Корабельна сосна, тверки і лимони, собачий рот і шмат пирога. Все про меми “Слуг народу”

Марина Данилюк-Ярмолаєва
9 січня, 2021 субота
11:23

Можна піцайоло і м’ясника зробити депутатами, але колишня зайнятість і стиль життя нікуди із них не подінуться

Фракція “Слуг народу” через рандомний набір абсолютно некомпетентних людей подарувала 2020 року низку фантастичних історій і мемів, які уже увійдуть в історію. Зазвичай — ці історії на грані фолу і нерозуміння героїв того, куди вони потрапили і як саме мають себе поводити народні обранці в парламенті небагатої воюючої країни. Згадуємо і пояснюємо найгучніше від Шарікових новітнього часу.

“Собачий рот” від Дубінського

Народний депутат від “Слуги народу” та тоді потенційний кандидат на посаду мера Києва Олександр Дубінський увечері 2 липня брав участь у телевізійному ток-шоу, де обговорювали заяву про відставку голови Нацбанку Якова Смолія. 

У цей час парламентар на своїй сторінці в Instagram написав: “Ї...о Смолія в тупий собачий рот в прямому ефірі”. 

Цитату рознесли по соцмережах і медіа. Згодом він цей допис видалив, але від слів не відмовився. 

Скандал став прикладом тотальної деградації серед нинішніх нардепів, а ще прикладом неповаги до справжніх фахівців, яких призначали ДО епохи Зеленського. 

Брагар і собака

У лютому депутат Євгеній Брагар потрапив у гучний скандал із собаками. Амбітний і до того маловідомий “слуга народу” сходив на ефір. У студію зателефонувала жінка, яка поскаржилася на велику вартість газу і його транспортування при низькій пенсії.

“Хай пояснить, ми його (лепутата від "Слуги народу". - Ред.) вибирали для чого?”- запитала вона.

Депутат запитав, чи ще хтось прописаний у неї вдома та чи є інше майно. “Прожити у таких умовах дійсно важко, тому що ми не знаємо, чи є у неї інше майно. Адже субсидія надається залежно від іншого майна та майнового стану. Я особисто зустрічав випадок, коли жінка хотіла отримати субсидію, маючи декілька квартир”, - відзначив Євгеній Брагар.

А пізніше припустив, що рахунки можна сплачувати, якщо продати майно чи собаку. “Якщо собака елітної породи у дворі, то вона може його продати… у будь-який момент і спокійно сплатити”, - заявив депутат.

Після цього аудиторія в студії почала голосно коментувати і ведучий попросив тиші. Далі Євгеній Брагар пояснив свою позицію: “Дивна ситуація, коли людина, в якої де-факто фінансова ситуація дозволяє демонструвати доходи "нуль". І потім вона ще собі оформлює субсидію. Це є неприйнятною ситуацією”.

Так народився мем — “продай собаку і заплати за комуналку”.

“Корабельна сосна, баба робоча”

У червні 2020 українці побачили блокбастер за участю Олександра Корнієнка та Давида Арахамії — двох очільників партії “Слуга народу”. На зібранні у Миколаєві чоловіки бурхливо обговорювали зовнішні дані своїх колег по партії. Вони навіть не усвідомлювали, що їхня розмова транслюється.

Жарти Корнієнка і Арахамії, яких самих не можна назвати наближено схожими до Джорджа Клуні і Бреда Пітта — говорили про губи своїх колег. Спочатку всі чомусь подумали про ефектну депутатку з Миколаєва — Ірину Аллахвердієву. 

Пан Корнієнко описував жінку як трохи “піддуту”, натякнувши на можливі косметичні маніпуляції з її губами.

“Чуть-чуть tuning too much”, - сказав голова партії СН.

“Баба робоча взагалі, як корабельна сосна”, - далі веде він, вказуючи, що така проведе сотні зустрічей з виборцями і виграє.

“До президента заведеш таку і побачиш - він там оху…., підстрибне, викурить усі Iqos і скаже - баба дааа, дааа”, - сказав Корнієнко Арахамії. При цьому схоже, що він дещо пародіював стиль відповідей Зеленського.

Коли скандал був у розпалі — Олександр Корнієнко вибачився за свої слова та спробував виправдати поведінку. За його словами, “запис був змонтований, відповідно фрази вирвані з контексту”. А головне — іншому про іншу миколаївську депутатку від “Слуги народу” Тетяну Домбровську, яка дещо пізніше стала кандидатом на посаду мера Миколаєва. 

 

Найцікавіше в цьому сексистському скандалі було те, як комунікаційна служба ОПУ в особі Михайла Подоляка радила коментувати самим “слугам народу” цей скандал. Вони всерйоз вважали, що подібні “мужские разговоры” ефективніші за ораторські промови та бесіди про системну корупцію.

Крім того, вони вважали, що ця історія ніяким чином не вдарить по репутації президента, фракції і “Слуги народу”. Насправді скандал лише посилив враження, що у списки однойменної фракції набрали випадкових людей. А самі вони або арахамії, або “корабельні сосни”.

Побачила тут у Катерина Рошук меседж-бокс для коментування СН скандалу із «корабельними соснами». Зацікавило як...

Опубліковано Marina Daniluk-Yarmolaeva Середа, 24 червня 2020 р.


Галина Третьякова і “діти низької соціальної якості”

Депутатка від “Слуги народу” і голова Комітету з питань соціальної політики та захисту ветеранів Галина Третьякова заявила про зловживання пільгами, коли люди народжують дітей "низької якості" заради соцвиплат.

Як приклад боротьби з таким зловживанням вона навела історії про... стерилізацію людей, які не мають вищої освіти, або хочуть отримувати соціальну допомогу.

Заяви голови комітету з питань соціальної політики захисту і захисту ветеранів дали мотиви порівнювати її з фюрером. 

Кастрація жінок без вищої освіти, стерилізація людей, що претендують на соціальну допомогу, "неякісні" діти... Ні, це...

Опубліковано Dmytro Kogan Середа, 24 червня 2020 р.

 

За логікою Третьякової, не мали б права на існування ані Тарас Шевченко, ані Любомир Гузар, ані Пірс Броснан, ані Демі Мур — бо усі вони були або сиротами, або із бідних родин. А такі генії, як Людвіг ван Бетховен, батько якого зловживав алкоголем, а мати хворіла на туберкульоз — за логікою Третьякової вважався б дитиною низької якості. 

Заяви представниці “Слуги народу” потім вдало використала партія ОПЗЖ під час парламентської кампанії. 

Юрченко і “шмат пирога”

У вересні НАБУ оприлюднило аудіо- та відеоматеріали, на яких народний депутат “Слуги народу” Олександр Юрченко та його неофіційний помічник Іван нібито вимагають хабар від представника іноземного інвестора у сміттєпереробній галузі за внесення законодавчих змін в інтересах цього бізнесу. Інвестора представляв детектив під прикриттям, який і фіксував розмови.

“Посереднику” Івану мали передати 13 тисяч доларів, із яких 10 тисяч він мав віддати Юрченкові. Також правоохоронці нібито зафіксували на відео факт передачі депутату грошей. У розмові з “представником інвестора” Олександр Юрченко підтвердив, що отримав ці кошти.

Під час зустрічі “представника інвестора” з нардепом 20 серпня останній повідомив, що для прийняття необхідних законодавчих змін Верховною Радою потрібно передати йому 200 тисяч доларів, а також передбачити для нього 3% акцій у статутному капіталі майбутнього підприємства.

“Добре. Коротше, я орієнтую на 100 кілограм плюшок. Так? (під “плюшками” маються на увазі долари — ред.)”, — перепитує в розмові з нардепом і посередником детектив під прикриттям. “Ні, всього на 200”, — відповідає Юрченко.

“Я ж тобі сказав, що без цієї історії (3% акцій майбутнього підприємства — ред.) нічого не цікавить. Я хочу шматок великого пирога”, — додає нардеп “інвестору”.

На нинішньому етапі справа НАБУ зависла. Подейкують, що Офіс Генерального прокурора сприяв тому, щоб від Саші відчепилися. І зараз він... інспектує Голосіївський відділок поліції.

 

Ред.: Депутат від «Слуги народу» Олександр Юрченко, котрий у 2009 році вкрав з супермаркету 4-и пляшки пива і був...

Опубліковано Police Control Ukraine Середа, 11 листопада 2020 р.

Натомість у інтернеті давні знайомі Юрченка згадують про його минулі юнацькі подвиги.

 

Саша Юрченко - зе депутат-фігурант нового корупційного скандалу і депутат обраний сусідами від мого Голосіївського...

Опубліковано Vlad Samoylenko Четвер, 17 вересня 2020 р.
 

Тверк Тищенка

Народний депутат України та голова київської міської організації партії “Слуга народу” станцював тверк у салоні автомобіля.

Відповідна сцена з’явилась під час участі Миколи Тищенка у програмі “Караоке на колесах” з ведучим В'ячеславом Дьоміним. На відео нардеп старанно танцює тверк під пісню Насті Каменських “Хочу попу, як у Кім”.

 

Трапилося ця через деякий час після скандалу в ресторані “Велюр” того ж таки Тищенка, який продовжив працювати попри карантинні обмеження. Чимало тих, хто втратив свій бізнес, бо чесно закрився на карантин — розцінив танці Колі Тищенка як насмішку. 

Гетьманцев і мовні “фашисти”

Народний депутат від “Слуга народу” і голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у липні назвав “фашистами” тих, хто протестував проти скандального мовного законопроєкту його колеги Максима Бужанського.

“Ми всі розуміємо, що проєкт Бужанського про недискримінацію, а не про мову. Українська мова жодним чином не обмежується. Навпаки, людям, які говорять різними мовами, надаються рівні можливості. Тому, я абсолютно підтримую цей законопроєкт. Він точно не вартий мітингів, ворожнечі, поділу людей на сорти - цього фашизму, який був присутній у нас протягом останніх років”, - заявив Гетманцев.

Нині елітному депутату муляє те, що з 16 січня 2021 року почне діяти вимога щодо обслуговування державною мовою у сфері торгівлі та надання послуг. 

За порушення мовного закону передбачено чималі штрафи - від 5100 до 6800 грн.

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев проти цих нововведень: “Я не хочу нічого міняти по частинах в самому законі про мову, він весь кривий. Але пропоную просто скасувати ці штрафи, і вирішити це питання таким чином, а не плодити донощиків”.

Тищенко і лимони

Депутат від Слуги народу Микола Тищенко приїхав на місце вибуху будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в Дарницькому районі Києва і вирішив своєрідно допомогти постраждалим жителям — роздати їм лимони.

Виявилося, що лимони були для того, щоб... робити із них лимонад. Але ножа, щоб їх розрізати, біля зруйнованого будинку не знайшлося. 

Як написала очевидиця, журналістка Мар’яна Пєцух, таку поміч ніхто не оцінив і торбинка з фруктами так і залишилася на лавці.

 

Тищенко приніс вітамінів, і пішов радитись з Аваковим. До Авакова не пускають і проганяють. Відео https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3654741347904476&id=100001059399876

Опубліковано Mariana Pietsukh Неділя, 21 червня 2020 р.

 

 

Пізніше Тищенко написав, що йому було прикро бачити насмішки, адже він хотів допомогти. Зрештою зазначив, що зробив би так повторно, якби така ситуація трапилася ще раз:

“В тій ситуації хаосу, горя і біди ніхто не думав, що зі сторони це комусь може виглядати смішно. Треба було діяти і допомагати людям. Не дай Боже, але опинившись ще раз в тій ситуації, я зробив би так само”.

Трагедія в тому, що ані Тищенко, ані його колеги не зрозуміли в чому ж біда. Під час вибуху загинуло 5 людей. Без даху над головою залишилось кілька десятків родин — більшість з них є залізничниками.

Арахамія проти євроінтеграції

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія на початку 2020 року попав у чутливий скандал. В одному з ефірів він висловився проти гармонізації українського законодавства з європейським в рамках співпраці з ЄС: “Багато сусідніх країн тиснуть на нас, схиляючи до так званої гармонізації законодавства. Однак я вважаю, що для України це неправильно. Якщо слабша економіка об'єднується із сильнішою, то завжди залишатиметься слабшою, граючи за однаковими правилами”.

“Ці слова можуть бути не популярними у Європарламенті чи деінде, але ми мусимо зайняти якесь унікальне місце, поки не станемо сильнішими, й вже тоді можемо синхронізуватися”, — додав політик.

Слова Арахамії спричинили фурор, не встигнувши злетіти з вуст нардепа. Але зовсім не той фурор, на який, можливо, розраховував їхній автор. За добу, яка минула з моменту проголошення цих тез, Арахамія встиг відректися від сказаного. Але чимало політиків вже затаврували колегу як "зрадника".

Тодішній віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба змушений був зробити заяву, що попри позицію глави фракції “Слуги народу” Давіда Арахамії, Україна не відмовиться від євроінтеграції.

Депутат Леонов на фронті

Напередодні місцевих виборів у президента придумали відправити близько сотні депутатів “слуг народу” на фронт. Щоби рейтинги владної партії підняли і заодно попіарили фейкове перемир’я, яким так тішиться президент Володимир Зеленський

У Костянтинівці депутатів у новеньких камуфляжах зустріти місцеві волонтери і ветерани з відбірними матюками. А потім щось пішло не так і депутати, які мали попіарити перемир’я — здали його повністю. 

Піцайоло із Одеси Едуард Леонов попав на ніч в 54-ту окрему механізовану бригаду. За його словами — він “поїхав у найнебезпечнішу зону, де ворог максимально близько (відстань до противника близько 130 метрів) і провів ніч з військовими на позиції”. Також Леонов похвалився, що ночував у землянці, пересувався на військовому транспорті і навіть виходив на позиції.

За цей час по українським військовим було випущено чотири снаряди: двічі з підствольного гранатомета, двічі з РПГ.

 

Слуга народа Алексей Леонов впервые за время работы выехал на одну ночь на фронт и... стал зрадофилом! Леонов написал...

Опубліковано Юрієм Бутусовим Четвер, 22 жовтня 2020 р.

 

Геніальний піар обернувся великим крахом. Бо депутат Леонов своїми очима побачив, що так звані “провокації” насправді є повноцінними обстрілами росіянами наших військовослужбовців. Ба більше - він повідомив, що такі обстріли відбуваються щодня. Хоча два тижні до того Леонов всіх запевняв, що припинення вогню на Донбасі діє. Зараз він заявляє зовсім інше. Справжнісінька зрада, яка вона є.

Парасолька для Верещук

У вересні в мережі з'явилося відео, як кандидатка в мери Києва від партії "Слуга народу" Ірина Верещук знімає передвиборчий ролик. Вона з парасолькою повертається на тросах над вело-пішохідним мостом, який також відомий як міст Кличка.

 

Кандидатка в мери Києва від “Слуги народу” пізніше підтвердила, що на відео – справді вона, і що це – кадр з її майбутнього рекламного ролика, але і розповіла, що у такий спосіб вони з командою хочуть “достукатися до молодих сердець”.

Як показали результати виборів — Верещук пролетіла над Києвом як фанера над Парижем, а зелена парасолька стала символом невдач “Слуг народу” не лише у столиці. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.42
    Купівля 39.42
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.24
    Продаж 42.94
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
12:53
Наталка Діденко спрогнозувала теплу та сонячну погоду найближчими вихідними
12:51
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
У Німеччині заявили, що збірну України посилено охоронятимуть на Євро-2024
12:49
Ексклюзив
Володимир Івасюк
Автора "Червоної рути" Івасюка знищив КДБ, його повісили вже мертвого, - ексзаступник генпрокурора України Голомша
12:38
Микола Мулюкін
Під час окупації керував пограбуванням Чорнобильської АЕС: слідчі оголосили підозру заступнику гендиректора Росатому Мулюкіну
12:36
"США антагонізують Путіна, щоб змусити його поширити війну на інші регіони": добірка фейків у світі за 26 квітня
12:35
на фото наслідки обстрілу Нікополя
Окупанти обстріляли Нікополь: серед поранених – дитина
12:31
Україна повернула тіла 140 полеглих оборонців
12:30
На фото: Михайло Резнікович
Театр Лесі Українки прибрав з репертуару вистави режисера Резніковича, який виїхав до Росії
12:23
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 26 квітня: скільки просять за долар та євро в обмінниках
12:22
Михайло Подоляк
"Дистанційних документів не буде": в ОП заявили, що чоловіки 18-60 років зможуть оформити папери лише в Україні
12:12
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило двох військових, які переховували підозрюваних
12:02
OPINION
Сергій Фурса
Чи може держава мститися своїм громадянам? Виявляється, може
11:58
Розвідка Британії назвала основний напрямок операцій РФ і оцінила здатність окупантів захоплювати нові міста
11:50
електроенергія
В Україні надалі фіксують дефіцит електроенергії: ситуація в енергосистемі станом на 26 квітня
11:48
бомбардувальники
Окупанти КАБами обстріляли промисловий об'єкт у Сумах
11:33
Інтерв’ю
Володимир В'ятрович
Чорнобиль — історія про те, як приховування правди коштує життя людей: розмова з істориком Володимиром В'ятровичем
11:31
Оновлено
Росіяни обстріляли Дергачі на Харківщині: постраждали 4 людини, троє з них діти
11:29
На фото: Елізабет Мосс
Зірка "Оповіді служниці" Елізабет Мосс зламала хребет на зйомках нового серіалу
11:22
Ексклюзив
Карта Авдіївка 24.04
Ворог утричі переважає в живій силі: Згурець сказав, де на Покровському напрямку окупанти зосередили зусилля
11:22
Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
День Чорнобильської трагедії: 38 років з дня катастрофи
11:18
монета "Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний"
НБУ до роковин Чорнобильської трагедії випустив пам'ятну монету з лелекою
11:14
Огляд
світ, міжнародний огляд
Пентагон дав добро на атаки ATACMS по Криму, а Польща спробує повернути українських призовників. Акценти світових ЗМІ 26 квітня
11:00
Швейцарія
Комітет парламенту Швейцарії схвалив допомогу Україні у розмірі $5,5 млрд
10:49
Естонія та Данія передали Україні два патрульні катери
10:42
лукашенко, путін
Білорусь ухвалила воєнну доктрину з можливістю участі у війні на боці "дружніх держав"
10:37
На фото: Емінем
Емінем розкрив деталі нового альбому, який вийде цього літа
10:34
Володимир Зеленський
Найбільша АЕС Європи в заручниках 785 днів: Зеленський у річницю Чорнобильської катастрофи нагадав про ядерний тероризм РФ
10:18
Ексклюзив
Карта. Бахмут_2404
ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр Федоренко
10:17
Наводили російські КАБи по позиціях ЗСУ: підозри отримали двоє жителів Харкова
10:04
прапор
У Фінляндії в прикордонному з РФ місті двічі впродовж тижня зривали прапор України біля мерії
10:02
OPINION
Наталка Панченко
Чергова зрада: як в Україні "розкрадуть" американську допомогу
09:56
санкції проти Ірану
США запровадили санкції проти організацій, які допомагали передавати іранські БПЛА Росії
09:55
Тейлор Свіфт
Уперше на Spotify: останній альбом Тейлор Свіфт досягнув 1 млрд прослуховувань за тиждень
09:44
американські системи ППО Patriot
Іспанія передасть Україні ракети для Patriot, - El Pais
09:22
Ексклюзив
Скадовськ, окупанти
Колаборанти першої хвилі з Херсонщини вже сидять у в'язницях РФ або втекли, - мер Скадовська Яковлєв
09:12
дтп Щецин
У польському Щецині сталась ДТП під час руху колони британської військової техніки: є поранені військові
09:07
Херсонщина війна з росією
РФ вдарила по ТЦ, дитячому садку та житлових кварталах на Херсонщині: 6 постраждалих
08:53
Оновлено
Патрульний корабель ЧР РФ "Василь Биков"
Росія завела усі кораблі в Чорному та Азовському морях до пунктів базування
08:34
Ексклюзив
прикордонники
На Сумщині прикордонники відбили атаку російської ДРГ, - речник ДПСУ Демченко
08:33
Шахтарі
Росіяни мобілізували на сході України майже 60% гірників і визнали близько 100 шахт зі 114 нерентабельними, - Луганська ОВА
Більше новин