Які фільми про кохання покажуть у кіно на День святого Валентина

Дар'я Тарасова
13 лютого, 2016 субота
08:00

З року в рік організатори розважальних заходів на День закоханих пропонують все більш різноманітну програму, але похід до кінотеатру й надалі залишається найпопулярнішим способом відсвяткувати цей день

Хоч відвідування кінотеатрів для українців потроху і перестає бути заходом виключно святковим, утім для багатьох кіно залишається одним з атрибутів Дня закоханих. Квитки на сеанси 14 лютого варто купити заздалегідь, адже в самий день зробити це буде неможливо. Розуміючи очевидний ажіотаж, готуються і кінотеатри. В українському прокаті стартує чимало стрічок, серед яких і картини про кохання. Окрім цього деякі кінотеатри проведуть спеціальні покази романтичних фільмів. 

Любов. Live 

Збірка короткометражок українських режисерів

11 лютого в національному прокаті стартувала збірка українських романтичних короткометражних фільмів "Любов. Live". Це 10 романтичних історій від 10 молодих українських режисерів. Стрічки, що увійшли до збірки, в загальному рахунку можуть похизуватися участю у 150 міжнародних фестивалях. До збірки увійшли найкращі фільми любовної тематики останніх років. 

"Гості мого дому" (реж. Олег Федченко, 5 хв.)
 
Учасник понад 30 офіційних конкурсних програм міжнародних кінофестивалів та володар 6 нагород, серед яких за найкращий анімаційний фільм на MКФ "Silafest" (Сербія) та TASI Viewers Choice Award на MKФ "The Animation Society of India"(Індія). 

"Віолончель" (реж. Олеся Моргунець-Ісаєнко, 23 хв.)

Фільм отримав відзнаку за найкращий сценарій на МКФ "Молодість"-2015, та був учасником численних міжнародних фестивалів в Європі. Фільм покорив глядачів на Music & Film Festival (JIMFF) в Кореї в 2014 році та МКФ "Золотий абрикос -2015" у Вірменії. 

"Лебідь" (реж. Сашко Даниленко, 4 хв.)

Це одна з перших робіт режисера Сашка Даниленка, яка підкорила французьких музикантів. Режисер також став автором відомих анімаційних кліпів українського гурту "ТНМК" – це сюрреалістичний "Карпатський реп" і міфологічний "Reggae". 

"May be" (реж. Наталія Давиденко, 22 хв.)
 
Фільм став однією з найбільш інтригуючих подій на МКФ "Молодість" у 2014 році. 

"Кончєний" (реж. Маргарита Кузьмина, 10 хв.) 

Сценарій до цієї комедії написала відома українська письменниця Катерина Бабкіна. Стрічка отримала винагороди "Найкращий фільм" та "Найкращий сценарій" на фестивалі "Відкрита Ніч" у Києві та "Найкраща ідея фільму" на фестивалі "Кити" в Маріуполі. 

"Перший крок у хмарах" (реж. Аліна Горлова, 18 хв.)
 
Переможець Четвертого міжнародного фестивалю авторського кіно "Кінолікбез", що проходив у російському місті Барнаулі, на Алтаї. Аліна Горлова, режисер стрічки, отримала нагороду Срібний Жан-Люк "Сила слова" за найкращий сюжет. 

"Лист з минулого" (реж. Андрій Рожен, 10 хв.)

Переможець гранту президента України 

"Повернись" (реж. Андрій Кирилов, 4 хв.)

Створено за підтримки волонтерського об’єднання допомоги воїнам АТО "Крила фенікса" 

"Давай не сьогодні" (реж. Христина Сиволап, 18 хв.) 

Стрічка визнана "найкращим короткометражним фільмом" на 26 італійському кінофестивалі The Best Short Film, отримала дві нагороди в Мюнхені в рамках Festival JULA - приз глядацьких симпатій та нагороду за найкращий сценарій, а також здобула головну нагороду на міжнародному кінофестивалі в Трієсті. 

"Пошкодження" (реж. Володимир Власенко, 3 хв.)

Фільм входить до списку найкращих фільмів за версією Motion Graphics Served Behance.

Збірку можна подивитися в кінотеатрах:

"Жовтень" - 40-80 грн.
"ім. Шевченка" – 35-40 грн.
"Кінотеатр українського кіно "Ліра" - 30 грн
"Ленінград"
"Старт"

V New vision. Про любов

Збірка короткометражок про кохання

Також 11 лютого в українському прокаті стартував показ найромантичніших коротких метрів. До 75-хвилинної збірки увійшли 6 нових картин режисерів з Великої Британії, Німеччини та Іспанії. 

1. "Кохання з першого погляду" (Велика Британія та Німеччина)
романтична комедія, 14 хв.

Блискуча комедія без жодного слова, що стала володарем понад 50-и нагород на Міжнародних фестивалях.

2. "Флеш" Іспанія
мелодрама, 7 хв.

Стильна історія про жагу до кохання.

3. "Хлопчик із камерою на обличчі" Велика Британія
мелодрама, фантастика, притча, 14хв.

Метафорична, шокуюча притча про наше сьогодення, що отримала 12 нагород на Міжнародних фестивалях.

4. "Арконада" (Іспанія, 11 хв.)

Зворушлива, ніжна і стильна історія першого дитячого кохання. Фільм був показаний на багатьох Міжнародних кінофестивалях.

5. "Безкінечність" (Росія)
мелодрама, 9 хв.

6. "Оскар" (Іспанія)
містика, романтична комедія, 20 хв.

Фільм отримав низку нагород на Міжнародних фестивалях.

Всі короткометражки демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Стрічки покажуть лише в двох київських кінотеатрах:

"Жовтень" – вартість 40 - 80 грн.
"Київ" – вартість 40 - 70 грн.

"В активному пошуку"

У прокаті тільки-то стартувала мелодраматична комедія Крістіана Діттера, знята за дебютним романом одного з авторів культового серіалу "Секс у великому місті" Ліз Туччилло. Як і минулого року, українські кінотеатри пропонують провести День Святого Валентина в компанії Дакоти Джонсон. У картині Діттера вона, як і в "50 відтінків сірого", зіграла головну роль. Окрім неї, в комедії знялися Ребел Вілсон, Леслі Манн, Андерс Холм та Джейк Лесі.

"В активному пошуку" – це невигадлива комедія про самотніх подруг, які перебувають в пошуках ідеального кохання. Однак ці пошуки не обтяжують їх, адже вони вміють насолоджуватися самотністю.

У 38 років Еліс вирішує змінити своє життя і знайти свого єдиного. Для цього в Нью-Йорку є все – сайти знайомств, нічні клуби, вечірки у друзів. І Еліс, сором'язливо та побоюючись, поринає в цей бік життя Нью-Йорку з головою.

Нічні покази фільмів про кохання "Ніч Святого Валентина"

Для найбільших романтиків-кіноманів кінотеатр "Кінопанорама" влаштовує нічний показ повнометражних фільмів про кохання. Розпочнеться він 13 лютого, о 22:30 і триватиме до ранку. 

У програмі:

"Хочеш чи ні?" - романтична комедія режисера Тоні Маршалла з Софі Марсо та Патріком Брюелем в головних ролях. Картина знята в ко-продукції Франції та Бельгії.

"Дівчина на велосипеді" - романтична комедія Джеремі Лєвіна з Ноною Чірнер та Вінченцо Амато в головних ролях. Стрічка знята зусиллями трьох країн: Франції, Німеччини та США. 

"Любов. Live". Покажуть в цю ніч і збірку українських короткометражок, яка є в добірці вище.

"Вибач за кохання" - іспанська мелодрама Хоакіна Льямаса з Паломою Блойд та Даніелєм Ліотті. Картина знята за однойменним романом Федеріко Моччіа, який, до речі, теж екранізував свою книгу в 2008-му.

Вартість: 80 – 90 грн.

"Бруклін"

Стартувала в прокаті і картина Джона Кроулі, яка цього року отримала 3 номінації на "Оскар". Мелодрама, знята в ко-продукції Ірландії, Великої Британії та Канади, розповідає історію Елліс Лейсі, яка кидає рідне ірландське селище і вирушає на пошук роботи до Америки. Елліс селиться в Брукліні, і після "одужання" від суму за батьківським домом починає насолоджуватися свободою та закохується. Однак не все складається добре. Трагічна звістка з батьківщини змушує її повернутись до Ірландії. Утім випробування не закінчуються: там вона зустрічає іншого чоловіка і має зробити нелегкий вибір.

У фільмі знялися Сірша Ронан, Еморі Коен, Донал Глісон, Джим Бродбенд.

"Усі дороги ведуть до Риму"

А іспанська романтична комедія від шведської режисерки Елли Лемхаген вийшла на екрани ще 4 лютого. Утім, стрічка і зараз є в прокаті. Окрім цього, 13 лютого в кінотеатрі "Кінопанорама" фільм можна буде подивитися англійською без субтитрів. 

Після того, як складні взаємини між матір'ю-одиначкою Меггі та її донькою-підлітком Саммер заходять у глухий кут, вони вирушають у подорож. Меггі обрала для відпочинку маленьке Тосканське містечко, де часто бувала в молодості. Пригодницька подорож перетворюється на романтичну, коли Меггі зустрічає на відпочинку Люка – колишнього коханого. Люк досі не одружений та живе зі своєю 80-річною матір'ю Кармен. 

Ролі у картині виконали Сара Джессіка Паркер, Розі Дей, Рауль Бова та Клаудія Кардинале

"Меріленд"

Мелодраматичний трилер Аліс Вінокур, знятий в ко-продукції, Франції та Бельгії, розповість історію ветерана війни в Афганістані, який страждає на посттравматичний синдром. Цей відбиток залишиться з Вінсентом на все життя. У мирному середовищі він намагається наново навчитися жити й наймається охоронцем до дружини заможної людини. Жінка починає непереборно його приваблювати. 

Прем'єра картини відбулася у секції "Особливий погляд" на Каннському кінофестивалі. Меріленд – назва вілли на півдні Франції, де розгортається дія картини. Авторка пояснює, що обрала це слово, бо для французів воно означає щось занедбане, темне, підозріле.

Фільм демонструється українською. У столичному кінотеатрі "Жовтень" покази йдуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У головних ролях знялися Дайан Крюгер та Маттіас Шонартс.

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.26
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
16:26
Росіяни намагаються змусити кримських лікарів підписати контракт з армією РФ, - "Атеш"
16:26
Telegram логотип
Троянський кінь для Зеленського: в ефірі Еспресо фільм про загрози мережі Телеграм
16:24
Окупанти КАБами обстріляли промисловий об'єкт у Сумах, внаслідок артобстрілу Білопілля є жертви
16:15
Норвегія виділить $13,7 млн для обслуговування переданих Україні танків Leopard
16:15
сонячні вітрила
NASA розгорнуло сонячні вітрила на низькій навколоземній орбіті
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України
16:01
Оновлено
Державний секретар США Ентоні Блінкеном з Сі Цзіньпін
США готові вживати додаткових заходів проти Китаю через допомогу РФ, - Блінкен
16:00
На фото: Анна Алхім
Блогерка Алхім заявила, що Путін "нагинає весь світ", а війну можна зупинити за хвилину
16:00
Президент Литви Гітанас Науседа
"Елемент стримування": Науседа заявив, що підтримує розміщення ядерної зброї в Польщі
15:57
Ллойд Остін
Ми готуємося до будь-якої подальшої агресії РФ, включно з агресією щодо наших партнерів, - Остін під час відкриття "Рамштайну"
15:50
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, військова допомога: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою в Києві
15:34
Польща
Польща готується до офіційного визнання ще однієї регіональної мови
15:28
Дмитро Кулеба
Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"
15:05
будівництво метро
Замість будівництва метро поклали гроші на депозит: підрядник повернув у бюджет Києва 139 млн грн
15:03
У Британії п'ятьох чоловіків звинуватили в діяльності на користь Росії
14:49
Еспресо логотип
Еспресо - у "Білому списку" найякісніших українських онлайн-ресурсів
14:40
знищили російський гелікоптер Ка-32
ГУР на аеродромі в Москві знищило російський гелікоптер Ка-32
14:29
військові навчання Arrow 24
У Фінляндії розпочалися військові навчання Arrow 24 за участі країн НАТО
14:09
Новини компаній
"Моя безбар'єрність": у Києві презентували програми підтримки інклюзії
14:08
OPINION
Юрій Гудименко
"Держава не дала" – це не про позицію і не про аргумент, це про відмазку
14:01
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
13:58
Оновлено
Микола Сольский
За міністра агрополітики Сольського внесли заставу
13:50
Крісто Енн Вага
Естонський депутат їде до Києва велосипедом
13:48
Київтеплоенерго
У Київтеплоенерго проводять обшуки. Компанія заявила, що роботу об’єкта заблоковано
13:40
у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
Хотіли продати криміналітету гранатомети та вибухівку: у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
13:20
Паспортний сервіс пояснив, хто може отримати документи за кордоном
13:17
Співачка померла під час концерту, спіткнувшись об сукню
У Китаї під час виступу померла співачка, перечепившися через сукню та вдарившись головою
12:53
Наталка Діденко спрогнозувала теплу та сонячну погоду найближчими вихідними
12:51
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
У Німеччині заявили, що збірну України посилено охоронятимуть на Євро-2024
12:49
Ексклюзив
Володимир Івасюк
Автора "Червоної рути" Івасюка знищив КДБ, його повісили вже мертвого, - ексзаступник генпрокурора України Голомша
12:38
Микола Мулюкін
Під час окупації керував пограбуванням Чорнобильської АЕС: слідчі оголосили підозру заступнику гендиректора Росатому Мулюкіну
12:36
"США антагонізують Путіна, щоб змусити його поширити війну на інші регіони": добірка фейків у світі за 26 квітня
12:35
на фото наслідки обстрілу Нікополя
Окупанти обстріляли Нікополь: серед поранених – дитина
12:31
Україна повернула тіла 140 полеглих оборонців
12:30
На фото: Михайло Резнікович
Театр Лесі Українки прибрав з репертуару вистави режисера Резніковича, який виїхав до Росії
12:23
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 26 квітня: скільки просять за долар та євро в обмінниках
12:22
Михайло Подоляк
"Дистанційних документів не буде": в ОП заявили, що чоловіки 18-60 років зможуть оформити папери лише в Україні
12:12
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило двох військових, які переховували підозрюваних
12:02
OPINION
Сергій Фурса
Чи може держава мститися своїм громадянам? Виявляється, може
11:58
Розвідка Британії назвала основний напрямок операцій РФ і оцінила здатність окупантів захоплювати нові міста
Більше новин