Повєткін, небезпечні британці та екс-чемпіон. Хто стане першим суперником Усика у надважкій вазі

Дмитро Марценишин
13 листопада, 2018 вiвторок
13:35

Еспресо розповідає про боксерів, з якими Олександр Усик може провести перший бій у надважкій вазі

Бій з Тоні Беллью був останнім викликом для Олександра Усика у першій важкій вазі. Наступним кроком абсолютного чемпіона світу має стати перехід у надважку категорію. Співпромоутер українця - Едді Хірн, назвав імена потенційних суперників українця. Це британці Ділліан Вайт та Дерек Чісора, американець Джаррелл Міллер, новозеландець Джозеф Паркер, росіянин Олександр Повєткін та француз Карлос Такам.


Джозеф Паркер

 

Нова Зеландія

Вік - 26 років

Зріст - 193 см

Розмах рук - 193 см

26 боїв - 24 перемоги (18 нокаутом), 2 поразки

Найбільш титулованим із потенційних суперників Олександра Усика є новозеландець Джозеф Паркер, який з 2016 до 2018 року володів титулом чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBO (Всесвітньої боксерської організації).

Новозеландець отримав право битися за титул, після того, як його відібрали у кривдника Володимира Кличка - британця Тайсона Ф’юрі, якого дискваліфікували за вживання наркотиків. У грудні 2016 року Паркер переміг за очками у поєдинку за звання чемпіона світу мексиканця Енді Руїса.

У 2017 році новозеландець двічі захистив титул у поєдинках із румуном Разваном Кожану та британцем Х’юї Ф’юрі, яких він переміг суддівськими рішеннями.

Читайте також: Усик - Беллью. 5 фактів про супербій українця проти британця

У березні 2018 року Паркер провів об’єднавчий бій із найсильнішим важковаговиком світу - Ентоні Джошуа та протримався усі 12 раундів та за очками впевнено переміг британець.

У липні новозеландець зазнав ще однієї поразки - від Ділліана Вайта, якому програв одноголосним рішенням суддів.

Паркера називають панчером, який робить ставку на нокаут. Але, у своїх останніх поєдинках він цей статус не підтверджував та діяв вкрай обережно. Після двох поспіль поразок новозеландець прагне реабілітуватися, тож бій з боксером рівня Усика йому вкрай необхідний. Наразі Паркер видається одним із найбільш ймовірних суперників українця у наступному поєдинку.


Ділліан Вайт

 

Велика Британія

Вік - 30 років

Зріст - 193 см

Розмах рук - 198 см

25 боїв - 24 перемоги (17 нокаутом), 1 поразка

Ділліан Вайт є найнебезпечнішим із потенційних суперників Олександра Усика. Його називають "нічним жахом" самого Ентоні Джошуа. Британець перемагав нинішнього лідера надважкого дивізіону на любительському рингу та навіть відправив його у нокдаун.

Конкурентним у 2015 році вийшов і його бій із Джошуа серед професіоналів. Вайт вдало розпочав поєдинок проти майбутнього чемпіона та у другому раунді був близький, аби його нокаутувати. Джошуа встояв та взяв бій під контроль, а у сьомому раунді сам нокаутував суперника.

Ділліан Вайт не приховує, що жадає реваншу із Джошуа, ідея якого регулярно мусується у Великій Британії.

Читайте також: Чому колотнеча з тренерами вилізе Усику боком

Поки ж Вайт, крок за кроком, просувається до чемпіонського титулу. Зокрема, він переміг екс-чемпіона світу Джозефа Пракера та у рейтингах WBO та WBC (Всесвітньої боксерської ради) займає перше місце.

Це робить поєдинок Вайта з Усиком малоймовірним найближчим часом. Британцю немає сенсу ризикувати своїм статусом, адже у 2019 році він, ймовірно, отримає чемпіонський бій із Джошуа, або зустрінеться з чемпіоном WBC Деонтеєм Вайлдером.

Поки ж, у Вайта на 22 грудня запланований реванш із Дереком Чісорою, якого він вже перемагав у 2016 році роздільним рішенням у напруженому поєдинку.


Дерек Чісора

 

Велика Британія

Вік - 34 роки

Зріст - 187 см

Розмах рук - 188 см

37 боїв - 29 перемог (21 нокаутом), 8 поразок

Дерек Чісора є одним із найскандальніших боксерів у надважкому дивізіоні. Варто лише пригадати його чемпіонський бій проти Віталія Кличка у 2012 році. На зважуванні перед поєдинком британець відважив українцю ляпаса. А перед поєдинком плюнув у обличчя Володимиру Кличку.

Віталій Кличко абищо прагнув покарати Чісору за зухвалість, але нокаутувати його так і не зміг, перебоксувавши за очками.

Читайте також: Андердог з подушкової фабрики.10 фактів із життя суперника Усика - Тоні Беллью

Чісора відомий не лише бійками та скандалами. У його активі поєдинки із багатьма топ-боксерами - британцями Тайсоном Ф’юрі, Девідом Хеєм, Ділліаном Вайтом та болгарином Кубратом Пулєвим. Усім їм він програв, але у окремих поєдинках виглядав переконливо. Якщо стійкий та небезпечний британець підходить до бою у хорошій формі та без зайвої ваги - він становить небезпеку для будь-якого суперника.


Джаррелл Міллер

 

США

Вік - 30 років

Зріст - 193 см

Розмах рук - 198 см

23 боя - 22 перемоги (19 нокаутом), 1 нічия

Джаррелла Міллера вважають одним із найперспективніших американських важковаговиків. Він ще на початку кар’єри неодноразово бував у тренувальних таборах братів Кличків та допомагав їм готуватися до поєдинків у якості спаринг-партнера. Міллер любить розповідати, що під час одного зі спарингів добряче відлупцював Володимира Кличка, після чого його погнали із табору.

Читайте також: Чому українському боксеру Усику ще рано у надважку вагу

Проте, у свої 30 років Міллер ще не провів жодного поєдинку проти топ-боксерів. На рахунку американця переважно бої проти ветеранів, кращі часи яких позаду - на зразок поляків Томаша Адамека та Маріуша Ваха, чи француза Йоанна Дюопа.

Це не завадило американцю отримати звання офіційного претендента на титул WBA, яким володіє Ентоні Джошуа. Поки Міллер чекає на бій з британцем, 17 листопада він проведе проміжний поєдинок із румуном Богданом Діну.

Тож поєдинок із Усиком для Міллера виглядає ризикованим. Американець не буде поспішати та спочатку дочекається зустрічі із Джошуа.


Карлос Такам

 

Франція

Вік - 37 років

Зріст - 187 см

Розмах рук - 204 см

41 бій - 35 перемог (27 нокаутом), 1 нічия, 5 поразок

Карлос Такам тривалий час є помітною фігурою у надважкому дивізіоні. Непоступливий француз камерунського походження кілька разів наближався до чемпіонського титулу, але щоразу зупинявся за півкроку до мети.

У 2014 році він на рівних бився з Олександром Повєткіним та навіть лідирував за суддівськими записками, поки росіянин не нокаутував його у 10-му раунді. У 2016 році Такам протримався 12 раундів проти Джозефа Паркера.

Свій головний у кар’єрі поєдинок провів у жовтні 2017 року проти Ентоні Джошуа та вчинив йому достойний опір, витримавши багатотонні удари чемпіона та програвши технічним нокаутом у 10-му раунді. Бій закінчився скандалом, адже рефері безпідставно зупинив поєдинок після однієї з атак Джошуа, хоча француз залишався на ногах та міг продовжувати битися.

Після цього Карлос Такам ще й програв Дереку Чісорі. Тому поєдинок проти Усика для нього цікавий і він на нього легко погодиться. Для українця це також гарний варіант. Це іменитий важковаговик, якого знають у світі. Водночас, українець переважає його за класом і особливо не ризикує.


Олександр Повєткін

 

Росія

Вік -39 років

Зріст 188 см

Розмах рук 191 см

36 боїв - 34 перемоги (24 нокаутом), 2 поразки

Олександр Повєткін багато років був головною надією Росії у надважкому дивізіоні. У 2010 році росіянин переміг узбека Руслана Чагаєва та став "регулярним" чемпіоном світу WBA. Повноважний титул олімпійський чемпіон так і не здобув, поступившись у жовтні 2013 року його володарю - Володимиру Кличку.

Потім росіянина переслідували допінгові скандали, через які у нього зірвалося два титульні поєдинки - з канадцем Бермейном Стіверном та американцем Деонтеєм Вайлдером.

Читайте також: Чому росіянина Повєткіна потрібно гнати з боксу назавжди

Але шанувальнику мельдонію дивним чином вдалося уникнути дискваліфікації та отримати ще один чемпіонський бій - проти Ентоні Джошуа. У вересні 2018 року Повєткін створив чимало проблем британцю, але у підсумку опинився у важкому нокауті, примусивши констатувати, що йому вже ніколи не бути чемпіоном та час на пенсію.

Та заради поєдинку з Усиком росіянин може й зачекати. Хоча у світі цей бій мало кому цікавий , він може виявитися вигідним для Усика у фінансовому плані. Якщо за його організацію візьмуться промоутери із Росії, які платять шалені гроші та не ставлять за мету заробити на боксерських шоу.

Теги:
Читайте також:
Київ
+1°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.66
    Купівля 38.66
    Продаж 39.17
  • EUR
    Купівля 42.06
    Продаж 42.88
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
09:18
Дмитро Кулеба
В Індії анонсували візит Кулеби: названо дати
09:11
Ексклюзив
Карта бойових дій: Бахмут
Оперативна ситуація на Бахмутському напрямку стабілізовується, - командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" Отченаш
08:38
військове кладовище
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
08:31
Ексклюзив
вибори росія
Половину явки на псевдовиборах на ТОТ забезпечили не місцеві мешканці, - голова Сєверодонецької РВА Власенко
08:30
Сергій Богачук (праворуч)
В українського нокаутера через росіянина зірвався чемпіонський бій
08:00
OPINION
Олексій Голобуцький
"Дронова економічна війна"
07:53
Інфографіка
На фото втрати окупантів
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 10 танків, 30 артсистем і 840 окупантів
07:48
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс
Мера Нью-Йорка звинуватили у сексуальному домаганні, вчиненому в 1993 році
07:14
Збірна України
Євро-2024: лідер збірної України тренується окремо від команди перед вирішальною грою відбору
07:09
Ентоні Блінкен
Блінкен попередив про загрози, які штучний інтелект несе демократичним виборам у світі
06:46
Ілон Маск
Маск переконаний, що вживання ним кетаміну вигідне для інвесторів Tesla
06:27
Дональд Трамп
Трамп заявив, що євреї, які голосують за демократів, "ненавидять власну релігію та Ізраїль". У Білому домі відреагували
06:24
Бельгія
Мінні тральщики і 300 бронеавтомобілів: Бельгія готує пакет допомоги для України на €412 млн
05:59
Леонід Пасічник
Справу щодо очільника "ЛНР" Пасічника передано до суду: йому загрожує 10 років тюрми
05:46
Володимир Путін
У ISW пояснили, як Путін використає "рекордні" показники на "виборах" у війні проти України
05:34
розвідувальні безпілотники MQ-9A Reaper
Американський дрон Reaper здійснив аварійну посадку у Польщі
05:08
Петр Павел та Володимир Зеленський
Невдовзі Європа зможе виробляти необхідну кількість боєприпасів, зокрема й для України, - президент Чехії
04:40
Еммануель Макрон
Франція підтримала Польщу щодо обмеження експорту сільгосппродукції з України, - Politico
04:12
Дональд Трамп
Нездійсненна сума: Трамп шукає кошти для сплати $464 млн застави у справі про шахрайство
03:44
російська пропаганда
У Латвії заблокували низку сайтів з російською пропагандою
03:16
Росія може використати супутникові дані приватних компаній для ударів по Україні, - The Atlantic
02:48
Сі Цзіньпін і Еммануель Макрон
У травні лідер Китаю Сі Цзіньпін може відвідати Францію, - Politico
02:20
Літак Raynair
Гібридна війна РФ: на Балтиці понад 870 літаків мали проблеми з навігацією
01:52
Центробанк Росії
Євросоюз розробив механізм передачі Україні прибутків з заморожених активів РФ, - Bloomberg
01:24
поліція польщі
Міжнародний Комітет захисту журналістів заступився за українських розслідувачів, затриманих у Польщі під час роботи
00:56
SkyUp
Авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат операційної безпеки IOSA
00:28
Мая Санду
Санду попросила парламент Молдови призначити референдум про вступ у ЄС
00:03
безпілотник
Асиметричні рішення для переваги над противником: Сирський назвав пріоритет у технологічному розвитку ЗСУ
2024, понедiлок
18 березня
23:40
Реджеп Ердоган та Путін
Ердоган привітав Путіна з "переобранням" і заявив про готовність до посередництва в переговорах із Україною
23:28
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив антиукраїнському президенту Мілановичу йти на вибори до звільнення поточної посади
23:00
Олексій Навальний
"Відповідальні за вбивство Навального": Боррель оголосив про санкції проти 30 фізичних і юридичних осіб
22:33
метро "Лісова"
Метро Києва за керівництва Брагінського замовило ремонт на 1,58 млрд грн у родички його бізнес-партнера, - Bihus info
22:29
НАТО
Розміром з невелике місто: у Румунії почали будувати найбільшу в Європі базу НАТО
22:02
FPV-дрон
Розбирали знайдений FPV-дрон: на Херсонщині троє цивільних загинули від вибуху боєприпасу
21:58
Ексклюзив
Придністров'я
"Навіть тамтешні військові РФ": генерал Маломуж пояснив, чому контингент у Придністров'ї не прагне воювати проти України
21:35
Оновлено
путін
За версією російської ЦВК, Путін переобрався президентом РФ із понад 87% підтримки. Реакції світу
21:34
Ексклюзив
Українські фермери до кордону з Польщею привезли знищену російськими обстрілами й мінами сільгосптехніку
​Засіяти 12 млн гектарів: у Всеукраїнській аграрній раді назвали проблему українських виробників
21:09
Ще три сім’ї разом з дітьми виїхали з ТОТ: Україна надає всіляку допомогу
Обшуки, погрози, залякування: з ТОТ Запорізької та Донецької областей виїхали ще три родини з дітьми
21:00
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Росіяни перекидають резерви на Авдіївський напрямок, щоб підтримати темпи наступу. Колонка Сергія Згурця
20:24
Ексклюзив
депортація дітей з окупованих теріторій в Росію
Викрадених дітей Росією більше, ніж відома кількість, - юристка Рашевська
Більше новин