Kyiv Media Week підводить підсумки першого дня

20 вересня, 2017 середа
11:23

18 вересня стартував VII міжнародний медіафорум KYIV MEDIA WEEK 2017. Цього року організатори KMW підготували для всіх гостей і учасників безпрецедентну кількість заходів, які проходять в одному місці і в один час

Перший день KYIV MEDIA WEEK 2017 запам'ятався таким:

FORMAT SHOW

Рейтинги телевізійних форматів. Успіхи і провали 2017 року
18 вересня на одноденній конференції-скринінгу FORMAT SHOW, яка проходить в рамках міжнародного медіафоруму KYIV MEDIA WEEK 2017 відбулася презентація, присвячена найбільш знаковим телевізійним форматам 2017 року. Георгій Чакаров (Georgi R. Chakarov), генеральний директор болгарської компанії CEETV, розповів про проекти, які цього року продемонстрували бездоганні високі рейтинги, а не просто часто імпортувалися. Поміж них – американська шоу-вікторина The Wall виробництва NBC, британське реаліті First Dates і французьке ігрове шоу Guess My Age. Втім, Чакаров зазначає швидкоплинність популярності деяких з них, зокрема The Wall.
Проте існують проекти, створені дуже давно, але продовжують вражати новими рекордами. До так званих класичних шоу можна без сумнівів віднести створене в 1997 р. в Японії шоу Sasuke, більш відоме на міжнародному ринку як Ninja Warrior – наразі це шоу має найвищі рейтинги у Франції, Іспанії та Австралії.
Найбільшим розчаруванням поточного року стало шоу Lost in Time. Зважаючи на складні інтерактивні елементи проекту, на його запуск витрачено близько півтора року, проте показники перегляду прем'єрного випуску проектів були далекими від очікуваних. На думку Чакарова, це сталося через те, що шоу дуже мало рекламували.

Як створити і захистити формат
Ще однією знаковою подією в рамках FORMAT SHOW 2017 стала доповідь Яна Селлінга (Jan Salling), співголови правління FRAPA і генерального директора компанії Missing Link Media (Данія). Ян виступив з доповіддю про те, як створити і – що важливо! – захистити формат від крадіжки. Селлінг назвав 10 важливих кроків, зокрема потрібно:
1) надати доказ, що саме ви є автором формату, і бути готовим до того, щоб захищати свої права на нього;
2) записати ідею, перш ніж показувати будь-кому;
3) зробити копірайт і/або створити домен, присвячений проекту;
4) зареєструвати формат на FRAPA (вартість – від 30 до 50 євро);
5) створити пілот або промо;
6) зберігати ідею в таємниці, ділитися тільки з тими, хто може купити, реалізувати проект;
7) ліцензувати формат;
8) продавати телеканалам;
9) зробити його пізнаваним за кордоном – створити належну біблію формату для полегшеної адаптації за кордоном;
10) вкладати у формат душу, представляти його пристрасно, емоційно. Також потрібно чітко викласти ідею в промо, щоб суть проекту була якомога зрозумілою для сприйняття.

«Слуга народу» вирушає до Франції, Греції та Кореї

Формат українського комедійного серіалу «Слуга народу» продано на територію Греції, а опціон на формат – на територію Франції. Про це повідомила директор з продажу компанії «Студія Квартал 95» Наталя Яковлєва на міжнародній конференції FORMAT SHOW, що що відбулася 18 вересня під час міжнародного медіафоруму KYIV MEDIA WEEK.

Нагадаємо, міжнародною дистрибуцією серіалу «Слуга народу» займається компанія Eccho Rights (з головним офісом у Швеції). У прес-службі «Кварталу 95» уточнили, що формат серіалу придбав грецький телеканал Star Channel, а опціон на формат «Слуги народу» придбано французькою компанією Elephant Story, що входить до групи Elephant le Group.

Як готовий продукт серіал також вирушить підкорювати Південну Корею, де вийде в ефірі телеканалу HQ Plus вже в листопаді. Принагідно зазначити, що українська комедія стане першим закордонним контентом для цього каналу.

Серіал «Слуга народу», другий сезон якого стартує 23 жовтня на каналі «1 + 1», набув неабиякої популярності серед глядачів в Україні і був продовжений в 2016 році як повнометражний художній фільм «Слуга народу 2». Перший сезон серіалу став доступний для міжнародної аудиторії на платформі Netflix вже цьогоріч.

Головний герой серіалу «Слуга народу» Василь працює вчителем у пересічній українській школі. Проте йому надто кортить залишити свій слід в історії, але, на відміну від інших громадян, він готовий вдатися до рішучих дій. Найбільше йому прикро спостерігати за тим, як країну щороку охоплюють корупція і безкарність. Щоб змінити майбутнє, Василь вирішує балотуватися в президенти.

Український суспільний мовник і компанія China Radio International уклали угоду про співпрацю

Під час міжнародного медіафоруму Kyiv Media Week, який стартував у столиці України сьогодні, 18 вересня, відбувся круглий стіл, присвячений перспективам розвитку і співпраці контент-індустрій України й Китаю. На заході, що проводиться за підтримки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Посольства Китайської Народної Республіки в Україні, укладено угоду про співпрацю між Національною громадською телерадіокомпанією України (НГТУ) і Міжнародним радіо Китаю (China Radio International, CRI).

Документ підписали Тянь Юйхун (Tian Yuhong), заступник генерального директора CRI, і Зураб Аласанія, глава правління НГТУ. «Ми розпочинаємо співпрацю з Міжнародним китайським радіо, зокрема з проектами Китайського театру, пізніше максимально розширимо лінійку контенту китайського виробництва. До того ж плануємо надавати китайській стороні й український контент», – розповів Аласанія.

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль зазначив, що підписання даного договору, на його думку, започаткує не лише співпрацю з Національною громадською телерадіокомпанією, а й з телебаченням України загалом.

З піратством боротися можна! До того ж успішно й ефективно

В Україні сьогодні можна досить ефективно в межах чинного законодавчого поля боротися з відеопіратством. Про те, як це робити і на що потрібно зважати, власники бізнесів, топ-менеджери, правники українських та міжнародних компаній дискутували 18 вересня під час KYIV MEDIA WEEK 2017 на конференції для правовласників, організованій ініціативою «Чисте небо».

Сьогодні є способи боротьби з нелегальним контентом, розміщеним не тільки на території України, а й за межами країни, оскільки власники хостингів розпочали динамічну співпрацю з правовласниками. Своєю чергою, кіберполіція України запроваджує методи боротьби з піратством, надаючи правовласникам найновіші рішення. Правовласники, подолавши «психологічний» бар'єр подання першого позову щодо порушення прав в інтернеті, активніше і результативніше захищають власний контент. До того ж для втілення означеної ідеї наразі вже не знадобиться великого штату, бо вельми успішно на цьому полі задіяний і працює унікальний софт.

Під час конференції учасникам були представлені законні процедури блокування нелегального контенту і схеми взаємодії з тими ресурсами, що порушують авторські права. Заступник генерального директора з правових питань «1 + 1 Медіа» В'ячеслав Мієнко впевнений, що пірати завжди будуть більш гнучкими за правовласників. Проте ускладнити життя піратам можна доволі суттєво. Наприклад, коли подавати позов по кожній позиції окремо, то порушнику доведеться платити штраф саме за кожною позицією.

 

ЧОТИРИ ПРОЕКТИ УКРАЇНСЬКИХ ПОВНОМЕТРАЖНИХ ДОКУМЕНТАЛЬНИХ ФІЛЬМІВ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ПІТЧИНГУ B2B DOC

Проекти кількох нових українських повнометражних картин були успішно представлені в рамках B2B Doc CoProduction Meetings 18 вересня на KYIV MEDIA WEEK 2017.

Так, міжнародне журі у складі Терези Свадощовой (представника документального кіно Ji.hlava International Documentary Film Festival, Чехія), Крістини Балабан (координатор міжнародної програми Ex Oriente Film, Чехія), Ауреліан Ніки (продюсер компанії Kinetoscop, арт-директор міжнародного фестивалю документальних фільмів Buzz CEE, Румунія), Карла Понтус Йуртена (Svenska Filmstudion, Швеція), Йохана Сета (Indio, Швеція), Александара Говендаріци (представник сейлз-компанії Syndicado, Канада), Анни Ференс (TVP1, Польща) та Кенана Алієва (Current Times TV , Чехія) відзначили фестивальний потенціал проектів «Тато мамин брат» (My father is my mother`s brother) режисера Вадима Ількова і продюсера Дар'ї Бассель (про київського художника і музиканта Анатолія, який виховує маленьку дочку своєї сестри має психічні особливості), Underwater режисера Оксани Казьмін і продюсера Юлії Сердюкової, про київську художницю Анти Гонне, «Біс» режисера Єгора Трояновського і продюсера Ольги Безхмельніцин про батька, який шукає свого сина, який пішов воювати на Схід України і Roses режисера Ірени Стеценко, продюсера Дениса Воронцова про українське фрік-кабаре Dakh Daughters.

Зокрема, Анна Ференс зацікавилася проектом Ірени Стеценко і зазначила його потенціал телевізійної дистрибуції. В цьому її підтримав і представник компанії Indio Йоган Сет. Творцям інших картин професійне журі порадило шукати дистриб'юторів вже після фестивального прокату.

Крім українських фільмів, у заході презентували білоруський проект Mein Deutschland режисера Олександр Свіщенкова про літнього російськомовного німця, грузинська робота про молодого сталіністського режисера і продюсера Кетеван Нозадзе Stalin Today, робота Satanic Girls: Women on the Move продюсера Ганни Херзі Тидлитатовой про возз'єднання чеської жіночої музичної групи після смерті однієї з учасниць, а також два вірменських проекти - Mel продюсера Аревик Аванесян і Deminers режисера Сільви Хнканосян (про жіночу групу волонтерів, яка займається пошуком активних мін після війни в Югославії).

Особливу увагу привернув проект Mel, шведські колеги відразу запропонували свою участь в якості ко-продюсерів.

B2B Doc (Baltic to Black Sea Documentary Network) - це міжнародна платформа, ініційована шведськими кінематографістами, з розвитку співробітництва між документалістами Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Білорусі, України, Молдови, Грузії та Вірменії. B2B Doc створює мережу контактів між кінематографістами з метою розвитку і реалізації спільних проектів з великим міжнародним потенціалом. Шляхом проведення семінарів, майстерень та тренінгів по пітчингу для учасників платформи, B2B Doc надає підтримку в розвитку відібраних проектів, забезпечуючи їм можливість конкурувати за фінансування на європейському ринку кіновиробництва. Крім того, B2B Doc надає фінансову підтримку проектів на ранній стадії розвитку і надає гранти на поїздки для участі в пітчинг, фестивалях і форумах із спільномого виробництва.

Всі фотографії з KMW ви можете знайти за посиланням: http://bit.ly/Photos_KMW_2017  Тексти тут. Ознайомитися з подальшою програмою KMW 2017 можна тут

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.26
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
18:08
Книжка Романи Романишин та Андрія Лесіва "Куди і звідки"
Переклади двох українських книжок потрапили до списку найкращих дитячих видань у Японії
17:56
Ексклюзив
Валерій Залужний
"Це робить його суперваговитою фігурою": політолог Цибулько про Залужного на посаді посла у Великій Британії
17:51
Єдина Росія
Українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Единая Россия", - Радіо Свобода
17:51
Оновлено
Ракетоносій "калібрів"
РФ уперше за довгий час вивела в Чорне море 2 підводні ракетоносії
17:50
"Російськомовні квіри у Берліні у XVIII-XXI століттях"
Росіяни перепросили, що внесли Лесю Українку до книжки про російськомовних квір-людей
17:37
Оновлено
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію терміново евакуйовують дві лікарні
17:24
Олександр Яковець
Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Яковця
17:23
наручники
Російського журналіста Forbes затримали за репост публікації про події в Бучі, йому загрожує до 10 років тюрми
17:17
картина Леонардо да Вінчі "Мона Ліза"
"Мону Лізу" можуть перемістити у підземну кімнату, адже картина викликає "розчарування громадськості"
17:09
Іран Росія
"Відносини виходять на новий рівень": Росія й Іран заявили про поглиблення співпраці у військовій сфері
17:07
Дрон РФ влучив у цивільну автівку на Харківщині: постраждало подружжя волонтерів та їхній син
16:58
ґрати
Шпигуна ГРУ, який збирав дані про вогневі позиції артилерії ЗСУ на Миколаївщині, засудили до 11 років
16:50
Ексклюзив
Енергетика
Без імпорту нам не обійтися: нардеп Кучеренко про дефіцит електроенергії в Україні
16:47
вимкнення електроенергії
Уряд ухвалив рішення залишити ціни на газ та електроенергію для населення без змін
16:26
Telegram логотип
Троянський кінь для Зеленського: в ефірі Еспресо фільм про загрози мережі Телеграм
16:26
Росіяни намагаються змусити кримських лікарів підписати контракт з армією РФ, - "Атеш"
16:24
Окупанти КАБами обстріляли промисловий об'єкт у Сумах, внаслідок артобстрілу Білопілля є жертви
16:15
Норвегія виділить $13,7 млн для обслуговування переданих Україні танків Leopard
16:15
сонячні вітрила
NASA розгорнуло сонячні вітрила на низькій навколоземній орбіті
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України
16:01
Оновлено
Державний секретар США Ентоні Блінкеном з Сі Цзіньпін
США готові вживати додаткових заходів проти Китаю через допомогу РФ, - Блінкен
16:00
На фото: Анна Алхім
Блогерка Алхім заявила, що Путін "нагинає весь світ", а війну можна зупинити за хвилину
16:00
Президент Литви Гітанас Науседа
"Елемент стримування": Науседа заявив, що підтримує розміщення ядерної зброї в Польщі
15:57
Ллойд Остін
Ми готуємося до будь-якої подальшої агресії РФ, включно з агресією щодо наших партнерів, - Остін під час відкриття "Рамштайну"
15:50
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, військова допомога: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою в Києві
15:34
Польща
Польща готується до офіційного визнання ще однієї регіональної мови
15:28
Дмитро Кулеба
Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"
15:05
будівництво метро
Замість будівництва метро поклали гроші на депозит: підрядник повернув у бюджет Києва 139 млн грн
15:03
У Британії п'ятьох чоловіків звинуватили в діяльності на користь Росії
14:49
Еспресо логотип
Еспресо - у "Білому списку" найякісніших українських онлайн-ресурсів
14:40
знищили російський гелікоптер Ка-32
ГУР на аеродромі в Москві знищило російський гелікоптер Ка-32
14:29
військові навчання Arrow 24
У Фінляндії розпочалися військові навчання Arrow 24 за участі країн НАТО
14:09
Новини компаній
"Моя безбар'єрність": у Києві презентували програми підтримки інклюзії
14:08
OPINION
Юрій Гудименко
"Держава не дала" – це не про позицію і не про аргумент, це про відмазку
14:01
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
13:58
Оновлено
Микола Сольский
За міністра агрополітики Сольського внесли заставу
13:50
Крісто Енн Вага
Естонський депутат їде до Києва велосипедом
13:48
Київтеплоенерго
У Київтеплоенерго проводять обшуки. Компанія заявила, що роботу об’єкта заблоковано
13:40
у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
Хотіли продати криміналітету гранатомети та вибухівку: у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
13:20
Паспортний сервіс пояснив, хто може отримати документи за кордоном
Більше новин