Херсонська та Житомирська обласні ради підтримали автокефалію для православних України

Житомирська обласна рада на 16-й сесії підтримала звернення до президента України, Верховної Ради, уряду та обласних рад про підтримку звернення голови держави до вселенського патріарха Варфоломія щодо надання томосу про автокефалію Української православної церкви

Проект рішення підтримав 41 депутат, повідомляє місцеве видання Репортер.

Також депутати обласної ради прийняли звернення до перших осіб держави щодо підтримки незаконно ув’язнених путінських режимомо на території Росії українських патріотів.

Звернення такого ж змісту прийняли й депутати Херсонської облради, повідомляє у Facebook священик УПЦ-КП у місті Херсоні Сергій Чудинович.

Читайте також: У пошуках втраченої єдності. Навіщо потрібна українська помісна церква

У зверненні наголошується, що українці віддали тисячі життів не тільки заради географічного, але й заради духовного суверенітету. Визнання помісної Української церкви долучить її до всієї повноти православ’я та поповнить братство православних народів, зазначають депутати.

"Надання томосу українській помісній церкві - це масштабний миротворчий крок, який позитивно змінить хід історії, продемонструє вірність Христовій заповіді, щоб ми всі були єдині", - йдеться у зверненні.

Читайте такожЯк Києво-Печерська лавра виховувала бойовиків для Гіркіна

Довідка

Румунська та болгарські православні церкви підтримують можливе надання автокефалії Україні. Польська церква наразі не дає однозначної відповіді, з церквою Грузії - тривають перемовини.

Категоричну проросійську позицію зайняла церква Сербії