Кохатися з автівками та одружитись на ляльці: Хто такі об'єктофіли і звідки це явище

Марія Гурська
11 вересня, 2018 вiвторок
16:00

Ви колись думали над тим, що можете покохати ваш кухонний стілець так само, як вашого хлопця чи дівчину, дружину чи чоловіка?

Мабуть, ні. Але люди, що таким чином кохають об'єкти, існують - їх називають об'єктофілами. І згадувати наразі ті дивні ролики, які ви могли бачити на PornHub, не варто - мова піде саме про емоційну прив'язаність, а не сексуальний фетиш.

На новинних сайтах подекуди виникають заголовки про чергове весілля з предметом чи просто романтичні стосунки:

  • Едвард Сміт, 57-річний чоловік зі штату Вашингтон, США, визнав, що займався сексом з більш ніж 1000 автомобілями. Він сказав: "Я пишу вірші про автомобілі, співаю їм і розмовляю з ними, як друг. Я знаю, що в моєму серці, і я не маю бажання щось змінювати".
  • Аманда Уіттакер з Лідса (Велика Британія) дала інтерв'ю Daily Mail щодо своїх романтичних почуттів до Статуї Свободи. "Це моя далека коханка, і вона неймовірно вражає. Інші люди можуть бути шоковані, думаючи, що я можу мати романтичні почуття до об'єкта, але я не така ж, як вони", - каже жінка.
  • 40-літня жінка з Лондона Рейгінер Делейні заявила, що вона закохалася в статую грецького бога Адоніса, яку вона купила за 395 фунтів стерлінгів. Повідомлялося, що "Вона читає та розмовляє зі своїм супутником і тримає його близько, коли вона дивиться телевізор і їсть обід. Вона також цілує і пестить його, уявляючи, що їх пара проходить через поля квітів або на узбережжі".

Отже, хто це такі, об'єктофіли, чому таке явище виникає, чим "люди не вгодили" та хто пов'язує своє життя з предметами навіть шлюбом, давайте розбиратися.

За визначенням клінічного сексолога доктора Амі Марш, "об'єктофіли" (лат. Objektophil / Objectophiles або Objectum-Sexuals )  - це "люди, які переживають емоційні, романтичні, ласкаві і/або сексуальні стосунки з об'єктами".

Об'єктофілія часто невірно маркується як сексуальний фетиш або парафілія ( форма психологічної сексуальної залежності, найпоширеніші різновиди якої - педофілія, ексгібіціонізм, фетишизм, зоофілія і.т.д. ). Однак вона не вписується в жодну з категорій, оскільки почуття, які відчувають об'єктофіли, не обмежуються сексуальним потягом, а супроводжуються емоційним та романтичним.

Але жодні довідники і навіть "Вікіпедія" не змогли б пояснити суть такої "орієнтації" краще, ніж її представники. Тож щоб справді зрозуміти, про що йде мова, я звернулася до Objectum-Sexuality Internationale - це онлайн-група підтримки об'єктофілів. І окрім отримання загальної інформації, вдалося особисто полистуватися з, мабуть, найвідомішою представницею об'єктофілів - Ерікою Ейфіль - американкою, яка у 2007 році "одружилася" на Ейфелевій вежі і заснувала дану спільноту.

З листа Еріки

Отже, за визначенням моєї співрозмовниці, об'єктофілія (ОС) - це сексуальна орієнтація, яка може виникнути через синдром Аспергера, високофункціональний аутизм.

Довідка:

Така форма аутизму характеризується серйозними труднощами в соціальній взаємодії, а також обмеженим, стереотипним, повторюваним репертуаром поглядів і занять, проте здатність функціювати у хворого відносно збережена.

До того ж хворі на цей синдром не є розумово відсталими, для таких людей характерний як середній, так і високий інтелект, але їхня соціалізація відбувається набагато пізніше і важче через відставання саме в емоційному та соціальному розвитках.


"Люди-об'єктофіли з синдромом Аспергера дуже сильно зациклюються, і це може призвести до посилення емоційних прихильностей, які замінюють ті, що зазвичай спрямовуються на людей. Проте, не всі люди з синдромом Аспергера - об'єктофіли, як і не кожен об'єктофіл хворий на синдром Аспергера", - зазначає Еріка.

Окрім того, об'єктофілія носить анімістичний характер (анімізм - одухотворення предметів, природних явищ, тощо).

Наприклад, діти дуже анімічні і взаємодіють з об'єктами навколо них. Вони відчувають індивідуальність і взаємність від предметів, зокрема від улюблених іграшок і т. д. Більшість дітей переростають ці зв'язки з об'єктами, але в людей, що живуть з анімістичною об'єктофілією, цей зв'язок не розривається і не "перекидається" на людей. 

Як написала Еріка, багато людей саме з такою формою мають можливість розвивати значні стосунки як з об'єктами, так і з людьми.

"Люди з анімістичною об'єктофілією найбільш захищені. За винятком Еріки Ейфель-Еклаф і Еіджі-Ріїтти Еклаф (вона стала відомою завдяки своєму "роману" з Берлінською стіною), які обидві є анімістами, в більшості публічних випадків фігурують тільки ті люди, у яких є синдром Аспергера, тож це створює враження, що ОС - просто випадок соціальних недоліків", - йдеться у листі.

У рідкісних випадках люди, які мають недовіру до людських стосунків, можуть проявляти риси об'єктофілії. "Однак це викликано зовнішнім впливом, а не природною орієнтацією", - переконана жінка.

"Об'єктофілія - це не страждання, схильність або одержимість. Це не є чимось, що ви обираєте або набуваєте, скоріше це природна схильність, яка зазвичай проявляє ознаки на початку статевого дозрівання, і характерна розвитком значних почуттів до об'єктів так, як люди врожденно прагнуть розвивати любовні стосунки одне з одним", - каже Еріка.

Жінка також зазначила, що під час виховання батьки природно можуть відводити своїх дітей від будь-яких зв'язків з об'єктами, змушуючи дитину соромитися їх, і саме у такі моменти багато об'єктофілів розуміють, що вони повинні приховувати свої об'єктні зв'язки аби уникнути репресій та знущань.

"Щодо мене особисто, то я більше не соромлюся своєї орієнтації, але в молоді роки я відчувала зобов'язання приховувати це. Я просто живу своїм життям і виявила, що все моє коло друзів і сім'ї тепер приймають мою орієнтацію. Вони бачать, що я справді щаслива, я не завдаю шкоди собі та іншим", - розповідає Ейфіль.

Вона також висловилася з приводу "безликих критиків", яких, на її думку, створюють ЗМІ. "Моя історія була використана і спотворена заради розваги. Таким чином, читачі і глядачі ніколи не дізнаються реальну субстанцію в моїх стосунків з предметами. Багато людей анімістичною об'єктофілією відмовляються від засобів масової інформації, тому що бачать, що я пережила, і як я була покарана критиками, що виступили в ролі судді, присяжних і ката", - каже Еріка. За її словами, саме з цієї причини її відносини з Ейфелевою вежею були зруйновані.

"ЗМІ рекламували, що я одружилася з Ейфелевою вежею. Не існує юридичного пріоритету для вступу в шлюб з об'єктом. Я просто змінила своє ім'я, щоб відобразити мої відносини, але я ніколи не була офіційно одружена на Ейфелевій вежі. Більшість людей-об'єктофілів не прагнуть до законних прав на вступ в шлюб. Можна вийти заміж за об'єкт неофіційно. Найбільш важливим є прихильність партнерів. Не потрібно, щоб церква або держава перевіряли твої любовні стосунки", - каже Еріка.

Про секс з об'єктами

Відповідь на перше питання, яке виникає при слові "об'єктофілія" я знайшла на тому ж сайті Objectum-Sexuality Internationale. Ось що там вказано:

"Проблема сексу з предметами викликає певну допитливість у людей, що часто призводить до осуду. І запитати, чи ми робимо "це", як запитати, чи всі закохані пари мають інтимні стосунки. Найчастіше відповідь - так, але в деяких випадках, як і при будь-яких любовних відносинах, секс не завжди присутній з якої-небудь особистої причини".

За ствердженням спільноти, термін "сексуальність" в об'єктофілії не має на увазі фізичний акт сексу з об'єктом так само, як і для інших орієнтацій. Термін "сексуальність" в поєднанні з "гетеро-", "гомо", чи "об'єкто" має на увазі схильність до такого.

"Крім того, визначення статі ставиться під сумнів, тому ми часто ухиляємося від цього терміна (статі). Ми використовуємо "чуттєвість" або "близькість" для опису фізично пов'язаних виразів любові, оскільки вони пропонують більш широке визначення, адже  наші партнери не є людьми і не можуть бути узагальнені", - йдеться на сайті.

Спільнота також пояснила свою різницю між об'єктофілами і фетишистами: "фетишисти не бачать об'єкт живим, як ми, і тому не починають розвивати любовні стосунки з об'єктом. Для них це лише спосіб отримання сексуального задоволення".

Об'єктофілія і релігія

Анімізм - це релігійний світогляд, при якому природні фізичні істоти, включаючи тварин, рослин, а також навіть неживі предмети або явища, мають духовну сутність.

Як виявилося, анімізм є найбільш поширеною причиною, по якій об'єктофілам, які не мають значних психологічних умов, доводиться любити і з'єднуватися з об'єктами на високому рівні

Історії
Об'єктофілія - більш поширене явище, ніж може здатися на перший погляд, і до ЗМІ доходять лише деякі історії. Ось дві з них:

Дівчина з США закохалася в ляльку-зомбі і планує з нею весілля

Фелісіті Кадлец - 19-річна дівчина з Массачусетса, продемонструвала свої "романтичні стосунки" з лялькою і сподівається, що вони скоро зможуть побратися. Фелісіті стверджує, що "роман" з зомбі-лялькою Келлі триває протягом останніх трьох років.

У дівчини навіть є її ім'я, витатуйоване на руці. Лялька була подарована Фелісіті, коли їй було всього 13 років, її купили на сайті  'Creepy doll collection'.

Пояснюючи, як її "стосунки" з Келлі почалися, Фелісіті каже: "Я знайшла Келлі на моторошному веб-сайті колекції ляльок, і я була зачарована нею, коли мені було 13. Але відчувати щось я почала тоді, коли мені було 16 років. Це були почуття, які я довго не визнавала  і намагалася заперечувати".

Дівчина також розповіла, що колись у неї були друзі, і вона думала, що закохана, але вони ніколи не змушували її почувати себе так, як є зараз.

"На жаль, багато людей не розуміють наших відносин, але я настільки впевнена, що я закоханий в Келлі, що зробила тату з її ім'ям на руці. У нас є інтимні стосунки, які прогресують звичайним способом - і ми одружимось у вересні",- каже дівчина.

Жінка закохана а атракціон і спить з його фото

Історія Емі Вулф-Вебер, яка працює церковним органістом в Пенсільванії, стала відома ще 2009 року. Вона "зустрічається" з 25-метровою каруселлю, схожою на килим-літак.

Кохання дівчина зустріла на тематичному атракціоні, присвяченому "1001 ночі", в Нобелівському парку розваг. Спочатку Вулф доглядала за об'єктом - за десять років вона їздила в парк 3000 разів. Вона навіть змінила своє прізвище на Вебер на честь організатора турів. Атракціон приваблював її з 13-ти років:

"Я миттєво прикипіла до неї сексуально і морально. Я не хвилювалася - це почуття було таким простим і природним, але я нікому не говорила про це, тому що знала, що закохуватися в карусель не рахується "нормальним"", - казала дівчина The Telegraph. Жінка спить з фотографією, що зображає, як вона катається на каруселі. 

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.25
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
19:19
Оновлено
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію терміново евакуйовують дві лікарні
19:16
Взяти Часів Яр в оперативне оточення: в ОСУВ "Хортиця" розкрили плани російської армії
19:10
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на дорозі
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на проїжджій частині
18:59
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
Найскладніша ситуація на фронті у напрямку Авдіївка - Покровськ, - депутат міськради Дружківки
18:49
Росія поновила постачання нафти до Індії, – Reuters
18:48
Українська команда перемогла на міжнародному хакатоні зі штучного інтелекту
Українські підлітки перемогли на міжнародному хакатоні з ШІ: який проєкт представили
18:43
Бустерна доза
У Британії вперше у світі почали тестування на людях вакцини від раку шкіри
18:30
Ексклюзив
Суровкін і Шойгу на нараді з Путіним
Арешт заступника Шойгу навряд чи свідчить про розкол російських "еліт", - соціолог Шульга
18:11
протести у Грузії, закон про "іноагентів"
У Грузії опозиція анонсувала масштабний мітинг проти закону про "іноагентів"
18:09
OPINION
Сашко Лірник
"А все решта — вороги та сміття?"...
18:08
Книжка Романи Романишин та Андрія Лесіва "Куди і звідки"
Переклади двох українських книжок потрапили до списку найкращих дитячих видань у Японії
17:56
Ексклюзив
Валерій Залужний
"Це робить його суперваговитою фігурою": політолог Цибулько про Залужного на посаді посла у Великій Британії
17:51
Оновлено
Ракетоносій "калібрів"
РФ уперше за довгий час вивела в Чорне море 2 підводні ракетоносії
17:51
Єдина Росія
Українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Единая Россия"
17:50
"Російськомовні квіри у Берліні у XVIII-XXI століттях"
Росіяни перепросили, що внесли Лесю Українку до книжки про російськомовних квір-людей
17:24
Олександр Яковець
Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Яковця
17:23
наручники
Російського журналіста Forbes затримали за репост публікації про події в Бучі, йому загрожує до 10 років тюрми
17:17
картина Леонардо да Вінчі "Мона Ліза"
"Мону Лізу" можуть перемістити у підземну кімнату, адже картина викликає "розчарування громадськості"
17:09
Іран Росія
"Відносини виходять на новий рівень": Росія й Іран заявили про поглиблення співпраці у військовій сфері
17:07
Дрон РФ влучив у цивільну автівку на Харківщині: постраждало подружжя волонтерів та їхній син
16:58
ґрати
Шпигуна ГРУ, який збирав дані про вогневі позиції артилерії ЗСУ на Миколаївщині, засудили до 11 років
16:50
Ексклюзив
Енергетика
Без імпорту нам не обійтися: нардеп Кучеренко про дефіцит електроенергії в Україні
16:47
вимкнення електроенергії
Уряд ухвалив рішення залишити ціни на газ та електроенергію для населення без змін
16:26
Росіяни намагаються змусити кримських лікарів підписати контракт з армією РФ, - "Атеш"
16:26
Telegram логотип
Троянський кінь для Зеленського: в ефірі Еспресо фільм про загрози мережі Телеграм
16:24
Окупанти КАБами обстріляли промисловий об'єкт у Сумах, внаслідок артобстрілу Білопілля є жертви
16:15
Норвегія виділить $13,7 млн для обслуговування переданих Україні танків Leopard
16:15
сонячні вітрила
NASA розгорнуло сонячні вітрила на низькій навколоземній орбіті
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України
16:01
Оновлено
Державний секретар США Ентоні Блінкеном з Сі Цзіньпін
США готові вживати додаткових заходів проти Китаю через допомогу РФ, - Блінкен
16:00
Президент Литви Гітанас Науседа
"Елемент стримування": Науседа заявив, що підтримує розміщення ядерної зброї в Польщі
16:00
На фото: Анна Алхім
Блогерка Алхім заявила, що Путін "нагинає весь світ", а війну можна зупинити за хвилину
15:57
Ллойд Остін
Ми готуємося до будь-якої подальшої агресії РФ, включно з агресією щодо наших партнерів, - Остін під час відкриття "Рамштайну"
15:50
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, військова допомога: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою в Києві
15:34
Польща
Польща готується до офіційного визнання ще однієї регіональної мови
15:28
Дмитро Кулеба
Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"
15:05
будівництво метро
Замість будівництва метро поклали гроші на депозит: підрядник повернув у бюджет Києва 139 млн грн
15:03
У Британії п'ятьох чоловіків звинуватили в діяльності на користь Росії
14:49
Еспресо логотип
Еспресо - у "Білому списку" найякісніших українських онлайн-ресурсів
14:40
знищили російський гелікоптер Ка-32
ГУР на аеродромі в Москві знищило російський гелікоптер Ка-32
Більше новин