Як світ вітав останнього російського "імператора" з Днем народження

Дар'я Тарасова
8 жовтня, 2014 середа
14:52

Активісти та просто небайдужі люди усього світу не змогли не «привітати» Путіна з Днем народження, утім, зробити це вони вирішили по-особливому

Вчора президенту Росії виповнилося 62. Свій день народження він вирішив відсвяткувати у Сибірській тайзі, у місці, де до найближчого населеного пункту – 300-400 км. Але це не завадило людям привітати іменинника. Еспресо.TV пропонує добірку найодіозніших акцій, що відбулися у світі з нагоди дня народження Путіна.

Кривавий торт та сире м'ясо від українців у Польщі

Фото: vidia

Українці, що проживають у Польщі, вирішили подарувати Путіну те, що він любить найбільше. І саме закривавлений торт як символ смертей сотень тисяч людей підійшов найкраще для цієї цілі, вважають польські активісти.

«Ми довго думали, який подарунок від українців передати Путіну на честь його 62-річчя. І вирішили відштовхнутися від того, що іменинник так любить і про що мріє. Прийшли до висновку, що найбільше він любить кров та забирати людські життя… Саме тому наш подарунок президенту Росії – це закривавлений торт, на якому є й наша кров – кров українців», – зазначила голова Організаційного комітету Euromajdan Warszawa Наталія Панченко.

Українці з діаспори в Польщі провели мітинг під Посольством Росії у Польщі, сюди ж і принесли подарунки: закривавлений торт, свіже м’ясо, похоронну свічку, дві засохлі троянди та велику листівку з написом «Happy last year!», на якій перехожі та учасники акції залишали свої побажання для Путіна. Багато учасників акції приносили з дому власноруч приготовані листівки та портрети Путіна.

«Від щирого серця бажаємо йому, щоб це був останній рік його правління в Росії, а росіянам – щоб це був останній президент-диктатор в історії їхньої держави», – сказала Наталія Панченко.

Перфоманс у центрі Москви: «Путін - воєнний злочинець»

Фото: Фейсбук

До дня народження російського президента активіст на ім’я Денис із протестного руху в Росії влаштував перфоманс. Молодий чоловік вдягнув маску Путіна та в одязі ув’язненого з табличкою «воєнний злочинець» на шиї прогулювався центром Москви. 

У Фейсбуці «клон Путіна» пояснив, що думав, як привітати президента зі святом, і вирішив «піднести до його обличчя дзеркало, показати його в усій красі».

Спочатку персонаж пройшовся Манежною площею, а потім – однією з центральний вулиць.

Співробітники міліції неодноразово намагалися затримати чоловіка, потім таки відвезли в ОМВС РФ, утім, відпустили, навіть не склавши протокол. Мабуть, вирішили, що визнання "воєнного злочинця" двійником Путіна може обернутися самим працівникам міліції поганими наслідками.

Карикатури на Путіна від художників з 32 країн світу

В день народження президента Росії в Україні підбили підсумки четвертого Міжнародного конкурсу карикатур. Цього року його назва «Диявольська бензоколонка» одночасно служить і головною темою для учасників, оскільки конкурс було вирішено приурочити до дня народження російського президента Володимира Путіна.

Фото: www.svoboda.org

До конкурсу приймали карикатури і шаржі на одного з трьох російських політиків: президента Володимира Путіна, міністра закордонних справ Сергія Лаврова і Віталія Чуркіна, постійного представника Росії в ООН.

Фото: www.svoboda.org

7 жовтня, в день народження президента Росії, були оголошені переможці. Перше місце - у Андрія Левченка з Полтави, друге - у Рібера Ханссона зі Стокгольма і третє - у Сергія Тюніна з Москви.

Сайт «Привітай останнього російського імператора з Днем народження!»

Українські активісти з благодійного фонду «Майдан закордонних справ» у мережі створили сайт для привітань Володимира Путіна. Усі охочі можуть підписатися під текстом привітання.

Цей текст не надто теплий, але й не надто жорсткий.

«Володимире Володимировичу!

Українці і «Майдан закордонних справ» вітають Вас з Днем народження і хотіли б нагадати: усі імперії вмирають. Однак, усі вони вмирають по-різному. Одні розпадаються довго і відносно мирно. Інші – швидко і криваво.

Усі тиранії гинуть. Проте, усі вони гинуть також по-різному. Одні диктатори втікають, як Іді Амін з Уганди та Мобуту Сесе Секо з Конго. Інші вмирають іноді болісно, як Муссоліні або Каддафі. Так яку долю Ви оберете собі?

Українці»

Однак головним у цьому сайті для привітання є другий сенс, який заклали в нього автори. Вони сподіваються, що послання матиме «магічну силу», і якщо під привітанням вдасться зібрати 10 000 підписів, це буде останній рік правління Путіна.

Флеш-моб у Львові: «вибухи», «жертви» та пісенька ультрас

Фото: zik.ua

Львів’яни теж вирішили символічно привітати президента Російської Федерації. На площі перед пам’ятником Шевченку активісти накреслили синьо-жовтий контур України. 62 учасники (скільки й виповнилося імениннику) стали на «карті», тримаючи в руках папірці з написами «Україна без Путіна». Після цього почався зворотній відлік і по завершенні цокання годинника пролунали вибухи, символізуючи те, що відбувається зараз на Сході України.

Ці вибухи «повбивали» усіх людей, залишивши живою лише одну жінку. Вона символізує Україну без Путіна. Про це засвідчив плакат у її руках з надписом «Я хочу жити в Україні без Путіна».

«Оскільки сьогодні Путіну виповнюється 62 роки, ми хотіли показати, що ми про це пам’ятаємо. Нам хочеться жити в Україні без Путіна... Щоразу, коли лунає вибух і коли ми чуємо звуки стрілок циферблату, зникає українець через те, що Путін прийшов на нашу землю», - розповіла організатор акції Соломія Якимів.

Після перфомансу активісти заспівали відомий хіт ультрас про Путіна.

Учасники впевнені: без Путіна хочуть жити не тільки в Україні. «Кожен день народження Путіна, який святкується в Росії, відображається на Україні убитими людьми або забраною територією», - сказав один з хлопців, що долучився до акції, журналістам zik.ua.

Українські артисти: від побажань якнайшвидше подати у відставку і піти в монастир до зустрічі з померлими

Привітали Путіна з 62-річчям і українські артисти. ДеПо напередодні 7 жовтня записали відео, на якому Анастасія Приходько, Віталій Козловський, Марія Собко та інші артисти звернулися до російського президента. 

Портал «Вголос» також попросив відомих українців сказати кілька слів Путіну з нагоди його дня народження.

Мирослав Маринович, український правозахисник, публіцист, релігієзнавець, віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові: «Хочеться побажати, щоб він усвідомив, що слава Сусаніна теж є славою, але водночас вона є символом того, як людина тягне країну у болото. Так само Путін сьогодні веде Росію у глухе і непролазне болото, в якому вона може загинути. Я не знаю чи саме про таку славу може мріяти будь-яка нормальна людина. Хай отямиться, дай йому, Боже, розуму».

Тарас Прохасько, сучасний український письменник: «Переважно я нічого не бажаю незнайомим людям, а тим більше таким далеким від мене, як Путін: мені здається, що побажання це доволі інтимна справа. Але якщо вже говорити про такі побажання…

Я дуже серйозно ставлюся до так званого Фатімського пророцтва, тобто одкровення Матері Божої у Фатімі, де вона говорила про 20 століття. Але, виявляється, не стільки про 20 століття, як про такий час, коли одним з найбільших завдань і побажань усіх християн є молитва за просвітлення Росії. І тільки цього я би насправді хотів побажати Путіну. Щоб до нього якось дійшли прості речі і прості звертання. Щоб він перестав бути таким по-християнськи нещасним, бо з християнської точки зору він і справді є дуже нещасливою людиною. Я йому бажаю, щоб йому просвітилися уявлення, як можна бути щасливим в інакший спосіб».

Ярослав Грицак, український науковець, історик і публіцист: «Я бажаю Путіну якнайшвидше подати у відставку і піти в монастир. Це все, що я можу йому сказати».

Андрій Кузьменко, лідер гурту «Скрябін»: «Я бажаю, щоб він до дня народження не дожив…»

Привітання з «останнім Днем народження» від батальйону «Київ-2»

Бійці добровольчого батальйону «Київ-2» підготували до Дня народження російського президента своєрідне привітання. Вони виготовили плакат з написом: «З останнім Днем народження, Путін. Батальйон «Київ-2». 

«Головний київський паблік приєднується до привітань і бажає сильно не затягувати з фіналом», - йдеться на Фейсбук-сторінці батальйону.

Найщиріші привітання від українців

Викладачі, студенти, пенсіонери – всі бажали Путіну, щоб він якнайшвидше полишив свій пост президента.

Привітаннями вибухнули і мережі.

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.43
    Купівля 39.43
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.25
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
27 квітня
00:56
Нафтогаз
У Нафтогазі розповіли скільки побутових споживачів справно платять за газ
00:44
Росія атакувала Україну ракетами в ніч на 27 квітня. У Харкові були вибухи
00:38
Обстріл, Харків
Харківська ОВА спростувала фейк про евакуацію влади та військових з облцентру
00:28
Бельгія
Посилення ППО України: Бельгія виділить 200 млн євро та ракети
00:10
Канада надасть близько $12 млн на виробництво БПЛА й закупівлю снарядів для України
2024, п'ятниця
26 квітня
23:49
У лікарні помер поліцейський, поранений 4 квітня у Харкові
23:04
Іспанія
БМП, боєприпаси та ракети для Patriot: Іспанія передасть Україні новий пакет допомоги
22:43
Військовий літак Іл-20М КООТ-А
Німеччина підіймала свої винищувачі для перехоплення російського літака
22:19
Король Чарльз III
У Букінгемському палаці оголосили про повернення короля Чарльза до публічних заходів
21:57
грузія
У Грузії член керівної партії "Грузинська мрія" виступив проти закону про "іноагентів"
21:55
Ексклюзив
Охоплені практично всі порушення прав людини, які на сьогодні існують в Україні: адвокатка Пушина про звіт Держдепу США
21:51
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, та спільне виробництво БПЛА: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою
21:29
F-16
Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 уже цьогоріч
21:26
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Обхід ворогом Часового Яру, оборона Очеретиного та американська допомога. Воєнні підсумки тижня
21:23
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів: 4 людини постраждало. У ОВА заявили про звільнення
21:09
Мелітополь
У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, які залишились без батьківського піклування, - Лубінець
20:35
міністр оборони США Ллойд Остін
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $6 млрд
20:23
Анонс
Лауреат премії Букера Деймон Ґелґут та лауреат Frontline Club Prize Анджан Сундарам
В Києві поговорять про Україну, Південну Африку, Індію та краще розуміння один одного
20:23
Огляд
"Каскадер"
Покласти "Крашанку" під "Вуаль": що подивитися на вихідних
20:14
Володимир Зеленський на Чернігівщині (6 квітня 2024 року)
З початку року РФ вдарила по Україні 9 тисячами керованих авіабомб: Зеленський наголосив учасникам "Рамштайну" на необхідності Patriot
20:04
Оновлено
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію евакуювали дві лікарні
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 793-го дня війни: ГУР знищило російський гелікоптер в Москві і здійснило масштабну кібератаку на сервіси партії "Единая Россия"
20:00
OPINION
Василь Зима
Смерть, як і любов — дуже великі сили
19:50
Херсонська область
На Херсонщині обмежили відвідування низки територій. Перелік
19:44
3 окрема штурмова бригада, ЗСУ
За добу Сили оборони відбили 23 ворожих атаки на Авдіївському напрямку
19:36
Джозеф Байден
Байден назвав термін відправки зброї в Україну
19:30
Ексклюзив
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог Шульга
19:16
Взяти Часів Яр в оперативне оточення: в ОСУВ "Хортиця" розкрили плани російської армії
19:10
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на дорозі
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на проїжджій частині
18:59
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
Найскладніша ситуація на фронті у напрямку Авдіївка - Покровськ, - депутат міськради Дружківки
18:49
Росія поновила постачання нафти до Індії, – Reuters
18:48
Українська команда перемогла на міжнародному хакатоні зі штучного інтелекту
Українські підлітки перемогли на міжнародному хакатоні з ШІ: який проєкт представили
18:43
Бустерна доза
У Британії вперше у світі почали тестування на людях вакцини від раку шкіри
18:30
Ексклюзив
Суровкін і Шойгу на нараді з Путіним
Арешт заступника Шойгу навряд чи свідчить про розкол російських "еліт", - соціолог Шульга
18:11
протести у Грузії, закон про "іноагентів"
У Грузії опозиція анонсувала масштабний мітинг проти закону про "іноагентів"
18:09
OPINION
Сашко Лірник
"А все решта — вороги та сміття?"...
18:08
Книжка Романи Романишин та Андрія Лесіва "Куди і звідки"
Переклади двох українських книжок потрапили до списку найкращих дитячих видань у Японії
17:56
Ексклюзив
Валерій Залужний
"Це робить його суперваговитою фігурою": політолог Цибулько про Залужного на посаді посла у Великій Британії
17:51
Єдина Росія
Українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Единая Россия"
17:51
Оновлено
Ракетоносій "калібрів"
РФ уперше за довгий час вивела в Чорне море 2 підводні ракетоносії
Більше новин