Порно в Україні: як знімають, що дивляться і чим небезпечно

Анастасія Пашинська
11 грудня, 2018 вiвторок
09:02

Порноіндустрія стала такою ж частиною життя українців, як і споживання фастфуду. Користувачі в соцмережах обговорюють нові порнопародіі, а маркетологи відомих порносайтів приїжджають читати лекції про рекламу в Київ. Тільки, як і з пристрастю до фастфудів, не кожен готовий зізнатися в цьому захопленні.

Згідно зі статтею 301 Кримінального кодексу України, ввезення, виготовлення, розповсюдження і зберігання порнографічних творів караються штрафом від 50 до 100 мінімальних доходів або ув'язненням до 3 років.

Однак покарання посилюється, якщо порушення стосується відео - 100-300 мінімальних доходів штрафу та позбавлення волі до 5 років. І найважче покарання для людей, які виготовляють, зберігають або поширюють дитяче порно. В цьому випадку злочинця можуть позбавити волі від п'яти до десяти років, а також він позбавляється можливості займати деякі посади. Порно в Україні знаходиться в компетенції кіберполіції та Департаменту з протидії торгівлі людьми.

Однак законодавство не відлякує мисливців за грошима. Так в інтернеті можна знайти безліч оголошень про віддалену роботу для студенток або пропозицій про зйомки в еротичному відео. Детальніше про те, як працюють еротичні моделі веб-камер, можна прочитати тут.

"Легкі" гроші

Журналістка Еспресо.TV звернулася за декількома такими оголошеннями, видаючи себе за здобувачку подібної роботи. Як виявилося, в порнографії дівчата знімаються за 200-300 доларів (залежить від складності та тривалості відео), а чоловіки отримують вдвічі менше. На початку моделі знімають "портфоліо" для замовника. Це може бути коротке еротичне відео, де можна оглянути модель з усіх боків, а також як він чи вона поводяться на камеру. У деяких студіях за подібне портфоліо "роботодавець" обіцяв виплатити гроші, але в більшості випадків - ні. Також мають бути премії тим, хто приводить нових акторів у студію.

Так як моделі не підписують жодних договорів, все це може бути і звичайним обманом: відео знімуть, а гроші не заплатять. "Роботодавці", однак, ручалися за свою чесність, а також обіцяли "повну конфіденційність". Нібито ці відео мають піти на закритий американський чи європейський сайти, тому жителі України не побачать його. Подібні гарантії також складно перевірити, а інформація, що потрапила до інтернету, має властивість поширюватися.

null

Порностудія в Київській області

І хоча департамент Національної поліції постійно заарештовує за збут і виробництво порнографії, порноіндустрія в Україні не припиняється. Причиною такої стабільності служить дешевизна зйомки порно в Україні - низькі гонорари акторам, а також знімальній групі.

Трохи статистики

Попит на порнографію в Україні також досить високий. Сайт Pornhub займає 27-ме місце серед популярних сайтів в Україні за версією аналітичної компанії Similar Web. У листопаді порносайт обігнав по трафіку Twitter, Alliexpress, піратські і новинні сайти. До речі, українці частіше заходять розважитися на Pornhub, ніж на сайт Work.ua, який знаходиться на 52-му місці в цьому рейтингу.

null

Найчастіше запит "порно" в пошуковій системі Google приходив від жителів Кривого Рогу, Дніпродзержинська та Білої Церкви. Київ у цьому рейтингу знаходиться на 24-му місці. Разом із "порно" користувачі Google шукали такі теми, як інцест, комікс, гей-порнографія, зґвалтування, ретро.

null

Інформацію збирають і порносайти, які за допомогою анкетних даних при реєстрації складають більш чіткий портрет свого користувача. Якщо відвідувач не реєструвався на сайті, то до справи підключаються Cookie, які підвантажують дані про комп'ютер користувача. Це може бути локація, тип з'єднання і налаштування параметрів сайтів (мова, стать користувача).

Що шукають на сайтах для дорослих українці

Pornhub так бачить свого користувача з України: в 80% випадків - це чоловік, який в середньому проводить на сайті 9 хвилин і 54 секунди. Найчастіше він шукає матеріал за участю персонажів з комп'ютерної гри "overwatch", "russian" (російське) і "3d hentai".

null

Overwatch - командна гра-шутер, насичена жіночими персонажами з перебільшеними вторинними статевими ознаками, які дбайливо запаковані в "бронеліфчики" і захисний латекс. Багато ігор використовують такі образи для своїх героїнь, через те що ефект користується попитом. Більшість гравців гри - чоловіки. На 2017 рік лише 16% всіх гравців Overwatch - жінки. Мережева гра Overwatch вийшла в травні 2016 року і досі користується популярністю. Тому користувачі ще не перестали фантазувати про її персонажів. Найчастіше шанувальники шукають контент з персонажем на ім'я Tracer.

null

Персонажі гри Overwatch

Інша категорія "Russian" можливо популярна через мовні уподобання. Не всі українці достатньо володіють англійською мовою, щоб перейнятися важливим сюжетом фільму для дорослих. Україна займає чи не останнє місце по знанню англійської мови, серед інших європейських країн. 25-те місце з 27 європейських країн, які взяли участь в дослідженні European Holiday School. 

"3d-hentai" - ще один жанр анімаційних японських фільмів для дорослих, який осучаснили за допомогою 3D графіки. Від цього персонажі стали виглядати об'ємнішими, але не натуральнішими. Великі очі і дитячі обличчя персонажів, монстри з безліччю кінцівок - все це залишилося і в новій версії хентая.

null

Запити, що набирають популярності 

У 2017 році з'явилося більше запитів на відео з "turkish" (турецька), "furry" (людиноподібні тварини) і "asmr" (передача на відео приємних звуків за допомогою чутливого мікрофона). Цікаво, що і в цьому випадку з'явився один запит на анімацію, але на цей раз з олюдненими тваринами.

Чи не занадто багато мультиків

Два з трьох топових запитів (Overwatch і 3-d hentai) - пошук намальованих героїв.

Ще один популярний запит на мультяшок серед трендів - Furry, має свою історію. Furry (можна і просто "Фурі") - велике співтовариство, яке з'явилося в 1990-х. Вважається, що основний вплив на Фурі надала компанія Disney, яка зображала своїх героїв-тварин в одязі, з мімікою і властивими людям емоціями.

null

Персонажі повнометражного мультфільму "Робін Гуд" від студії "Дісней" виглядають як людиноподібні тварини

Фаната клубу "Фурі" можна впізнати по карнавальному костюмі тварини, який він одягає частіше, ніж раз на рік на Хеллоуїн. На своїх форумах Фурі часто обговорюють закоханості в людиноподібних персонажів, а іноді і сексуальний потяг. Однак вони не вважають себе зоофілами. Адже їх не збуджують справжні тварини, а лише фантазія про неіснуючого персонажа.

Такий потяг відноситься до туно- або скедіафіліі, а простіше кажучи - пристрасті до мультяшок. Не варто відразу себе відносити до цієї категорії, якщо раптом вам один раз сподобалася Джессіка Реббіт з фільму "Хто підставив кролика Роджера".

Але якщо вас не тягне до реальних людей, а в своїх фантазіях ви пристрасно хочете створити сім'ю з Мардж Сімпсон, тоді варто розібратися в собі.

Інтерес до мультяшного порно також пояснюється дозріванням мілленіалів - людей, які народилися після 80 року. Це порно для вирослих на мультфільмах дітей з 1980-х і 1990-х, для яких анімація не є чимось дитячим і несерйозним. Українці в цій статистиці не стали винятком.

null

Психолог Леон Ф. Зельцер в інтерв'ю для інтернет-видання Cosmopolitan поділився висновками зі свого дослідження на цю тему.

На думку доктора, порно з мультяшками цікаве звільненням своїх фантазій, без ризиків і звичних обмежень. Всі потаємні фетиші, які є нелегальними або аморальними в реальному світі з живими людьми, реалізуються в мультиках. Нібито в такому варіанті це не буде вважатися чимось поганим, адже це всього лише картинки.

Залежність від порно

Сексолог-педагог Ганна Лісовська вважає, що однозначної відповіді про шкоду порно немає. У цього явища є як плюси, так і мінуси. Порно, як і ліки, потрібно приймати в правильному дозуванні і точно розуміючи, навіщо.

Наприклад, порно застосовується в подружній терапії, щоб зрозуміти фантазії свого партнера і налагодити сексуальну комунікацію в парі. Порно допомагає зрозуміти власні сексуальні фантазії, щоб реалізувати їх зі своїм партнером.

Також з'являється жіноче порно, яке бореться з міфами про сексуальні переваги жінок.

Але є і мінуси. За словами Лісовської, багато людей замість того, щоб взаємодіяти з привабливими для них партнерами, будувати здорові і гармонійні відносини, обирають інший шлях. Шлях швидкої розрядки за допомогою порно. Це швидко, легко і не треба напружуватися. Лісовська каже, що від такого підходу може виникнути залежність. Також порно дає ілюзію, "як має бути".

"Чоловіки думають, що треба з реальною жінкою вести себе, як у порно, - їй сподобається. А жінки думають, що потрібно, як у порно, бути готовою прийняти в себе величезний член без прелюдії і голосно-голосно стогнати. А потім вона плаче від образи - стогнати, стогнала, але не від задоволення, а від болю. Звідси: комплекси, міфи, нерозуміння реальних бажань один одного", - говорить Лісовський.

Брудний секрет технологічного прогресу - це порно

Але не варто забувати і про іншу сторону порно. Про те, як порно рухало технічний прогрес було написано чимало. Наприклад, перше потокове (стрімінговое) відео з'явилося на голландському порносайті Red Light District в 1994 році і лише через рік на новинному сайті CNN. Високошвидкісний інтернет з'явився не без допомоги власників порноіндустрії: журнал Penthouse поширював перші швидкісні модеми серед своїх клієнтів, щоб ті мали швидкий доступ до інтернет-порталу видання.

Зараз порно дібралося до віртуальної реальності і, схоже, що це чергова ніша для порноіндустрії. Наприклад в Google користувачі частіше шукають VR-porn, ніж VR-games.

null

В Україні любителі віртуальної реальності також віддають перевагу порно, ніж додаткам і іграм у VR (пошукові запити Google).

А згідно зі статистикою сайту для дорослих vrporn.com на 2017 рік 30 з 50 сайтів з VR тематикою присвячений порно. До окулярів віртуальної реальності з'явилися секс-іграшки, які синхронізуються з пристроєм, а VR порнороликів стає більше.

Але і на цьому прогрес не зупинився. Наприклад, для боротьби з дитячим порно компанії Google і Microsoft вчать нейромережі шукати небезпечний контент.

Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.42
    Купівля 39.42
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.17
    Продаж 42.93
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
08:34
Ексклюзив
прикордонники
На Сумщині прикордонники відбили атаку російської ДРГ, - речник ДПСУ Демченко
08:33
Шахтарі
Росіяни мобілізували на сході України майже 60% гірників і визнали близько 100 шахт зі 114 нерентабельними, - Луганська ОВА
08:26
Пентагон
США вже почали відправляти в Україну артилерійські снаряди, деякі види зброї та техніки, - Пентагон
08:20
Микола Сольский
Суд арештував міністра аграрної політики Миколу Сольського
08:14
ДБР
Вимагав $100 000 за закриття провадження про колабораціонізм: на Харківщині викрили поліцейського
08:09
Україна може вдарити ракетами ATACMS по Криму, - NYT
08:00
OPINION
Віктор Шлінчак
Про вибори в Україні можна буде думати після виборів у США
07:51
Швеція Готланд солдат
Швеція відправить бронетехніку та танки Leopard у Латвію для посилення кордону з РФ
07:44
Оновлено
знищений російський танк Т-72
Російська армія за добу війни в Україні втратила 950 військових, 7 танків та 31 артсистему
07:37
Ізраїль, ЦАХАЛ
ЦАХАЛ завершив підготовку до наземної операції у Рафаху й чекає команди уряду
07:32
обстріл, ППО
Росія заявила про нібито знищення двох українських реактивних снарядів "Вільха" над Білгородщиною
07:09
долари
Радники Трампа шукають способи запобігти відмові країн від використання долара, - Bloomberg
06:49
Ракета
Британський есмінець уперше з 1991 року збив ракету хуситів
06:45
Куба
Санкції США: компанії Аргентині відмовилися заправляти літаки Куби, скасовано численні рейси
06:25
Сухопутні війська ЗСУ
Захоплення Часового Яру відкриє для РФ перспективи для значного оперативного прогресу, - ISW
06:22
танк Abrams M-1
Associated Press: Україна тимчасово не використовуватиме танки Abrams на фронті. Причина
05:58
російська армія, мобілізація
"Ветерани СВО" за час від початку великої війни в Україні вбили і покалічили понад 200 росіян, - ЗМІ
05:36
Окупанти на ЗАЕС
Атаки на ЗАЕС припинились, але ситуація непередбачувана, -  МАГАТЕ
05:08
Італія
Журналісти державного телеканалу Італії RAI анонсували страйк
04:40
Старт китайського космічного корабля "Шеньчжоу-16", Shenzhou-16
Китай відправив на свою орбітальну станцію трьох астронавтів
04:12
Кім Чен Ин КНДР Північна Корея
Атака хакерів з КНДР на Південну Корею: постраждали 10 оборонних підприємств
03:44
сектор Газа
Від початку війни з Ізраїлем з Гази до Єгипту втекли близько 100 тисяч палестинців
03:16
Ллойд Остін
Очільник Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії допомогу Україні
02:48
війна з росією журналіст
Воювала з 2014 року: у боях з РФ загинула журналістка Алла Пушкарчук
02:20
Сирія
Росія все частіше завдає повторних ударів в Україні, наслідуючи свою тактику в Сирії, - США в ОБСЄ
01:52
Снаряди 155 мм калібру
Politico: США готують контракти на озброєння для України на $6 млрд. Що вони включатимуть
01:24
блокування кордону, Польща
Уряд Польщі погодив план допомоги фермерам, які протестували на кордоні з Україною
00:56
Радослав Сікорський
Очільник МЗС Польщі озвучив найшвидший сценарій завершення війни в Україні
00:28
У США переконані, що передача ATACMS Україні пришвидшить рішення Німеччину щодо Taurus
00:04
ЗРК Crotale
Франція просить Грецію допомогти з ППО на час Олімпіади, - ЗМІ
2024, четвер
25 квітня
23:38
Держдеп США
"Немає рішення чи позиції": Держдеп США про допомогу щодо повернення чоловіків в Україну
23:02
Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс
Греція не має наміру відправляти Україні системи ППО, - прем'єр Міцотакіс
22:47
Україна - США, конгрес
США відправлять новий пакет допомоги Україні "якомога швидше", - генерал Браун
22:21
загранпаспорт рф
ЗМІ: У Росії розглядають заборону на видачу паспортів за кордоном. МЗС заперечує
22:00
Оновлено
Ілюстративне фото
РФ атакувала залізничний вокзал Балаклії ракетою: постраждали 11 людей, які були в електричці
21:57
Ексклюзив
український паспорт
"Незаконне доручення": дипломат Чалий про зупинку видачі документів закордоном військовозобов’язаним
21:41
Володимир Зеленський
Потрібно наповнити пакети допомоги потрібною зброєю: Зеленський про підготовку до "Рамштайну"
21:24
Аналітика
Сергій Згурець
Як за рік змінилися підходи до розвитку систем радіоелектронної боротьби. Колонка Сергія Згурця
21:12
Ексклюзив
Путін і Сі Цзіньпін
"Васал їде до сюзерена": дипломат Чалий про візит Путіна до Китаю
21:09
Данія
Данія вирішила збільшити військову допомогу для України на €590 млн
Більше новин