В Україні почали шалено знімати серіали. Що тепер показують по телевізору

Віра Стадник
18 грудня, 2017 понедiлок
16:44

Україна перестала купувати серіали в Росії і робить власний унікальний контент. Що зараз показують на українських телеканалах

“Ундіна”, “Не народись красивою”, “Кармеліта” та “Бригада” - серіали, які раніше дивилися цілими сім’ями. Непомітно для себе українці вивчали краєвиди Москви та російський побут.

Після Майдану та початку військового конфлікту на Донбасі, російські серіали, які транслювались на українських телеканалах, використовували як елемент пропаганди.

До 2014 року українські телеканали мало цікавило виробництво власних серіалів. Особливо, україномовних. Тоді частка російського контенту становила близько 68% від телеефіру.

Активісти, які виступали за заборону російських серіалів та фільмів, у вересні 2014 року провели моніторинг провідних українських каналів. За тиждень на 10 найбільших телеканалах України транслювали 71 російський фільм чи серіал.

Тоді почалися перші зрушення. Спершу українські депутати ухвалил закону про заборону серіалів та фільмів, які пропагують силові органи Росії та СРСР (ФСБ, КГБ та інші). Під заборону потрапив увесь продукт такого характеру, вироблений після 1 серпня 1991 року.

Водночас ввели заборону і на трансляцію будь-яких фільмів, які виробили фізичні чи юридичні особи з країни агресора (Росії) після 1 січня 2014 року.

Заборона не розповсюджується на аудіовізуальний контент, який виготовили у копродукції з Україною чи іншими країнами. І цим часто користуються та зловживають.

Щоб перехитрити законодавство після заборони, українські телеканали почали дописувати до російських серіалів українських режисерів, операторів та акторів. Найбільше цим грішив телеканал “Україна”.

У жовтні 2017 року, Держкіно заборонили їм транслювати серіал “Всупереч усьому”. Він виявився російським і в оригіналі мав іншу назву. Пізніше агентство анулювало ще три фільми, які намагалась продати фірма-дистриб'ютор для телеканалу.

Заборони продовжуються досі. Нещодавно Держагентство України з питань кіно (Держкіно) заборонило трансляцію серіалу "Свати", виробництвом якої займалась студія "Квартал 95". Після кількох заборон та порушень, Агенство пильніше контролює контент, який транслюють телеканали. Тому зараз обійти закон доволі складно.

В українських телеканалів не залишилося вибору, як відмовитися від російських серіалів і перейти на виробництво вітчизняного кінопродукту. Це породило конкуренцію та експеременти з новими жанрами на телебаченні, чого практично не було протягом усієї незалежності. 

За даними компанії MRM, частка українських серіалів зросла з 7% в 2014 році до майже 39% в 2016 році.

Канали пропонують своїм глядачам не лише серіали на кшталт мильних опер про село, але жанрові комедії та детективи. Серіалів за три роки вийшло достатньо, щоб оцінювати український телепродукт. Журналісти Еспресо.TV вирішили розповісти про найцікавіші з них.

Розважальні серіали

Лідерами за кількістю гумористичного контенту залишається “Квартал 95”. “Слуга народу”, “Готель Галіція”, “Казкова  Русь”, “Країна У”. Практично всі гумористичні серіали на телеканалах 1+1 та ТЕТ створила ця студія.

Напевно, найвідоміший сатиричний серіал за останні кілька років - це "Слуга народу". Головну роль в якому грає Володимир Зеленський. За сюжетом, він учитель історії звичайної київської школи і раптово стає президентом країни. 

Бюджет одного епізоду серіалу становить майже $90 тисяч. 

"Слуга народу" став популярним вже після першої серії. Серіал став найбільш рейтинговим ТБ-продуктом осіннього сезону. Всього за час показу на телебаченні, серіал подивилось 20 млн українців. Тобто, майже половина населення країни. 

Також, для показу на своїх платформі серіал викупив Netflix. Там "Слугу народу" можна подивитись з англійськими субтитрами. Серіал транслювали в Естонії та Казахстані. Також телеканал "1+1" повідомляв, що американська компанія FOX Studios купує права на формат українського серіалу "Слуга народу".

На офіційному YouTube каналі серіалу 443 тисячі підписників, а найпопулярніша серія "Слуги народу" набрала 11 млн переглядів. Перша серія 2 сезону, яка вийшла всього 3 місяці тому, вже набрала 7,2 млн переглядів. Майже всі серії "Слуги народу" набирали більше 1 млн переглядів в YouTube.

Комедія "Догори дригом" про львівську сім'ю інтелігентів, які приїхали в Одесу відпочивати та не можуть звідти виїхати. Виходила на 1+1, але усі серії можна переглянути онлайн.

У серіалі автори зіграли на відмінностях між Львовом та Одесою, їх культурами та ментальністю. Висміяли стереотипи, які часто виникають щодо львів'ян чи одеситів. 

Найпопулярніша серія на YouTube назбирала 140 тисяч переглядів.

Ще один комедійний проект каналу "1+1" - "Субота". Сімейна комедія вийшла на екрани у вересні 2017 року. 

За сюжетом, подружжя Каблукових вирішує відсвяткувати річницю весілля вдома, по-скромному. Однак до них в гості приїжджають брат чоловіка, обидві бабусі та дідусь із новою молодою дружиною.

Усі гості залишаються у Каблукових ще на довгих 15 тижнів, бо щосуботи стається щось таке, що змушує їх усіх затриматись.

Як зазначив режисер серіалу Семен Горов, коли вони працювали над проектом, він згадував свої сімейні стосунки та зазначив, що найважливіше сприймати усі сімейні конфлікти з гумором. 

На YouTube кожна з серій "Суботи" налічує по кілька десятків тисяч переглядів. Найпопулярніша з них має 207 тисяч переглядів. 

В українському телепросторі зараз також дуже популярні різноманітні ситкоми. Зазвичай, їх створюють комедійні команди або учасники певних гумор-шоу.

"Країна У" - один із найвідоміших. Виходить на телеканалі ТЕТ і є продуктом студії "Квартал 95". Ідея проекту не нова, а адаптований британський проект "Маленька Британія".

Кожен скетч - це коротка історія про життя людей з різних куточків України. Вони втрапляють у скрутні ситуації, сваряться, миряться, мріють, будують сім’ї і багато жартують над собою. Гумор допомагає вирішити проблеми, зберегти дружбу і просто насолоджуватися життям.

Багато скетчів, окремо від серіалу розлетілись по соцмережах та стали вірусними. А серії в YouTube назбирують по кілька сотень тисяч переглядів. Найпопулярніша серія має 698 тисяч переглядів. 

Також "Квартал 95" з акторами з "Країни У" зняв ще декілька ситкомів - "Одного разу під Полтавою", "Одного разу в Одесі", "Готель Галіція". Найпопулярніша серія "Одного разу під Полтавою" набрала 1,2 мільйони переглядів.

"Коли ми вдома" - унікальний комедійний проект телеканалу СТБ. У проекті знімалися виключно українські актори, а режисери хотіли показати еволюцію стосунків сімейних пар. 

Головними героями є 5 українських сімейних пар різного віку, які між собою не знайомі. Перший сезон проекту вийшов у формі скетчкому. Тобто кожен епізод складався з окремих сценок, які зазвичай не пов'язані між собою.

Другий сезон "Коли ми вдома" вийшов вже у повноцінному форматі комедійного серіалу. Вся їжа в холодильниках героїв - справжня. Продукти закуповують зранку перед знімальним днем. Коли ж по сценарію актори мають їсти, страви їм готують професійні кухарі.

У проекту "Коли ми вдома" є свій канал на YouTube. На нього підписані 58 тисяч людей. Найпопулярніші відео на каналі сягають 420 тисяч переглядів.

Окрім звичайних серіалів в українському телеефірі є розважальні серіаліті. Це один із найновіших форматів у світі, який поєднує у собі серіал та реаліті-шоу.

Молодіжне серіаліті Нового каналу “Київ вдень і вночі” став шалено популярним в Україні. Зараз виходить 4-ий сезон серіалу, а в 2018 планують випустити 5-ий.

Це аналог німецького проекту, який став також шалено популярним. Основна суть таких проектів, це те, що усі герої не грають ролей. Сценарій є, але він окреслює лише загальний напрямок того, що відбувається у кадрі. А емоцій людей та їх вчинки справжні та незаплановані. 

В першому сезоні розповідається про 6 молодих людей, які вирішують переїхати до Києва з різних куточків України та починають жити разом. 

95% треків, які звучать у серіаліті "Київ вдень та вночі", написані молодими українськими групами та виконавцями. Саундтрек до проекту створив гурт О.Torvald. 

В YouTube серіалу дуже популярний. Більшість серій набирають до мільйона переглядів, а найпопулярніше відео має 4,3 млн переглядів. 

Романтичні серіали і "санта-барбари"

Сценарій таких серіалів на українських телеканалах нічим не відрізняється від аналогічних російських. Знімають їх здебільшого на російській мові.

Найбільше романтичних драм транслює телеканал "Україна". Серіали та фільми становлять понад 50% їх ефірного часу.

Наприклад, серіал “Співачка” розповідає про талановиту дівчину Наталю, яка мріє стати відомою артисткою. Її батьки розлучені, вона живе з татом, який забороняє матері бачитись із дитиною.

Одного дня дівчину помічає продюсер і запрошує її попрацювати в Київ. Роль продюсера зіграв відомий ведучий та шоумен Антін Мухарський. Актор не знімався в кіно більше 10 років і вирішив прийняти запрошення акторської команди, щоб підтримати вітчизняну кінопродукцію. 

Серіал став дуже популярним. Лише в YouTube кожна з серій набирає по кілька сотень тисяч переглядів. Найпопулярніша серія зібрала 955 тисяч переглядів. 

Інший продукт “України” - серіал “Не зарікайся”. Вийшов він у січні 2016 року і одразу потягнув за собою низку скандалів.

Деякі сцени серіалу мали яскраву антидержавну спрямованість. В серіалі показані терористи з "ДНР" та "ЛНР", українців називають "купкою фашистів", "кривавою хунтою", а Донбас "воює за свободу". До того ж, в серіалі немає жодного україномовного героя.

Експертна рада Держкіно України провела засідання та голосування щодо заборони трансляції серіалу. Як не дивно, його допустили до показів на українському телебаченні. Голова Держкіно Пилип Іллєнко після цього рішення розпустив експертну раду, адже був незадоволений їх голосуванням.

Представники телеканалу намагались пояснити, що цей серіал - патріотичний, його дивляться 23 млн глядачів, а фільм знято російською, бо "немає акторів, які говорять українською".

В центрі сюжету - десятикласниця з містечка на Луганщині Людмила, яку ув'язнили за вбивство відомого в місті кримінального авторитета. У в'язниці дівчина дізнається, що вагітна. 

Людмила відсиділа у колонії 17 років і от-от мала вийти на волю, коли на Донбасі починається війна і її життя знову стає неспокійним. 

Серіал був дуже популярним. Його рейтинги зашкалювали, а топова серія на YouTube назбирала 2,6 млн переглядів. Інші серії набирали мінімум 400 тисяч переглядів. 

Кінокомпанія Film.ua також відома своїми романтичними серіалами. Раніше вона часто виготовляла серіали, спільно із російськими компаніями. 

Із компанією тісно співпрацювала Оксана Байрак - українська режисерка та сценаристка. Авторка після анексії Криму емігрувала до Росії, живе і працює там дотепер. Однак, що цікаво, проекти Оксани Байрак з’являлись у Film.ua ще в 2016 та 2017 році.

Один із них - серіал “Щоб побачити веселку” розповідає про молоду дівчину, яка йде від свого нареченого до друга дитинства, який містичним чином з’являється в її житті незадовго до весілля. Однак згодом виявляється, що він злочинець, який причетний до пограбування та вбивства. Тож дівчина має зробити вибір.

Film.ua не має свого власного телеканалу, а продає свій контент. Багато серіалів виходять на офіційному каналі компанії в YouTube. 

Найпопулярніша серія “Щоб побачити веселку” назбирала на відео-хостингу майже 790 тисяч переглядів. Інші серії переглядають мінімум 500 тисяч разів. 

Свої романтичні серіали також випускає студія Star Media для 1+1. Наприклад, їх відомий серіал “Танець метелика” - про молоду дівчину Карину з маленького шахтарського містечка, яка мріє стати танцівницю.

Це така собі історія сучасної Попелюшки. Карина працює швачкою, але живе танцями. Злісна мачуха Зіна і зведена сестра Леся не підтримують захоплення дівчини. Ставляться до неї, як до служниці. 

Але, як і в казці, одного разу доля дає дівчині показати свій талант і доходить до своєї мети. Серіал виходить російською мовою, однак зйомки проходили в Україні.

Найпопулярніша серія "Танцю метелика" на YouTube назбирала 710 тисяч переглядів. У інших серій переглядів менше - від 300 тисяч і більше. 

Ще одна мелодрама від “1+1” - “Катерина”. Серіал, знятий за мотивами однойменної повісті Тараса Шевченка. Однак, як зазначають критики та глядачі, має мало спільного із твором українського класика.

За сюжетом в маленьке село на Черкащині на зйомки історичної картини приїжджає київська знімальна група. Катя без пам'яті закохується у відомого актора Олексія Красильникова і це суттєво змінює життя дівчини та її рідних. Серіал вийшов українською мовою та отримав досить неоднозначні відгуки.

Сценарій до фільму написав відомий український письменник Андрій Кокотюха. Найпопулярніша серія фільму зібрала на YouTube 509 тисяч переглядів. 

Медичні драми та мелодрами

Таких на українському телебаченні виходить чимало. Наприклад, відомий та досить популярний серіал “Лікар Ковальчук” на телеканалі “Україна”. Це перший україномовний серіал телеканалу, який виходить у прайм-тайм.

Як зазначають автори, це не просто чергова медична мелодрама. Головна героїня серіалу - лікар-кардіолог, талановитий та цілеспрямований спеціаліст, яка попри перепони та любовні перипетії намагається реформувати приймальне відділення міської лікарні.

І цей сюжет дуже сильно перекликається із українською реальністю. Для зйомок серіалу використовували не діючу лікарню, а знімальний павільйон в Києві. Туди навіть звезли реальне медичне обладнання. 

Зважаючи на те, що серіал вийшов нещодавно, у нього не так багато переглядів на YouTube. Першу серію переглянули 67 тисяч раз

Інший, також україномовний проект кіностудії Film.ua на замовлення каналу “Україна” - “Черговий лікар”. Перша україномовна медична мелодрама розповідає, як працює лікарня швидкої допомоги. Головні герої серіалу - чотири лікаря, прототипами яких стали реальні київські медики.

Як зазначають автори проекту, сюжети серій засновані на реальних подіях – кожна історія взята з реального життя. Перед зйомками акторів консультували справжні лікарі, щоб зняти максимально правдоподібні сцени. 

Зараз вийшло лише три сезони серіалу. Однак нещодавно "Україна" оголосила, що продовжує виробництво серіалу ще на два сезони. Тож "Черговий лікар" може стати найдовшим україномовним серіалом в Україні.

Топова серія "Чергового лікаря" зібрала 304 тисячі переглядів. Інші серії - 100 та більше тисяч переглядів на YouTube. 

Ще два медичних серіали зняті вже російською мовою, і що цікаво, в обидвох головну роль виконує відомий актор та режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеїтаблаєв. І це не єдине, що поєднує цих два проекти. 

Перший, серіал “На лінії життя” - проект телеканалу "Україна" про військовий госпіталь після початку війни на Донбасі. Головний герой - хірург Сергій Задорожний, талановитий та  мужній лікар, який рятуючи життя поранених, паралельно розв'язує вузли власної долі. Адже разом з ним в госпіталі працює його перше кохання та найлютіший ворог лікаря.

Після початку війни на Донбасі, Задорожний разом зі своїми колегами відправляється на лінію фронту. 

Найпопулярніша, перша серія серіалу набрала 536 тисяч переглядів. Інші серії від 100 тисяч переглядів. 

У 2015 на 1+1 вийшла медична драма “Центральна лікарня”. В цьому серіалі Себталаєв також грає мужнього та талановитого лікаря, який випадково зустрічає своє старе кохання і намагається повернути її.

На YouTube він досить популярний - найбільше серія назбирала 1,1 млн переглядів. Інші епізоди переглядають по кілька сотень разів, від 400 000 переглядів та більше. 

Мухтар по-українськи та нові формати детективів

Одна з найбільших проблем українських серіалів - це адаптація інших, відомих серіалів на українського глядача. Щось схоже сталось майже з усіма детективними серіалами на українському телебаченні. 

Наприклад, серіал “Ментівські війни”, що виходить на телеканалі 2+2.

За сюжетом кращий оперативник Києва оголосив війну кримінальному світу, переходить дорогу керівництву, кримінальним авторитетам та заздрісним колегам. Ускладнюють його роботу і колеги, які не розділяють його жагу до справедливості та честі.

Багатосерійний фільм із аналогічною назвою 12 років виходив у Росії. Там теж головний герой бореться із криміналом, однак у Петербурзі. Найпопулярніший епізод серіалу назбирав 106 тисяч переглядів.

Найбільше детективних серіалів з'являється на телеканалі ICTV. На офіційному сайті каналу представлені одразу 9 детективних серіал.

Наприклад “Відділ 44”, який сильно нагадує відомий роcійський серіал “Слід”. Про сучасну групу детективів, які розслідують різні вбивства. Що цікаво, схожість не лише в ідеї серіалу, але і в сюжетних лініях та типажах головних героїв. 

Найпопулярніша серія на YouTube налічує 211 тисяч переглядів. 

“Кримінолог” - про приватного детектива, яка завжди знаходить справжнього злочинця. Проект дуже перегукується із серіалом “Детективи”, що виходив у Росії. Єдина відмінність - головну роль в українському серіалі грає жінка.

Або, до прикладу, серіал "Пес" - про слідчого Максима та його друга Пса, які разом стали слідчими. Дуже нагадує російського "Мухтара", а до того відомий німецький серіал.

Серіал “Агенти справделивості” від “України” - щось нове у потоці однотипних детективних серіалів. Він розповідає про незалежного кримінального журналіста та талановитого слідчого, які разом проводять свої неупереджені розслідування. Вони навіть заснували власне детективне агентство.

Цей проект унікальний та не має аналогів у світі. Як зазначають автори, сюжет базується на реальних подіях. Однак він трохи суперечить українській реальності, адже в Україні досі немає затвердженого закону про приватну детективну діяльність. Тож головні герої діють поза законом. 

Серії в YouTube набирають десятки тисяч переглядів. А найпопулярніше відео має 257 тисяч переглядів. 

Серіал “Володимирська, 15” - один із тих небагатьох унікальних серіалів, які висвітлюють не абстрактних людей в абстрактний час, а прив'язують події в серіалі до реальних. Проект зняла кінокомпанія Film.ua.

В цьому серіалу йдеться про майора Дикого, який працює в Подільському райвідділі Києва. Чоловік намагається повернути довіру до міліції після трагічних подій на Майдані.

Серії “Володимирська, 15” досить популярні в інтернеті. На YouTube найпопулярнішу серію переглянуло 597 тисяч людей. 

Серіал “Гвардія” на телеканалі "2+2" також розповідає про події в Україні в 2014 році. Період після Євромайдану та на початку військової агресії на сході України.

В центрі сюжету розвідгрупи на чолі з колишнім афганцем з позивним "Дід". Серіал складається з історій перших добровольців, які після початку російської агресії записались в лави Нацгвардії.

Спочатку автори хотіли зробити 12 серій, однак через конфлікт з правовласником вийшло лише чотири. Багатосерійний фільм вийшов в Україні та у Польщі. 

Нещодавно на "2+2" вийшов другий сезон серіалу, в якому лише 2 серії. Найпопулярніша серія серіалу назбирала понад 400 тисяч переглядів.

Найвідомішим українським детективним серіалом телеканалу єНюхач”. Це найдорожчий проект кіностудії Film.ua. Виробництво однієї серії коштує близько $500 тисяч.

Серіал розповідає про слідчого, який володіє надчуттєвим нюхом і це дозволяє йому розкривати всілякі злочини. Але заважає в особистому житті. 

Права на показ серіалу спершу купив телеканал ICTV та російський “Первый канал”. В обох країнах серіал став надуспішним. В Україні аудиторія серіалу становила майже 2 млн людей. За даними платформи онлайн-досліджень GfK-Ukraine, кожна серія збирала перед екранами 1,25 млн людей. 

Права на показ оригінальної версії серіалу були продані в понад 60 країн світу. А права на адаптацію серіалу купив французький та японський телеканали.

В YouTube автори серіалу створили окремий канал для свого проекту. Там понад 10 тисяч фоловерів. Кожна серія назбирує по кілька сотень тисяч переглядів, а найпопулярніша налічує 560 тисяч переглядів. 

Також один із найпопулярніших детективних серіалів в Україні є проект "Специ". Сюжет українського серіалу виробництва Star Media для телеканалу "Україна" базується навколо роботи експертів-криміналістів і оперативників, які розслідують різні злочини.

Головний героєм є криміналіст Андрій Макаров, у якого є ціла команда. Також з ним майже завжди працює його колега - слідча Богдана Ковальська. У них є почуття один до одного, але через певні причини вони не можуть бути разом.

Серіал знімали в Києві, а поліцейську дільницю та надсучасну лабораорію побудували спеціально для зйомок.  Перший сезон "Спеців" став найпопулярнішим праймовим серіалом осені 2017 року на українському телебаченні. 

В середньому кожну серію серіалу дивилось понад 4 млн глядачів, а загалом аудиторія "Спеців" становить близько 15 млн українців. Через такий успіх проекту, автори серіалу оголосили про роботу над другою частиною. 

В YouTube кожна серія проекту набирає понад 100 тисяч переглядів, а найпопулярніша назбирала 252 тисячі. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+1°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.66
    Купівля 38.66
    Продаж 39.17
  • EUR
    Купівля 42.06
    Продаж 42.88
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
09:40
Президента США Джо Байдена та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху
"Є кращий спосіб": Байден застеріг Нетаньягу від наступу на Рафах
09:38
Огляд
вбивство Маргарити Разаз
Що відомо про вбивство українки в Німеччині: підозрювана з Росії та інші деталі справи
09:30
крилата ракета X-32
Партизани "Атеш" з'ясували, скільки ракет X-32 РФ планує виготовити цьогоріч
09:18
Дмитро Кулеба
В Індії анонсували візит Кулеби: названо дати
09:11
Ексклюзив
Карта бойових дій: Бахмут
Оперативна ситуація на Бахмутському напрямку стабілізовується, - командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" Отченаш
08:38
військове кладовище
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
08:31
Ексклюзив
вибори росія
Половину явки на псевдовиборах на ТОТ забезпечили не місцеві мешканці, - голова Сєверодонецької РВА Власенко
08:30
Сергій Богачук (праворуч)
В українського нокаутера через росіянина зірвався чемпіонський бій
08:00
OPINION
Олексій Голобуцький
"Дронова економічна війна"
07:53
Інфографіка
На фото втрати окупантів
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 10 танків, 30 артсистем і 840 окупантів
07:48
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс
Мера Нью-Йорка звинуватили у сексуальному домаганні, вчиненому в 1993 році
07:14
Збірна України
Євро-2024: лідер збірної України тренується окремо від команди перед вирішальною грою відбору
07:09
Ентоні Блінкен
Блінкен попередив про загрози, які штучний інтелект несе демократичним виборам у світі
06:46
Ілон Маск
Маск переконаний, що вживання ним кетаміну вигідне для інвесторів Tesla
06:27
Дональд Трамп
Трамп заявив, що євреї, які голосують за демократів, "ненавидять власну релігію та Ізраїль". У Білому домі відреагували
06:24
Бельгія
Мінні тральщики і 300 бронеавтомобілів: Бельгія готує пакет допомоги для України на €412 млн
05:59
Леонід Пасічник
Справу щодо очільника "ЛНР" Пасічника передано до суду: йому загрожує 10 років тюрми
05:46
Володимир Путін
У ISW пояснили, як Путін використає "рекордні" показники на "виборах" у війні проти України
05:34
розвідувальні безпілотники MQ-9A Reaper
Американський дрон Reaper здійснив аварійну посадку у Польщі
05:08
Петр Павел та Володимир Зеленський
Невдовзі Європа зможе виробляти необхідну кількість боєприпасів, зокрема й для України, - президент Чехії
04:40
Еммануель Макрон
Франція підтримала Польщу щодо обмеження експорту сільгосппродукції з України, - Politico
04:12
Дональд Трамп
Нездійсненна сума: Трамп шукає кошти для сплати $464 млн застави у справі про шахрайство
03:44
російська пропаганда
У Латвії заблокували низку сайтів з російською пропагандою
03:16
Росія може використати супутникові дані приватних компаній для ударів по Україні, - The Atlantic
02:48
Сі Цзіньпін і Еммануель Макрон
У травні лідер Китаю Сі Цзіньпін може відвідати Францію, - Politico
02:20
Літак Raynair
Гібридна війна РФ: на Балтиці понад 870 літаків мали проблеми з навігацією
01:52
Центробанк Росії
Євросоюз розробив механізм передачі Україні прибутків з заморожених активів РФ, - Bloomberg
01:24
поліція польщі
Міжнародний Комітет захисту журналістів заступився за українських розслідувачів, затриманих у Польщі під час роботи
00:56
SkyUp
Авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат операційної безпеки IOSA
00:28
Мая Санду
Санду попросила парламент Молдови призначити референдум про вступ у ЄС
00:03
безпілотник
Асиметричні рішення для переваги над противником: Сирський назвав пріоритет у технологічному розвитку ЗСУ
2024, понедiлок
18 березня
23:40
Реджеп Ердоган та Путін
Ердоган привітав Путіна з "переобранням" і заявив про готовність до посередництва в переговорах із Україною
23:28
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив антиукраїнському президенту Мілановичу йти на вибори до звільнення поточної посади
23:00
Олексій Навальний
"Відповідальні за вбивство Навального": Боррель оголосив про санкції проти 30 фізичних і юридичних осіб
22:33
метро "Лісова"
Метро Києва за керівництва Брагінського замовило ремонт на 1,58 млрд грн у родички його бізнес-партнера, - Bihus info
22:29
НАТО
Розміром з невелике місто: у Румунії почали будувати найбільшу в Європі базу НАТО
22:02
FPV-дрон
Розбирали знайдений FPV-дрон: на Херсонщині троє цивільних загинули від вибуху боєприпасу
21:58
Ексклюзив
Придністров'я
"Навіть тамтешні військові РФ": генерал Маломуж пояснив, чому контингент у Придністров'ї не прагне воювати проти України
21:35
Оновлено
путін
За версією російської ЦВК, Путін переобрався президентом РФ із понад 87% підтримки. Реакції світу
21:34
Ексклюзив
Українські фермери до кордону з Польщею привезли знищену російськими обстрілами й мінами сільгосптехніку
​Засіяти 12 млн гектарів: у Всеукраїнській аграрній раді назвали проблему українських виробників
Більше новин