ПСЖ - "Реал", "Ліверпуль" - "Порту". Все про матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Дмитро Марценишин
6 березня, 2018 вiвторок
08:00
Зміст

Сьогодні у повторних матчах 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "ПСЖ" приймає мадридський "Реал", а "Ліверпуль" зустрічається з "Порту"

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Повторні матчі

ПСЖ (Франція) - "Реал" (Іспанія)

 

Перший матч - 1:3

6 березня, Париж, стадіон "Парк-де-Пренс"

Початок - 21:45

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 1"

Як склалася перша зустріч

14 лютого на "Сантьяго Бернабеу" у першому матчі 1/8 фіналу між "Реалом" та ПСЖ події спочатку розгорталися на користь французького клубу. Адрієн Рабьо відкрив рахунок на 33-й хвилині, скориставшись прострілом Кіліана Мбаппе та помилкою захисника "Реалу" Начо, який невдало вибив м'яч.

Команда Зінедіна Зідана не знітилася після пропущеного голу та відігралася ще до перерви. Джованні Де Чельсо притримав у власному карному майданчику Тоні Крооса руками і рефері призначив пенальті, який реалізував Кріштіану Роналду.

Наприкінці матчу португалець зробив дубль та вивів "Реал" вперед, вдало зігравши на добиванні після того, як після прострілу Марко Асенсіо м'яч перед собою незграбно відбив голкіпер ПСЖ Альфонс Ареоля.

А ще за 3 хвилини Асенсіо записав на свій рахунок ще один асист - на Марсело, який забезпечив перемогу "Реалу" з комфортним рахунком 3:1. Тепер у Франції "Парі Сен-Жермен" потрібно забивати, щонайменше, двічі.

З чим ПСЖ та "Реал" підходять до матчу

Завдання команди Унаї Емері неймовірно ускладнилося через травму лідера парижан Неймара. Бразилець, за якого ПСЖ влітку заплатив неймовірні 222 млн євро "Барселоні", травмувався тиждень тому у матчі чемпіонату Франції проти "Марселя".

Спершу очікувалося, що форвард зможе відновитися до повторної гри з "Реалом". Але з'ясувалося, що у Неймара зламана кістка ступні та йому потрібне хірургічне втручання. Футболіста прооперували у Бразилії, а його відновлення триватиме близько трьох місяців. Так що у нинішньому сезоні Неймар може ПСЖ більше не допомогти.

Унаї Емері підтримав бразильця та пообіцяв подарувати Неймару перемогу над "Реалом".

"Хочемо подарувати Неймару перемогу. Ми впевнені у своїх силах, у нас багато гравців, які чекають свого шансу і я впевнений, що ми можемо відіграти різницю та вийти до чвертьфіналу", - сказав іспанський тренер ПСЖ.

Також перед повторною грою 1/8 фіналу Ліги чемпіонів ушкодження мав інший форвард - Кіліан Мбаппе та центральний захисник Маркіньюш. Обидва ці футболіста були відсутні 3 березня у грі чемпіонату Франції проти "Труа". Та 5 лютого вони вже тренувалися у загальній групі та готуються сьогодні вийти на поле. Натомість, аргентинський півзахисник Хав’єр Пасторе передматчеве тренування пропустив і може сьогодні не потрапити до заявки.

Без допомоги цих футболістів парижани перемогли у гостях "Труа" з рахунком 2:0, завдяки голам Анхеля ді Марії та Крістофера Нкунку. ПСЖ впевнено очолює турнірну таблицю - найближчого переслідувача - "Монако" - команда Емері випереджає на 14 очок.

Проте, одні лише перемоги у чемпіонаті Франції катарського власника ПСЖ Нассера Аль-Хелаїфі вже давно не влаштовують. У разі ще однієї невдачі у Лізі чемпіонів нинішній сезон може стати останнім для Унаї Емері на чолі паризького клубу.

У "Реала" також є певні кадрові проблеми. Через ушкодження сьогодні можуть не вийти на поле півзахисники Лука Модріч та Тоні Кроос. Хорват та німець не потрапили до заявки на матч чемпіонату Іспанії прот "Гетафе".

Відсутність ключових гравців середньої лінії не завадила мадридцям перемогти 3:1 - героєм матчу знову став Роналду, який відзначився двічі. Ще один гол на рахунку Гарета Бейла.

Втім, становище "Реала" у турнірній таблиці залишається хитким. Команда Зідана йде у Прімері лише третьою. Від "Барселони" мадридці відстають на 15 очок, "Атлетико" програють 7 пунктів.

Приводів хвилюватися про своє майбутнє у Зінедіна Зідана не менше, ніж у Унаї Емері. Врятувати невдалий сезон "Реал" може лише у один спосіб - втретє поспіль вигравши Лігу чемпіонів.

Хто буде фаворитом

Букмекери вважають фаворитом сьогоднішньої гри ПСЖ. На його перемогу пропонують коефіцієнт 2.05, на виграш "Реалу" дають 3.25, на нічию - 4.00.

Хоча, загалом у двоматчевому протистоянні беззаперечним фаворитом є "Реал", вихід якого до чвертьфіналу оцінюють у 1.25, а потрапляння туди ПСЖ - 3.80.


"Ліверпуль" (Англія) - "Порту" (Португалія)

 

Перший матч - 5:0

6 березня, Ліверпуль, стадіон "Енфілд Роуд"

Початок - 21:45

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 2"

Як склалася перша зустріч

"Ліверпуль" та "Порту" фактично визначили чвертьфіналіста Ліги чемпіонів ще 14 лютого у Португалії. Господарі поля зазнали ганебної поразки з рахунком 0:5, яка стала найбільшою домашньою невдачею "драконів" за весь час виступів у єврокубках. Хет-трик на стадіоні "Драгау" зробив Садіо Мане, ще по голу забили Мохамед Салах та Ротберто Фірміно.

Через цей результат повторний матч на "Енфілд Роуд" перетворився на формальність.

З чим "Ліверпуль" та "Порту" підходять до матчу

Незважаючи на величезний запас міцності, головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп пообіцяв, що виставить проти "Порту" найсильніший склад.

"Якщо хтось вважає, що "Порту" приїхав сюди, щоб заздалегідь здатися, то він помиляється", - намагався застерегти своїх футболістів перед грою від розслабленості німецький фахівець.

У будь-якому випадку, Клопп отримав нагоду деяких гравців поберегти. Як от півзахисника Джорджиньо Вейндалума та форварда Бена Вудберна, які перехворіли та щойно відновили тренування. Однозначно травма завадить зіграти правому захиснику Натаніелу Клайну.

Жоден з цих футболістів не вийшов на поле 3 березня у матчі чемпіонату Англії проти "Ньюкаслу", який ліверпульці виграли з рахунком 2:0. Перемогу "червоним" знову принесли точні удари Салаха та Мане.

У турнірній таблиці команда Клоппа має 60 очок т займає третє місце. Від лідера Прем’єр-ліги - "Манчестер Сіті", ліверпульці відстають безнадійно - на 18 пунктів. Вони ведуть боротьбу за друге місце з "Манчестер Юнайтед" (62 очка) та "Тоттенхемом" (58).

"Ліверпуль" зустрінеться з МЮ у гостях 10 березня, тож це ставить під великий сумнів слова Юргена Клоппа про найсильніший склад у вівторок. Перед однією з ключових ігор сезону у прем’єр-лізі він цілком може вдатися до ротації.

У головного тренера "Порту" Сержіу Консейсау кадрові проблеми перед повторною грою набагато суттєвіші. Сьогодні він точно не зможе розраховувати на травмованих форварда Франсіску Суареша, півзахисника Данілу та оборонця Алекса Теллеса. Під питанням поява на полі ще трьох футболістів - захисника Рікарду та нападників Мусси Мареги і Венсана Абубакара.

Останні двоє допомогли "Порту" у минулому турі чемпіонату Португалії перемогти одного з головних конкурентів - "Спортинг" - 2:1. У складі переможців забили Іван Маркано та Ясін Браїмі.

Завдяки цій перемозі "Порту" зміцнив своє лідерство у чемпіонаті Португалії та збільшив відрив від "Спортинга" до 8 очок. На 6 пунктів від команди Консейсао відстає "Бенфіка".

Хто буде фаворитом

Зайве казати, що беззаперечним фаворитом матчу є "Ліверпуль", Коефіцієнт на його перемогу складає 1.50, на нічию дають - 4.10, на виграш "Порту" - 7.00. На думку букмекерів, вихід англійців до чвертьфіналу майже гарантовано - 1.10, у потрапляння туди португальців вони не вірять - 7.00.

Теги:
Читайте також:
Київ
+12°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.34
    Купівля 39.34
    Продаж 39.84
  • EUR
    Купівля 42.19
    Продаж 42.91
  • Актуальне
  • Важливе
2024, неділя
5 травня
01:34
Оновлено
шахед
РФ обстріляла Україну "шахедами" 5 травня: у Харкові сталась пожежа
2024, субота
4 травня
23:40
Олександр Сирський
"Сирський заявив, що призовник має підтверджувати інвалідність у бою": росіяни запустили новий фейк
22:53
Реал, Андрій Лунін, Ла Ліга, Ліга чемпіонів
"Реал" Луніна достроково став чемпіоном Іспанії
21:59
Архангельське
Росія окупувала Архангельське на Донеччині, - DeepState
21:48
Артем Довбик, Ла Ліга, Жирона
"Жирона" здійснила шедевральний камбек проти "Барселони" і вперше в історії вийшла в ЛЧ
21:33
Оновлено
атака РФ по Харкову, 04.05.24
Росіяни ракетою вдарили по промзоні Харкова: є 6 поранених
21:30
Су-25
Українські воїни збили російський Су-25 над Донеччиною
21:30
україна німеччина
З 1,1 млн українців в Німеччині працює лише кожен 5-й: Bild розібрався чому
21:12
Володимир Зеленський на Чернігівщині (6 квітня 2024 року)
"Путін не хоче миру, він божевільний": Зеленський пояснив, як змусити РФ залишити Україну у спокої
20:56
Андрій Лунін, Реал, Ла Ліга, Ліга чемпіонів
"Вражаючий сезон": тренер "Реала" Анчелотті публічно розхвалив гру Луніна
20:41
Садік Хан
У Лондоні пройшли вибори мера: Садік Хан пішов на третій термін
20:34
Ексклюзив
москва, кремль
Росія реалізовує "Кремлівську весну": політолог Магда про план РФ щодо дестабілізації України
20:03
OPINION
Галина Пагутяк
Біг пес через овес…
20:03
ЖФК «Ворскла" - ЖФК "Кривбас" - 6:0 (4 травня 2024 року)
Жіноча "Ворскла" вдруге поспіль достроково виграла чемпіонат України
20:02
Оновлено
"Олександрія" - "Рух" 2:2 (4 травня 2024 року)
"Рух" зіграв в бойову нічию з "Олександрією", "Оболонь" здолала ЛНЗ: результати і розклад матчів 27-го туру УПЛ
19:59
80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
За добу Сили оборони відбили найбільше атак на Авдіївському напрямку
19:42
Сектор Гази
Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT
19:13
У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європі
18:54
Оновлено
Мустафа Джемілєв
В аеропорту Кишинева затримали помічника Мустафи Джемілєва, занесеного Росією до "списку терористів"
18:52
Міністерство оборони України
Міноборони запустило онлайн-калькулятор грошового забезпечення бійців ЗСУ. Функції сервісу
18:42
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 4 травня: скільки коштує долар, євро та злотий
18:38
ДТП
BMW з громадянами України й Білорусі влетів в дерево у Варшаві: усі загинули
18:29
старовинний гарман, Херсонщина
Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт, який знайшов в одному з селищ області
18:12
на фото: Майк Джонсон
"Конгрес має вищі пріоритети перед виборами", - консерватори в сенаті закликали Грін відмовитись від спроби усунути Джонсона
18:02
OPINION
Борислав Береза
Арешт російських активів: гроші в обмін на відмову від окупованих територій
17:57
Оновлено
Обстріл, Харків
Росіяни вдень обстріляли три села Харківщини: загинув чоловік, госпіталізовано жінку
17:45
Оновлено
Окупанти атакували ракетами Одеський район: поранено трьох цивільних
17:41
Оновлено
порошенко зеленський
У Росії оголосили в розшук Зеленського, Порошенка та командувача Сухопутними військами Павлюка
17:16
обстріл, ППО
На Дніпропетровщині ППО збила ворожу ракету
17:06
Оновлено
ФСБ
Спецслужби РФ готують провокації у Москві чи Санкт-Петербурзі, щоб потім затримати "мусульман з вибухівкою": попередження від "Атеш"
16:56
Білгород, наслідки сходження боєприпасу
У Білгороді боєприпас з літака "аварійно зійшов" на приватний сектор: є руйнування та поранені
16:43
Мексика туризм
У Мексиці знайшли тіла трьох туристів з Австралії та США
16:30
Ексклюзив
За два роки війни Міноборони стало дуже токсичним місцем, відновити довіру до якого важко, - Ярова
16:10
хакери
Польща заявила, що також стала ціллю російських хакерів, які атакували Німеччину та Чехію
16:06
експозиції про загарбників у музеях на окупованих територіях
РФ виділила 8 млн рублів на експозиції про загарбників у музеях на окупованих територіях
16:01
OPINION
Андрій Магера
Українська Феміда мусить покарати білоруського кагебешника
16:00
Ексклюзив
Метью Брайза
"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по російських НПЗ
15:48
міністр оборони Італії Гвідо Крозетто
Міністр оборони Італії засудив слова Макрона про допомогу Україні військами
15:31
Ексклюзив
Емманюель Макрон та Ріші Сунак
Між Францією та Великою Британією може проглядатись конкуренція щодо допомоги Україні, - експерт-міжнародник Желіховський
15:21
Ексклюзив
Сі Цзіньпін в США
Зовсім скоро ми побачимо остаточне самовизначення Китаю, - політичний експерт Морозов
Більше новин