Кінець епохи Меркель, штурм Капітолія США та антивакси: 21 подія 2021 року, які залишили слід в історії, у фото

Євген Козярін
30 грудня, 2021 четвер
18:35

"Еспресо" презентує підбірку фото подій, які стали важливими у цьому році, зокрема вихід США з Афганістану, криза на кордоні Білорусі і ЄС та рух антивакцинаторів

1. Велика Британія офіційно вийшла з ЄС



Фото: gettyimages
Клерк ставить прапор Великої Британії поруч із флагштоком з прапором ЄС у Європейській комісії в Брюсселі 19 червня 2017 року, коли Британія має розпочати офіційні переговори щодо виходу з союзу.

Британія за годину до 2021 року перестала бути членом ЄС. Це сталось через чотири з половиною роки після референдуму, де більшість жителів країни погодились з виходом із Євросоюзу. Юридично, Велика Британія перестала бути членом ЄС ще з 31 січня 2020 року, але протягом перехідного періоду на території країни продовжували діяти правила ЄС. О 23:00 31 грудня (за Лондоном, на більшості території союзу настав 2021 рік, - ред.) дія перехідного періоду скінчилась та почали діяти нові правила поїздок, торгівлі, імміграції та безпекової співпраці. 

2. Вибори у США: штурм Капітолія



Фото: gettyimages
Прихильники Трампа зіткнулися з поліцією та силами безпеки під час штурму Капітолію США, 6 січня 2021 року у Вашингтоні, округ Колумбія.

6 січня у Вашингтоні, прихильники тодішнього президента США Дональда Трампа, штурмували Капітолій. Це відбулось під час засідання Конгресу США, який мав затвердити результати президентських виборів. Люди хотіли змінити результати виборів. Під час захоплення будівлі загинуло п’ятеро людей. У місті ввели надзвичайний стан. Зрештою колегія виборників затвердила результати виборів і оголосила Джозефа Байдена новим президентом США. Інавгурація відбулася 20 січня.

3. Другий імпічмент Дональду Трампу



Фото: gettyimages
45-й президент США Дональд Трамп вітає натовп на мітингу 25 вересня 2021 року в Перрі, штат Джорджія.

Штурм Капітолію зініціював процес другого імпічменту ще тоді чинному президенту США Дональду Трампу. Процедура почалась після відмови віцепрезидента Майкла Пенса застосувати 25-ту поправку до Конституції США для дострокового припинення повноважень Трампа. 

Палата представників (нижня палата Конгресу) оголосила імпічмент 13 січня 2021 року. Сенат перебував на канікулах, і лідер республіканців Мітч Макконелл не склав екстреного засідання щодо імпічменту. 13 лютого Сенат США виправдав Трампа. За оголошення імпічменту Трампу проголосувало 57 сенаторів, для його затвердження необхідна була більшість у 67 голосів.

Трамп увійшов до історії, як президент США, щодо якого двічі починали процедуру імпічменту і він двічі був виправданий. Уперше за імпічмент Трампу Палата представників проголосувала 18 грудня 2019 року, звинувачуючи його у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу. Тоді Сенат також виправдав президента.

4. Повернення і арешт Навального



Фото: gettyimages
Лідера російської опозиції Олексія Навального виводять з відділку міліції 18 січня 2021 року в Хімках під Москвою після рішення суду, яким його ув’язнили на 30 діб. 

Російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся до Росії з Німеччини після отруєння "Новачком", у якому він звинуватив ФСБ РФ. 17 січня він прилетів до Москви. При проходженні паспортного контролю в аеропорту Навальний був затриманий. 18 січня суд засудив його до 30 діб арешту. 23 січня пройшла перша хвиля протестів, коли на акції вийшли десятки тисяч людей у сотнях міст Росії і за кордоном.

2 лютого Навального відправили до колонії на 2 роки та 8 місяців у справі про нібито розкрадання та легалізацію коштів у справі "Ів Роше". 30 грудня 2014 року Замоскворецький суд Москви виніс у цій справі вирок: Олексій Навальний був засуджений до 3,5 років умовно.

Після відправки опозиціонера до колонії в Росії продовжились масові протести, які не мали результату. Згодом структури пов’язані з Навальним ліквідували та на нього і його соратників відкрили нові справи.

5. Посадка літака з Протасевичем



Фото: gettyimages
Літак Ryanair Boeing 737-8AS (номер рейсу FR4978) у міжнародному аеропорту "Мінськ", 23 травня 2021 року.

23 травня режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка посадив у Мінську літак компанії Ryanair "Афіни-Вільнюс". Це сталося через повідомлення нібито про вибуховий пристрій на борту. На літаку був один із засновників опозиційного телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Чоловіка затримали. Через це Україна припинила авіасполучення з Білоруссю та ЄС запровадили нові санкції проти режиму Лукашенка.

Згодом Протасевич в "інтерв'ю" білоруському державному каналу "визнав провину" в закликах до протестів у Білорусі. Батько Протасевича заявив, що  "інтерв'ю" є наслідком тортур та катувань, з боку КДБ.

В свою чергу, окупанти з "ЛНР" звинуватили Протасевича у тому, що він воював на стороні українського війська. Лукашенко та окупанти заявили, що журналіста допитала псевдопрокуратура "ЛНР". На певному етапі обговорювалось питання його передачі терористам. Згодом Протасевича випустили під домашній арешт.

6. Оскар-2021



Фото: gettyimages
Статуетки "Оскар" за кулісами 93-ї щорічної церемонії вручення премії на Юніон Стейшн 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі, Каліфорнія.

Фільм "Земля кочівників", що розповідає історію вдови, яка вирішила жити у фургоні, подорожуючи по Америці, став найкращим, а його режисерка Хлоя Чжао отримала статуетку за найкращу режисуру. Вона стала другою жінкою-володаркою "Оскара" як найкраща режисерка. Також фільм отримав третій приз за жіночу роль - статуетку отримала Френсіс Макдорманд. "Оскар" за найкращу чоловічу роль дістався Ентоні Хопкінсу, який зіграв чоловіка, що страждає на деменцію у фільмі "Батько".

7. Євро-2020



Фото: gettyimages
Головний тренер збірної Італії Роберто Манчіні та гравці святкують перемогу на Євро-2020 під час церемонії нагородження.

Перенесений через пандемію коронавірусу чемпіонат Європи з футболу пройшов рівно за рік від запланованих дат з 11 червня по 11 липня. Турнір вперше приймало 11 міст в 11 країнах. Збірна Португалії захищала свій титул, але поступилася в 1/8 фіналу команді Бельгії. Уперше в історії турніру була застосована система VAR (відеоповторів). 

Збірна України вийшла у плей-офф з третього місця у групі С. Вона програла Нідерландам (2-3) та Австрії (0-1) та обіграла Північну Македонію (2-1). У ⅛ фіналу Україна обіграла Швецію в додатковий час (2-1). У наступній стадії збірна поступилася Англії з рахунком - 0:4.  Це найкращий результат для нашої команди в історії.

У фіналі, що відбувся 11 липня на стадіоні "Вемблі" в Лондоні перемогу здобула збірна Італії над Англією в серії післяматчевих пенальті (3:2), основний та додатковий час завершився з рахунком 1:1.

8Олімпіада-2020





Фото: gettyimages
Чотириметровий 3D-надрукований трофей Євробачення, виготовлений із переробленого ПЕТ-матеріалу з річок Роттердама на Центральному вокзалі міста, 7 травня.

Пісенний конкурс пройшов у травні в нідерландському Роттердамі, де планувалось провести Євробачення-2020. Україна повернулась до конкурсу після скандалу з національним відбором у 2019 році, коли переможниця MARUV спочатку готова була скасувати заплановані гастролі по Росії, але пізніше відмовилася від участі в пісенних змаганнях, пославшись на жорсткість контракту, запропонованого національним мовником. 

У 2020 році на українському відборі переміг гурт Go_A з піснею "Соловей". Через скасування конкурсу не проводився новий відбір, але група записала нову пісню на Євробачення. Вона мала назву "Шум".

Учасниками конкурсу в 2021 році стали 39 країн. За Україну у першому півфіналі проголосувало найбільше телеглядачів і Go_A вийшла до фіналу з другого місця.

У фіналі переміг італійський рок-гурт Måneskin з піснею "Zitti e buoni". У топ-3 вперше з 1995 року не потрапила жодна англомовна пісня. Україна посіла 5 місце, а за голосуванням глядачів стала другою.

10. Коронавірус



Фото: reuters
Вчений проводить дослідження, пов'язане з COVID-19.


У 2021 році розпочалась масова вакцинація проти коронавірусу. До кінця року приблизно 48% населення (3,7 млрд) планети зробили повний курс щеплень.

Незважаючи на це, коронавірус постійно мутує і за рік було щонайменше 2 штами - "Дельта" та "Омікрон", які змусили країни до запровадження жорстких обмежень.  

У деяких країнах (наприклад, Австрія) уже запроваджують обов’язкову вакцинацію. Такі обмеження для працівників певних професій та сфер вводять у всьому світі.

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила для екстреного використання уже десять вакцин проти коронавірусу. Уряди спонукають до щеплень через заборони та винагороди. Тому восени в Європі були локдауни для невакцинованих, а за щеплення вводили певні соціальні виплати.

11. США пішли з Афганістану



Фото: gettyimages
Солдати йдуть до вантажного літака C-17 для відправлення з авіабази Баграм, Афганістан.

Згідно з підписаною в 2020 році угодою між США та "Талібаном", американці мали вивести з Афганістану свої війська та союзників по НАТО до 1 травня 2021 року. Згодом уже нова адміністрація США перенесла дату на 11 вересня. Поступовий вихід почався у березні 2020 року.

У травні 2021 року адміністрація Байдена оголосила, що сили США та НАТО вийдуть з Афганістану. Таліби одразу розпочали наступ на позиції урядових військ. До кінця червня "Талібан" контролював майже весь державний кордон країни. У серпні таліби почали останній наступ, щоб захопити великі міста. 8 серпня було взято три провінційні столиці. Після цього урядові війська почали здавати міста без бою. 15 серпня було взято столицю - Кабул.

19 серпня бойовики оголосили про утворення Ісламського емірату Афганістан. Війська США перебували у Афганістані протягом 20 років. Правління талібів почалось із страт та зменшення прав жінок, захоплення Кабулу та встановлення нової влади викликало масову міграцію з країни, особливо людей, які були симпатиками прозахідного вектору розвитку.

12. Перші пасажирські польоти в космос


Фото: gettyimages
Ракета Blue Origin New Shepard стартує 11 грудня 2021 року в Західному Техасі поблизу Ван-Горна. - Місія NS-19 доставить в космос Лору Шепард Черчлі, дочку відомого астронавта НАСА Алана Шепарда, ведучого телевізійного ток-шоу Майкла Страхана і пасажирів Ділана Тейлора, Евана Діка, Лейна Бесс і Кемерона Бесса.

11 липня компанія британського бізнесмена Річарда Бренсона Virgin Galactic здійснила космічний політ із повним екіпажем, у тому числі з самим Бренсоном на борту. Апарат Бренсона піднявся на висоту до 90 км.

Через 9 днів - 20 липня засновник компанії Amazon мільярдер Джефф Безос полетів у космос на ракеті New Shepard компанії Blue Origin. Безос піднявся вище, ніж Бренсон, його капсула перетнула межу у 100 км, так звану лінію Кармана (кордон космосу). Федеральне управління цивільної авіації США відмовилося визнавати астронавтами Безоса та Бренсона.

Космічний корабель Безоса New Shepard в 2021 році здійснив три туристичні польоти.

13. Саміт "Кримської платформи"



Фото: president.gov.ua
У Києві розпочав роботу інавгураційний саміт Кримської платформи, 23 серпня 2021 року.


23 серпня 2021 в Києві пройшов саміт "Кримської платформи" -  міжнародного консультаційно-координаційного формату, який спрямований на деокупацію півострова. Платформа має на меті підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на РФ, запобігання подальшим порушенням прав людини, а також досягнення головної цілі – повернення Криму.

В першому саміті взяло участь 46 країн-учасниць. За підсумками -  країни-учасники схвалили спільну декларацію

У  документі зазначено про: продовження політики невизнання незаконної анексії Криму Росією, заклик до РФ виконувати свої зобов'язання як держави-окупанта відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, вимагати, щоб Росія негайно припинила всі порушення прав людини і зловживання щодо мешканців Криму і забезпечила повний і безперешкодний доступ до Криму для моніторингових механізмів з дотримання прав людини та правозахисників.

14. Смерть чоловіка Єлизавети Філіпа



Фото: gettyimages
Труна герцога Единбурзького, покрита особистим штандартом, прибуває до каплиці Святого Георгія під час похорону у Віндзорському замку 17 квітня.

9 квітня 2021 року помер принц Філіп, чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II. Йому було 99 років. 1947 року Філіп офіційно зрікся своїх титулів, ставши натуралізованим британським громадянином, власне, напередодні одруження з британською принцесою Єлизаветою, яка вже за 6 років стала королевою.

Він був принцом-консортом найдовше за всіх в історії Сполученого Королівства. У пари четверо дітей, вісім онуків і 10 правнуків. Принц Філіп представляв найдовше за часом існування і найстаріше за віком подружжя правлячого британського монарха, і був найстарішим чоловіком британської королівської сім'ї.

Попри свій поважний вік герцог Единбурзький вів активний спосіб життя, брав участь у насиченій програмі громадських заходів, подорожував країною, підтримуючи королеву, як на державних святах, так і під час королівських візитів. Незадовго до смерті, Філіп переніс операцію на серці.

15. Смерть Жан-Поля Бельмондо



Фото: gettyimages
Церемонія прощання з Жаном-Полем Бельмондо у церкві Сен-Жермен-де-Пре в Парижі 10 вересня.

Французький актор Жан-Поль Бельмондо помер 6 вересня. Йому було 88 років. Про завершення кар'єри Бельмондо оголосив аж у 82 роки. Зіграв понад 80 ролей у кіно й 40 - у театрі.

Бельмондо став відомим через роль у фільмі "На останньому подиху" (1960). Також зіграв у фільмі "Професіонал".У перших своїх картинах він створив образ юного бунтаря з чарівною усмішкою, став об'єктом культового поклоніння молоді ("бельмондизм"). Згодом він почав грати гострохарактерні ролі в комедіях та бойовиках.

На церемонії прощання був президент Франції Еммануель Макрон разом із дружиною, також був помічений актор і друг Бельмондо Ален Делон. Труну несли під мелодію з фільму "Професіонал" композитора Енніо Морріконе. 

16. Кінець епохи Меркель



Фото: reuters
Ексканцлер Меркель виголошує промову на церемонії прощання з посадою, 2 грудня.


Німецька канцлерка Ангела Меркель після 16 років на чолі уряду ФРН залишила свою посаду. 9 грудня у Німеччині з’явився новий канцлер.

За час своєї каденції Меркель вдалося остаточно об'єднати економіку Західної та Східної Німеччини. І створити одну з найвпливовіших країн Європи. Щодо України в Меркель була неоднозначна політика - з одного боку, за словами третього президента Віктора Ющенка, відмова від надання ПДЧ в НАТО та будівництво "Північного потоку-2", а з іншого боку - жорсткі санкції проти РФ після початку війни проти України та роль у "Мінському" процесі.

Під час пандемії Меркель майже одразу запровадила жорсткі обмеження та сама їх дотримувалася. На всі зустрічі вона ходила у масці, а віталася лише ліктями.

17. Військовий переворот у М`янмі.



Фото: gettyimages
Солдат стоїть на заблокованій дорозі до парламенту М'янми 1 лютого 2021 року після того, як військові затримали фактичного лідера країни Аун Сан Су Чі та президента під час держперевороту.

З 1962 року формою правління в М'янмі була військова диктатура. Демократичні реформи почалися в 2011 році. У 2020 році перемогла Національна ліга за демократію, лідеркою якої є Аун Сан Су Чжі.

1 лютого 2021 року військові захопили владу у М'янмі, був запроваджений режим НС, який буде чинний до серпня 2023-го року.

У країні не припиняються масові протести проти путчистів. За даними правозахисників, під час протестів загинула більш ніж тисяча мирних жителів, понад 10 000 людей були арештовані. Усунуту від влади Аун Сан Су Чжі засудили до чотирьох років позбавлення волі за підбурювання до заворушень.

18. Барбадос із конституційної монархії перетворено на республіку; Єлизавета II припинила бути королевою острову.



Фото: gettyimages
Феєрверк на першій інавгурації президента Барбадоса у столиці Бріджтауні, 30 листопада.

У 2020 році в острівній державі Барбадос заявили про плани оголосити країну республікою, через що королева Великої Британії Єлизавета ІІ перестане бути формальною очільницею країни. У такий спосіб на острові планували позбавитися нагадувань про залежність від колишньої метрополії.

30 вересня 2021 року за зміни до конституції проголосував місцевий парламент. За два місяці, 30 листопада Барбадос офіційно став республікою. Єлизавета II побажала острову миру та процвітання. Її син - принц Чарльз відвідав церемонію інавгурації президентки Барбадосу, якою стала колишня генерал-губернаторка Сандра Мейсон. 

19.  Зустріч Путіна і Байдена в Женеві



Фото: gettyimages
Президенти РФ і США Володимир Путін та Джо Байден під час своєї першої очної зустрічі в статусі лідерів держав 16 липня у Женеві, Швейцарія. 

Президенти Джо Байден і Володимир Путін зустрілися 16 червня, на віллі Ла Гранж у Женеві в рамках одноденного саміту США-РФ. Це стало першою очною зустріччю обох лідерів з моменту вступу Байдена на посаду в січні 2021-го. Було досягнуто певні домовленості про діалог щодо ядерної зброї та кібербезпеки. В українському питанні та питанні Олексія Навального прогресу не помічено.

20. Міграційна криза на польсько-білоруському кордоні



Фото: reuters
Польські військові охороняють кордон з Білоруссю, 4 грудня 2021 року.  


У липні 2021 режим Лукашенка організував схему перекидання мігрантів з країни через кордон ЄС до Литви і Польщі. В жовтні декілька авіакомпаній, зокрема Белавіа, Аерофлот, Turkish Airlines почали звозити мігрантів до Мінська. На початку листопада у супроводі білоруських силовиків велика колона мігрантів дісталася кордону з Польщею.

8 листопада Польща протягом 6 годин скликала війська територіальної оборони до кордону - почалися спроби прориву з боку мігрантів, які не були успішними. Внаслідок цих подій у прикордонній зоні перебувало 2-3 тис. мігрантів без тепла та їжі.

Менш ніж за тиждень, Іран та Туреччина заборонили продавати квитки до Мінську для громадян. Згодом такі ж рішення оголосили Ліван, ОАЕ та Узбекистан.

18 листопада велика група мігрантів прорвалася через кордон, затримали близько 100 осіб. Кількох людей було госпіталізовано, також на кордоні померла однорічна дитина. Мігранти переважно з Іраку та Сирії, їхня мета дістатись ЄС.

За словами речника міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслава Жарина, режим Лукашенка заробляє "мільйони доларів" на нелегальних мігрантах, які хочуть потрапити в ЄС.

21. Рух антивакцинаторів як явище


Фото: reuters
Протест антивакцинаторів в Україні.

На фоні пандемії коронавірусу та запровадження вакцинації в світі з новим ентузіазмом відновився рух антивакцинаторів. Зазвичай в своїй аргументації вони користуються теоріями змов і страхом щодо вакцин.

У містах вони виходять на протести проти обмежень для нещеплених. Це, на їхню думку, обмежує фундаментальні права як, наприклад, свобода пересування. Окрім вакцин, вони мітингують проти карантинних обмежень, яких вони теж не хочуть дотримуватись.

Такі мітинги відбувались у всіх частинах світу. Також підживлюють цей рух блогери та інші лідери думок, які закликали не робити щеплення та наводили антинаукові теорії.
Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.45
    Купівля 39.45
    Продаж 39.9
  • EUR
    Купівля 42.11
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, середа
24 квітня
00:40
Валерій Залужний
В ОП повідомили, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії
00:28
Білий дім
У Білому домі розповіли, як розподілятиметься допомога Україні після надання $61 млрд
2024, вiвторок
23 квітня
23:54
Михайло Мудрик (у синій формі) та Бен Вайт, Арсенал - Челсі
"Арсенал" принизив "Челсі" в "українському дербі" та став одноосібним лідером АПЛ
23:26
Оновлено
Україна США
Україна у новому пакеті допомоги від США на $1 млрд може отримати далекобійні ракети ATACMS, - CNN
22:50
навчання ЗСУ
Для активних дій цього недостатньо, - політолог Магда про допомогу Україні від партнерів
22:47
Оновлено
Сенат США
Сенат США схвалив розгляд законопроєкту про допомогу Україні за скороченою процедурою
22:44
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
У Росії за підозрою у хабарництві затримали заступника міністра оборони, який курував "відновлення" Маріуполя
22:20
Володимир Зеленський
Зеленський обговорив із Сирським посилення ЗСУ на ключових ділянках фронту
22:00
Ексклюзив
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак
Поки міністри виконують вказівки Єрмака, їхні перестановки не будуть ефективними: Луценко про підозру Сольському
21:43
Микола Княжицький
Припинення вчинення консульських дій щодо українських чоловіків, які перебувають за кордоном - пряме порушення Конституції, - Княжицький
21:28
Ексклюзив
злочини росії
"Щоб жінки й в Європі, і в Балтійських країнах усвідомили, що з ними також може статися": у Польщі опублікували звіт про звірства росіян проти українок
21:13
Оновлено
Військовий квиток
Крім дітей до 12 років: українцям за кордоном припинили видачу документів. У МЗС дали роз'яснення
20:34
Київські митники вилучили з посилки три археологічні артефакти з 6 тисячоліття до н.е.
Артефакти з 6 тисячоліття до н.е.: київські митники вилучили цінну знахідку
20:06
OPINION
Ігор Гулик
Андрій Єрмак. З топу Time – у прем’єри?
20:02
ЗСУ. кулемет
Сили оборони відбили 59 ворожих атак за добу: найактивніше росіяни наступали на Новопавлівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках
20:00
Єнс Столтенберг
"Створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань": Столтенберг про допомогу НАТО Україні
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 790-го дня війни: три "урали" мертвих окупантів у Маріуполі і найбільший пакет військової допомоги від Британії
19:34
Ексклюзив
Карта бойових дій Бахмут 23.04.24
Противник стягнув до Часового Яру велику кількість техніки й особового складу, - майор НГУ Кожубенко
19:24
Митрополит Епіфаній і Гундяєв
У ВСУ прокоментували перше в Україні рішення про законність переходу громади з УПЦ МП до ПЦУ
19:14
Україна_Словаччина
Українці подякували словацькому народу за підтримку збору на боєприпаси після відмови уряду долучитися до чеської ініціативи
19:02
На фото: "Дедпул і Росомаха"
Вийшов новий трейлер фільму "Дедпул і Росомаха", який побив рекорд всесвіту Marvel
19:01
Ріші Сунак
Британія переведе оборонну промисловість на військову основу
18:23
Данія
Данія надасть Україні €380 млн для критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику
18:21
На фото: Том Йорк з Radiohead
Фронтмен Radiohead Том Йорк випустив дві пісні, які стали саундтреками до фільму Confidenza
18:18
Ексклюзив
Джо Байден
У Defense Express пояснили, що таке президентське вилучення, яке має пройти законопроєкт про допомогу від США
18:18
фортифікація, обладнання рубежів оборони, ЗСУ
Кабмін виділив ще 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
18:09
OPINION
Богдан Логвиненко
Про типаж Вікторії Спартц
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
18:00
Литва прапор
Литва планує закупити для України радари ППО
17:52
Дамба ДніпроГЕС, Запоріжжя
На Дніпрогес триває розбір завалів і демонтаж, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться, - голова Запорізької ОВА
17:49
Ошукали мешканців Чехії на 5,5 млн грн: в Одесі викрили шахрайський колцентр
17:29
На фото: Лана Дель Рей на фестивалі Coachella
Фестивалю Coachella загрожує $28 тис. штрафу за те, що виступ Лани Дель Рей завершився на 13 хвилин пізніше
17:19
окупанти
Штурмували позиції ЗСУ в Мар'їнці та Вугледарі: СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам
17:14
Росія Ленін Фінляндія культура
У Фінляндії закривають музей Леніна, який працював з 1946 року
17:03
військові облігації, Дія
Українці придбали за добу через Дію облігацій на понад 30 млн грн, - Федоров
17:03
Електроенергія
Україна другу добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 23 квітня
16:51
Велика Британія ДСНС допомога Україні
Британія надіслала в Україну найбільшу від 2022 року партію пожежної техніки й обладнання
16:49
Власні програми ЗВО, бакалаврат за 3 роки: Рада підтримала євроінтеграційний законопроєкт щодо вищої освіти
16:48
Посадовця Нацполіції з Дніпропетровщини підозрюють у незаконному збагаченні на понад 14 млн грн
16:38
Ексклюзив
Роман Червінський, суд
"Прокуратура робить усе, щоб дискредитувати власне кримінальне провадження": адвокат Титич про справу Червінського
Більше новин