2018-го, і "Ясно", що вийшов у жовтні.

Свої композиції він записав під керівництвом  Івана Дорна та на його лейблі Masterskaya.

Про національний відбір на Євробачення KHAYAT каже як про найбільш відповідальний досвід у кар'єрі. У Нацвідборі співак виступатиме з піснею Ever. Сподівається, що Джамалі та Євгену Філатову вона сподобається, а на голос Данилка не розраховує.

 

Freedom jazz

 

null

Freedom jazz – це проект, створений хореографом та режисеркою Оленою Коляденко. У складі гурту – 10 музиканток: духова секція, клавіші, бас-гітара, ударні та три вокалістки. Freedom jazz – виключно жіночий гурт. Дівчата не лише співають та грають музику, а влаштовують справжню шоу з акробатичними трюками.

Понад 10 років Freedom jazz гастролює в Україні та за кордоном, а цього року змагатиметься за право представляти Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі. Дівчата представлять пісню Cupidon. Вона має багато шансів отримати високі бали від журі, адже Freedom jazz гарантує на сцені свято, як подобається Данилку, а прекрасний вокал зачепить Джамалу.

 

ANNA MARIA

Дует близнючок з Сімферополя існує з 2004 року. Співати дівчата почали ще раніше – у 6 років. За цей час співачки встигли виступити у Греції, Ізраїлі, Італії, Франції, Німеччині, Китаї, Кіпрі, Туреччині тощо. Вони виконують свої пісні 20 мовами світу. 

Дівчата переможці проекту "Шанс", фіналістки "Голосу країни", фіналісти нацвідбору України на Євробачення-2014. У 2015 році ANNA MARIA записали свій перший альбом "РАЗНЫЕ", до якого увійшли пісні українською, російською та англійською мовами. 

На національному відборі дует виступатиме з піснею "My Road".

 

KiRA MAZUR

null

На відміну від багатьох вітчизняних виконавців, проект KiRA MAZUR спершу підкорив Європу. В Україні виконавиця поп-фолку на початку свого творчого шляху постійно стикалася з відмовами. Тож вона розіслала свої пісні європейським і американським продюсерам. Співпраця з відомим французьким продюсером і музикантом, володарем Grammy Керредіном Солтані стала можливою саме завдяки соціальним мережам.

Співачка грає на клавішних інструментах і гітарі. У своїй творчості KiRA MAZUR поєднує український фолк з різними стилями музики. На національному відборі вона виконає пісню "Дихати".

 

ЦеШо

null

"ЦеШо" – черговий проект талановитого Влада Троїцького. До нього увійшли актори "Театру-Пральні". Їхні тексти гучно перегукуються з проблемами сьогодення. "ЦеШо" – соціальне лялькове кабаре, в якому п'ятеро акторів через поєднання музики та театру досліджують хто ми, де та як живемо, говорять про проблеми сучасної людини.

На національному відборі "ЦеШо" виступлять з англомовною піснею Hate.

 

The Hypnotunez

 

null

Популярність до гурту з Вінниці прийшла після участі в проекті "Х-фактор" у 2016-му. Там молоді виконавці підкорили серце Юлії Саніної. Свій стиль виконання самі музиканти називають swingcore. 

У 2016-му The Hypnotunez презентували альбом "Shout. Dark&Mysterious".

Музиканти виступатимуть у першому півфіналі, 9 лютого, з піснею Hey!

 

BAHROMA

null

Гурт, що грає альтернативну музику, існує з 2009 року. У 2011-му вони вже прагнули потрапити на Євробачення, взявши участь у національному відборі. Ця спроба буде вже другою. 

За цей час музиканти випустили чотири альбоми та виростили своїх шанувальників. Нова пісня, написана фронтменом гурту Романом Бахарєвим для Євробачення "Назавжди-Навсегда", - це історія про сім'ю, доленосні повороти життя і почуття.

 

Braii

null

Рік тому молодий гурт Braii презентував свій дебютний альбом, а цієї зими вже змагатиметься у національному відборі Євробачення. Платівка "City of Nothing" отримала позитивні відгуки. 

У Нацвідборі гурт виступить з композицією "Maybe". Трек стане першим синглом з лонгплею, реліз якого заплановано на початок березня 2019 року.

 

LAUD

null

Попри те, що Влад Каращук - наймолодший учасник національного відбору, це для нього вже друга спроба потрапити на Євробачення. 

З 9 років Влад Каращук брав участь у дитячих вокальних конкурсах, серед яких "Крок до зірок", "Чорноморські ігри", "Слов’янський базар", відбір "Дитячого Євробачення" та "Дитяча Нова хвиля".

LAUD співпрацює з лейблом Enjoy Records та продюсером Джамали - Ігорем Тарнопольським. Його дебютний сингл "У цю ніч" зібрав 600 тис. переглядів, а пісня "Не Залишайся" у перший тиждень очолила чарт українського iTunes.

Для участі у пісенному конкурсі цього року LAUD записав ліричну баладу "2 дні".

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.26
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
17:24
Олександр Яковець
Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Яковця
17:23
наручники
Російського журналіста Forbes затримали за репост публікації про події в Бучі, йому загрожує до 10 років тюрми
17:17
картина Леонардо да Вінчі "Мона Ліза"
"Мону Лізу" можуть перемістити у підземну кімнату, адже картина викликає "розчарування громадськості"
17:09
Іран Росія
"Відносини виходять на новий рівень": Росія й Іран заявили про поглиблення співпраці у військовій сфері
17:07
Дрон РФ влучив у цивільну автівку на Харківщині: постраждало подружжя волонтерів та їхній син
16:58
ґрати
Шпигуна ГРУ, який збирав дані про вогневі позиції артилерії ЗСУ на Миколаївщині, засудили до 11 років
16:50
Ексклюзив
Енергетика
Без імпорту нам не обійтися: нардеп Кучеренко про дефіцит електроенергії в Україні
16:47
вимкнення електроенергії
Уряд ухвалив рішення залишити ціни на газ та електроенергію для населення без змін
16:39
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію терміново евакуйовують дві лікарні
16:26
Росіяни намагаються змусити кримських лікарів підписати контракт з армією РФ, - "Атеш"
16:26
Telegram логотип
Троянський кінь для Зеленського: в ефірі Еспресо фільм про загрози мережі Телеграм
16:24
Окупанти КАБами обстріляли промисловий об'єкт у Сумах, внаслідок артобстрілу Білопілля є жертви
16:15
сонячні вітрила
NASA розгорнуло сонячні вітрила на низькій навколоземній орбіті
16:15
Норвегія виділить $13,7 млн для обслуговування переданих Україні танків Leopard
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України
16:01
Оновлено
Державний секретар США Ентоні Блінкеном з Сі Цзіньпін
США готові вживати додаткових заходів проти Китаю через допомогу РФ, - Блінкен
16:00
На фото: Анна Алхім
Блогерка Алхім заявила, що Путін "нагинає весь світ", а війну можна зупинити за хвилину
16:00
Президент Литви Гітанас Науседа
"Елемент стримування": Науседа заявив, що підтримує розміщення ядерної зброї в Польщі
15:57
Ллойд Остін
Ми готуємося до будь-якої подальшої агресії РФ, включно з агресією щодо наших партнерів, - Остін під час відкриття "Рамштайну"
15:50
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, військова допомога: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою в Києві
15:34
Польща
Польща готується до офіційного визнання ще однієї регіональної мови
15:28
Дмитро Кулеба
Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"
15:05
будівництво метро
Замість будівництва метро поклали гроші на депозит: підрядник повернув у бюджет Києва 139 млн грн
15:03
У Британії п'ятьох чоловіків звинуватили в діяльності на користь Росії
14:49
Еспресо логотип
Еспресо - у "Білому списку" найякісніших українських онлайн-ресурсів
14:40
знищили російський гелікоптер Ка-32
ГУР на аеродромі в Москві знищило російський гелікоптер Ка-32
14:29
військові навчання Arrow 24
У Фінляндії розпочалися військові навчання Arrow 24 за участі країн НАТО
14:09
Новини компаній
"Моя безбар'єрність": у Києві презентували програми підтримки інклюзії
14:08
OPINION
Юрій Гудименко
"Держава не дала" – це не про позицію і не про аргумент, це про відмазку
14:01
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
13:58
Оновлено
Микола Сольский
За міністра агрополітики Сольського внесли заставу
13:50
Крісто Енн Вага
Естонський депутат їде до Києва велосипедом
13:48
Київтеплоенерго
У Київтеплоенерго проводять обшуки. Компанія заявила, що роботу об’єкта заблоковано
13:40
у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
Хотіли продати криміналітету гранатомети та вибухівку: у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
13:20
Паспортний сервіс пояснив, хто може отримати документи за кордоном
13:17
Співачка померла під час концерту, спіткнувшись об сукню
У Китаї під час виступу померла співачка, перечепившися через сукню та вдарившись головою
12:53
Наталка Діденко спрогнозувала теплу та сонячну погоду найближчими вихідними
12:51
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
У Німеччині заявили, що збірну України посилено охоронятимуть на Євро-2024
12:49
Ексклюзив
Володимир Івасюк
Автора "Червоної рути" Івасюка знищив КДБ, його повісили вже мертвого, - ексзаступник генпрокурора України Голомша
12:38
Микола Мулюкін
Під час окупації керував пограбуванням Чорнобильської АЕС: слідчі оголосили підозру заступнику гендиректора Росатому Мулюкіну
Більше новин