Довгий список книг у номінації "Література для дітей" представив оргкомітет книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" (друга частина списку)

12 липня, 2019 п'ятниця
17:55

Упродовж першого етапу роботи книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" було отримано 145 заявок від 38 видавництв України

Оргкомітет перевірив на відповідність вимогам усі видання, що надіслали видавництва. Після цього були сформовані довгі списки книг для конкурсу у двох номінаціях: "Література для дорослих" та "Література для дітей". 

До другого етапу в довгий список книжок у номінації "Література для дітей" потрапило 57 видань 17-ти видавництв.

Друга частина списку:

“Таємниця лебедів” Мирослава Макаревич  ("Видавничий дім "АДЕФ-Україна")


Ця казкова історія про те, що напередодні Нового року до одного міста з багатьох країн світу приїжджають люди, аби дізнатися про своє майбутнє, адже один раз на рік, новорічної ночі, золоті півники спускаються з дахів та ведуть сотні людей до моря. Навіщо? І як вони дізнаються про майбутнє? Це – справжня дивовижа! Про те, як усе це відбувається, розкажуть Алекс і Віра.

 


“Комашка писала нікому” Григорій Фалькович (видавництво “Vivat”)


"Комашка писала нікому" — навдивовижу добрий поетичний світ з дотепними малюнками. Сторінки цієї книжки, насичені справжньою магією слова класика дитячої літератури Григорія Фальковича, поступово відкриватимуть дорослим і маленьким читачам світ фантазій. Діти зможуть побачити своїх однолітків у несподіваних ракурсах, впізнати людські риси у характерах і вчинках тварин, легко запам’ятають назви й вигляд звірів, пташок і комах, а передусім, однієї диво-комашки, яка писала свого незвичайного листа нікому, де "нікому" — це кожному з нас.

 

“Зграя” Анастасія Нікуліна (видавництво “Vivat”)


Львівська спека плавить асфальт. Їм — майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати.
П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур — це стиль життя, челендж — постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди.
Загадкова незнайомка Таша — новий друг чи ще одне випробування? Чи зможуть вони протистояти небезпеці й подолати власні страхи? Без команди їм буде важко, але разом вони завжди сильніші, разом вони — "Зграя".

 


“Мішечок історій Мішковинки” Микити Лукаш  (видавництво “Vivat”)


У Торбокраї гамірно й ніколи не сумно. Торбинки й портфелі, гаманці й чохли від смартфонів, дипломати й кошики, які тут живуть, потрапляють у неймовірні пригоди, літають на торбодизелях, ходять на концерти до соловейка Моцарта й малюють на конкурс, який оцінює сам Тубус Ван-Ґог.
Не вірите? Тоді запитайте в Мішковинки, яка назбирала цілісінький мішечок історій про чарівне місто і його мешканців. 

 

“Жахлива книжка” Мія Марченко, Володимир Арєнєв, Лариса Андрієвська, Іванка Кравцова, Йожи Куцун, Слава Світова, Юрій Нікітський, Марія Артеменко (видавництво “Ранок”)

 

У страшній-престрашній кімнаті на чорній-пречорній полиці лежала жахлива-прежахлива книжка… У ній вісім страшно напружених історій про всякі містичні, часом потойбічні та геть несподівані явища, події й істот, зокрема і людських дітей. Якщо ви не з полохливих — знайомтеся з чорними тюльпанами Мії Марченко, мешканцями закинутого горища Володимира Арєнєва, бридкими монстрами Лариси Андрієвської, кривавим Куку Іванки Кравцової, потворами Йожи Коцуна, карликовою відьмою Слави Світової, привидами Юрія Нікітінського та черв’яками-філософами Марії Артеменко.

 

“Безкінечні казки” Ольга Голубєва (видавництво “Ранок”)


Чи буває так, що ви не погоджуєтесь із закінченням якоїсь цікавезної прочитаної історії? Письменниця Ольга Голубєва усуває цю прикрість. Її "Безкінечні казки" мають початок і кілька закінчень. Виберіть фінал на свій смак. Смішні та трішечки провокативні історії оповідають про те, що станеться, як лев навідається в село, що допоможе злому чарівникові перетворитися на доброго, хто такий Коля Каструлькін, як відучити собаку теревенити по телефону, що робити, коли на твій горóд зазіхає нащадок королівського роду… У книжці є дуже швидка казка, цілковито морська казка, а також трохи малинова казка. Якась із них точно стане вашою улюбленою.

 

“Нечуй невмирущий” Олександра Орлова (видавництво “Ранок”)


Літо Остап проводить із бабусею на дачі. Там у нього є все, що робить канікули ідеальними: прикольна Ба, веселі вихідні з татом, найкращий друг Лесь і постійні пригоди. А якось до двору прибивається кіт. Остап прозиває його Нечуєм — за вперте прагнення не чути інших. Дізнавшись від бабусі, що коти мають дев’ять життів, хлопчик вирішує пильнувати за життями Нечуя, щоб перевірити цю теорію. Весела й інтригуюча повість Олександри Орлової занурить вас у літо, пригоди, канікули, а також нагадає про цінність дружби та примирення, любові й жертовності, милосердя і турботи про найближчих.

 

“Боброго ранку!” Ольга Купріян (видавництво “Ранок”)


Недалеко від річки Здвиж мешкають тато, мама й Мартуся Бобренки. Одного ранку радісна новина про майбутнє поповнення в родині змушує їх задуматися про нове житло. Бобренкам доводиться шукати просторіший дім. Мартусине життя більше не буде таким, як раніше: вона вже "доросла" й має опановувати свої почуття, шукати спільну мову з новими знайомими, звикати до правил і навчання в ліцеї... Черепаха Пелагея, тітонька Сова, Марена Дніпровська, рак Іраклій, рибки-сестрички Іринка й Даринка та всі-всі-всі допоможуть їй! Повість Ольги Купріян "Боброго ранку!" розповідає про побут, звичаї та пригоди родини Бобренків і їхніх сусідів, ненав’язливо збагачує читача важливими знаннями про червонокнижних і звичайних мешканців. Здвижу, а також нагадує, як важливо кожному з нас піклуватися про свій рідний дім.

 

“Іванна і ванна.”  Олеся Мамчич (видавництво “Ранок”)


У світі трапляється чимало дивовиж. Ванна, наприклад, може захотіти погратися в піжмурки, у драконів народиться принцеса, а мишеня уявить себе котом і справді перетвориться на представника родини котячих. У час неймовірних змін і винаходів може з’явитися прилад для зменшення всього на світі, відремонтована дорога стане телепортом, вхідні двері будуть винятково вхідними…І це ще не повний перелік дивовижних ситуацій та чудернацьких персонажів, що їх ви знайдете в книжці Олесі Мамчич. Веселі, іронічні, часом абсурдні й парадоксальні оповідання змусять вас реготати, ніяковіти або навіть… Утім, дізнайтеся самі.

 

“Скелет без шафи.” Оксана Лущевська (видавництво “Ранок”)


У житті підлітків бувають моменти, коли вони почуваються так самотньо… Друзів у Ані фактично немає, через статуру її часто обзивають і ображають однокласники, найкраща подруга Кіра переїхала в інше місто… Єдина відрада дівчинки — це наука. Зокрема, анатомія. Аня мріє стати експерткою з медицини та веде анатомічний блог. А ще має особливого таємного друга. Він завжди підтримає, зрозуміє й розрадить. І, можливо, допоможе дівчинці стати впевненішою та популярнішою серед однокласників.

 

“Де живе пінгвін?” Наталія Чуб  (видавництво “Ранок”)


Ця книга познайомить вашу дитину з дивовижними птахами - пінгвінами. Малюк дізнається, як пінгвіни витримують холод, чому вони не літають, як вирощують пташенят, а також багато інших цікавих фактів. А ще разом з малюком ви зможете потанцювати, як пінгвінчики, і прочитати добру казку.

 

“Сором’язливий Сальватор.”  Мія Марченко  (видавництво “Ранок”)


Сором’язливість і невпевненість у собі заважає та створює чимало проблем для мурахоїда Сальватора. Звісно, варто спробувати її подолати. Але як це зробити, якщо ледь не всі довкола сприймають Сальваторову сором’язливість за нечемність і обман? Чи зможе несподівана зустріч і дружба щось кардинально змінити в житті Сальватора? Оповідання Мії Марченко запрошує читачів поміркувати про свої почуття і про те, як через спілкування та дружбу ми можемо підтримувати одне одного. Серію "Читальня" адресовано учням початкової школи для самостійного читання чи опрацювання на уроках. "Читальня" має три рівні складності тексту. Серію розробили та апробували методисти НЦ "Мала академія наук України", експерти з дитячого читання.

 

 

"Справа про зухвале викрадення пташенят”. Володимир Арєнєв  (видавництво “Ранок”)


Пан Єнот працює вчителем літератури та знає про злочини й розслідування лише із книжок. Проте одного разу цілком випадково йому доводиться взяти на себе розслідування справи про викрадення пташенят. Робота детектива сповнена небезпек на кожному кроці. Чи вдасться панові Єноту залишитися живим і неушкодженим та ще й розплутати цю заплутану справу? Невеличка повість Володимира Арєнєва пропонує молодшим школярам не лише захоплюючий детективний сюжет, але й цікаві факти з життя тварин.

 

“Не той хлопчик.”   Андрій Кокотюха  (видавництво “Ранок”)

 

Повертаючись додому зі школи через парк, Стас і Леся потрапляють у біду. Їх викрадають злочинці, щоб отримати викуп від Стасового батька. Сидячи в підвалі зі щурами, діти відчувають повну безвихідь. Однак, можливо, навіть у такій ситуації є шанс на порятунок. Детективне оповідання Андрія Кокотюхи проговорює з юними читачами дуже небезпечну ситуацію, показуючи, як чинять полонені та злочинці, батьки, вчителька й поліцейські. Серію "Читальня" адресовано учням початкової школи для самостійного читання чи опрацювання на уроках. "Читальня" має три рівні складності тексту. Серію розробили та апробували методисти НЦ "Мала академія наук України", експерти з дитячого читання.

 

“Коники винахідників.”  Таня Стус  (видавництво “Ранок”)


Вихідні для Даринки - це гарний час визначитися зі своїм майбутнім. Яка професія пасує їй найбільше: дресирувальниця, асфальтувальниця чи вчителька? А може варто стати винахідницею? І то не в далекому майбутньому, а сьогодні!

 

“Арктична пасіка.”    Олександр Дерманський  (видавництво “Ранок”)

 

Білий ведмідь живе в Арктиці, а Бурий — у Карпатах. Це всім відомо. Але якось Білому ведмедю захотілося скуштувати меду, тож він вирішив написати своєму Бурому родичу. Проте виконати бажання Білого виявилося зовсім непросто. Дотепний вірш Сашка Дерманського розповідає про дружню допомогу та цінність хорошого товариства. Серію "Читальня" адресовано учням початкової школи для самостійного читання чи опрацювання на уроках. "Читальня" має три рівні складності тексту. Серію розробили та апробували методисти НЦ "Мала академія наук України", експерти з дитячого читання.

 

“Енциклопедія видатних винаходів.”  Тетяна Маслова (видавництво “Ранок”)

 

Як люди придумали колесо? Хто першим прокотився на автомобілі? Кому спало на думку передавати голос через кілометри? І коли люди, нарешті, полетять на Марс? Яким був перший автомобіль? Як влаштований рентген? Хто винайшов телескоп і навіщо Ілон Маск випустив серію вогнеметів?  "Енциклопедія великих винаходів" знайшла відповіді на ці та ще багато інших запитань. Дізнайся, як звичайні люди змінили світ. А може, ти один із них?

“Музей пригод.” Олександр Гаврош (видавництво “Фоліо”)

Героям фантастичної повісті Олександра Гавроша вдалося знайти загадковий портал переміщення у часі: він – у нещодавно виявленій потайній музейній кімнаті, куди будь-що-будь вирішив потрапити письменник-початківець Мирон Клаповух. Задля втілення своїх планів він, оманою й хитрістю, намагається залучити до них головну героїню – юну берегиню Музею раритетів Яну Приймак... До кімнати потрапляє і Роман Лук'янович, директор музею... А там є дивне крісло-гойдалка: якщо в нього сісти і розкрутитися, то... опинишся у XVII столітті! Де чекають дивовижні пригоди і знайомство з мешканцями Києво-Печерської лаври тих часів, з самим Памвою Бериндою! Чи всі повернуться у сьогодення, чи прихоплять на згадку "пам'ятку з минулого" – дізнаєтеся, прочитавши цю цікаву книжку. 

 

“Золота карета.” Буковинські казки у записах Михайла Івасюка. Упорядники О. Івасюк та Г. Івасюк-Криса (видавництво “БУКРЕК”)


Юний читачу, пропоновані буковинські казки записав та літературно опрацював відомий український письменник Михайло Івасюк. Вони подарують тобі приємне знайомство з відважними й мудрими героями, котрі в пошуках щастя перемагають неправду та лихо, зазнають ліпшої долі, стають багатшими на душевні почуття й помисли.
Казки навчать тебе розпізнавати ворогів і друзів, захоплюватись величчю героїчних вчинків, виявляти супротив зраді й підлості. А ще - глибше пізнати мальовничу природу буковинського краю, його духовні скарби, культуру та побут. Прочитай цю розумну книжку…

 

“Пташині історії.” Мирослава Чорна (видавництво ”Навчальна книга - Богдан”)

 

Дорога дитино! Ця книга допоможе Тобі відкрити для себе неповторний світ природи, навчить помічати незвичайне у звичайнісінькому, дивуватись і захоплюватись. Чому я називаю свої твори науковими казками? А тому, що в кожній казковій історії Ти знайдеш детальні описи головних героїв — пташок — та цікаві факти з їхнього життя, доведені наукою. Тож люби, пізнавай та оберігай цей дивовижний світ, бо без Твоєї великої любові він може загинути. (Автор)

 

“Забавлянки.” фольклорні вірші та вірші Наталя Мазур (видавництво “Час майстрів”)

 

Ще наші прапрабабусі й прапрадідусі спілкувалися з немовлятами за допомогою коротеньких віршиків, які дістали назву забавлянки. Усі звичаї, що пережили століття, несуть у собі надзвичайну користь, навіть якщо вона не одразу очевидна. Нерозумно скарби, збережені для нас безліччю поколінь наших бабусь, залишати без ужитку. Бавити дитину, гратися з нею — значить взаємодіяти на рівних, як це роблять друзі. Така форма спілкування суттєво відрізняється від інших взаємодій, пов'язаних із забезпеченням малюка здоровим харчуванням, безпечним життєвим простором, теплом, одягом та задоволенням решти його повсякденних потреб.

 

“Крамниця щастя.”  Анастасія Шевердіна (видавництво “Час майстрів”)


Повсякденне життя невеликого провінційного міста сколихнули надзвичайні й таємничі події. Одного дня в містечку з’являється дивний старий – чи то йог, чи то лікар, чи то фокусник – і відкриває "Крамницю щастя".
Хто ж не захоче втілити свою заповітну мрію за доступною ціною?! Покупці магічних товарів один за одним намагаються перехитрити долю. Але за магію, як і за все в житті, треба платити. "Крамниця щастя" здатна перевернути життя. Відвідайте її й приготуйтеся до неймовірних пригод!

 

“Мишоловка.”  Олена Рижко (видавничий центр “Академія”)


Торі, втікаючи від випробувань реальністю у віртуал, потрапляє в ситуацію, яка могла стати для неї фатальною. У її однокласників — свої проблеми. Але навіть із безвиході є вихід. 

 

“Помста.”  Юлія Чернієнко  (видавничий центр “Академія”)


Вона мріяла знайти друзів. Її серце шукало кохання. А її дні були переповнені сльозами від пережитих знущань. І настала мить, коли Міра наважилася помститися тим, хто не давав їй змоги бути собою.

 

“Кібершулер.”  Микита Гайдамака  (видавничий центр “Академія”)


Детективна напруга і небезпечні пригоди, веселощі й закоханість — такими виявилися канікули для Лесі, Тані, Кольки та Андрюхи. Усе могло бути інакше, якби не Серго Флінт.

 

“Добрик і його пригоди.”  Тетяна Винник  (видавничий центр “Академія”)


Він дуже спостережливий і кмітливий Пес. Живе на вулиці і мріє мати ім’я, як усі домашні пси. Не боїться пригод і вміє терпіти. Він — просто Пес, який любить людей і допомагає їм. Тому й назвали його Добриком.

 

“Хоробрі Зайці у джунглях.”  Ольга Черепанова  (видавництво “Glowberry”)


“Хоробрі зайці у джунглях” – перша книга великої серії контенту для малят. Родина Хоробрих зайців вирушає у Велику подорож в пошуку пригод та нових друзів. На своєму шляху вони зустрічають багато інших, не схожих на них, звірят. Та незважаючи на всі відмінності, Хоробрі зайці знаходять спільну мову з новими друзями і вигадують нову гру. На кожній сторінці головних героїв книги чекає нова пригода, а маленьких читачів – інтерактивні віконця з сюрпризами та яскравими ілюстраціями. Книгу можна читати, розглядати і вигадувати ігри з дитиною. Книга створена за мотивами серіалу “Хоробрі зайці”, головна місія якого показати малюкам багатогранність оточуючого світу, навчити лояльно сприймати відмінності та особливості інших. Розробка концепту відбувалася за участю дитячого психолога з урахуванням інтересів та вікових особливостей малюків.

 


“Хоробрі Зайці в горах.”  Ольга Черепанова  (видавництво “Glowberry”)


Велика Подорож та знайомства з новими друзями продовжуються! Зайці вирушають у гори, де зустрічають Ведмедика, Білочку, Козлика та навіть родину Орлів. З кожним із них Зайці знаходять спільні інтереси та спосіб потоваришувати. А коли Зайці опиняються на найвищій вершині серед снігів, їм на допомогу приходить ще один новий друг. Який саме – дізнаєтесь, коли прочитаєте книжку. На сторінках книги є віконця, відкрив які, малюк може розмалювати нових заячих друзів. Читайте, грайте, розмальовуйте, видумуйте свої історії.
Книжка створена за мотивами серіалу "Хоробрі Зайці", головна місія якого – показати малюкам розмаїття світу довкола, навчити з повагою сприймати відмінності та особливості інших. Розробка концепту відбувалася за участі спеціалістів з дитячої психології та з урахуванням інтересів та вікових особливостей дітей від 1 до 4 років.

 

“Абобаль — ябобаль.”  Кузько Кузякін, Лія Достлєва, Закентій Горобйов (видавництво “Талант”)


Що робити комусь, кого насправді не існує, якщо раптом він подумає, що таки існує? Можна, звісно, одразу взятися за розгадування сенсу свого буття. Але для початку варто хоча б чхнути. А далі просто довіритися усьому, що б не відбувалося далі. Події стежкою виповзатимуть з-під ніг, із плутанини слів сплітатиметься історія, яка нікуди не вестиме, а кудись-таки й виведе. Адже не може не бути книжки, яка вже є. Абобаль→ябобаль.

 

“М’яке і пухнасте.”  Вибрані твори. Т.2.  Іван Андрусяк  (видавництво ”Навчальна книга - Богдан”)


До другого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дітям. Це зокрема вірші з популярних збірок "М’яке і пухнасте", "Звіряча абетка", "Чупакабра та інші зайчики", "Лякація" та ін.; п’єси "Зайчикові знахідки" і "Як подружитися з Чакалкою"; повісті "Дядько Барбатко сміється" і "Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому". "Дитяча" творчість автора удостоєна низки престижних українських і міжнародних премій та відзнак ("Золотий лелека", Корнійчуковська премія, "Дитячий поет року", "ЛітАкцент року", "White Ravens" та ін.) і включена до нової шкільної програми для вивчення в 2-4 класах.

 

“Казочка про мурашиний гриб”  Анатолій Григорук (видавництво ”Навчальна книга - Богдан”)

"Серію книг "Читання – це справді цікаво!" створено для поетапного формування в дітей навичок обдуманого читання завдяки виникненню цікавості, заохочення прагнення читати самостійно, вдосконалення читацьких умінь, розвиток пізнавальних інтересів. 

   Серія книг має унікальну особливість: твори з однією сюжетною лінією, невелике коло дійових осіб. 
   Книги відповідають різним рівням складності: 

1 рівень – "Починаю читати" (30-100 слів) – короткі твори, в яких переважають прості речення.
2 рівень – "Читаю з допомогою" (50-250 слів) – прості сюжети, зрозуміла лексика, поступове ускладнення синтаксичних конструкцій.
3 рівень – "Читаю самостійно" (250-750 слів) – складніші, але доступні для сприйняття сюжети, нова лексика, образні вислови.
4 рівень – "Читаю залюбки" (700-1500 слів) – різноманітні за жанром і тематикою твори для розвитку пізнавальних інтересів."

У другому етапі кожен експерт обере з цього списка трьох претендентів на перемогу в Премії. Таким чином фіналісти, котрі пройдуть у третій етап, будуть представлені на розсуд читачів у бібліотеках майже по всій Україні. Під час цього голосування і визначиться остаточний переможець. 

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" заснована телеканалом Еспресо. Її презентація відбулася 18 травня 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Премія покликана відзначити найкращі літературні новинки року, підтримувати інтерес до читання в українців, допомагати читачам обирати цікаві книжки, допомагати видавцям знаходити шлях до читачів. Переможців Премії оголосять наприкінці листопада 2019 року в ефірі телеканалу Еспресо і на сайті Espreso.TV.

Теги:
Читайте також:
Київ
+12°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.25
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
22:43
Військовий літак Іл-20М КООТ-А
Німеччина підіймала свої винищувачі для перехоплення російського літака
22:19
Король Чарльз III
У Букінгемському палаці оголосили про повернення короля Чарльза до публічних заходів
21:57
грузія
У Грузії член керівної партії "Грузинська мрія" виступив проти закону про "іноагентів"
21:55
Ексклюзив
Охоплені практично всі порушення прав людини, які на сьогодні існують в Україні: адвокатка Пушина про звіт Держдепу США
21:51
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, та спільне виробництво БПЛА: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою
21:29
F-16
Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 уже цьогоріч
21:26
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Обхід ворогом Часового Яру, оборона Очеретиного та американська допомога. Воєнні підсумки тижня
21:23
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів: 4 людини постраждало. У ОВА заявили про звільнення
21:09
Мелітополь
У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, які залишились без батьківського піклування, - Лубінець
20:35
міністр оборони США Ллойд Остін
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $6 млрд
20:23
Анонс
Лауреат премії Букера Деймон Ґелґут та лауреат Frontline Club Prize Анджан Сундарам
В Києві поговорять про Україну, Південну Африку, Індію та краще розуміння один одного
20:23
Огляд
"Каскадер"
Покласти "Крашанку" під "Вуаль": що подивитися на вихідних
20:14
Володимир Зеленський на Чернігівщині (6 квітня 2024 року)
З початку року РФ вдарила по Україні 9 тисячами керованих авіабомб: Зеленський наголосив учасникам "Рамштайну" на необхідності Patriot
20:04
Оновлено
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію евакуювали дві лікарні
20:00
OPINION
Василь Зима
Смерть, як і любов — дуже великі сили
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 793-го дня війни: ГУР знищило російський гелікоптер в Москві і здійснило масштабну кібератаку на сервіси партії "Единая Россия"
19:50
Херсонська область
На Херсонщині обмежили відвідування низки територій. Перелік
19:44
3 окрема штурмова бригада, ЗСУ
За добу Сили оборони відбили 23 ворожих атаки на Авдіївському напрямку
19:36
Джозеф Байден
Байден назвав термін відправки зброї в Україну
19:30
Ексклюзив
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог Шульга
19:16
Взяти Часів Яр в оперативне оточення: в ОСУВ "Хортиця" розкрили плани російської армії
19:10
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на дорозі
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на проїжджій частині
18:59
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
Найскладніша ситуація на фронті у напрямку Авдіївка - Покровськ, - депутат міськради Дружківки
18:49
Росія поновила постачання нафти до Індії, – Reuters
18:48
Українська команда перемогла на міжнародному хакатоні зі штучного інтелекту
Українські підлітки перемогли на міжнародному хакатоні з ШІ: який проєкт представили
18:43
Бустерна доза
У Британії вперше у світі почали тестування на людях вакцини від раку шкіри
18:30
Ексклюзив
Суровкін і Шойгу на нараді з Путіним
Арешт заступника Шойгу навряд чи свідчить про розкол російських "еліт", - соціолог Шульга
18:11
протести у Грузії, закон про "іноагентів"
У Грузії опозиція анонсувала масштабний мітинг проти закону про "іноагентів"
18:09
OPINION
Сашко Лірник
"А все решта — вороги та сміття?"...
18:08
Книжка Романи Романишин та Андрія Лесіва "Куди і звідки"
Переклади двох українських книжок потрапили до списку найкращих дитячих видань у Японії
17:56
Ексклюзив
Валерій Залужний
"Це робить його суперваговитою фігурою": політолог Цибулько про Залужного на посаді посла у Великій Британії
17:51
Єдина Росія
Українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Единая Россия"
17:51
Оновлено
Ракетоносій "калібрів"
РФ уперше за довгий час вивела в Чорне море 2 підводні ракетоносії
17:50
"Російськомовні квіри у Берліні у XVIII-XXI століттях"
Росіяни перепросили, що внесли Лесю Українку до книжки про російськомовних квір-людей
17:24
Олександр Яковець
Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Яковця
17:23
наручники
Російського журналіста Forbes затримали за репост публікації про події в Бучі, йому загрожує до 10 років тюрми
17:17
картина Леонардо да Вінчі "Мона Ліза"
"Мону Лізу" можуть перемістити у підземну кімнату, адже картина викликає "розчарування громадськості"
17:09
Іран Росія
"Відносини виходять на новий рівень": Росія й Іран заявили про поглиблення співпраці у військовій сфері
17:07
Дрон РФ влучив у цивільну автівку на Харківщині: постраждало подружжя волонтерів та їхній син
16:58
ґрати
Шпигуна ГРУ, який збирав дані про вогневі позиції артилерії ЗСУ на Миколаївщині, засудили до 11 років
Більше новин