7 нових книжок українською, на які варто витратити час

19 серпня, 2017 субота
19:00

Радник Вацлава Гавела доступно розповідає про економіку, авторка "Їсти, молитися, кохати" написала новий роман та дізнатись все про Сальвадора Далі. 7 крутих книжок, які переклали українською

Мотиваційна, мистецька та художня перекладна література від Видавництва Старого Лева, яка допоможе: дізнаватися нове про себе та світ під час подорожей; уміти насолоджуватися тим, що робиш; боротися з комплексами, ставити цілі і досягати їх; бути в курсі світових економічних процесів та передбачати їхні нові повороти; розуміти короткоминущість слави й цінувати справжню дружбу; надавати перевагу живому спілкуванню, замість інтернет-чатів.

Томаш Седлачек "Економіка добра і зла"

З автором «Економіки добра і зла» книгомани мали нагоду познайомитися під час цьогорічного Книжкового Арсеналу – кмітливість, неймовірне почуття гумору та щире захоплення економікою вирізняє Томаша Седлачека з поміж багатьох апологетів цієї науки.

А все тому, що він – практик. У 24-річному віці став економічним радником президента Вацлава Гавела, й ще до 30-ти увійшов до престижного рейтингу «100 найвпливовіших мислителів планети». Це Седлачек називає економіку «релігією нашого часу», а смертним гріхом – культ споживацтва.

Він вважає економіку живим організмом, у своїй книзі прослідковує її мутації від найдавніших часів й до сьогодні, розповідає як маленькі порухи метелика в далекій Азії можуть спричинити економічні колапси у Європі.

«Економіка добра і зла» буде зрозумілою навіть неспеціалістам, адже тут економіка постає пригодницькою подорожжю (пересипаної прикладами з історії, філософії, психології), наприкінці якої знайдемо аргументи для глибших роздумів про світ та роль людини в ньому.


Джулія Кемерон "Шлях митця. Духовна дорога до примноження творчості"

Що вирізняє «Шлях митця» Джулії Кемерон серед багатьох мотиваційних книг, котрі стимулюють до примноження творчих сил? Найперше те, що книга вже понад десяток років залишається в книжкових топах, а кількість захопливих відгуків від вдячних читачів зростає з кожним роком.

Не секрет, що саме «Шлях митця» допоміг письменниці Елізабет Гілберт  подолати творчу кризу і написати свій бестселер «Їсти, молитися, кохати». Отже книга, що була написана у 90х роках і сприйнята як дещо провокативний твір, зараз надихає все більшу кількість знаних письменників, художників, режисерів.

Важливим фактором є й те, що цих 12 кроків до примноження творчості Кемерон випробувала на собі, а долати письменниці і журналістці довелося дещо більше, аніж втрату натхнення. Після розлучення з режисером Мартіном Скорсезе, Джулія потопала у алко - та наркозалежностях, проте зуміла звільнитися від них та повернутися до творчого життя.

12-тижнева програма Джулії Кемерон -  це щоденні вправи та мистецькі розвідки, які не вимагатимуть від вас надзусиль, але подарують безліч відкриттів. Читач знайде відповідь на два основних запитання: що вас стримує у творчій кризі та як рухатися вперед?

Програму можна проходити повторно - на кожному життєвому етапі дослідження даватимуть новий результат, а отже й нові вирішення проблеми.


Елізабет Ґілберт "Велика Магія"

Завдяки «Великій Магії» мільйони читачів дізнались, як креативні рішення допомагають досягати успіхів у роботі та приватному житті.

Нова книга Елізабет Ґілберт допомагає знайти відповіді на запитання: що таке покликання, чому не варто перетворювати творчість на професію, як не зациклюватися на невдачах, звідки черпати нові ідеї? І все це — у дотепних історіях, змальованих з власного досвіду Елізабет чи з життя знаменитостей.

З властивим письменниці глибоким співпереживанням, Ґілберт розповідає читачам про власні дослідження загадкової природи натхнення. Вона заохочує читача поглянути у вічі власним страхам і відпустити безглузді страждання.

Ґілберт показує, як концентрувати енергію на тому, що найбільше до снаги, і підтримувати у собі дитячу цікавість до світу. Авторка розповідає про корисні звички, які  потрібні для енергійного, креативного життя.

Поєднуючи духовну рівновагу та здоровий прагматизм, Ґілберт вчить застосувати таланти, що (за переконанням письменниці) заховані у кожному. «Велика Магія» допоможе усім, хто готується сісти за книгу або художнє полотно, хто шукає нових способів для вирішення робочих  завдань, хто не знає, як втілити довгоочікувану мрію, чи просто хоче наповнити своє повсякденне життя креативом.


Кетрін Інґрем "Це Далі"

Читачі вже мали змогу погортати першу книжку «Це Воргол» з ілюстрованої серії про відомих художників від Старого Лева. Друга книга знову-таки розповідає про ексцентричного й неймовірно талановитого митця – Сальвадора Далі.

Якщо ви гадаєте, що розкутість й артистичність далася Сальвадору з дитинства, ця книжка розкриє вам інший бік медалі: тяжка праця над помилками, страх публіки, комплекс меншовартості на тлі старшого брата та невпевненість у собі – це лише мала частина з того, що довелося пережити юному Далі.

Яку колосальну фізичну роботу виконала ця людина, аби стати одним з найвідоміших сюрреалістів сучасності. Яку титанічну духовну працю слід було зробити, аби подолати внутрішніх демонів і на схилі літ сказати: «Щоранку, прокинувшись, я відчуваю найвищу насолоду від того, що Сальвадор Далі – це я».

Окрім цього, книга в ілюстраціях та коротких влучних текстах розповість про створення найвідоміших кіно -  та художніх праць Сальвадора, про роботу над іміджем та пошуком музи – «божественної Ґала».


Сол Беллоу "Дар Гумбольдта"

Не дивина, що «Дар Гумбольдта» приніс Беллоу міжнародне визнання,  Пулітцерівську та Нобелівську премію. Сюжет роману був приречений на успіх, адже йдеться у ньому про два види письменницької долі, зрештою, -  два шляхи до слави... Дія відбувається у 30х роках ХХст., коли молодий і незнаний критик Чарлі приходить у дім свого кумира, знаменитого поета Гумбольдта Флейшера і несподівано отримує його приязнь та протекцію.

Їхня дружба та щоденне спілкування триває 20 років, проте поступово письменники міняються ролями: п'єси Чарлі Сітрайн знаходять шалений успіх на Бродвеї, він стає завсідником світських тусівок, тоді як Гумбольдт перетворюється на відлюдника, його чекає забуття, алкоголізм і психіатрична клініка.

Чи витримає дружба двох інтелектуалів - колишнього кумира й учня - випробування славою й забуттям? Чиї реальні прізвища ховаються за героями роману Сола Беллоу? Про все це читач дізнається прочитавши роман-бестселер «Дар Гумбольдта».


Дейв Еґґерс "Сфера"

Лідер «нової хвилі американської літератури» Дейв Еґґерс вкотре підіймає складне запитання - яка ціна ідеального суспільства і чи можливе воно взагалі? Його роман «Сфера» є жорстокою сатирою на світ соціальних мереж і суцільного білого шуму.

На перший погляд молода героїня роману Мей Голланд потрапляє на роботу мрії, адже «Сфера»  - корпорація добра.  Тут удосконалюють світ, роблячи його абсолютно прозорим і збагненним, бо всі люди мають право на повноту інформації. Але, як неодноразово доводила історія, – високі наміри ідеалістів розбиваються об реалії людської сутності.

Ідея абсолютної свободи інформації перетворюється на пекло, де ти ніколи не залишаєшся один, а електронне Всевидяче Око стежить за тобою 24 години на добу і з любов'ю в серці. У що перетворюється «корпорація добра» та абсолютна відсутність приватного простору?

Яка ціна непомірної жаги визнання, девальвації живого спілкування,  готовності жертвувати особистим задля  ілюзії масової любові? Роман «Сфера» покаже реалістичні, проте дуже неприємні наслідки «світу любові та всевідкриості».


Дзвінка Матіяш "Дорога святого Якова"

У новій книзі Дзвінка Матіяш розповість про неймовірну пішу подорож, яку вона здійснила зі своїм чоловіком Євгеном. Каміно-де-Сантьяґо, або ж дорога святого Якова — саме так зветься шлях, який пройшла письменниця восени 2013го.

Це 900 кілометрів пішки з наплічником на спині через усю Іспанію до міста Сантьяґо-де-Компостела і до мису Фіністерра — Кінця Землі. Це унікальний досвід, який, за словами письменниці, "привів її до пізнання себе".

Крім того, зауважує Дзвінка, це чудова нагода пізнати краще людину, що поруч із тобою, адже подорож нелегка і на шляху письменницю чекало чимало випробувань...

Про стан постійної дороги, про фізичні й моральні зусилля, про знайомство з подорожанами із різних країн, що вирішили пройти Каміно, про неймовірні історії людей, яких можна було би зустріти тепер і багато років тому, — усе це можна прочитати у книжці «Дорога святого Якова».

Теги:
Читайте також:
Київ
+15°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.06
    Купівля 39.06
    Продаж 39.53
  • EUR
    Купівля 42.22
    Продаж 42.95
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
28 березня
15:48
На фото: Стівен Спілберг
Стівен Спілберг назвав "Дюну 2" одним з найяскравіших науково-фантастичних фільмів, які він бачив
15:39
На фото: потяги
Україна та Словаччина цьогоріч запустять новий залізничний маршрут Київ - Кошице
15:04
Ілюстративне фото
Росіяни вдарили по селу на Харківщині: вбили жінку та поранили чоловіка
15:02
Авдіївка
Заступник комбрига 3-ї штурмової Жорін розповів про пріоритет росіян на Авдіївському напрямку
14:48
окупанти Мелітополь
У Мелітополі окупанти використовують авто з РЕБ "Пелена" для блокування мобільних і захисту від вибухових пристроїв, - Федоров
14:47
малюнок, діти
У Мінсоцполітики розповіли, скільки дітей в Україні потребують усиновлення
14:32
На фото: гурт "Бумбокс"
"Бумбокс" презентував пісню "Фіртка", записану в проміжках між бойовою роботою
14:27
Оновлено
Прем'єр міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск
Зброя, кордон, торгівля: уряди України та Польщі провели перемовини
14:02
OPINION
Ольга Лень
"СВО" проти України стала "священною війною" Росії
14:00
щеплення вакцинація
Захищає від штаму "Омікрон": в Україну доставили понад чверть мільйона доз вакцини проти COVID-19
13:55
Джонні Депп "Пірати Карибського моря"
Наступних "Піратів Карибського моря" знімуть без Джонні Деппа, - продюсер
13:48
Еспресо та “Голка”: “Бачимо прояви цензури і спробу зняти матеріал про Шуляк і Кубракова з сайту”
13:48
"Свідчення потепління": українські науковці виявили новий вид рослин біля станції "Академік Вернадський"
13:45
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 28 березня: скільки коштує долар, євро та злотий
13:39
Роман Насіров
Ексголову ДФС Насірова залишили під вартою ще на два місяці
13:35
Ексклюзив
Александар Вучич
Заява Вучича про загрозу національним інтересам Сербії - його внутрішня політична потреба, - політолог Варґа
13:31
Естонія
Посол Естонії: росіяни в Естонії мають більше прав, ніж у Росії
13:27
Олег Іващенко
"Призначив бойового генерала": Зеленський сказав, чого чекає від СЗР під керівництвом Іващенка
13:10
телемарафон
Маніпуляції за бюджетні кошти: уряд просять віддати гроші з телемарафону та Freedom на ЗСУ, створено петицію
13:09
акторка Іванна Сахно
"Винна їм половину зарплати": українка в Голлівуді Іванна Сахно розірвала контракт з Netflix, щоб не грати росіянку
13:09
відключення електроенергії
На Харківщині діють графіки відключень електроенергії: ситуація в енергосистемі станом на 28 березня
13:02
"У Росії немає ресурсів": ЦПД спростував фейк щодо підготовки росіян до наступу на Харків
12:59
Оновлено
річниця деокупації Ірпеня
Друга річниця деокупації Ірпеня: у місті вшанували пам'ять полеглих військових і цивільних
12:55
окупанти, орки
Росіяни не відпускають із фронту своїх військових, які укладали контракти на пів року, - Спротив
12:47
Ексклюзив
прикордонники
"Надзвичайно серйозно": у Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині
12:45
Росія ДНР ЛНР окуповані території
Британська розвідка розповіла про заходи русифікації на ТОТ України
12:24
США перекинули у Червоне море понад 3 тис. військових
Єменські хусити атакували військовий корабель США дронами
12:16
Чорне море, Крим
Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"
12:14
Росія щодня продукує нові фейки
"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": добірка фейків і маніпуляцій світових ЗМІ за 28 березня
12:01
OPINION
Юрій Ніколов
Чим не догодив "слугам" "Уклон"
11:55
україна українці
Населення України може скоротитися до 25,2 млн у найближчі 26 років: Мінсоцполітики пропонує рішення
11:37
Оновлено
Стрілянина в Житомирі: поранений на вулиці чоловік помер у лікарні
11:20
За матеріалами ДБР судитимуть працівника військкомату та правоохоронця, які на Одещині торгували "білими квитками"
На Одещині судитимуть працівника ТЦК та правоохоронця, які торгували "білими квитками"
11:05
тарифи на електроенергію, лічильник
Атаки РФ на енергосистему: в Міненерго розповіли, чи підвищать тарифи на світло
10:50
Ексклюзив
"Через Курахове на Вугледар": військовослужбовець ЗСУ "Магнат" про спроби просування росіян
10:37
Намагався скоригувати удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: СБУ затримала підозрюваного
10:35
Огляд
світ, міжнародний огляд
Сіярто заявив про загрозливий ризик третьої світової війни, а українська армія окопується, щоб стримати атаки Росії. Акценти світових ЗМІ 28 березня
10:30
Наслідки руйнування житлового будинку після ракетного удару в Дніпрі
ООН: щонайменше 14 085 цивільних загинуло внаслідок російського вторгнення
10:15
Ексклюзив
гроші
З 29 березня збільшиться коло осіб, які мають право на допомогу в разі загибелі військового, - правозахисниця Денісова
10:10
ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику
Зрубали 100-річні дуби у Чорнобильському заповіднику на 60 млн грн: ДБР викрило посадовців держпідприємства
Більше новин