Фестиваль Ідей 2020: як світу та Україні подолати кризу — онлайн-дискусії з небайдужими лідерами

24 червня, 2020 середа
13:22
Зміст

Фестиваль Ідей, який організовує Аспен Інститут Київ та Impact Hub Odessa, упродовж трьох років проходив у серпні в Одесі, збираючи небайдужих лідерів з різних сфер до обговорення та рефлексій на гострі питання сьогодення

Цього року через карантин та закриття кордонів фестиваль змінив звичні дати та формат події: він відбудеться онлайн 25-27 червня. Тема очікувано відбиває порядок денний: "Світова лихоманка: долаємо кризу разом".

Участь у фестивалі безкоштовна, проте доступ до подій буде відкритий тільки зареєстрованим учасникам. Реєстрація відкрита до 23 червня 14:00 на сайті фестивалю.

Програма, як і завжди насичена, проте на відміну від минулих років паралельних потоків не буде, і локація буде лише одна — zoom-вебінар. Три дні з 12:00 до 21:00 економісти та менеджери культури, колишні та нинішні міністри та міністерки, представники МОЗ та МВФ, письменники, філософи та викладачі з 7 країн у форматі панельних дискусій та онлайн-розмов шукатимуть точки опори у цей непростий час. У гіді програмою фестивалю розповідаємо про найцікавіші теми та події Фестивалю Ідей 2020.

Глобальний вимір

Безперечно, найактуальніша тема останніх місяців — світова криза, яку спричинила пандемія. Пандемія не лише суттєво вплинула на наш щоденний уклад, а й поставила перед новими викликами наші політичні системи, порушила звичний плин суспільного та культурного життя. Як далеко сягатимуть наслідки пандемії? І як ми повинні відповідати на нові виклики? Цієї теми торкнуться учасники низки панельних дискусій.

“Public health in Europe 2020: lessons learned”, 25 червня, 14:00-15:00.

Як пандемія вплинула на системи охорони здоров’я країн ЄС і які є сценарії розвитку епідеміологічної ситуації на другу половину 2020 і на наступний рік? А головне — наскільки ми готові? Про це говоритимуть доцент кафедри громадського здоров’я Віденського медичного університету Томас Дорнер і доцент King's Global Health Institute, академічний практик у галузі глобальної медичної етики та справедливості Шрідхар Венкатапурам, модератор — екс-заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

“Giant Leap to Schools Online: emergency or new normal?”, 25 червня, 15:00-16:00.

Запровадження карантину змусило школи та університети перейти на дистанційну форму навчання. Які перші уроки цього переходу? І чи сприятиме він утвердженню онлайн-освіти як нової норми? Учасники дискусії — бельгійський дослідник, якого Білл Гейтс назвав одним з кращих вчителів світу, Кен Тімерс; викладач глобального лідерства онлайн-докторантам університету Indiana Tech Кім Охс; переможиця Global Teacher Prize 2018 Андріа Зафіраку та співзасновниця Impact Hub Odessa, авторка начальних програм для підлітків Марина Гончаренко. 

“What coronavirus means for global economy?”, 25 червня, 17:00-19:00.

Пандемія спричинила економічну кризу, масштаб якої уже порівнюють із кризою 2008 року і Великою Депресією. Про те, як бізнесу адаптуватися до нових реалій, говоритимуть громадська діячка і підприємниця Наталія Яресько, заступник виконавчого директора у Міжнародному валютному фонді Влад Рашкован, професор економіки Університету Каліфорнії Берклі Юрій Городніченко.

Болючі питання для України

Крім потреби адаптуватися до глобальних змін, Україна має цілий ряд "домашніх" викликів. Війна, економічна нестабільність, ослаблення державної підтримки культури, проблеми у сфері освіти — усе це стане предметом обговорення у другий день фестивалю.

"Дистанційна освіта в Україні: право на помилку", 26 червня, 14:00-15:00. 

Після запровадження карантину українські школи у тижневий термін перейшли у дистанційний режим роботи. Для підтримки цього процесу запущено телепроект «Всеукраїнська школа онлайн», але перехід усе-одно став неабияким випробуванням для вчителів, дітей та батьків. Стан і перспективи дистанційного навчання в Україні стане темою окремої дискусії, у якій візьме участь в. о. міністра освіти Любомира Мандзій.

"Війна і мир на тлі ковіду та економічної рецесії", 26 червня, 13:00-14:00.

Один із найбільших викликів України — війна з Росією і намагання повернути втрачені території. Проте цей виклик не ізольований, а вплетений у значно ширший контекст. Як пандемія та економічна криза, спричинена карантином, вплине на війну з Росією та намагання відновити суверенітет на втрачених територіях? Про це говоритимуть екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, Директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко, модератор — підприємець та громадський діяч Олег Дерев’янко. 

"Подорож по території цінностей", 26 червня, 12:00-13:00.

Те, як суспільство реагує на поточні виклики, зумовлено його ціннісними основами. Цінності визначають політичний клімат, культурні процеси і наш повсякденний уклад. Якими є цінності українського суспільства? Те, як змінюватиметься ціннісна тканина нашого суспільства, стане темою розмови між філософом Вахтангом Кебуладзе, підприємцем і громадським діячем Валерієм Пекарем, політичним аналітиком Марією Золкіною та експертом з розвитку громадянського суспільства Денисом Полтавцем.

Персональні кризи

На противагу глобальним питанням, третій день фестивалю буде присвячений подоланню особистих криз, що були спричинені або підсилені нинішньою кризою. У фокусі — родина, кар’єра, ментальне здоров’я.

"Особисте переосмислення кар’єри в кризу", 27 червня, 15:00-16:00.

Питання пошуку себе і побудови кар’єри у динамічному суспільстві актуальне майже постійно. Коли ж ми зіштовхуємося з несподіваними викликами, які змушують нас переоцінити звичні переконання й бажаний шлях розвитку, питання кар’єрного розвитку набувають особливого значення. Про те, як краще зрозуміти себе й планувати свою кар’єру, говоритимуть кар’єрна консультантка Олена Рєзанова та засновниця кар’єрного порталу Happy Monday Анна Мазур.

“Unlocking Creativity”, 27 червня, 20:00-21:00.

Креативність давно не є монополією митців та письменників. Креативність — це неодмінна риса, що допомагає адаптуватися до динамічного світу, знаходити нові рішення та будувати стратегії розвитку. Яка природа креативності і — головне — як її розвинути у собі, щоб ефективно застосовувати у кар’єрі, бізнесі та особистих стосунках? Про це говоритимуть професор інформаційних технологій Університету Каліфорнії Ден Кляйн та керівник компаній Yes&Design і "Платформедіа" Олександр Акименко.

Усього у Фестивалі Ідей 2020 візьмуть участь 79 спікерів, понад 20 з яких — запрошені закордонні лектори та експерти. Фестиваль відбудеться 25-27 червня, а реєстрація триває до 14:00 23 червня. Участь безкоштовна, а посилання на онлайн-події будуть надіслані тільки зареєстрованим учасникам: https://www.ideasfest.in.ua/

Теги:
Читайте також:
Київ
+18°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.48
    Купівля 39.48
    Продаж 39.98
  • EUR
    Купівля 42.35
    Продаж 43.07
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
10 травня
12:07
OPINION
Олександр Чижевський
Вітюк з СБУ vs архітектори: скандал з містобудівним законопроєктом завершиться в суді
11:59
Росіяни обстріляли Вовчанськ на Харківщині
Росія активізувалася на північному напрямку: ворог атакує Вовчанськ на Харківщині
11:47
Окупанти обладнали повноцінні вогневі позиції у приміщеннях і на даху ЗАЕС, - мер Енергодара Орлов
11:44
принц Гаррі
Принц Гаррі та Елтон Джон подали до суду на ЗМІ за прослуховування, у позові фігурують редактори чотирьох видань
11:34
Оновлено
снаряд
На Херсонщині поранено двох чоловіків, один з яких скинув нерозірваний російський снаряд із горища
11:29
Огляд
світ, міжнародний огляд
Путін звинувачує Україну та Захід у спотворюванні історії, а Зеленський звільняє головного охоронця після невдалого замаху. Акценти світових ЗМІ 10 травня
11:27
Ексклюзив
Верховна Рада
Є низка "але": рух ЧЕСНО про повернення журналістів у Верховну Раду
11:26
F-16
Чехія передала Україні перший тренажер винищувача F-16
11:11
Spotify
Spotify очолив список компаній, які приносять найбільше прибутків у музичній індустрії, заплативши $9 млрд роялті
11:00
електроенергія
Діють тривалі обмеження потужності для промисловості: ситуація в енергосистемі станом на 10 травня
10:56
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 10 травня: скільки коштує долар, євро та злотий
10:52
санкції проти Росії
Польща, Фінляндія і країни Балтії зобов'язались посилити контроль за дотриманням санкцій ЄС проти Росії
10:42
Бельгія перервала трансляцію Євробачення закликом до припинення вогню в Газі
Євробачення-2024: Бельгія перервала трансляцію півфіналу закликом до припинення вогню в Газі
10:34
ГУР
ГУР попередило про посилення російської пропаганди та ІПСО у мережі
10:30
Денис Малюська
Існує три сценарії конфіскації активів РФ за кордоном, - Малюська
10:18
Готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ: житель Кіровоградщини отримав підозру
10:07
Ексклюзив
Сергій Згурець
Певні рейдові дії ворога можливі: Згурець про ситуацію на Харківщині
10:03
OPINION
Зоя Казанжи
Маємо поруч Молдову – одну із найслабших країн-сусідок
09:59
На фото: Jerry Heil та Alyona Alyona
Розклад фіналу Євробачення-2024: стало відомо, коли виступає Україна
09:55
Ексклюзив
Карта. Кремінна-Лиман_0805
До 20 штурмів на добу: у 95-й ОДШБр сказали, де на Донеччині ворог намагається прорвати оборону ЗСУ
09:52
Організація Об'єднаних Націй, ООН
Генасамблея ООН імовірно підтримає заявку Палестини на членство, - Reuters
09:25
тарифи на електроенергію, лічильник
"Аналізуємо ресурси": в Міненерго прокоментували ймовірність підвищення тарифів на електроенергію
09:00
Оновлено
Харків. Обстріл
РФ вночі атакувала Україну "шахедами" і ракетами: у Харкові є постраждалі, зокрема дитина
08:34
Ексклюзив
Карта. Авдіївка_0805
У районі Очеретиного росіяни розширили та укріплюють вклинення в українську оборону, - головред Суспільне Донбас
08:14
протести в Грузії
Протести в Грузії: міністр юстиції припустив, що активісти могли "бити себе самі"
08:14
Чорноморський флот РФ
Партизани фіксують кораблі Чорноморського флоту РФ у Севастопольській бухті
08:03
OPINION
Віктор Каспрук
Важкий вибір для Путіна: до Сі Цзіньпіна чи Муаммара Каддафі
07:48
Оновлено
Пожежа на Ільському НПЗ в РФ
У Калузькій області РФ безпілотники нібито атакували НПЗ
07:41
окупанти
На ТОТ Луганщини немає мобільного зв'язку: в ОВА розповіли про ситуацію в окупованому регіоні
07:35
Оновлено
Артилеристи 24-ї бригади скинули на окупантів листівки із закликом здатися в полон
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 980 військових, 47 артсистем та 51 безпілотник
07:28
Польща
Втік у Білорусь: суд у Польщі дозволив арешт судді Томаша Шмідта, якого перевіряють щодо шпигунства
07:19
Морська ворожа якірна міна
На узбережжя Одещини винесло морську міну: боєприпас знешкодили
07:00
обстріл, ППО
Росія вночі запустила по Україні 10 БПЛА: українська ППО знищила усі дрони
06:58
Естонія
В Естонії зменшилося число біженців із України
06:50
новини Рівненщини
У Словаччині кількість українців, які незаконно перетнули кордон, за рік зросла в понад двічі
06:48
Ізраїль, ЦАХАЛ
Reuters: Ізраїль завдав удару по місту Рафах, серед загиблих є цивільні
06:25
Девід Кемерон
"Новий орієнтир": Кемерон закликав країни НАТО збільшити витрати на оборону до 2,5% ВВП
06:15
президент Південної Кореї Юн Сук Йоль
У Південній Кореї створять міністерство для боротьби з низькою народжуваністю
05:33
Нацполіція, Бровари
На Київщині п'яний чоловік зі зброєю напав на поліцейських
04:48
Роман Яремчук, Валенсія, Ла Ліга
В іспанців не вистачає грошей, щоб оформити трансфер футболіста збірної України, - ЗМІ
Більше новин