Вайлдер - Ортіс. Все про бій за титул чемпіона світу у надважкій вазі

Дмитро Марценишин
3 березня, 2018 субота
10:00

У ніч з суботи на неділю у Нью-Йорку американський боксер Деонтей Вайлдер захищає титул чемпіона світу WBC у надважкій вазі у поєдинку проти кубинця Луїса Ортіса

Деонтей Вайлдер (США) - Луїс Ортіс (Куба)

Бій за титул чемпіона світу у надважкій вазі (понад 90,7 кг) за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC)

3 березня, Нью-Йорк, Barclays Center (18 тис. глядачів)

Початок 4 березня, о 6:00 за київським часом

Пряма трансляція на телеканалах Showtime, Sky Sports, "Матч"


Деонтей Вайлдер

Вік: 32 роки

Зріст: 201 см

Розмах рук: 211 см

Стійка: ортодокс

Статистика: 39 перемог (38 – нокаутом), 0 поразок


2018 рік обіцяє стати у надважкій вазі надзвичайно цікавим. Цієї осені вперше з 1999 року може бути визначено абсолютного чемпіона світу у найпрестижнішій категорії.

Останнім володарем усіх ключових титулів у хевівейті був славетний британець Леннокс Льюїс, який переміг американця Евандера Холіфілда та став чемпіоном світу за версіями WBC, WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та IBF (Міжнародної боксерської організації).

За два десятиліття реалії у професійному боксі дещо змінилися і зараз, аби вважатися абсолютним чемпіоном світу, потрібен ще й четвертий пояс - WBO (Всесвітньої боксерської організації).

Титул WBO стоятиме на кону 31 березня у Кардіффі де його володар - Джозеф Паркер з Нової Зеландії битиметься з британцем Ентоні Джошуа, який є чемпіоном світу за версіями WBA та IBF. Очікується, що переможець цього поєдинку зустрінеться із сильнішим у парі Вайлдер - Ортіс.

Деонтей Вайлдер давно зачекався великих боїв. Чемпіонським титулом він володіє з 2015 року, коли відібрав його у канадця Бермейна Стіверна. Але, з того часу, американець не зустрів жодного суперника, здатного йому створити суттєві проблеми.

Минулого року він нокаутував співвітчизника Джеральда Вашингтона та того ж Бермейна Сітверна, якого відправив на підлогу вже у першому раунді.

Читайте також: Чому українському боксеру Усику ще рано у надважку вагу

Вайлдер 38 зі своїх перемог здобув достроково, але захоплюються цим фактом далеко не усі. "Бронзового бомбардувальника" нерідко звинувачують у низькому рівні опозиції. Хоча, заради справедливості, потрібно відзначити, що останнім часом чемпіон WBC був сам вельми зацікавлений у конкурентних боях - 32 роки це вік, коли час розкривати увесь свій потенціал.

Та бої зривалися через допінгові скандали його суперників - спочатку на вживанні заборонених препаратів у 2016 році впіймали росіянина Олександра Повєткіна, а минулого року - сьогоднішнього суперника - Луїса Ортіса, якого терміново довелося міняти на Стіверна.


Луїс Ортіс

Вік: 38 років

Зріст: 193 см

Розмах рук: 213 см

Стійка: шульга

Статистика: 28 боїв - 28 перемог (24 нокаутом), 0 поразок


Луїс Ортіс досить контраверсійний персонаж. З одного боку, він добряче зіпсував собі репутацію допінговими історіями, адже попадався на заборонених препаратах двічі. З іншого - Ортіс, дійсно, потужний важковаговик, спроможний на рівних протистояти Вайлдеру.

Луїсу, як і решті кубинських боксерів, щоб перейти у професіонали, довелося тікати з Куби до США. У новому статусі він дебютував у 29 років - віці, коли Вайлдер став чемпіоном світу. Зайвого часу на розкачку у Ортіса не було, тому він одразу почав зустрічатися з міцними боксерами, на яких новачків зазвичай не кидають - такими, як Чарльз Девіс та Кендрік Релефорд.

Ортіс швидко завоював авторитет серед профі та вже у 2014 році став тимчасовим чемпіоном світу за версією WBA. Спочатку він нокаутував відомого американця Монте Баррета, якого свого часу перемагав Володимир Кличко. А потім провів титульний поєдинок проти нігерійця Латіфа Кайоде. Його кубинець, на прізвисько Кінг-Конг, просто знищив - відправивши у нокдаун на 30-й секунді та примусивши рефері ще у першому раунді зафіксувати перемогу технічним нокаутом.

Читайте також: Чому Володимир Кличко мав залишитися, але вирішив піти

Цікаво, що за пояс WBA з Ортісом міг битися Олександр Повєткін, якому дали таке право, попри поразку від Володимира Кличка восени 2013 року. Але росіянин від зустрічі з кубинцем, який вже багатьох налякав своїми впевненими перемогами, відмовився.

Здавалося, що перед Ортісом відкрито шлях до поєдинку за повноцінний титул WBA, яким у той час володів Володимир Кличко, варто лише дочекатися черги на бій з українцем. Але плани були перекреслені через допінг - у пробах кубинця знайшли нандролон та відібрали у нього титул.

Луїс Ортіс досить швидко повернувся і довів, що його рано скидати з рахунків. У грудні 2015-го він завдав другої поспіль поразки Брайанту Дженнінгсу, якого у квітні того ж року переміг Володимир Кличко. Якщо українець виграв за очками, то кубинець переміг американця технічним нокаутом у сьомому раунді.

У 2016 році Ортіс продовжив збирати "скальпи" екс-зірок хевівейту та відправив на пенсію ще двох відомих боксерів зі США. Спочатку він нокаутував Тоні Томпсона, а згодом виграв за очками у Маліка Скотта.

Тож з усього цього зрозуміло, що Луїс Ортіс небезпечний суперник, з яким Деонтею Вайлдеру не варто жартувати. Цей хлопець може створити проблеми будь-якому супернику та виглядає поки, що найнебезпечнішим з усіх попередніх опонентів головної американської надії у надважкій вазі.


Що відбувалося перед боєм

Деонтей Вайлдер перед боєм за своєю старою звичкою не втомлювався вихвалятися та називати себе найкращим боксером сучасності. "Я є кращим важковаговиком цієї ери. Я кращий і крапка. Я доведу це не лише Луїсу Ортісу, але й усьому світу ", - пообіцяв Вайлдер.

Ще американець багато розповідав про майбутній поєдинок проти Ентоні Джошуа та звинувачував британця у тому, що той уникає зустрічі з ним.

"Зробити цей бій дуже складно. Ці хлопці уникають мене. Я чекаю вже два роки. Я навіть думаю, що промоутер Джошуа не вірить у свого бійця. Він доїть його, мов корову. Але коли я зроблю Ортіса, ми викуримо Джошуа", - переконував Вайлдер.

Читайте також: Нудний Кличко пішов, але надважка вага далі пробиває дно. Що не так із найпрестижнішою категорією у боксі

Попри усі ці балачки американець, схоже, усвідомлює, що Ортіса недооцінювати не можна. Принаймні, він назвав кубинця одним із кращих важковаговиків світу та високо оцінив його технічний арсенал.

"Я вважаю Ортіса одним з найкращих технарів у дивізіоні. Його усі бояться і ніхто не хоче з ним битися. Та я завжди говорив, що хочу битися з кращими, і поєдинок проти Ортіса - шанс довести це справами", - сказав Вайлдер.

Луїс Ортіс був набагато стриманішим у висловлюваннях та дещо іронізував з приводу численних обіцянок Вайлдера.

"Він дуже багато базікає. Доведеться хлопцеві підтверджувати це все у рингу. Каже, що збирається мене нокаутувати. Ну-ну, нехай спробує, хочу на це подивитися. Деонтей просто боїться, тому він і несе всякі нісенітниці. Настав мій час. Я подивився Вайлдеру у вічі та зрозумів, що не втрачу шанс стати чемпіоном світу", - переконував Ортіс.

Напередодні бою відбулася офіційна церемонія зважування. Вайлдер виявився помітно легшим за Ортіса. Американець важить 97,2 кг, кубинець - 109,4 кг.

У андеркарті головного поєдинку на ринг вийде український боксер Сергій Дерев’янченко, який зустрінеться з американцем Дашоном Джонсоном у середній вазі (72,6 кг).

 


Хто буде фаворитом

Отже - на боці Луїса Ортіса буде його вища технічна майстерність, притаманна представникам кубинської школи боксу. Він виглядає більш підготованим тактично та спробує використати свою стійку шульги, яка є традиційно незручною для боксерів-ортодоксів. Також не варто забувати, що Ортіс володіє потужним ударом з лівої і 24 з 28 своїх перемог здобув достроково.

Але ще кращим нокаутером є Вайлдер, який лише один з 39 поєдинків виграв за очками - першу зустріч зі Стіверном. На користь американця свідчить різниця у віці - він на 6 років молодший за суперника та повинен цей фактор використати, якщо бій затягнеться. А ще Вайлдер на 8 см вищий за Ортіса. 

Більшість експертів віддають Ортісу належне, але все ж таки фаворитом бою вважають Вайлдера. Зокрема, чекає від нього перемоги чемпіон світу WBO Джозеф Паркер.

"Мій прогноз - перемога Вайлдера. Однак, йому потрібно бути обережним, тому що Ортіс буде небезпечний в першій половині поєдинку", - поділився очікуваннями новозеландець.

Читайте також: "Спорт, поза політикою". Як український боксер став жертвою російської пропаганди

На американця ставить і промоутер Ентоні Джошуа - Едді Хірн.

"Я вважаю, що Вайлдер зупинить Ортіса протягом четвертого-п’ятого раундів. Однак, це небезпечний для нього бій. Люди ставлять під сумнів міцність підборіддя Ентоні Джошуа, але я раджу переглянути його бій з Володимиром Кличком і оцінити удари, які він там отримував. Вайлдер ніколи б не вистояв, якби Кличко зарядив йому в підборіддя так само, як влучив у Джошуа", - сказав Хірн.

Букмекери теж вважають фаворитом Деонтея Вайлдера та пропонують на його перемогу коефіцієнт 1.33, в той час, як на Ортіса дають 3.25. У будь-якому випадку, різниця у котировках не така разюча, як з попередніми суперниками американця. Тому бій обіцяє бути конкурентним та захопливим.

Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.43
    Купівля 39.43
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.25
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
27 квітня
07:43
Оновлено
Наслідки атаки РФ на Дніпропетровщину уночі 27 квітня
Росія атакувала Україну ракетами: у Харкові та на Дніпропетровщині є влучання і постраждалі
07:28
Аналітика
Військова допомога США
Яких загроз очікувати від Росії, поки нова допомога від США не почне діяти на повну. Пояснюємо
07:25
Літак. авіація, Польща
Польща двічі за ніч підіймала в небо літаки через ракетну атаку РФ по Україні
07:17
Оновлено
Атака на НПЗ біля міста Слов'янськ-на-Кубані у РФ
Росіяни поскаржилися на атаку дронів на Краснодарський край: загорілися два НПЗ
06:50
розвідувальні безпілотники MQ-9A Reaper
У Ємені розбився американський безпілотник MQ-9 Reaper: хусити заявили про його збиття
06:25
3 окрема штурмова бригада, ЗСУ
В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією
03:33
Володимир Зеленський та Борис Джонсон
Die Welt: Оприлюднено деталі мирної угоди, яку Україна та РФ могли підписати у квітні 2022 року
03:05
Хезбола, Ліван
ЦАХАЛ ліквідував у Лівані терористів, що запускали ракети по Ізраїлю
02:31
Вакцинація
ВООЗ не рекомендувала вживати антибіотики при лікуванні COVID-19
01:59
Реджеп Тайїп Ердоган
Туреччина розриває торговельні відносини з Ізраїлем через Палестину
01:20
Finnair
Літак Finnair не зміг приземлитися в Естонії через перешкоди GPS з боку РФ
00:56
Нафтогаз
У Нафтогазі розповіли скільки побутових споживачів справно платять за газ
00:38
Обстріл, Харків
Харківська ОВА спростувала фейк про евакуацію влади та військових з облцентру
00:28
Бельгія
Посилення ППО України: Бельгія виділить 200 млн євро та ракети
00:10
Канада надасть близько $12 млн на виробництво БПЛА й закупівлю снарядів для України
2024, п'ятниця
26 квітня
23:49
У лікарні помер поліцейський, поранений 4 квітня у Харкові
23:04
Іспанія
БМП, боєприпаси та ракети для Patriot: Іспанія передасть Україні новий пакет допомоги
22:43
Військовий літак Іл-20М КООТ-А
Німеччина підіймала свої винищувачі для перехоплення російського літака
22:19
Король Чарльз III
У Букінгемському палаці оголосили про повернення короля Чарльза до публічних заходів
21:57
грузія
У Грузії член керівної партії "Грузинська мрія" виступив проти закону про "іноагентів"
21:55
Ексклюзив
Охоплені практично всі порушення прав людини, які на сьогодні існують в Україні: адвокатка Пушина про звіт Держдепу США
21:51
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, та спільне виробництво БПЛА: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою
21:29
F-16
Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 уже цьогоріч
21:26
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Обхід ворогом Часового Яру, оборона Очеретиного та американська допомога. Воєнні підсумки тижня
21:23
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів
У Броварах голова РВА наїхав на пішоходів: 4 людини постраждало. У ОВА заявили про звільнення
21:09
Мелітополь
У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, які залишились без батьківського піклування, - Лубінець
20:35
міністр оборони США Ллойд Остін
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $6 млрд
20:23
Огляд
"Каскадер"
Покласти "Крашанку" під "Вуаль": що подивитися на вихідних
20:23
Анонс
Лауреат премії Букера Деймон Ґелґут та лауреат Frontline Club Prize Анджан Сундарам
В Києві поговорять про Україну, Південну Африку, Індію та краще розуміння один одного
20:14
Володимир Зеленський на Чернігівщині (6 квітня 2024 року)
З початку року РФ вдарила по Україні 9 тисячами керованих авіабомб: Зеленський наголосив учасникам "Рамштайну" на необхідності Patriot
20:04
Оновлено
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію евакуювали дві лікарні
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 793-го дня війни: ГУР знищило російський гелікоптер в Москві і здійснило масштабну кібератаку на сервіси партії "Единая Россия"
20:00
OPINION
Василь Зима
Смерть, як і любов — дуже великі сили
19:50
Херсонська область
На Херсонщині обмежили відвідування низки територій. Перелік
19:44
3 окрема штурмова бригада, ЗСУ
За добу Сили оборони відбили 23 ворожих атаки на Авдіївському напрямку
19:36
Джозеф Байден
Байден назвав термін відправки зброї в Україну
19:30
Ексклюзив
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог Шульга
19:16
Взяти Часів Яр в оперативне оточення: в ОСУВ "Хортиця" розкрили плани російської армії
19:10
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на дорозі
У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на проїжджій частині
18:59
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
Найскладніша ситуація на фронті у напрямку Авдіївка - Покровськ, - депутат міськради Дружківки
Більше новин