Жахливий Путін, втрата ЧС-2018 та "перегнати США". Історія про те, як кримські клуби до Росії приймали

11 серпня, 2014 понедiлок
14:58
Зміст

В інтернеті з'явилася скандальна стенограма засідання РФС щодо включення кримських клубів у чемпіонат Росії. Російські діячі дуже бояться Путіна і не хочуть, щоб їх "поімела" Америка

Еспресо.TV пропонує найцікавіші моменти цього засідання.

Дійові особи:

Микола Толстих - президент РФС. 

Євген Гінер - президент і співвласник футбольного клубу ЦСКА. 

Сергій Степашин - екс-голова Рахункової палати РФ. 

Володимир Якунін - президент ВАТ "РЖД". 

Ольга Смородська - президент футбольного клубу «Локомотив».

Олександр Дюков - глава правління ВАТ «Газпромнефть», президент футбольного клубу «Зеніт». 

Сулейман Керімов - власник футбольного клубу «Анжі».

В'ячеслав Колосков - почесний президент РФС. 

Сергій Прядкін - президент Російської футбольної прем'єр-ліги. 

Сергій Галицький - власник мережі магазинів «Магніт» і футбольного клубу «Краснодар». 

Вистава починається.

На початку засідання президент РФС Микола Толстих озвучив заяву федерацій футболу Криму та Севастополя, а також клубів "СКЧФ", "ТСК" та "Перлина" на включення їх у російські змагання. Толстих запропонував якнайшвидше прийняти рішення, щоб він озвучив позицію на прес-конференції. Представники клубів та інші присутні занепокоїлися тим, що вони можуть потрапити під санкції і почали критикувати Толстих, особливо власник ЦСКА Євген Гінер. Почалася тривала бесіда, де на перші плани вийшов бізнес, який може постраждати через санкції, які чекають на Росію, а також страх перед Путіним.

Євген Гінер: "Ну подивіться на нього, був би у мене важкий предмет, я б тобі в голову кинув, Коля (Толстих) ... Ну як же таким ... треба бути ?! Ну тварина натуральна, подивіться на нього! Володимир Іванич (Якунін), подивися на нього, як він себе поводить!", - кричав Євген Гінер. 

Він продовжував панікувати через вимогу швидко прийняти рішення. Але його зупинив Володимир Якунін. І дав він волю своїм почуттям. Мовляв, вітатися з Гінером не буде через погану поведінку. Згадав Якунін і про Путіна.

Володимир Якунін: "У нас країна під санкціями. У нас президент один на бруствері стоїть. А ви міркуєте, що ви країну підведете, що нам додаткові санкції вставлять? Вставлять! Що б ви не робили. Ви хоч на пузі перед ними будете повзати - вставлять! Розумієте? Тоді ви або линяйте з цієї країни, або ведіть себе відповідно, як громадяни цієї країни".

Після патріотичної заяви, пішла розмова про "поіметь". 

Володимир Якунін: "Це питання політичне. Ось тут ти правий. І Сергій не дасть збрехати: я перший виступав і вмовляв Миколу Олександровича, ще раніше на футбольному матчі нашому, не поспішати, подивитися, чи є якісь варіанти, за яких ми не дамо їм ще однієї можливості нас "поіметь". Давайте-но повернемося до того, хто ми такі, в якій країні живемо, громадяни якої країни, а потім рахувати, які санкції нам американці "впежать". Мені вже "впежили", - закінчив Якунін свою байку.

Євген Гінер не розгубився, почав про Крим, про Україну і бізнес свій розповідати. Каже він, що тільки завдяки йому в Криму є зараз світло. Що тільки він один домовляється з українськими бізнесменами, щоб не вимикали. І санкцій європейських особисто він не боїться, бо бізнес його на 85% в Україні, а інші 15% - в Криму.

Єдине що хвилює Гінера - ЧС-2018, який можуть відібрати.

Євген Гінер: "А завтра нас знімуть з ЧС-2018 року. Ще одну санкцію отримаємо - знімуть 18-й рік. Чому? Тому що деякі тут мудрі люди, у вигляді президентів, просять поставити галочку кожного "за" чи "проти".

Підключився до бесіди Сергій Галицький. Почав щось про патріотизм, любов до країни, але головне дав зрозуміти - якщо сказав Путін підписати - все підпишемо. Але тоді "картковий будиночок" може розвалитися. Будуть санкції, можуть клуби виключити з єврокубків, почнуть їхати іноземці. І все через кримські клуби. 

Сергій Галицький: "Якщо рішення прийнято на самій політичній верхівці, ми його приймемо, тому що ми громадяни цієї країни. Ми нікуди не виїхали, хоча при своїх грошах могли виїхати".

Володимир Якунін: "Абсолютно наївно вважати, що може щось статися, що дозволить цю ситуацію у відносинах Росії з Європою та Америкою поліпшити. Американці явно робити цього не будуть, а зроблять навпаки. Так само, як у них абсолютно немає ніякої легітимної основи для введення санкцій (будь то організації, будь то конкретні громадяни), точно так само, вибачте за цинізм, повинні зробити і ми . Я вважаю, що ми повинні погодитися з проханням зазначених команд взяти участь в іграх нашого чемпіонату і поставити на цьому крапку. Залишивши питання, що ми повинні і федерацію прийняти, за бортом. Єдиним виправданням таким діям може бути небажання і без того складну ситуацію погіршити для президента, для держави, тому що маленькі якісь елементи можуть зіграти не так, як ми припускаємо. І в цьому сенсі навіть ЧС-2018 може виявитися не найголовнішою картою, яка може бути розіграна".

Потім почали обдумувати варіанти з юридичними адресами. Щоб робити їх для клубів не в Криму, а, наприклад, у Краснодарському краї. Вступив у бесіду екс-глава рахункової палати Росії Сергій Степашин.

Сергій Степашин:"Нехай зареєструються в Росії. Нам важливо, щоб вони грали. Вони будуть грати! А де юрособи, господи ... У нас півкраїни в офшорах поки сидить ще".

Ризикований варіант, подумали усі. Микола Толстих розповів про розмову з ФІФА та УЄФА, де йому сказали, що єдиний вихід - переговори разом з Україною. Але, от біда, Україна не піде на таке. Почали думати далі.

Думали, думали, і почали лякатися. Сергій Галицький припустив, що прийняття клубів може зашкодити Володимиру Путіну. Виходить, думку президента Росії ніхто не спитав. Всі просто дуже бояться його підвести. 

Знову панікувати почав Євген Гінер.

Євген Гінер: "Я так думав, з Платіні ми вирішимо це питання, домовимося, щоб він нас не знімав. Ну думаю так. Поки ще Європа ... Але ми не розглядаємо зараз одне дуже просте питання, ви правильно сказали: придушать, РФС виводять з ФІФА, і чемпіонат світу поїхав до Англії. І ось тоді не Миколу Санича шукатиме Володимир Володимирович, а ось цих сидячих ... А він не згадуватиме про те, що «за» чи «проти» треба було поставити ... Його навіть питати ніхто не буде... "

Після цих слів голова "РЖД" Володимир Якунін зауважив, що питати в Путіна - неправильно. Точніше кажучи -страшно.

Сергій Степашин: "Зараз дзвонити ВВ? Ну давайте ми зателефонуємо ВВ, питань немає. Зараз давайте от уявімо, така можливість є: що я йому буду казати: "Володимир Володимирович, ось така ситуація", - а він мені: "Та пішов ти!" - І правильно зробить".

Діячі продовжували думати. Час йшов. Головним питанням бесіди стала відповідальність за можливе прийняття клубів перед Путіним, якщо через це відберуть ЧС-2018. Степашин і Гінер боялися більше за всіх. Згадали ще й про єврокубки, які можуть втратити російські клуби. Але тут заспокоїв президент "Зеніту" Дюков: "Втрату єврокубків якось переживемо, а от ЧС-2018 дуже шкода". 

Бесіда зайшла дуже далеко. Гінер продовжував панікувати, називати Толстих "сміттям", слухачам ставало дуже сумно. Вони переживали за свій бізнес, який постраждає через санкції.  Але рішення потрібно було приймати. А для цього потрібно говорити з Путіним.

Сергій Галицький: "Я будував свою компанію 25 років, капіталізація - 30 млрд зараз. І те, що ми всі потрапимо під санкції, у мене немає жодних сумнівів ... І те, що у мене компанія впаде разів у 4-5 і стане коштувати мільярдів 7 з 30 ... Зрозуміло, що це моя приватна історія. І зрозуміло, що я готовий постраждати. Але це вже цифра величезна. У мене працюють 250 тисяч осіб - це найбільша приватна компанія в Росії. І я просив би консультацію з першою особою. Тільки після цього я готовий зруйнувати те, що я робив 25 років".

Всі вимагали консультацій з Путіним та ФІФА. Толстих хотів побачити патріотизм. Але не побачив. Було вирішено провести консультацію і проголосувати наступного дня. Так і сталося. Кримські клуби прийняли в російський чемпіонат. 

Із засідання РФС зрозуміло, що російський бізнес готовий до втрат заради Батьківщини через страх перед Путіним. Також зрозуміло, що у Росії величезні проблеми. І вірогідність того, що ЧС-2018 відберуть, складає 90%.

 

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+17°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.37
    Купівля 39.37
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.65
    Продаж 43.35
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
17 травня
20:43
Аналітика
Сергій Згурець
Проблеми з російським ВПК, українські удари дронів та ситуація на Харківщині. Воєнні підсумки тижня
20:38
Оновлено
обстріл Харків
Росіяни вдарили по Харкову: відомо про трьох загиблих, кількість постраждалих зросла до 28
20:20
Володимир Зеленський
Харківською операцією РФ прагне послабити Сили оборони та зміцнити свою пропаганду, - Зеленський
20:14
Офіс генпрокурора
В Україні заарештували й готують до екстрадиції американця, підозрюваного у США в подвійному вбивстві
20:03
OPINION
Наталка Фіцич
Роздуми під час блекауту. Я більше не дозволяю страху керувати мною
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 814-го дня війни: масова атака дронів на Крим, Литва передала для ЗСУ безпілотники та засоби РЕБ
19:44
світло
На 18 травня вимкнення світла в Україні попередньо не заплановано, - ДТЕК
19:43
Володимир Зеленський
"Зеленського закрили в Україні, він став невиїзним": росіяни створили новий фейк у рамках спецоперації "Майдан-3"
19:40
МЗС України
З 18 травня відновлюють консульські послуги для чоловіків призовного віку за кордоном. Роз'яснення МЗС
19:32
Оновлено
маршрутка
Конфлікт в одеській маршрутці 17 травня. У ТЦК повідомили, як покарали працівників
19:30
Огляд
"Уявні друзі"
Оціни "Відблиск": що подивитися на вихідних
19:27
На фото: Олена Зеленська
"Їх навчали, що України не існує": Олена Зеленська про викрадених Росією українських дітей
19:18
Британія нафта
Британія оголосила новий пакет санкцій проти компаній РФ і КНДР
19:18
Володимир Зеленський
Зеленський 17 травня поговорив з премʼєр-міністром Словенії. Деталі
19:16
Оновлено
ракета Х-59
Росіяни тричі поспіль атакували Одесу 17 травня. Загинула людина
19:00
Аналітика
електроенергія
Дефіцит електрики тепер навіть вночі: чому його не покриває імпорт та що таке спецГАВи
18:52
Організовувала псевдореферендум про приєднання Херсонщини до Росії: СБУ затримала місцеву мешканку
18:51
путін літак
"США вражені войовничою позицією Путіна, який розгорнув ядерну зброю на фронті": фейки та маніпуляції іноземних ЗМІ за 17 травня
18:35
Литва прапор
Україна отримає від Литви 6 радарних систем AMBER 1800 у рамках ініціативи з посилення ППО
18:24
ЗСУ генштаб війна з Росією
Ситуація на фронті: найгарячіше на Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках. У районі Кринків вдало працюють оператори дронів
18:22
Ексклюзив
БпЛА "Лютий"
У Defense Express припустили, якими дронами ГУР та СБУ атакували цілі в РФ у ніч проти 17 травня
18:20
Ексклюзив
Тут багато запитань: Антикорупційний центр "Межа" звернувся в НАБУ через закупівлю деревини для фортифікацій на Харківщині
18:20
У пункті пропуску "Рені" Україна й Молдова запустили спільний митний і прикордонний контроль
18:13
Кая Каллас
Прем'єрка Естонії заявила, що Путін намагається використати загрозу масової міграції, аби послабити Європу
18:11
На початку наступу росіян на Харківщину в ЗСУ вийшли з ладу супутники Starlink, - WP
18:00
OPINION
Павло Вернівський
"Заморожування" війни — тимчасова пауза перед майбутньою ескалацією
17:47
Пол Маккартні
Учасник The Beatles Пол Маккартні став першим британським музикантом-мільярдером
17:45
Денис Берінчик
"Ці гроші можна пожертвувати армії": український боксер Берінчик заговорив про потенційний бій з Ломаченком
17:28
фейк, фейки
Тендери на "правильне висвітлення" війни: РФ вербує іноземних "журналістів" для поширення пропаганди, - Спротив
17:21
Хезбола, Ліван
"Один із найбільших обстрілів": ЦАХАЛ заявив, що "Хезболла" випустила по Ізраїлю близько 75 ракет
17:14
Роберт Фіцо
У Словаччині розповіли, в якому стані перебуває Фіцо після ще однієї операції
17:08
Гурт "Крихітка" випустив перший за 15 років альбом "Мегалюбов"
17:00
Тарифи на світло для населення, ймовірно, підвищать із 1 червня, - нардеп
16:56
санкції проти Росії
ЄС запровадив санкції проти низки російських ЗМІ через дезінформацію та пропаганду війни
16:51
Ексклюзив
одна зі знищених станцій
Ми зараз не можемо забезпечити необхідний обсяг видачі потужності в мережу, - виконавчий директор ДТЕК Сахарук
16:50
Володимир Зеленський
"Звучить, як нежива історія": Зеленський назвав ризики "перемирʼя" з РФ під час Олімпіади
16:31
Понад 2 млрд грн збитків державі на махінаціях у вугільній сфері: в Україні затримали бізнесмена та його поплічників
16:24
На фото: Принц Вільямс, Кейт Міддлтон з дітьми Джорджем, Шарлоттою та Луї
У Букінгемському палаці пояснили, чому фотошоплять зображення королівських осіб 
16:21
Астрономи зафіксували найпотужніший спалах у поточному сонячному циклі
16:11
OPINION
Микола Княжицький
"МАФ московського патріархату" знесли. Із законом досі зволікають
Більше новин