Е-декларування. Перші сміливці

16 серпня, 2016 вiвторок
16:38
Зміст

Першопрохідці системи електронного декларування: прокурори, судді та чиновники з регіонів

Еспресо.TV віришило дізнатися, хто ті перші 16 осіб, які подали свої декларації новим способом - через електронний ресурс Нацагентства з питань запобігання корупції. Вчора почав роботу Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. А вже сьогодні там з’явилися перші 16 декларацій від чиновників з усієї України.

Серед них - прокурори, працівники облдержадміністрацій та дрібні чиновники

Читайте також: Фальшстарт е-декларування. Як боротьба з корупцією перетворилась на фікцію

Судді і прокурори

Прокурор відділу ГПУ Сергій Болховітінов вказав, що володіє половиною квартири у Донецьку і зараз на праві користування має кімнату в гуртожитку інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука. При цьому у його декларації немає даних про нерухоме майно дружини. Також ні він, ні члени його родини не мають автомобіля. Так само вони не мають цінних паперів, вкладів та не отримували подарунків.

Працівник Верховного суду Дмитро Ругаєв (начальник управління кадрової роботи) на іншому праві безоплатного користування має квартиру, будинок і земельну ділянку в Києві та Київській області, а володіє усім цим його мати. Остання, до речі, наразі будує і дачу під Києвом. При цьому у розпорядженні Ругаєва і його дружини автомобіль Субару Імпреза, яким дозволив йому користуватися дехто Сергій Ветренко.

Прокурор Коростишівської прокуратури Марина Кулінська за минулий рік заробила майже 70 тисяч гривень. Інших даних в своїй декларації вона не надала, ні щодо себе, ні щодо членів родини. Хоча відомо, як мінімум, що Кулінська проживає у місті Бердичів. Пізніше вона подала ще одну декларацію, яка охоплює 8 місяців цього року - за цей період вона отримала зарплатню на 7 тисяч вищу, аніж за весь 2015 рік.

Київські чиновники

Першим, хто подав декларацію, був Антон Романов. Він працює завідувачем сектору інформаційних технологій ГУ Державної міграційної службі в місті Києві. У нього самого немає ні житла, ні автомобіля. При цьому його дружина володіє невеликою квартирою площею 46 кв. метрів в Дарницькому районі і машиною Хюндай 2011 року випуску. За 2015 рік Романов заробив майже 60 тисяч гривень.

Ірина Болт, начальник відділу правової та кадрової роботи Управління праці та соціального захисту населення Шевченківської районної адміністрації в місті Києві, згідно з декларацією, не має ні власного житла, ані засобу пересування. Водночас вона вказала, що за минулий рік із зарплати і пенсії отримала дещо більше 100 тисяч гривень.

Вікторія Феденко значиться головним спеціалістом у одному із відділів міністерства енергетики та вугільної промисловості. Ймовірно працює вона там не так давно, адже за 8 місяців поточного року заробила трохи більше двох тисяч гривень. На іншому місці роботи -  управлінні освіти Печерської райдержадміністрації - вона отримала 46 тисяч гривень. Чоловік Феденко інформацію щодо своєї зарплатні не надав, проте відомо, що йому належить квартира у Печерському районі столиці.

Директор департаменту Нацкомісії із регулювання у сфері зв’язку та інформації Микола Сокирко за 2015 рік заробив майже 160 тисяч гривень. Він володіє будинком та земельною ділянкою у Києво-Святошинському районі загальною вартістю майже у мільйон гривень та автомобілем Hyundai Tucson 2008 року випуску. Також Сокирко має кредитні зобов’язання у розмірі 370 тисяч гривень. Він проживає у великій квартирі в Солом’янському районі міста Києва, що належить Наталії Євсєєвій, яка в декларації проходить як “інша особа”.

Першопроходці з регіонів

Директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА у 2015 році, а нині заступник керівника апарату одного з районних судів Львівщини Поліна Лі володіє будинком (109 кв м) і трьома земельними ділянками (дві приблизно 2,5 тисяч кв м і одна на 1 тисячу кв м) в селі Годвишня Львівської області. Також сама Лі їздить на БМВ 2012 року випуску, а її мати володіє вантажним Рено 2008 року випуску. При цьому, за рік роботи в ОДА вона заробила 47,5 тисяч гривень, а за неповний 2016 рік зі зміною місця роботи - вже 46 тисяч гривень.

Василь Олійник, заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, володіє ⅓ квартири середнього розміру у Черкасах. За минулий рік йому вдалося заробити майже 157 тисяч гривень, основну частину цієї суми складає зарплатня, а понад 5 тисяч - проценти від вкладів.

Начальник відділу управління персоналом з організаційних питань та інформаційної політики апарату Нікольської райдержадміністрації, що на Донеччині, Світлана Рощупкина, судячи з усього помилилася з кількістю нулів при заповненні декларації. Адже з оприлюдненого документу випливає, що вона сама володіє будинком загальною площею 72 тисячі квадратних метрів, її чоловік будинком площею майже 78 тисяч кв метрів, а також земельною ділянкою 5,4 га. У самої начальниці відділу управління персоналом авто немає, а у чоловіка ВАЗ 2001 року випуску.

Юрій Мачулянський, завідувач сектору містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури Рівненської ОДА, не володіє ні квартирою, ні машиною, при цьому за минулий рік заробив майже 36 тисяч гривень і отримав 500 гривень допомоги від профспілки.

Ігор Сальніков - головний спеціаліст одного з відділів управління Пенсійного фонду у Таращанському районі, що під Києвом, - також не має ні квартири, ні машини. Остання є у дружини -  автомобіль ЗАЗ 2004 року випуску. Окрім того, Сальніков має депозит у банку на суму майже 70 тисяч гривень.

Начальний відділу Софіївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Наталя Іосипова володіє земельною ділянкою і невеликим житловим будинком, а за рік заробила близько 42,5 тисяч гривень. Що ж до транспорту, то він є у чоловіка - авто Geely 2008 року випуску.

Заступник начальника відділу з питань банкрутства управління юстиції в Миколаївській області Наталя Кремізіон задекларувала майже 47 тисяч гривень зарплатні за 2015 рік та 2640 гривень синової стипендії. Згідно із декларацією власного майна в неї немає. Кремізіон винаймає невеликий будинок в Миколаєві, також орендує 6 соток землі.

Головний спеціаліст одного із відділів управління пенсійного фонду у Таращанському районі Київської області Віталій Луба за 2015 рік заробив близько 46 тисяч гривень, його дружина отримала 10 тисяч допомоги при народженні дитини. Також він задекларував житловий будинок у Таращі, вартістю 90 тисяч гривень. Інші розділи незаповнені.

“Напіваноніми”

Двоє чиновників подали неповні декларації і не вказали по суті головного - яку посаду вони займають і яка в них заробітна плата. Так, Денис Савченко похвалився немалим будинком площею майже 290 кв метрів, а Юрій Баглай - тим, що продав щось із рухомого майна за 85 тисяч гривень і що володіє двома нелюксовими автомобілями. Ми спробували знайти в google, де ж працюють ці двоє. Денис Савченко найвірогідніше є суддею Харківського районного суду, а Юрій Баглай - старшим науковим співробітником Науково-дослідного інституту будівельного виробництва в Києві.

 
Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.37
    Купівля 39.37
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.65
    Продаж 43.36
  • Актуальне
  • Важливе
2024, неділя
19 травня
02:38
Олександр Усик і Тайсон Ф'юрі (праворуч)
Усик переміг Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу
02:14
Олександр Усик і Тайсон Ф'юрі (праворуч)
Усик - Ф'юрі: онлайн-трансляція бою за титул абсолютного чемпіона світу
2024, субота
18 травня
23:39
Молдова
Військові США прибули на навчання у Молдову
23:11
ЗСУ
Сили оборони проводять заходи щодо стабілізації ситуації та перегрупування на окремих ділянках Харківському напрямку, - Генштаб
21:47
Олександр Усик
Усик - Фʼюрі: букмекери дали фінальний прогноз на супербій
21:43
Ексклюзив
Військові навчання ЗСУ
США побоюються того, що будуть втягнуті у російсько-українську війну, - професор Айзенберг
20:29
Колишній вагнерівець
Ексвагнерівець, який воював в Україні, напав на 12-річну дитину у Волгограді, - ЗМІ
20:06
OPINION
Ігор Гулик
П’ятирічка Зеленського
19:58
Оновлено
обстріл Харків
Окупанти вдарили по житловому сектору у Харкові: постраждали 5 людей
19:47
ППО, обстріл, ЗСУ
Українські воїни збили російський Су-25 над Донеччиною
19:33
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 18 травня: долар знову дорожчий за 40 грн
19:26
Володимир Зеленський
Росіяни, як і у 2022 році, розраховували на швидке просування, - Зеленський про Харківський напрямок
19:16
Ексклюзив
Еммануель Макрон
Запрошення Росії в Нормандію з боку Макрона є серйозною політичною помилкою, - дипломат Шамшур
19:06
Інтерв’ю
Депортація кримських татар.
Вісімдесят років болю. Історія депортації кримських татар
19:00
Архип Куїнджі
"Україна, а не Малоросія". Чому Архип Куїнджі – саме український художник?
18:44
Оновлено
Андрій Ярмоленко, Динамо, УПЛ
"Динамо" впевнено перемогло "Кривбас". Результати і розклад 29-го туру УПЛ
18:43
окупант, армія рф
На окупованих територіях вчителі не мають броні від мобілізації, - Центр нацспротиву
18:30
на фото прикордонник
"Були усі можливості все зробити безпечно та вчасно": що про мінування та фортифікації розповіли в інженерному батальйоні на півночі Харківщини
18:03
OPINION
Ольга Лень
Китай хоче перемоги в Україні
17:58
Ексклюзив
Карта бойових дій: Харківщина
Ворогу не вдалося просочитися у глибину оборони наших військ: військовослужбовець ЗСУ Тимочко про ситуацію під Вовчанськом
17:53
Вовчанськ та його південно-західні околиці (станом на 18.05.2024)
DeepState каже про втрату ще одного села біля Вовчанська, РФ говорить про два
17:53
Воїни 47 ОМБр, ЗСУ, війна
Буде корисним в Україні: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями
17:22
напад з ножем
На Дніпропетровщині військовозобовʼязаний намагався зарізати сержанта з ТЦК
17:19
Саломе Зурабішвілі
Президентка Грузії Зурабішвілі наклала вето на закон про "іноагентів"
17:13
Роман Абрамович
Що насправді Абрамович думає про Путіна та майбутнє Росії: подробиці від Джемілєва
16:56
обстріл
Російські загарбники обстріляли Вовчанськ і громаду: загинула жінка, п'ятеро людей поранені
16:51
обстріл, ППО
Сили оборони збили ракету над Криворізьким районом Дніпропетровщини
16:46
"Бастіон", Новоросійськ
Росіяни змінили розташування "Бастіону" у Новоросійську, - "Атеш"
16:44
Дональд Туск
Польща виділить $2,5 млрд для фортифікацій на кордоні з Росією та Білоруссю, - Туск
16:28
Андрій Лунін, Реал, Ла Ліга, Ліга чемпіонів
Анчелотті довіриться Луніну у матчі "Реала" з "Вільярреалом"
16:08
OPINION
Юрій Богданов
Торговельні війни між США і Китаєм тривають
16:02
електронна черга
Міноборони тестує електронну чергу до ТЦК
15:37
Денис Василюк
В бою загинув молодий підполковник авіації Денис Василюк
15:35
Скільки кримських татар воює за Україну: відповідь Мустафи Джемілєва
15:20
Присвятив мистецтву 30 років: на фронті загинув актор Київського театру ляльок на лівому березі Дніпра Євген Невинський
15:03
Ексклюзив
кримські татари
Депортація кримськотатарського народу була тривалим процесом і продовжувалася аж до 1989 року, - Берієв
14:55
Чи можна оновити дані в ЦНАП?
Як військовозобов'язаному оновити дані у ЦНАПі: пояснення від Мінцифри
14:44
на фото: Danone
Компанія Danone продала бізнес в Росії
14:40
Ексклюзив
Андрій Піонтковський
Китайці, французи й американці працюють над концепцією "третьої Ялти без Росії", - політолог Піонтковський
14:25
У Києві відкрили перший рекрутинговий центр ССО
У Києві відкрили перший рекрутинговий центр ССО
Більше новин