США навчить. Як санкції Держдепу українізували Дубінського і б’ють по ЗЕ-команді

Марина Данилюк-Ярмолаєва
20 січня, 2021 середа
14:03
Зміст

Зовнішнє управління скасовується, стратегічне партнерство із США застосовується

11 січня з українським політикумом сталося те, про що мудрі люди попереджали давно. А ще, про що прямо натякали Володимиру Зеленському з перших його днів перебування на президентському посту.

Тобто, відбулась потужна атака з боку США на пряму російську агентуру та людей̆ Ігоря Коломойського. Всі ці москіти дуже міцно обсіли Зеленського і виростили таке пихате его, що намагались заплювати навіть новообраного президента США Джо Байдена. Все це планувалось для того, аби остаточно збити Україну із західного вектору і повернути її в стійло СРСР 2.0. От і гелготала “п’ята колона” цілий рік то про зовнішнє управління, то про масонське ложе Джорджа Сороса, то про американські лабораторії, квітчаючи усе байками про прометея Віктора Медведчука.

Однак американці мають гарну пам‘ять щодо тих, хто толерує подібних персонажів. Понад те – які не реагують на прямі натяки щодо того, що час розібратися з подібним лайном, якщо ти хочеш бути у клубі розвинутих країн і називатися другом США. А це вже – особисто про Зеленського. Тому починається процес видавлювання з української політики прямих ворогів США. Не так через велику любов США до України. А через те, що ці персони за слабкодухого Зеленського отримали надто велику волю. І намагаються перетворити 40-мільйонну країну на форпост руського мира. Точніше, “беспредела”, який наш північний сусід намагається використовувати в якості торпеди проти самих Сполучених Штатів. Чого США, в якому б внутрішньому сум’ятті вони не перебували, не дозволять нікому.

Отже, Міністерство фінансів США запровадило санкції̈ проти 7 осіб і 4 ЗМІ, пов'язаних із Андрієм Деркачем, за втручання у вибори президента Сполучених Штатів. 

Про це сказано в повідомленні на офіційному сайті Мінфіну США.

Санкції̈ введено проти Олександра Дубінського, Дмитра Ковальчука, експрокурора Костянтина Кулика, колишнього нардепа Олександра Онищенка, помічника Деркача, Антона Симоненка, ексспівробітника посольства України в США Андрія Теліженка та Петра Журавля. У Мінфіні США вважають, що ці особи “публічно виступили або приєдналися до Деркача за допомогою скоординованого поширення і просування фальсифікованих і необґрунтованих звинувачень щодо політичного кандидата США”.

Цитую повідомлення мінфіну США: “Принаймні з 2019 року Деркач і його соратники використовували засоби масової інформації США, платформи соціальних мереж у США і впливових осіб США для поширення таких, що вводять в оману і необґрунтованих тверджень про те, що нинішні і колишні офіційні особи США причетні до корупції, відмивання грошей і незаконного політичного впливу в Україні”, - сказано в повідомленні Мінфіну США.

“Кулик, колишній̆ прокурор Генеральної̈ прокуратури України, вступив у союз із Деркачем для поширення неправдивих звинувачень в міжнародній корупції. Онищенко, який переховується від українського правосуддя за звинуваченням в корупції, надав відредаговані аудіокопії ймовірних аудіозаписів розмов між колишніми українськими та американськими чиновниками”, - йдеться далі в рішенні.

У Мінфіні США додали, що Теліженко, колишній український дипломат, організовував зустрічі Деркача з американцями. Дубінський, який працює разом із Деркачем в українському парламенті, приєднався до Деркача на пресконференціях, “покликаних увічнити ці та інші помилкові наративи й очорнити кандидатів у президенти США і їхні сім'ї”.

“Всю власність і майнові інтереси цих людей, що підпадають під юрисдикцію США, заблоковано, а особам із США, як правило, заборонено здійснювати з ними операції. Крім того, також блокуються будь-які юридичні особи, які на 50 чи більше відсотків належать одному чи кільком вказаним особам”, - зазначили в Мінфіні США. 

Власне, у цій новині найбільше цікавить навіть не сам Деркач та його посіпаки. Адже цей провідник “руского міра” перебуває під особистими санкціями ще з вересня минулого року, одразу після того як він опублікував нібито розмову тоді кандидата в президенти Джо Байдена та екс-президента України Петра Порошенка. Найцікавішим є присутність у списку Олександра Дубінського. Це у нас не просто й депутат “Слуги народу”, а й цілий куратор Київської області від правлячої партії. 

Те, що американці поставили його в один ряд з прямою російською агентурою – це чергове свідчення того, що росіяни увійшли в союз з олігархом Коломойський. Якого настільки допекли американці, що він готовий піти на союз будь з ким, хто забезпечить його невидачу до Вашингтону для справедливого суду. Саме тому Олександр Дубінський тримався павичем на московитських медійних ресурсів і щебетав про зовнішнє управління. Все це мало допомогти його патрону Коломойському лишитися і безкарно заробляти на Україні. 

Але як же опустили на землю американські санкції Сашу Дубінського. По-перше, він різко згадав українську мову і щебече нею як соловейко, що відкидає байки про російськомовні щелепи, непристосовані під державну. По-друге, Саша уже не веде себе як бидло. І коли Офіс генпрокурора України 19 січня повідомив, що почав проти депутата СН два кримінальні повноваження: про ухилення від сплати податків та легалізацію доходів, одержаних злочинних шляхом — рупор Коломойського уже заспівав інакше. Що США наш стратегічний партнер. Був і є. І це просто наклепники із оточення Зеленського намагаються посварити його із США.

 

Топчик. Дико ржу. Дубінський уже заявив як отченаш, що США наш стратегічний партнер)

Опубліковано Marina Daniluk-Yarmolaeva Вівторок, 19 січня 2021 р.

 

Що ж бачимо наочно, як санкції сприяють блискавичній українізації і наверненню до західного світу. Вангую, що як далі піде, то Саша Дубинський не вилазитиме із вишиванки і спатиме із томиком Бандери під подушкою.

Бачимо, як сам Коломойський здає своїй медійних посіпак. Бо честь і гідність від американських санкцій Дубінський чомусь не захищає на телеканалі 1+1, а доводиться ходити на “Вести”, “Страна. UA” і телеканали Медведчука. Ігор Валерійович здає усіх, коли смаженим пахне персонально для нього. 

А найцікавіше в усьому цьому – це поведінка президента Зеленського. Нагадую, що 20 травня минулого року, після публікації першої порції плівок Деркача “мейд ін Лубянка”, найвидатніший лідер сучасності на пряме запитання про них на своїй прес-конференції заявив таке: “Про Порошенка і Байдена, так, я чув, я прокоментую. Думаю, це не останній знак, який побачать українці. Реагувати повинна прокуратура, правоохоронні органи. Генеральний прокурор України ще вчора зареєстрував кримінальне провадження за заявою депутата Деркача. Будуть розслідувати. Я знаю, що це може бути сприйнято, кваліфіковано як державна зрада. Все - до правоохоронців”. Натомість, коли у вересні США наклали санкції особисто на Деркача — Зеленський і Баканов з Венедіктовою просто промовчали. 

Звісно, керівник Офісу президента Зеленського Андрій Єрмак побіг писати вітання з нагоди перемоги Джо Байдена, але хай не тішить себе сподіваннями, що США усе забули.

Великі держави ніколи й нікому нічого не забувають. Тому можна бути впевненим, що ці санкції – це тільки перший крок. Зроблений ще навіть до інавгурації Байдена, по суті, ставлениками Дональда Трампа. І вони чудово розуміють, що для того, аби лишитися в топі американської політики, їм потрібно зачистити усіх проросійських товаришів Трампа, якими він не гребував користуватися для того щоб залишитися в Білому Домі.

Тому якщо Зеленський найближчим часом не відречеться від накипу типу Дубінського в своїй рідній партії — йому буде непереливки. Бо ж коло навколо гумориста, який вирішив, що зробив усіх — стискається усе сильніше. 

Треба робити вибір. Або ти нормальна людина, що має життя після свого ганебного президентства, або ти будеш вічно гнаним парією типу Коломойського. Якому не буде місця ніде, крім Росії. Поруч з потішним Азаровим.

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.28
    Купівля 39.28
    Продаж 39.8
  • EUR
    Купівля 42.17
    Продаж 42.9
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
7 травня
06:03
Франція
"Протягнули руку російському народу": у Франції пояснили запрошення росіян на урочистості в Нормандії
05:33
Японія
Сухопутні війська Японії та Німеччини вперше проведуть спільні навчання
05:06
Вакцина від коронавірусу
За сприяння Світового банку Україна оновлює обладнання для зберігання вакцин
04:37
Гітанас Науседа
Литва приєднається до ініціативи з постачання Україні систем ППО
04:13
Джорджія Мелоні
Журналісти державного телеканалу Італії RAI оголосили страйк, звинувативши уряд у втручанні
03:34
Словаччина, Німеччина, ППО, війна з росією
Німеччина готова оперативно розгорнути у союзників 35 тисяч військових, - Шольц
02:33
спорт важка атлетика війна з росією
На війні з Росією загинув учасник Олімпіади і дворазовий чемпіон Європи Олександр Пелешенко
01:56
військові навчання, Нідерланди
Стримування Росії: Нідерланди продовжать військову присутність у Литві до кінця 2026 року
01:27
Оновлено
Ізраїль танк
Ізраїль завдає ударів по об'єктах ХАМАС у Рафаху
00:44
росія ядерна зброя
США не бачать ознак підготовки Росії до застосування ядерної зброї в Україні
00:27
Олаф Шольц
Безпека, оборона, Україна: прем'єри країн Балтії провели переговори з Шольцом
00:07
Китайські хакери зламали сайт міністерства оборони Великої Британії, - Sky News
2024, понедiлок
6 травня
23:34
Безпекова угода з США може бути підписана в травні, - ОП
23:17
Поліція РФ
Білий дім офіційно підтвердив затримання в Росії американського військового
23:06
Ріші Сунак
У Британії подадуть вотум недовіри уряду Ріші Сунака
22:57
Угорщина
"Виходячи з елементарної гуманності": Угорщина не видаватиме українських біженців
22:34
В Україні продадуть санкційний завод, конфіскований у російсько-грецького олігарха Саввіді
22:16
Володимир Путін
Франція відправить свого представника на "інавгурацію" Путіна, - Reuters
22:07
речник Держдепу США Метью Міллер
Держдеп США: Путін - президент РФ і діятиме в цій ролі
21:46
US Department of Defense
Коли Нідерланди постачатимуть Україні F-16: заява міністерки оборони Оллонґрен
21:08
Сі Цзіньпін і Еммануель Макрон
Макрон вітає зобов'язання Китаю утримуватися від продажу Росії зброї
21:07
фейк
"Росія рухається до проведення трибуналу над політичними керівництвом України": російські фейки за 6 травня
20:45
Кримський міст
Росія припинила використовувати Кримський міст для забезпечення військ, - The Independent
20:31
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Пентагон уклав з компанією SARA контракт щодо модернізації керованих авіабомб JDAM для ЗСУ. Колонка Сергія Згурця
20:17
інвалідний візок
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю через війну: що потрібно зробити
20:02
Володимир Зеленський
Робимо максимум, аби дати більше зброї ЗСУ, – Зеленський на Ставці
20:02
OPINION
Владислав Фарапонов
Чому Мішель Обама не балотуватиметься у 2024 від демократів замість Байдена
20:02
Оновлено
Дніпро-1 - Кривбас
УПЛ: "Дніпро-1" переміг "Кривбас", "Верес" переміг в битві аутсайдерів: результати 27-го туру
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 803-го дня війни: біля Євпаторії уразили швидкісний російський катер, СБУ викрила агентів ФСБ
19:58
Укрнафта
Укрнафта та АРМА просять дозвіл у Антимонопольного комітету, щоб розпочати управління активами групи "Татнєфть"
19:53
ЗСУ
За добу Сили оборони відбили 22 ворожі атаки на Авдіївському напрямку та знищили ракету Х-59
19:46
обстріл Сумщини
РФ обстріляла селище на Сумщині: серед поранених двоє дітей
19:46
Президент вручив державні нагороди з нагоди Дня піхоти
Зеленський нагородив воїнів-піхотинців
19:35
Ексклюзив
Володимир Зеленський на Великдень
Оголошення Росією у розшук Зеленського є частиною плану для нового наступу, - політолог Чаленко
19:31
відключення електроенергії
Втратили понад 8 ГВт генерації: Галущенко розповів єврокомісарці про енергетичні потреби України
19:22
Оновлено
Томаш Шмідт
Польща почала провадження у справі судді, який попросив захисту в Білорусі, за статтею про роботу на іноземну розвідку
19:06
F-16
РФ заявила, що сприйматиме F-16 в Україні як носії ядерної зброї незалежно від модифікації
19:01
Аналітика
Саміт ЄС, Віктор Орбан
Вибори в Європарламент. Наскільки зросте кількість агентів Кремля серед законодавців ЄС
18:59
міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський
МЗС Чехії викликало посла Росії через кібератаки
18:55
Бердянськ
Росіяни "націоналізують" земельні ділянки в окупованому Бердянську
Більше новин