Топ-5 місць в Україні для яскравого зимового відпочинку

Дарина Фіалко
27 грудня, 2016 вiвторок
20:30

Де в Україні найліпше зустріти Новий рік і Різдво

Сучасний шалений ритм життя не так часто дозволяє нам удосталь насолодитися відпочинком із родиною чи друзями. І якщо випадає така можливість - сором нею не скористатися, тим паче, для цього не потрібно далеко їхати. У своєму тревел-гіді Еспресо розповість про неймовірні місця України, де можна вдало, цікаво та з користю зустріти зимові свята.

null

Фото: Андрій Баранський


Воєводино


Це направду мальовничий курорт Закарпаття. У с. Тур'я-Пасіка (45 км до Ужгорода і 45 км до Сваляви) на 17 гектарах території "Воєводино" розташовані дерев’яні котеджі, форелеве господарство, кінний клуб. Узимку тут можна покататися на лижах або ж санчатах, ковзанках, половити рибу. Якщо ж ви не є прихильником риболовлі, однак ще той прихильник смачної форелі або коропа, матимете можливість скуштувати смачну рибу в тамтешніх затишних рестораціях. 

У зимовий сезон "Воєводино" - це ще й гірськолижний курорт. До того ж охочі катаються не лише на лижах, а й на ковзанах або санчатах. 

На особливу увагу заслуговує окраса "Воєводино" - Парк Шенборна. Це копія знаного парку замка Шенборн, яку відтворили 2013 року до 285-ї річниці передачі імператором Австро-Угорської імперії закарпатських земель у дар роду Шенборнів. У цьому місці оселилися тиша та спокій, не дарма "Воєводино" вважаться рекреаційним центром. Тож якщо ви віддаєте перевагу не надто активному відпочинку, можете просто погуляти парком і насолодитися довколишньою природою, порелаксувати біля озера, пороздивлятися водяний млин, пройтися 12-ма місточками, що символізують 12 знаків зодіаку, або проїхатися у санах із кіньми алеями парку. Після такої прогулянки, чому би не зігрітися в тамтешній колибі?  

Ще одна приємність для відвідувачів цього курорту - спа-центр, у якому можна добре відпочити і відновитися у лазні, соляній кімнаті або чанах. 

До речі, якщо немає можливості оселитися у "Воєводино", цілком можливо прибути у цю місцину на день або декілька годин - у будь-кому разі знайдете тут для себе безліч приємностей. 

null

null


Косино, Берегово


Поліпшити самопочуття можна завдяки відпочинку в оздоровчо-рекреаційному комплексі "Косино". Щоправда, ціни на проживання у тамтешньому готелі кусаються. Однак цілком можливо побалувати себе купанням у басейнах із термальними і прісними водами, відпочинком у саунах, прибувши до "Косино" на декілька годин.

Тут добре відпочивається і дорослим, і дітям, адже "Косино" славиться не тільки цілющими водами, а й різноманітними цікавинками, як ось джакузі з вином, пивом, палінкою, кавою, басейном-фонтаном, над яким "зависає" у повітрі величезний кран-ілюзія. Приємно вражає і різноманіття саун - евкаліптова, трав'яна, соляна, угорська, римська, хамам, крижана печера. Автор цих рядків, із власного досвіду, радить завітати до кожної з них - усі мають влучні дизайнерські рішення.

Дещо дешевша, щоправда, не настільки візуально вражаюча, альтернативна "Косино" - термальні води у м. Берегове. Тут також можете порадувати себе і близьких відпочинком у термальних басейнах, лазні, соляній кімнаті. 

До речі, не обов’язково користуватися готелями при цих комплексах. Житло можна знайти і в приватних секторах, розташованих неподалік від Косино чи Берегово. А ще дорогою до цих комплексів обов'язково зупиніться скуштувати страви угорської кухні. Ми, наприклад, були смачно вражені бограчем і не тільки у ресторації "Мадярка", що за 10 км від Берегового і за 6 км від Косино. 

Угорська страва. Фото автора


Одеса


Певна річ, що найбільше Одеса цікавить туристів улітку. Однак зимової пори це місто також має свій шарм, закохує у свою архітектуру, та й морська гладь має особливий вигляд.

До того ж море – не єдина цінність Одеси. Прибувши сюди на зимові свята, побуваєте 2 січня на Фестивалі глінтвейну, а також на Фестивалі пряників, що триватиме на Приморському бульварі до 8 січня. Цей захід зацікавлює не лише виставкою пряників, а й можливістю навчитися готувати ці смаколики та святкові страви. До речі, саме на Приморському бульварі вже встановили незвичайну арт-ялинку у вигляді ангела.

Також на гостей міста  3-8 січня чекатимуть різдвяні вечори в межах Фестивалю Різдва, а 8 січня відбудеться хоровий різдвяний фест. Тож невдовзі Одеса перетвориться на справжнє місто-фестиваль, що особливо має бути цікаво прихильникам масових святкових дійств.

null

null

Фото моря: Вікторія Руденко


Львів


Львів по праву можна називати другою культурною столицею України, тож тут знайдете безліч різноманітних розваг, навіть якщо бували у місті Лева неодноразово. Атмосферу затишку і святковості створюють гарні ілюмінації, душевні шопки, на які можна натрапити в різних куточках Львова, аромати духмяного глінтвейну, імбирних пряників і смачного шоколаду, що доносяться з яток різдвяних ярмарків.

Зима – не привід суцільних "мандрів" теплими львівськими рестораціями, хоча і їх варто максимально відвідати. Не зволікайте та дізнавайтеся про Львів багато цікавого. Наприклад, тут влучною буде автобусна екскурсія, завдякі якій побуваєте на Личаківському кладовищі, у Соборі св. Юра та на Високому замку. Поціновувачам мистецтва варто відвідати Львівську національну галерею — найбільший художній музей України, Музей сакральної барокової скульптури Йогана Пінзеля, Будинок органної та камерної музики, де міститься найбільший в Україні орган.

А 30-31 грудня та 7-9 січня зазирніть увечері до дворику ратуші. Саме там театр «Воскресіння» традиційно влаштовує виставу «Коли ангели спускаються на землю». Це захопливе дійство із ляльками-велетнями й вогняним шоу.

І взимку Львів - активне фестивальне місто. Так, 7 січня його гості зможуть відвідати фестиваль вертепів. 7-9 січня варто завітати у Музеї народної архітектури Шевченківський гай. Там відбуватиметься славне та смачне Свято пампуха і свято "Різдво у гаю", де можна буде поколядувати, відвідати майстер-класи, послухати різдвяні казки.

8 січня буде нагода побачити ходу звіздарів, а 13-14 січня колективи з Білорусі, Чехії, Польщі виконають у Львові свої різдвяні пісні та танцюватимуть на Міжнародному Різдвяному фестивалі. Тож у цьому місті нудьгувати не доведеться.

Читайте також: Святковий Львів. Як незабутньо зустріти Новий рік і Різдво у місті Лева

null

null

Фото: Віктор Кирилюк


Гірськолижні курорти


Для цінувальників активного відпочинку також знайдеться чимало гідних уваги місць. До прикладу, користуються популярністю гірськолижні курорти Ворохта, Пилипець, Славське, Вишків, Красія тощо. І, звісно, найвідомішим курортом України є Буковель. Охочі мають можливість покататися на лижах і сноубордах, розважитися на буковельських гірках (зіплайн, підвішений на канатах між деревами, з підйомами, спусками, від яких захоплює дух).

Отримати незабутні враження можна і завдяки екскурсіям на джипах по Карпатах, прогулянці на собачих упряжках зимовим лісом, катанню на сноутюбі (що не вимагає особливої фізичної підготовки), різноманітним спа-процедурам.

Та й сама невимовна краса карпатської природи і славні страви у гуцульських колибах змусять вас ще довго з приємністю згадувати відпочинок серед українських гір.

null

null

null

Фото: bukovel.com

Теги:
Читайте також:
Київ
+7°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.24
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
20:56
Михайло Федоров
Мінцифра відзвітувала про роботу над еАкцизом. Деталі
20:25
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби з корупцією
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод в Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
19:44
Чорнобильська зона
"Україна йде до нового Чорнобиля": росіяни запустили нову ІПСО
19:42
на фото: ЗСУ
Росіяни за добу 7 разів безуспішно атакували Сили оборони поблизу Кринків на Херсонщині, - Генштаб
19:37
Нідерланди
Нідерланди оголосили про виділення €200 млн на ППО і снаряди для України
19:15
Джамал Мусіала, Баварія, Бундесліга
"Ман Сіті" вирішив підірвати трансферний ринок і купити одного з найдорожчих футболістів світу
19:10
США Україна
Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні
19:05
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: є постраждалий, пошкоджено інфраструктуру
18:56
Ексклюзив
F-16
Експерт з авіації Романенко розповів, які параметри мають бути у F-16 для ефективної боротьби з ворогом
18:49
Ентоні Блінкен
Блінкен назвав Китай найбільшим постачальником компонентів для ОПК Росії
18:47
Огляд
"Земля короля"
Увійти в "Наш живий світ": що подивитися на вихідних
18:47
Оновлено
На фото: система ППО
Країни НАТО та Великої сімки пообіцяли посилити українську ППО
18:41
Ексклюзив
Костянтин Жеваго
Хтось отримав хабаря, і ракету "Нептун" перестали ставити на КрАЗ: Жеваго про закупівлі Міноборони
18:37
Україна - НАТО
"Путіна треба спустити на землю, а наше небо зробити безпечним": Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО
18:24
Мі-8 ВКС РФ
У Росії затримали школярів, яких підозрюють у підпалі гелікоптера Мі-8
18:11
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
У відповідь на підтримку України, - фон дер Ляєн заявила, що РФ провокує міграційну кризу у Фінляндії
18:10
Ален Делон
Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною"
18:10
Оновлено
Прапор Словаччини
Словаки зібрали на снаряди для України майже €2 млн після відмови уряду підтримати ініціативу Чехії
18:02
OPINION
Віктор Круглов
Підручники — у сміття?
17:55
На фото: Мальме - місто-господар Євробачення-2024
Готуються до застосування дронів: на період Євробачення Швеція закриє повітряний простір над Мальме
17:42
На фото: чин похорону Павла Петриченка у Михайлівському соборі
Світло пам’яті: Михайлівський собор об’єднав серця у прощанні з Павлом Петриченком. Фоторепортаж
17:40
на фото: Майк Джонсон
"Розраховуємо, що конгрес ухвалить правильне рішення": країни Балтії звернулися до Джонсона напередодні голосування щодо України
17:40
Оновлено
ЗСУ збили у РФ літак Ту-22М3, що запускав по Україні ракети Х-22/Х-32
17:38
скандальний мурал з дівчиною, на яку "падають ракети НАТО"
Росіяни в Маріуполі прибирають пропагандистський мурал із дівчиною, на яку падають "ракети НАТО"
17:35
Марія Захарова
Росія взялася "захищати" права українців під час мобілізації. ЦПД пояснив мотиви
17:13
принц Гаррі
Принц Гаррі офіційно змінив місце проживання з Великої Британії на США
17:00
Вдів російських військових возять на ТОТ агітувати місцевих воювати проти України, - Спротив
16:59
Андрій Лунін та Бернарду Сілва (ліворуч)
Суперкомп'ютер Opta спрогнозував переможця Ліги чемпіонів
16:58
Ексклюзив
"Це зовсім нова унікальна розробка": у Defense Express припустили, чим могли збити російський Ту-22М3
16:43
Сатурн
Учені з NASA виявили передумови для формування життя на одному зі супутників Сатурна
16:41
АрселорМіттал Кривий ріг
Найбільше металургійне підприємство України збільшує виробництво: вийде на 50% довоєнної потужності
16:38
На фото: "Різдвяна свинка"
Дитячу книжку-бестселер Джоан Роулінг "Різдвяна свинка" планують екранізувати
16:29
чорне море, ракетоносій рф
У ВМС пояснили, чому росіяни майже не використовують "Калібри"
Більше новин